Şimdi Ara

Astra Yakıt Verileri Bodrum Gezisi... Benzinciler içeri :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: GILMOUR

Arkadaşlar aracım 2005 Astra Twinport.Bir depo benzin ile ara sıra 140-150 hızlara çıkarak şehiriçinde 520km yol yaptım.Bu değer nasıl sizce?

Şehiriçi şehirdışı oldugunu pek anlamadım...

Şehiriçi verilerse nasıl 140-150km hızlara çıkabildiniz?

Şehirdışı verisi ise 52lt ile 520km hadi 50lt diyelim ortalama 9lt.
  • Dizel araç almalarına rağmen ekonomi yerine performans okumaktan bıkmıştık artık, güzel bir konu olmuş.Ben 1.6 benzinli Corolla ile uzun yolda 5.3- 5.6 arası tutturabiliyorum,duruma göre daha da düşebiliyor.Yalnız çok kısa mesafeler en az 9.5 lt...Karma ise 7.5-7.8 lt arası falan oluyor.
  • Denizli derken? Denizli'de mi ikamet ediyorsun?
  • @Cx2

Aslında izmirliyim fakat eğitim için 4 yıldan beri denizlide ikamet ediyorum.

Denizlili olduk yani.

Kısmetse 2 aya kadar mezun olup memleketime geri döneceğim.

@iakalinli

Çok güzel konuya değinmişsin yok efendim torku fazlaymış ıvırmış zıvırmış bunlar hep fasa fiso...
    Ekonomik olmadıktan sonra kimse dizelin yüzüne bakmaz. dobra dobra söyleyen tek dizelci benim herhalde.

Dizel aracım var hemde 1248cc 90hp araç ve 1255kg kimilerine göre performans yoksunuymuş. Evet insanların performanstan kasıtları 2sn daha geç hızlanmasıysa araç performans yoksunu...

Ama şunuda belirtmeden geçemiyeceğim şuan sürekli araç kullananların ekonomik , düşük vergi , güvenlikten başka birşeye ihtiyaç duymadıklarından eminim.

2 yıl önce a3 yada 318ci alsaydım şuan aracım 10-12bin km arasında olacaktı. O araçların keyfi farklımı sonuna kadar farklı ama benim aradığım kriterler az yakması hafiftende yakışıklı olmasıydı.

Performanssa benzinli , ekonomiyse dizel tabikide her aracın dizeli değil. Mesela Passat 1.4tsi , 2.0tdi gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Ben bu tüketimleri ancak rüyamda görürüm ne güzel birşey az yakması ya vallahi billahi . Arkadaşım bugün biraz yakıt koymuş ( dizel ) bilgisayarxda 750km gösteriyor depoda boş daha , nasıl özendim. Tek depoyla 400km of yeter artık ya gerçekten .

3.25 ile çok zor Yusuf'um.
    Sen en iyisi 1.3 Astra al o zaman ne güzel olur.
    Ya da Leon alıyordun, hazır yeni Focus'ta çıkmış.

quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

mükemmel bir deger,
    benim astra 1.6 ortalama 8.3 yakıyor

Sen bide bana sor abi. Araba bende olduğunda maşallah. Hem yakıyor hem yakmıyor. Bu değerleri gördükten sonra bizim araca binme isteğim gitti.

quote:

Arkadaşlar aracım 2005 Astra Twinport.Bir depo benzin ile ara sıra 140-150 hızlara çıkarak şehiriçinde 520km yol yaptım.Bu değer nasıl sizce?

Gayet normal. benzinli Astra 1 depo ile şehir içinde 550 600 KM yol yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 6 Mayıs 2008; 16:35:06 >

• İstanbuldayım bazen otoyolda 140-150 km hız yapıyorum,bu veriler şehiriçidir.9 lt çok gibi geldi bana birde twinport az yakan motor seçeneği oluyor değilmi?

quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

quote:

Şehiriçi şehirdışı oldugunu pek anlamadım...

Şehiriçi verilerse nasıl 140-150km hızlara çıkabildiniz?

Şehirdışı verisi ise 52lt ile 520km hadi 50lt diyelim ortalama 9lt.

• Eğer bir reklamda az yakıyor diyorsa inanmayacaksın. O kesinlikle şehir dışı verisidir. Honda'ya da öyle diyorlardı. Dizelleri kıskandıracak ekonomi. E hani. Şehir için bizle aynı yakıyo. Söyledikleri değerler şehir dışı.
  • Gene ince bir satış taktiği ile karşı karşıyayız desenize.Peki uzun yolda 90 km sabit hızla 700-750 km yol yapabilirmiyim?
  • 1.3 MultiJet-CDTI=Ekonomi Profesörü.
  • Astra 1.3 CDTI kesinlikle ekonomi profesörüdür. Hem az yakar, hem az vergisi var ve 2. elde çok değerli bir araç.
  • quote:

Gene ince bir satış taktiği ile karşı karşıyayız desenize.Peki uzun yolda 90 km sabit hızla 700-750 km yol yapabilirmiyim?

Tabi canım. Bu sayede satılıyor arabalar. Yoksa millet niye LPG taktırsın arabasına şehir içinde mesela 1000 yapıyorsa. şehir dışında ortalama 700 750 km yapar. Belki 800 belli olmaz. Twinport az yakan benzinlilerden birisi. Anlık tüketim 5. vites 2000 2500 devirde 3.5 lt gördüğümüz oldu 110 120 KM hızda.
  • anlık tüketimde yeterli eğimde 1 dk dan fazla 0 lt yazdığını bilirim ünal...ama şehir içinde aldığın benzini yakmadan atıyo sanki :)
    yokuşu buldun mu viteste bırak gitsin bakalım kaç litre gösterecek.gerçi sizin araç otm idi sanırım...

anlık tüketim traş :)

onu bunu bilmem de arabaya binesim yok, binsem de gaza basasım...
    zaten geçti benden "vırrrnnnn" zamanları
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

anlık tüketimde yeterli eğimde 1 dk dan fazla 0 lt yazdığını bilirim ünal...ama şehir içinde aldığın benzini yakmadan atıyo sanki :)
    yokuşu buldun mu viteste bırak gitsin bakalım kaç litre gösterecek.gerçi sizin araç otm idi sanırım...

anlık tüketim traş :)

onu bunu bilmem de arabaya binesim yok, binsem de gaza basasım...
    zaten geçti benden "vırrrnnnn" zamanları

Ben yokuş yukarı çıkarken 0 görüyorum bazen basmadığım için. Evimizin yakınındaki yokuşta 30'a kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 6 Mayıs 2008; 19:29:13 >

• quote:

mükemmel bir deger,

120 ye sabitleyip gidildiğinde 7 lt yi geçmiyor ort tüketim bu da çok iyi bir değer bence
  • Resimli orneklı çalıman için eline saglık sonuca pek sasırmadım cunku:
    407hdi aracla ankara-didim arası 100km/h hız sabitleme ile ortalama 4.3lt yakıt tükettiki
    1.3motor ile olagan bır sonuc sabrın içinde bravo 80kusur hızda yol bıtmek bılmezki ben 100 ıle gıderken bile otobusler tırlar benı solluyordu
  • Focus'lar ne kadar yakıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackgod

Focus'lar ne kadar yakıyor?

@blackgod

Vallaha ford focus sürücüleri onlarda bir bodrum gezisi yapıp , forumda paylaşsalar ne kadar güzel olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

mükemmel bir deger,

120 ye sabitleyip gidildiğinde 7 lt yi geçmiyor ort tüketim bu da çok iyi bir değer bence

bende ayni sekilde 100 kmye sabitledigim zaman 6 ltye kadar düsürüyorum mondeola tüketimi ama astrada en düsük 8.3 gördüm ist trafiginde daha düsük tüketim maalesef olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 6 Mayıs 2008; 21:23:55 >

• Güzel paylaşım
    1.6 motorla şehir dışı 4.3 ort. çıkmıştı bende de.
  • Bu arada 1.3 motorun çekişi nasıl...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.