Şimdi Ara

Astsubay Özgür ÖRS (İŞİD'in Elinde 4 Gün)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    o an ‘Ne yaptım ben!’ dedim Astsubay Özgür Örs, yedi ay önce IŞİD militanlarının eline düştü. Suriye’de bir odaya kapatıldı, alkol ve namaz testinden geçirildi.
    Önce Suruç’taki katliam, ardından sınırdaki askerlere ateş açılmasıyla Türkiye’deki IŞİD gerçeğini acı bir biçimde tecrübe ettik. Yedi ay önce Astsubay Özgür Örs, sınırda görev yaparken IŞİD’li militanların eline geçmiş, ‘MİT operasyonu’ olduğu açıklanan dört günlük bir sürecin sonunda Türkiye’ye geri getirilmişti. Başbakan Davutoğlu, Özgür Örs’ün kurtulduğunu Twitter’dan duyurmuş, askere ve TSK’ya geçmiş olsun dilekleri sunmuş, MİT’i kutlamıştı. Ancak Örs’ün kısa süre önce disiplin soruşturması kapsamında orduyla ilişkisi kesildi. Gerekçesi: IŞİD’e mukavemet göstermemesi, bu olayın basında yer almasıyla örgüt propagandasına malzeme olması ve TSK’nın itibarını zedelemesi. Astsubay Örs, ilk kez konuştu ve IŞİD’in elinde yaşadıklarını anlattı

1 Ocak 2015 günü, Kilis’te kaçırıldınız. Her şey nasıl başladı?

-Akşam altı suları, Öncü Hudut Karakolu’ndayım. Tam soğuk iklim elbiselerini giyinirken termal kamera, karakolun yakınındaki köyün orada, kaçakçılık olduğunu bildirdi. Ben zaten devriye atmaya gidecektim, oraya bakayım dedim.

Tek başınıza mı?

-Olaya müdahale etmek için yanıma bir asker aldım. Yolda “Bunlar bizi görmesin” dedik, köye gelmeden biraz daha beride indik. Araç bizi bırakıp gitti. O esnada telefonla sürekli termal kamera operatörüyle görüşüyordum. İndikten bir 10 dakika sonra yine aradım. Bana 7-8 kişilik bir grubun geldiğini söyledi. O 7-8 kişi Suriye’den Türkiye’ye geçme teşebbüsünde bulundu, müdahale ettik. Karşıda bir traktör duruyordu, römorkunda da yüklü bir miktar mal olduğu görülüyordu.

Mühimmat mı?

-Her şey olabilir. Yüklü bir miktar olduğu için o gece biraz da inat ettim, “Ben bunu geçirtmeyeceğim karşıya” dedim. O şahıslardan birini yakaladık. Suriyeliydi, üstünde kimlik, telefon hiçbir şey yoktu. Daha önce böyle bir şey olduğunda Jandarma’yı arıyorduk, Jandarma da savcılığı arıyordu. Savcılık da üzerinde suç unsuru yoksa bize “Serbest bırakın” talimatı veriyordu. Gene aynı şekilde olabileceğini düşündüğüm için, şahsı Suriye tarafına doğru gönderdim.

Sonra?

-Bu müdahaleden sonra, o şahısların belki ellerinde malzeme vardı da hendeğin diğer tarafında bırakmışlardır düşüncesiyle yanımdaki askerle birlikte hendeğin hemen yan tarafına geçtik. Orada ağzı yırtık çuvallar vardı. İçinde de giyim eşyası, kuru bakliyat, bulgur, pirinç gibi malzemeler... Bu konuda da bize verilen bir emir vardı: “Bulduğunuz mülteci malzemelerini bir şey yapmadan Suriye tarafına atacaksınız.” Zaten Suriye tarafında olduğu için bir şey yapmadık. Geri döndük, kuleciyi aradım. Bana “Römork aynı şekilde bekliyor, üstünde çuvallar görünüyor” dedi.

Ne düşündünüz?

-“Bunlar bir bakalım asker var mı yok mu diye görmek için önden yem olarak bize boş adamları gönderdi, Biz gittikten sonra geçirecekler” diye düşündüm. Karakoldan aracı çağırdık, bu sefer araçla gidiyormuş gibi yapıp köyün diğer tarafından indik. Orada beklemeye başladık. Bu esnada iki kişi dikkat çeker diye askere “Ben önden gideyim, sen geriden gel” dedim.

Korkmadınız mı?

-Görev esnasında gözümüz kararıyor. O esnada korku insanın aklına bile gelmiyor. Hendeğe yaklaşmaya başladım, asker de arkamdan geliyor diye düşünüyordum ama o da karanlıkta beni gözden kaybetmiş. Neredeyse 200 metre açılmışım. Karşı taraftan ayak sesleri geldi, kuleci “Gelenler var” diye beni aradı. O esnada köyden bir vatandaş kuvvetli bir feneri hat yoluna tuttu, beni fark etti. “Asker” diye bağırınca, karşı taraftakiler kaçtı. Kontrol amaçlı karşıya geçtim.

Suriye tarafına mı yani?

-Geçtiğim yer Suriye tarafı değil. Hendeğin hemen bitimi, mayınlı saha. Mayınlı saha da Türk toprağı. Oradan zamanında kontrollü mülteci alımı olmuş, bariz patikalar var. Yani orada hareket edebiliyorsunuz. Tam kontrolü bitirdim, dönecektim, bu sefer karakol komutanımız aradı. Termal kameranın başındaymış, “Önünden, çok yakınından üç kişi kaçıyor. Karşı taraftaki mallar da traktör kasası da sana çok yakın” dedi.

Ve siz hâlâ tek başınasınız?

-Tabii. O bölgede kaçakçılara karşı kalabalık olmak gerekmiyor, askeri gördüğünde zaten kaçıyor. “Madem yakınım sen beni yönlendir” dedim, o malı ele geçirmek düşüncesiyle. Tarif ederken ne kadar uzağa gittiğimi fark etmedim bile. Tümseğin arkasında traktör kasası duruyordu. O tümseğin üstüne çıkar çıkmaz dört kişi kalaşnikof namlularını bana doğrulttu.

Ne hissettiniz?

-İşte o an ilk defa irkildim. Kendi kendime “Ben ne yaptım!” dedim ama iş işten geçmişti. Hemen biri kaba bir şekilde “Sen kimsin lan” dedi.

Türkçe?

-Evet. “Türk askeriyim, siz kimsiniz” dedim. Bu sefer bir başkası “Biz İslam Ordusu’yuz, ne işin var senin burada” dedi. “Vatanımın hududunu koruyorum, sizin ne işiniz var” diye sordum ama bu esnada benim silah onlara, onların silahları bana doğruluydu. Biri yandan fark ettirmeden yaklaşmış, silahımı ve kolumu tuttu, tabancayı dayadılar, beni aşağı çektiler. Hemen başka bir araç daha varmış orada ama hendekten görünmüyormuş. Ona bindirdiler. Karşıdaki doğalgaz tesisine götürüldüm. Telefonumu aldılar.

Gözleriniz bağlı mı?

-Evet, gözlerimi bağladılar. Biri geldi rütbeme baktı, telefonda konuştuğu kişiye Türkçe “Astsubay” dedi. Şoför mahalline binen biri de dizime vurup “Kardeşim kusura bakma, biz de emir kuluyuz senin gibi, seni aldığımızı üstlerimize bildirdik ve şimdi teslim etmek zorundayız” dedi. Çok güzel İstanbul Türkçesi konuşuyordu. “Şunu bil ki kılına en ufak bir zarar gelmeyecek” dedi.

Neden böyle bir şey demiş olabilir?

-Beni rahatlatıp ters bir hareket yapmamı engellemek istemiş olabilir. Dünyanın en eli kanlı örgütü neticesinde.

Onlarla konuşmaya çalıştınız mı?

-“Yanlış yapıyorsunuz” dediğimde, özellikle araçta yanımda oturan kişi her seferinde “Sus, konuşma” diyor, kafamı bastırıyor, beni engelliyordu. Hepsi Türkçe konuşuyordu. Gözlerim kapalı, sanırım 45 dakika yol gittikten sonra elektrik olmayan cezaevi tarzı bir binaya soktular. Hücrede kaldım, gözlerim yine bağlı. Kalabalık bir grup girdi, biri arkama, biri önüme geçti. Adımı-soyadımı, rütbemi ve İslam topraklarına neden girdiğimi sordu.

Yanıtınız ne oldu?

-Önümdeki beni yönlendirdi. “İslam topraklarına neden girdin, yanlışlıkla mı girdin” dedi. Benim o cevabı vermemi ister gibiydi. “Yanlışlıkla girdim” dedim. Sonra da “Alkollü müsün” diye sordu. “İçki içmiyorum” dedim. Çıktılar. Biraz sonra bir araca bindirdiler. Gözlerim bağlı, iki kişi öne bindi, iki kişi de yanıma. Epey bir gittik, sanırım üç saat civarı. Sabaha karşı ellerim kelepçeli şekilde bir evin odasına soktular. Dört gün orada kaldım.

İlk gün nasıl geçti?

-Eve sokarken bir tanesi eliyle göğsüne haç işareti yaptı, bana bakarak “Hıristiyan?” diye sordu. “Yok, Müslüman” dedim, “Tamam o zaman” dedi. İkindi ezanından sonra, biri geldi “Namaz” dedi. Namazı kılarken biri oturup beni izledi.
    Nasıl kılıyorum diye baktı. Gerçek bir Müslüman olmasam, namazı kılamasam infaz edileceğim kesindi. Beni onların elinden kurtaran namaz kılmam oldu.

Namazdan sonra size nasıl davrandılar?

-Namaz bitince de “İkindi dört rekât, sen sekiz kıldın. Sen misafir” dedi. Ben de “Misafir ama ne kadar kalacağım belli değil” dedim. Ondan sonra kapıyı kilitledi ve gitti.

Başka esir gördünüz mü?

-Görmedim.

Korktunuz mu?

-Korku olmaz mı? Nasıl bir örgütün elinde olduğumu biliyorum. Acaba bana ne yapacaklar diye düşündüm ister istemez. Ama orada dahi -bunu söylemeden geçemeyeceğim- dönüşte bana ne ceza verecekler diye düşündüm.

Ciddi misiniz?

-Gerçekten. En çok ailemin durumu, ikincisi de ne ceza alacağım diye düşündüm.

Dört gün boyunca kaldığınız yer nasıl bir yerdi?

-Beyaz boyalı, yerde sarı-mavi renkte plastikten hasır, tek kişilik sünger yatak. İki tane battaniye, 4-5 tane hasır yastık ve bir tane gardırop vardı. Evin başka odasını görmedim.
    www.hurriyet.com.tr
    Kafama silah dayadılar, o an ‘Ne yaptım ben!’ dedim
    http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/29641825.asp

• alkol ve namaz testi güzelmiş tam bizim dincilerin kafası ha pardon ateist bir örgüttü ışid bak yine unuttum
  • Sağol hepsini okudum ama garip garip olan şu hepsi güzel Türkçe Konuşuyor denmiş belkide haber Değiştirilmiş olabilir şuanda Işıd Türkiye örgütü diyenlerin ekmeğine yağ sürmek için algı operasyonu olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R4V3N

alkol ve namaz testi güzelmiş tam bizim dincilerin kafası ha pardon ateist bir örgüttü ışid bak yine unuttum

Konuda esir düşmüş bir askerden bahsediliyor. Vurgu bu askerin 4 gün boyunca yaşadıkları. İşid örgütünün dini değil. Bu tartışmalar çok yapıldı. Zira biraz mürekkep yutmuş, analiz yeteneği olanlar işidin İslam ile alakası olmadığını kavramış durumda. Sana ateist olan başkalarını da göstereyim. Zira seninle aynı dine, dinsizliğe mensuplar. Mao Zedong, 50 küsur milyon. Hitler, 17 küsur milyon. Josef Stalin, 24 milyon. Pol Pot, 2 milyon vs.

@TheCr7: İşid'de araptan çok yabancı ırk vardır. Bu ırkları batılı devletler teşkil eder. Fakat işid'de Türk'te vardır. Bu kitle genellikle işsizliğin, eğitimsizliğin doğurduğu sıkıntılar ile işid'e katılıyor. 1 aya yakın işid kurslarında eğitim gördükten sonra eline silah tutuşturulup cepheye sürülüyorlar. Diğer Türki genlere sahip kişilerde bulunuyor. Bu sebeple "Türkün Türkten baka dostu yoktur" anlayışının değişmesi gerekiyor ülkemizde. Bizleri birleştiren çatıyı halkımız tanımlamalı. Kendi kanaatlerimi bu bölümde harcamayı düşünmüyorum. Zira troll dolu bölüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 26 Temmuz 2015; 3:54:32 >

• Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ve son bölüme çok Katılıyorum onu bugün anladım troll dolu cidden heryer kimin ne olduğu belli değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

alkol ve namaz testi güzelmiş tam bizim dincilerin kafası ha pardon ateist bir örgüttü ışid bak yine unuttum

Konuda esir düşmüş bir askerden bahsediliyor. Vurgu bu askerin 4 gün boyunca yaşadıkları. İşid örgütünün dini değil. Bu tartışmalar çok yapıldı. Zira biraz mürekkep yutmuş, analiz yeteneği olanlar işidin İslam ile alakası olmadığını kavramış durumda. Sana ateist olan başkalarını da göstereyim. Zira seninle aynı dine, dinsizliğe mensuplar. Mao Zedong, 50 küsur milyon. Hitler, 17 küsur milyon. Josef Stalin, 24 milyon. Pol Pot, 2 milyon vs.

@TheCr7: İşid'de araptan çok yabancı ırk vardır. Bu ırkları batılı devletler teşkil eder. Fakat işid'de Türk'te vardır. Bu kitle genellikle işsizliğin, eğitimsizliğin doğurduğu sıkıntılar ile işid'e katılıyor. 1 aya yakın işid kurslarında eğitim gördükten sonra eline silah tutuşturulup cepheye sürülüyorlar. Diğer Türki genlere sahip kişilerde bulunuyor. Bu sebeple "Türkün Türkten baka dostu yoktur" anlayışının değişmesi gerekiyor ülkemizde. Bizleri birleştiren çatıyı halkımız tanımlamalı. Kendi kanaatlerimi bu bölümde harcamayı düşünmüyorum. Zira troll dolu bölüm.

ışid müslüman bir örgüt.bölgedeki ezilen sunni halk tarafından kurulmuş katı bir şekilde şeriatı uygulayan örgüt. islam dünyasındaki mezhep savaşının geldiği son noktadır.
    Esir düşen askerimiz şii olsaydı geri iade edilir miydi acaba merak ediyorum? Batı da bunu çok güzel bir şekilde kullanıyor çünkü eşşek olana semer vuran çok olur.

İşinize gelmeyen noktada "baa ne baa ne ışid müslüman değil ki lalelalelalellael duymuyorum lalalallaa " diyerek gerçeklerden kaçamazsınız

ayrıca Işid videolarda gösterildiği gibi yamyam bir örgüt değil.İslamdaki kısasa kısas ı çok güzel bir şekilde uyguluyorlar.Hazırladıkları videoları korku salmak için özellikle yapıyorlar.Katlettikleri insanlar da benzer katliamları gerçekleştirdiği için ellerinde bahane oluyor. Ali rıza demircan da ışidin yaptıklarının "dönemin şartları içinde" geleneksel fıkıha uygun olduğunu söylemişti yine çok tepki çekti.. ben-i kureyza katliamı vs. islam tarihi nice ışidlerle dolu.

Işide katılanları sadece cahil olarak nitelendirmek çok saçma.Türkiyeden binlerce insan katıldı.Sence Türkiye'de yeterince din eğitimi göremedikleri için cahil kalıp ışide mi katıldılar.Yerini tam hatırlamıyorum ama Sakaryaydı galiba ışide katılmak için otobüs kaldırıyorlardı.Sence bulundukları ortamda yeterince din bilgisi öğrenemedikleri için mi böyle oldu.Yoksa Amerike ve İsrail her birinin beynini ele geçirip kontrol mü ediyorduSenin okuduğun kuranı onlar okumuyor mu sanıyorsunuz.

Şimdi gelip diyecekler biz de müslümanız ama kafa kesmiyoruz. Çünkü sen beğenmesen bile seküler yaşam tarzına adepte olmuş kültürel bir müslümansın.Türkiye'de ışid benzeri örgütlerin taban bulamamasının nedeni budur.90 yıllık cumhuriyet tarihinin,laikliğin bizlere en büyük armağanıdır bu.

• quote:

quote:

quote:

ışid müslüman bir örgüt.bölgedeki ezilen sunni halk tarafından kurulmuş katı bir şekilde şeriatı uygulayan örgüt. islam dünyasındaki mezhep savaşının geldiği son noktadır.
    Esir düşen askerimiz şii olsaydı geri iade edilir miydi acaba merak ediyorum? Batı da bunu çok güzel bir şekilde kullanıyor çünkü eşşek olana semer vuran çok olur.

İşinize gelmeyen noktada "baa ne baa ne ışid müslüman değil ki lalelalelalellael duymuyorum lalalallaa " diyerek gerçeklerden kaçamazsınız

ayrıca Işid videolarda gösterildiği gibi yamyam bir örgüt değil.İslamdaki kısasa kısas ı çok güzel bir şekilde uyguluyorlar.Hazırladıkları videoları korku salmak için özellikle yapıyorlar.Katlettikleri insanlar da benzer katliamları gerçekleştirdiği için ellerinde bahane oluyor. Ali rıza demircan da ışidin yaptıklarının "dönemin şartları içinde" geleneksel fıkıha uygun olduğunu söylemişti yine çok tepki çekti.. ben-i kureyza katliamı vs. islam tarihi nice ışidlerle dolu.

Işide katılanları sadece cahil olarak nitelendirmek çok saçma.Türkiyeden binlerce insan katıldı.Sence Türkiye'de yeterince din eğitimi göremedikleri için cahil kalıp ışide mi katıldılar.Yerini tam hatırlamıyorum ama Sakaryaydı galiba ışide katılmak için otobüs kaldırıyorlardı.Sence bulundukları ortamda yeterince din bilgisi öğrenemedikleri için mi böyle oldu.Yoksa Amerike ve İsrail her birinin beynini ele geçirip kontrol mü ediyorduSenin okuduğun kuranı onlar okumuyor mu sanıyorsunuz.

Şimdi gelip diyecekler biz de müslümanız ama kafa kesmiyoruz. Çünkü sen beğenmesen bile seküler yaşam tarzına adepte olmuş kültürel bir müslümansın.Türkiye'de ışid benzeri örgütlerin taban bulamamasının nedeni budur.90 yıllık cumhuriyet tarihinin,laikliğin bizlere en büyük armağanıdır bu.

Ateistler belli bir fikri zemine sahip olmadığı için hepsi numunelik oluyor tabii ki. Sizler bazı farklılıklara sahip olsanız da ortak noktanız İslam'ı bilmemek. Zaten bu sebeple ateist oluyorsunuz. Yoksa Kuran'ı okuyup ateist olanlardan mısın. İslam'ı bilsen, şeriat'ı bilsen işid'in bir icraatine denk ayet yahut sünnet bulamazsın. Kendi zan ve argümanlarına dayanarak bir takım teoriler atmışsın ortaya. Hepsinden önce el kaide, el nusra, işid, taliban vs. gibi örgütler terör örgütüdür ve devletlerin finansörlüğünde başka devletlere sürülürler. 21. yüzyıl savaşları ekonomi üzerinde, terör üzerine gelişir. Bu örgütler asimetrik savaş yürütürler, örgüt mensuplarının bulundukları devletlerin derin yapılanmlarında yada istihbarat servislerinde görev aldıkları görülmüştür, örgüt savaşçıları vasıfsız ve eğitimsizdir vs. Bir ideoloji yada kalıcılık hedefi olmaksızın saldırmaya programlıdırlar. Bu sebeple terör örgütlerinin dini ister katolik olsun, ister yahudi olsun devletleşip diğer ülkelerce kabul edilmedikçe, halka sahip olmadıkça gözetilmez. İşid bir halka yada devlet niteliğine sahip değildir. Fakat yukarıda verdiğim ateist devlet adamları, halka, bankalara, eğitim kurumlarına velhasılıkelam devlete sahiptirler. Ve dinsizliklerini imkan buldukça uygularlar. Yani bugün Mao Zedong ile aynı imkanları bulsan seni durduracak bir fikri zeminin yok. Fakat benim kabul ettiğim din şu nasihati düşmüş.

"Düzene konulması (ıslah)ından sonra yeryüzünde bozgunculuk (fesad) çıkarmayın; O'na korkarak ve umut taşıyarak dua edin. Doğrusu Allah'ın rahmeti iyilik yapanlara pek yakındır." (Araf Suresi, 56)

"Allah, dîn konusunda sizinle savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olan kimselere iyilik etmenizden ve onlara adaletle davranmanızdan sizi nehyetmez (yasaklamaz). Muhakkak ki Allah, adaletli olanları (adaletle davrananları) sever."

Ayrıca şu ayetlerde birilerini hatırlatıyor.

"Onlara (Allah’a ulaşmayı dilemedikleri için, kalpleri engelli ve başkalarını hidayetten men ettikleri için Allah’ın hastalıklarını artırdığı insanlara): “Yeryüzünde fesat çıkarmayın (başkalarını Allah'ın yolundan men etmeyin)!” denildiği zaman: “Biz sadece ıslâh ediciyiz.” dediler. Gerçekten onlar, fesat çıkaranlar, onlar değil mi? Ve lâkin farkında değiller." Bakara 11-12

"İnsanlardan kimi de vardır ki, dünya hayatı hakkındaki sözleri senin hoşuna gider ve o kalbindekine Allah'ı şahit tutar. Halbuki O, İslâm düşmanlarının en yamanıdır." 2:204

Kabeyi yıkacağız deyip, ayetleri değiştirenleri müslüman sayanlar türedi şu memlekette. Allah ıslah etsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu gerçekten çok tuhaf,pkk olsa öldürmüştü onu
    fakat bunlar alkol ve namaz testi yapıp serbest bırakıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hitler,Stalin gibi insanlar ateizm için mi öldürdü o milleti? Ateist olacaksanız yoksa yakarım ulan hepinizi mi dedi Fark burada işte IŞID islam için katliam yapıyorlar.Biliyorsun islamda cihat anlayışı var kuranı okudunmu bilmem ama....

• İşid Sünni bir terör örgütüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

quote:

Hitler,Stalin gibi insanlar ateizm için mi öldürdü o milleti? Ateist olacaksanız yoksa yakarım ulan hepinizi mi dedi Fark burada işte IŞID islam için katliam yapıyorlar.Biliyorsun islamda cihat anlayışı var kuranı okudunmu bilmem ama....

kurandaki cihat ve gaza nın belli başlı kuralları var ama başka dinden olduğu için katliam yapılcak olsaydı fatih sultan mehmet, kanuni sultan sülayman yapardı en güçlü olduğumuz halifeliği elimizde bulundurduğumuz zamanlarda yapardık

• ikindiyi 4 rekat biliyor arkadaşlar.yeni bir din uydurmuşlar kendilerine diyoruz en başından beri.
  • Şu Işid müslüman değil diyip duranlar bir bitin yav , müslümanın hası Işıd . Işıdcı ler TR yi kafir olarak görüyolar halka kafir diyorlar , alayınızı keserler yani söyliyim.
  • quote:

Bunlara gore zaten ne ISID,Taliban,Boko Haram,El Nusra,El sebab vs. hicbiri Musluman degil;Muslumanlari kotu gostermek icin cabalayan bati merkezli gruplar

Isin ilginc tarafi ise Charlie Hebdo katliamini alkislayanlar da bunlar,Tunus'taki plaj katliami icin '' Plaj havlusu kefenleri oldu '' diyenler de bunlar,Sivas katliaminin yildonumunde,'' Sivas'in yollarina cikayim daglarina '' diye bamya kadar beyinleri ile dalga gecenler de bunlar.

Bunlara gore en dogru muslumanlar yine kendileri.

Islam tarihine bakmazlar,Islam'in yayilisini bilmezler,katliama ugrayan Yahudi kabileleri,kafalari kesilen cocuklari,Musluman barbarlar tarafindan karilari kizlarina el konulan insanlari bilmezler ama sallamaya geldi mi guzel sallarlar.Peygamberlerinin yapip da ISID'in yapmadigi bir konuda tek bir ornek goster desen gosteremezler.

• quote:

İsid i reddetmek osmanliyi reddetmektir. Cariye ticsreti isgal et kole al. Ganimet sehir yamalama vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

quote:

Bunlara gore zaten ne ISID,Taliban,Boko Haram,El Nusra,El sebab vs. hicbiri Musluman degil;Muslumanlari kotu gostermek icin cabalayan bati merkezli gruplar

Isin ilginc tarafi ise Charlie Hebdo katliamini alkislayanlar da bunlar,Tunus'taki plaj katliami icin '' Plaj havlusu kefenleri oldu '' diyenler de bunlar,Sivas katliaminin yildonumunde,'' Sivas'in yollarina cikayim daglarina '' diye bamya kadar beyinleri ile dalga gecenler de bunlar.

Bunlara gore en dogru muslumanlar yine kendileri.

Islam tarihine bakmazlar,Islam'in yayilisini bilmezler,katliama ugrayan Yahudi kabileleri,kafalari kesilen cocuklari,Musluman barbarlar tarafindan karilari kizlarina el konulan insanlari bilmezler ama sallamaya geldi mi guzel sallarlar.Peygamberlerinin yapip da ISID'in yapmadigi bir konuda tek bir ornek goster desen gosteremezler.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAcArTy41 -- 27 Temmuz 2015; 13:33:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.