Şimdi Ara

Astsubay / Uzman Çavuş olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aklımda birkaç soru var. Onları sormak istiyorum sizlere.

18 yaşındayım. istanbul üniversitesi teknik bilimler meslek yüksek okulunu kazandım. 2 senelik yani.(meslek liseliydim).

bilgisayar konusunda gayet iyiyim. özellikle web ve programlama konusunda. seviyorum da bu işi. ama ülkemizde bu işler yurt dışındaki gibi yürümüyor. doğru dürüst çalışacak yer yok. hakkımızı çoğu zaman alamıyoruz.

bu beni sıkıyor. benimde aklıma yeni yeni şeyler gelmeye başladı. bir takım nedenlerden dolayı, ve bu yöne eğilimim olduğu için öss ye girip siyasal bilgiler fakültesini kazanmak istiyorum.

önümde 2 senem var. 2 sene boyunca össye çalışacağım birfiil. üniv 2. sınıfa geçince dershaneye de yazılacam. bi şekilde bulacaz parayı artık.

işte sorun burda başlıyor. eğer kazanamazsam ne olacak. tabiiki askere gideceğim.

yukarıda anlattığım, kendi mesleğimin ülkemizde doğru dürüst iş olanları olmaması, askerlik mesleğini çok sevmem, bununla ilgili bir çok kitap okumam vs vs vs birsürü sebep yüzünden uzman çavuşluğu düşünüyorum.

ama bu sadece düşünce. eğer komando olursam, daha fazla düşünmeye başlayacağım.

sizden isteğim, beni uzman çavuşluk konusunda bilgilendirmeniz. nasıl yükselir, maaşı nedir, imkanları nedir vs gibi.

not: eğer uzman çavuş olursam, sürekli güneydoğuda kalmayı isteme gibi bir durum var mı(gönüllülük.) bunuda çok merak ediyorum.

cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 18 Eylül 2009; 9:36:30 >

• madem asker olacaksın astsubay ol neden uzman olasınki
  • quote:

Orijinalden alıntı: süpürman

madem asker olacaksın astsubay ol neden uzman olasınki

peki nasıl olacak o iş. bilmiyorum işte. seçenekler nedir bilmiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Komutanlıkların internet siteleini takip et orada muazzaf/sözleşmeli astsubay alımı diye dönem dönem başlıklar açılır genelde internet üzerinden başvuru yapılır. Oralardan başvuru yaparsın önce yazılı kazanırsan spor ve sözlü sınava girersin.
  • hangi komutanlıkların peki, HKK'yı takip etmeme gerek yok sanırım.

Ha eğer HKK'da astsubay olursam pilot olma şansım varsa olabilir. Uçak değil helikopter olsada olur. ama sanmıyorum öyle bişey olacağını.

Peki daha fazla bilgi verebilecek olan varmı? İlk senelerde neler olur? Sürekli güney doğuda kalma şansım var mı? Maaş durumları, Terfi durumları nasıl olur. İmkanlar nedir.

Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
  • Ali Sabancının dediği gibi uçmak kolay değil harp okuluna gitmen lazım pilot olabilmek için
  • valla ne güzel meslek sahibisin bende askeriyeye hiç girme derim
    askeriyeye gireceksen subay olarak gireceksin yada hava kuvvetleri(yer) yada deniz kuvvetlerine gireceksin.kara kuvvetlerinde uzman çavuş ve astsubaylık ömrünü yer.
    uzman çavuşların ordumuzda pek hakları yok sürekli en düşük rütbeli muamelesi görürler ama 1500 tl den aşağı da uzman çavuş maaşı yok.
    uzman çavuşlarda kazık astsubaylara pırpır olarak yükseliyorsun
    1 kademeli uzman çvş
    2 kademeli uzman çvş
    böyle gider

astsubaylarda da buna benzer rütbelendirme var
    ordumuzun şartları her zaman iyi tabiki.
    yani ülkeye kriz gelmiş vurmuş umrun olmaz
    ayın 15 inde paran bankaya yatar

ama asker olmak için bazı şeylerinden fekadarlık vereceksin.gurur gibi..
    bazen çok sabırlı olman gerekecek sıkıntıdan dudaklarını kemireceksin
    ama yine de maddi yönden düşüncen olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jandarma Uzman Erbaş
    2 yıl önce açıldı
    Astsubay Olmak
    8 yıl önce açıldı
    ASKERDE ONBAŞI OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim cevaplar için.
  • bence askere gidince fikrini değiştireceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böğretmen

bence askere gidince fikrini değiştireceksin.

bende katılıyorum yukardaki yoruma bence sivil olarak hayatına devam etmeni öneririm...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.