Şimdi Ara

Astra J vs C-Max, tercihiniz hangisi olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle arabalar ihtiyaçlara göre alınır ve bu 2 araç da farklı segmentlerde bunun bilincindeyim.

benim aradığım, normal boyutlarda bir bagaj ( standart bir bebek arabsı var , yanına da biraz boşluk kalsa yeter),
    sürüş konforu ve güvenliği ve normal dışı sorun çıkarmamasıdır.
    hız tutkunu değilim ama yokuşta da bayılmasın, yerden biraz yüksek olsun, altı sürtmesin.

95 bin lira civarına;

asrta j 2016 -50 bin kilometre, edition plus

C-max 2013 80 bin km trend

hangisini almalıyım?

• C Max kullaniyorum su anda, arka koltuk mesafesi gercekten sadece bebek ya da kucuk cocuk icin ayarlanmis gibi. Ozellikle benim normal oturus pozisyonumda arkada normal bir insanin rahatca oturmasi imkansiz. Superb, daha genis bir diz mesafesi sunuyor bu anlamda. Ancak 1.6 Dizel motorunu kullanmaktayim ve bana cok az sorun cikardi. Dayanikli ve az yakan bir arac. Bu anlamda onerebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balraos

C Max kullaniyorum su anda, arka koltuk mesafesi gercekten sadece bebek ya da kucuk cocuk icin ayarlanmis gibi. Ozellikle benim normal oturus pozisyonumda arkada normal bir insanin rahatca oturmasi imkansiz. Superb, daha genis bir diz mesafesi sunuyor bu anlamda. Ancak 1.6 Dizel motorunu kullanmaktayim ve bana cok az sorun cikardi. Dayanikli ve az yakan bir arac. Bu anlamda onerebilirim.
    boyum kısa olduğu için ön koltukları öne doğru oldukça çekerim , arkada daha çok yer açılır sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

boyum kısa olduğu için ön koltukları öne doğru oldukça çekerim , arkada daha çok yer açılır sanırım.

Alıntıları Göster
    Eger on koltugu tamamen geriye almayacaksaniz, arkada oturan kisi rahat eder. O anlamda C Max i onerebilirim.
  • Kesınlıklen sorunsuzluk anlamında C-max derım ben 5 sene kullandım kotu mazot aldım v.s. hıcbır sıkıntı yok aracta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaya589

Kesınlıklen sorunsuzluk anlamında C-max derım ben 5 sene kullandım kotu mazot aldım v.s. hıcbır sıkıntı yok aracta..
    benim baktığım lpg'li.

Sizce o da sorunsuz olur mu?
  • Lpg lı araclar ıcın bırsey dıyemem ama ASTRA j Ye lpg lı veya lpg sız sakın bulasmayın arıza yumağıdır kendisi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • J

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erg0606

J
    neden astra j hıcam , biraz detay vermeniz mümkün mü?
  • 2,5 yıldır astra kullanıyorum bakım harici servis yüzü görmedim çok şükür. Ancak 50000 km üzeri lpg ile kullanmış araçta subaplar bitmek üzeredir hocam dikkat edin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Astra j tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra yerden yüksek bi araç değil, altı süretmesin demişsiniz, süretebilir.

Seçenekler arasına 1.3 dizel egea da ekleyebilirsiniz, donanım olarak daha dolu olur yerden yüksekliği de iyi. Yokuşta bayılmasın diyorsanız dizel en makul seçenek.

Örnek ilan

• quote:

Orijinalden alıntı: vaya589

Lpg lı araclar ıcın bırsey dıyemem ama ASTRA j Ye lpg lı veya lpg sız sakın bulasmayın arıza yumağıdır kendisi..
    5 yıl 80.000km Astra J kullandım standart bakım dışında servise uğramadım, bir kere bile arıza ışığı dahi yakmadı. Nasıl bir sorun yumağı? Atmanında bu kadarı...
  • 2014 model astra j 1.6 dizel araç sahibiyim 15.000 km de aldım aracı 6-7 aylıktı şuan 92.000 km de ve servise sadece bakım için ve yapılan kaza sonucu girdim onun dışında 1 gün bile bir sıkıntı çıkarmadı aracım çok şükür. Bagaj olarak gayet yeterli bence eşimle birlikte öğretmen olmamız sebebiyle yazın 1 aya yakın tatile çıkarız birde elinizden öper 3.5 yaşında oğlumuz var şimdiye kadar çok sorun çıkmadı bu anlamda.

Sonuç olarak Ford ve Opel kendini kanıtlamış iyi araçlar bence bakın içine oturun hangisi içinize sinerse onu alın ikisinde de sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
  • almadan satma dusunceniz varsa j kasa derim
  • 95 bin tl ye dizel arac bulamadinizmi atmosferik benzinli bakiyorsunuz ?

Hyundai i30 kia ceed filan bakin dizel otomatik 2012 2013 model lpgli astraya bulasmayin subap degistirmekle ugrasir durursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thekanarya

2,5 yıldır astra kullanıyorum bakım harici servis yüzü görmedim çok şükür. Ancak 50000 km üzeri lpg ile kullanmış araçta subaplar bitmek üzeredir hocam dikkat edin.
    2 tane astra baktım ikisi de 50 bin civarı km'de. bunlar için subap değişimi mi yapmam gerekli?

bir de şu yokuş işi var," LPG'de deviri yüksek tutarsan subap yakarsın, düşükte de mesela 2 kamyon birbirini geçerken denk geldin ve hızı 30'a düşürdün
    tam da dik yokuştasın işte o zaman araba kesin bayılır "
    deniyor var mı böyle bir şey?

ya da ben yokuşlarda benzine alsam bu sorunlar varsa da kurtulur muyum? yani böyle bir şey varsa ki çok da iyi şoför değilim benim için büyük sıkıntı olur?

galerici tanıdığım var illa ki ford toyota ya da VW al diyor ben de onları sevmiyorum bu 95 bin civarına da zaten onların ölüsü ediyor. hemen al-hemen sat mantığıyla bakıyorlar sanırım.

siz astra ile ilgili ne düşünüyrsunuz? nasıl kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 17 Şubat 2020; 0:8:30 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    yani hocam sizce egea, astra'dan her yönden mi iyi yoksa sadece yükseklik ve bazı donanımlarda mı?

1.6 urbanlara bakmıştım ama kullanım zevki yok vb tarzda çok şikayet okudum.

ayrıca dizel yerine lpg almak istiyorum, başka tavsiyeniz olur mu? ya da Egea'nın lpg lileri hakkında ne önerirsiniz?
  • dizel hiç bakmadım hocam hep lpg'li olsun istedim ama bunlar dışında başka tavsiyeniz varsa bakıyım, değerlendireyim.
  • rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Her yönden daha iyi değil. Astranın sürüş keyfi ve oturuş pozisyonu daha güzel, yol tutuşu daha güzel. Yanı sıkı bi sürüş isterim derseniz astra daha çok tatmin eder. Onun harici denkler.

Model yılı-km yani genel araç kondisyonu ve donanım artıları olarak aynı paraya egea daha mantıklı bi alternatif oluyor.

Dizel istemiyorsanız 1.6 benzinli otomatik egea alabilirsiniz. Motor-şanzıman olarak sorunsuz ve dayanıklı bi versiyon. Lpg uyumu da var. 1.4 motoru güçsüz kalıyor, tevsiye etmem bu bütçede.

Ama yazdığım gibi yokuşlarda bayılmayan, kafanızın rahat edeceği, esnek sürüş sunan bi araç istiyorsanız ya turbo benzinli olacak yada dizel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Şubat 2020; 0:27:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.