Şimdi Ara

ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.556
Cevap
45
Favori
510.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahmeta60 Kardeşim tekrar söylüyorum kimse senin aracını kötülemiyor.Golf her zaman kaliteli bir araçtı şu an da öyle.hatta araç alırken çok da baktım bu araca ama gerek dış tasarım gerekse iç tasarım ağır bastı.Motor konusunda 1.3 motoru senin 1.6 motorun rakibi olarak görüyorsun.ama senden baska kimse bu motoru 1.6 larla kıyaslamıyor.hatta ve hatta ruhsatta 1.250 cc yazıyor. ne 1.3 ü 1.25 bu motor.Golfden 3-4 saniye yavaş 0-100 de zaten olması gerekende bu adamlar 1.25 motorla 1.6 dan daha güçlü bir motor mu koysunlar.Evet araçta bazı plastik aksamlar golfden daha kalitesiz doğruya doğru ama emin ol golfe ağır basan yönleri de hiç de az değil.

Astra nın bütün versiyonlarında 17 inc jantlar mevcut.vw donanım konusunda cimri kalıyor.jant kapaklı golfler geziyor yollarda.
    Dış tasarım olarak golf 6 golf4-5 in çok gerisinde sürekli polo ile karıştırıyorum aracı.

İkinci el piyasası opel e göre çok çok iyi yani en az zarar edeceğiniz otomobil markası türkiyede özellikle golf bu konuda her zaman iyi para eder 2. el avantajı var.
    Tekrar söylüyorum eğer aracının güzel yönlerinden bahsedeceksen veya farklı konular üzrinde yazısmak istersen burdayız.
    İlla golf astra kıyaslaması yapmamız gerekmez.Sonuç olarak markaları bu denli fanatikçe savunmak hiçbirimize birşey katmaz.

• merhabalar

bu kadar uzatmaya gerek yok herkez kendi aracına gönülden bağlıdır diye düşünüyorum ve severek kullanıyordur.Unutmayalım ki kargaya yavrusu şahin görünürmüş bu hepimiz için geçerli sanırım kalp kırmayalım.

1.3 j kasa kullanan arkadaşlar bir sorum olacak Flexride Paket kullanan varmı acaba aranızda araç sipariş verdim ama flexride ekletebilimiyim acaba
    gereklimidir sizce kullanan varmı aranızda deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz_gursoy

merhabalar

bu kadar uzatmaya gerek yok herkez kendi aracına gönülden bağlıdır diye düşünüyorum ve severek kullanıyordur.Unutmayalım ki kargaya yavrusu şahin görünürmüş bu hepimiz için geçerli sanırım kalp kırmayalım.

1.3 j kasa kullanan arkadaşlar bir sorum olacak Flexride Paket kullanan varmı acaba aranızda araç sipariş verdim ama flexride ekletebilimiyim acaba
    gereklimidir sizce kullanan varmı aranızda deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim

şimdiden teşekkürler

b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınhoca -- 11 Temmuz 2011; 8:56:26 >
  • Eğer agresif araç kullanmayı seviyorsanız hatta normal kullanımınız bile bu yöndeyse düşünülebilir tabiki ancak fiyatı da hiç küçümsenecek boyutta değil. zaten bu donanımı alacaksanız 140 veya 180 hp motorlardan birisini alacaksınız diye düşünüyorum.
    Aracın sürüş dinamikleri zaten normalde bile çok çok iyi Dizel düşünüyorsanız bence hiç gerek yok çok fazla ihtihacınız olacağını düşünmüyorum.
    Bunun yerine cosmo + navi + sunroof ideal bir seçim olabilir sizin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

quote:

Orijinalden alıntı: avukatakın

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: avukatakın

quote:

Orijinalden alıntı: dost2003

Ahmetata60 kardeşim kimse senin aracını kötülemiyor.araç tercih ve bütçe meselesi herkesin aynı araca binmeyeceğini anlaman gerekir.
    Astra j ile golf kıyaslaması yapma artık bırak insanlar zevkine göre tercih yapsın.yoksa her koşulda bu forumda ezilmeye mahkumsun.

ağzına sağlık arkadaşı içinde direksiyondan başka bir donanımı olmayan aracı ile mundarlık yapanların ne işi var bu forumda anlamadım :)

ya arkadasım bu konuyu sen baslattın burdaki arkadaslarda bu tartışma konusunu ben açmısım gibi bana saldırıyorlar.

Hala diyorsunki içinde direksiyonundan baska birsey yok.Golf higline deki standart olan rcd-510 6 lı cd teyp bile yeter astradaki bütün donanımlara.
    Sen kendin ilk önce kendi aracını golfle kıyasladın neden direk golfle kıyaslıyorsun her fırsatta golfe camur atıyorsun mundarlık yapıyorsun.burdaki arkadaslarda sanki ben bu foruma gelmisim golf söyle böyle sizin araçlarınızdan daha güzel demisim gibi oluyor.

Bir önceki sayfada forumu okurken senin yazdıgın bir yazıyı okuyunca düzeltme yaptım sen bana mundarlık yapıyorsun dedin.

Sonra tartısma alevlendi tamam donanım olarak senin aracından düsük olabilir ama kalitesi senin aracından daha yüksek bu tartışılmazsız istersen dene senin aracındaki hız göstergelerinin üzerindeki gölgelige elinle bi tıklat sert kalitesiz plastik kullanmıslar golfde bütün ön konsul yumusak plastiktir.
    fiyat bakımından arada senin dedigin gibi full bmw fiyatı kadar fark yok.

iki aracında fiyatları yaklasık olarak aynı sayılır bende bu 3 kalem donanım farkını aradaki motor ve beygir farkına say demek istedim.

Ya arkadaşım sen bilirkişimisin !!!!

arabadan anlıyor gibi konuşuyorsun fakat araba alırken hala en basit donanım olan alaşım jantı fonksiyonel deri direksiyonu bile olmayan düz 1.6 benzinli motorlu bir araç seçip (sırf adı golf diye) dünyanın en iyi arabası gibi anlatıyorsun ve 1.3 dizel astraya laf söylüyorsun.

herkesin arabası kendine iyi, kendine güzel. rica ediyorum sen 1.6 benzinli standar direksiyon ve lastikli :))))) ultra donanımlı aracınla :))))))) golf forumuna git.

ben ve buradaki diğer arkadaşların 1.3 dizelleri kendilerine fazlasıyla yetiyor.

Asıl sen arabadan anlasaydın benim aracımda fonksiyonel deri direksiyon ve vites oldugunu yolbilgisayarı oldugunu çift taraflı digital klima oldugunu camların uzaktan kumanda ile inip kalktıgını sogutmalı torpido düz 1.6 motorun senin 1.3 motorundan 3 kat daha uzun ömürlü vs oldugunu bilirdin.Bide yazdıklarının dogruymus gibi aralarına gülme isareti koymussun yazık sana.

Gerçekten golfte camlar uzaktan kumandayla indirilip kaldırılabiliyormu ya süper ötesi bir özellikmiş :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRT 33 -- 21 Kasım 2010; 13:21:16 >

• quote:

düz 1.6 motorun senin 1.3 motorundan 3 kat daha uzun ömürlü vs oldugunu bilirdin.

sen arabanı 1.000.000 km kullanıyorsun heralde,kendi arabana daha uzun ömürlü damgası vurabiliyorsun.arabanı yılda ve totalde en fazla kaç bin km yaptın merak ettim doğrusu...
    millet sana gülme işareti :) yapıyor çünkü hakikaten gülünecek adamsın vesselam.benden de sana bir :)

evinin balkonunda arabanın camlarını indirip kaldırınca zevk alıyorsun heralde.aman ne büyük özellik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 21 Kasım 2010; 13:19:14 >
  • Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum ama Astra'nın da camları uzaktan açılıp kapanabiliyor. İzmitte aracı bana tanıtırken satış danışmanı bizzat göstermiştir. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert 13

Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum ama Astra'nın da camları uzaktan açılıp kapanabiliyor. İzmitte aracı bana tanıtırken satış danışmanı bizzat göstermiştir. =)

98 modelden itibaren tüm astralarda var o özellik
  • quote:

Orijinalden alıntı: slhcglyn

Herkese merhaba
    Ankarada yaşıyorum.1 hafta önce astra j sport dizel beyaz aracımın kaporasını verdim. ankara opaldan aldım. Alacaklara bilgi olsun 44500 liraya aldım.
    araç 49. veya 50. hafta gelecek. Şuanda heycanla bekliyorum. Çok yakın bir arkadaşım 1.4 140bg sport aldı yaklaşık 2 aydır kullanıyor. çok keyifli bir araç kalitesi olsun konfor olsun. ancak çok yakıyor=) bi kaç arkadaş kalkıştaki sesten bahsetmiş o yokuş kalkış sisteminin sesi bilginize.
    aracım gelince deneyimlerimi sorularımı sizinle paylaşmak bni memnun eder.
    keyifli forumlar..

Merhaba bende 1.3 dizel ile 140 bg benzinli arasında kaldım. Ekonomik olsun diyorum ama diğer yandanda kalkışta ve sollamalarda güç ayağımın altında olsun istiyorum. Aradaki fark ne kadar , ara hızlanmalar nasıl. Ben yılda 12 bin km yapıyorum ve çoğunluk şehir içi. Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

düz 1.6 motorun senin 1.3 motorundan 3 kat daha uzun ömürlü vs oldugunu bilirdin.

sen arabanı 1.000.000 km kullanıyorsun heralde,kendi arabana daha uzun ömürlü damgası vurabiliyorsun.arabanı yılda ve totalde en fazla kaç bin km yaptın merak ettim doğrusu...
    millet sana gülme işareti :) yapıyor çünkü hakikaten gülünecek adamsın vesselam.benden de sana bir :)

evinin balkonunda arabanın camlarını indirip kaldırınca zevk alıyorsun heralde.aman ne büyük özellik

Arkadasınız bana senin arabanda plastik direksiyon fonsiyonel özelligi yok dedi bende cevabını verdim bilgili olsa oldugunu bilir dedim yanınada bir kaç özellik ekledim ne oldu zorunamı gitti arkadasının acıgını kapatmaya ne ugrasıyorsun sana kemik atan oldumu.

• arkadaşlar merhaba herkesin geçmiş bayramını kutluyorum

bayram nedeniyle bir süredir forumu takip edemiyordum ve gördüğüm kadarıyla forum bayağı bir kirlenmiş. naçizane tavsiyem herkes birbirine laf yetiştirmekten vazgeçsin ve forumumuzda eski kalitesinde bilgi alışverişine devam edelim. herkesin arabası tabi ki kendisi için en güzel arabadır. ama burası astra forumu olduğuna göre burada astra kullanıcıları, astra alacaklar ve almayı düşününenlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları daha uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptansss

quote:

Herkese merhaba
    Ankarada yaşıyorum.1 hafta önce astra j sport dizel beyaz aracımın kaporasını verdim. ankara opaldan aldım. Alacaklara bilgi olsun 44500 liraya aldım.
    araç 49. veya 50. hafta gelecek. Şuanda heycanla bekliyorum. Çok yakın bir arkadaşım 1.4 140bg sport aldı yaklaşık 2 aydır kullanıyor. çok keyifli bir araç kalitesi olsun konfor olsun. ancak çok yakıyor=) bi kaç arkadaş kalkıştaki sesten bahsetmiş o yokuş kalkış sisteminin sesi bilginize.
    keyifli forumlar..

Merhaba bende 1.3 dizel ile 140 bg benzinli arasında kaldım. Ekonomik olsun diyorum ama diğer yandanda kalkışta ve sollamalarda güç ayağımın altında olsun istiyorum. Aradaki fark ne kadar , ara hızlanmalar nasıl. Ben yılda 12 bin km yapıyorum ve çoğunluk şehir içi. Şimdiden teşekkür ederim.

1.4 turbo olanı da, 1.6 (115 bg) olanı da aynı yakar.
    Ekonomik olan yanlızca 1.3 olanı.
    1.6(115 bg) ve 1.4 turbo her ikisi de şehiriçi kullanımda(İstanbul'da) 100 km de 10 lt benzin tüketiyor.
    1.3 olanı ise İstanbul'da şehiriçinde 100 km de 7 lt mazot tüketmekte.
    Yılda 12000 km yapıyorsan; dizel ve benzinliler arasında yakıta (yaklaşık) 1750 tl daha az (ya da daha fazla) ödeme durumun olur.
    Tercih senin.

• quote:

quote:

Herkese merhaba
    keyifli forumlar..

CEVAP BASİT : KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE DİZEL AL !!! BEN 2 AYDIR KULLANYORUM BİR DEPO İLE YAKLAŞIK 1000 İLE 1100 KM ARASI GİDİYOR CİDDEN KOKLAYARAK GİDİYOR. BENZİNLİ ALIRSAN DAHA GÜÇLÜ VE SERİ BİR ARABAN OLUR AMA SÜREKLİ CÜZDANINA ORTAK BİR ARABAN OLUR :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınhoca -- 11 Temmuz 2011; 8:58:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: o_firat

quote:

Orijinalden alıntı: mert 13

Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum ama Astra'nın da camları uzaktan açılıp kapanabiliyor. İzmitte aracı bana tanıtırken satış danışmanı bizzat göstermiştir. =)

98 modelden itibaren tüm astralarda var o özellik

VALLAHA ASTRANIN YILLARDIR KULLANDIĞI ÖZELLİĞİ O GOLF CÜ ARAKADAŞ AMERİKAYI YENİ KEŞFETMİŞ GİBİ YAZMIŞ :))) HERŞEYİ GEÇTİM ASTRANIN DURUŞU YETER YA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

quote:

quote:

Arkadasınız bana senin arabanda plastik direksiyon fonsiyonel özelligi yok dedi bende cevabını verdim bilgili olsa oldugunu bilir dedim yanınada bir kaç özellik ekledim ne oldu zorunamı gitti arkadasının acıgını kapatmaya ne ugrasıyorsun sana kemik atan oldumu.

ARKADAŞIM SEN BENİM B FIRUMDAKİ HİÇBİR ARKADAŞIMA " KEMİK ATAN OLDUMU DİYE" HİTAP EDEMEZSİN SENİ MEN EDERİM BU ŞEKİLDE KONUŞMAKTAN. SEVYENİZİ LÜTFEN DÜŞÜRMEYİN. SEN HERKESE LAF SÖYLERSEN HERKES DE SANA CEVABINI VERİR

• quote:

Orijinalden alıntı: otuuuz5

quote:

quote:

Herkese merhaba
    keyifli forumlar..

1.6(115 bg) ve 1.4 turbo her ikisi de şehiriçi kullanımda(İstanbul'da) 100 km de 10 lt benzin tüketiyor.
    Yılda 12000 km yapıyorsan; dizel ve benzinliler arasında yakıta (yaklaşık) 1750 tl daha az (ya da daha fazla) ödeme durumun olur.
    Tercih senin.

Benim için son hız değilde seri araba olması önemli, sollarken ve ışıklardan kalkışta sorun yaşamak istemem. ara hızlanmalarda önemli dolayısı ile. 2003 Megane I sahibiyim 4. vitesim meşhurdur. 0-100 9.9 sn hızlanması var. Dizelin torku var araba ağır olduğunda hızlanma artar ve yakıt sarfiyatıda yüksek hızlarda artar. Doblo 1.9 ve 1.3 arasındaki farktan biliyorum.
    Ara hızlanma değerlerini bulabileceğim bir site varmı acaba?

• Kısmetse bende aranıza katılacağım. Yanlız fiyat listesini yine çekmişler acaba indiri mi olacak, yoksa bindirim mi? inşallah, indirim olursa acaba araç alırken anlaştığımız fiyattan inidirim olur.
  • Merhaba, arkadaşlar.
    Bir süredir forum sayfasını takip ediyordum. Gerçekten çok yararlı bilgiler var. Ben de Yeni Astra Sport 1.3 CDTi kaporamı verdim. 45.000'e Adana'dan aldım, kartel koruma da yapacaklar. Renk Siyah inci. Sanırım ayın sonuna aracıma kavuşacağım. Heyecanla bekliyorum. Fiyat listesini opel bayramdan önceki hafta sonundan itibaren çekti. Televizyonda da Opel'in 111. yıl ve Türkiye'de 20. yıl adına indirimler olduğuna dair reklamlar döndü... Yani şu ara indirimli fiyatlar var, ama daha sonra ne olur bilinmez...
  • quote:

quote:

quote:

sorulan sorular ve cevaplar zoruna gitmiş belli ki,olayı seviyesizliğe ve hakarete vurmuşun.kemiğin kimlere atıldığı malum,çok istiyorsan senin önün atalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 21 Kasım 2010; 23:47:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otuuuz5

quote:

quote:

Herkese merhaba
    keyifli forumlar..

Tercih senin.

Benim için son hız değilde seri araba olması önemli, sollarken ve ışıklardan kalkışta sorun yaşamak istemem. ara hızlanmalarda önemli dolayısı ile. 2003 Megane I sahibiyim 4. vitesim meşhurdur. 0-100 9.9 sn hızlanması var. Dizelin torku var araba ağır olduğunda hızlanma artar ve yakıt sarfiyatıda yüksek hızlarda artar. Doblo 1.9 ve 1.3 arasındaki farktan biliyorum.
    Ara hızlanma değerlerini bulabileceğim bir site varmı acaba?

hocam dizel araçtan çok fazla bir serilik bekleme ancak emin ol ki şehiriçinde seni üzmez bu araç. ama tekrar bir özet geçmek gerekirse çok seri hızlı ve atak bir araç istiyorsan 1,6 turbo yada en azından 1,4 turbo alacaksın ekonomi mi performansmı bu konuda seçimini yapacaksın eğer ekonomi ise dizel alacaksınız

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.