Şimdi Ara

ASTRA J 1.4 Turbo vs Yeni Auris 1.6 Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
3
Favori
6.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Öncelikle herkese selamlar son durum ;

Konu açıldığndan beri birçok aracı inceledik ve son ikiye kalanlar ;

Yeni Auris Active 1.6 132 hp CVT veya Manuel

Astra 2013 1.4 Turbo Enjoy Active..

Dizayna gelirsek Astra daha sportif ama Auris te çok güzel buradan laf edenler kesinlkle gidip yakından incelesin sınıfımna göre başarılı

İç tasarım astra güzel geliyor ama 4 yıllık tasarım Auris in tasarımı biraz farklı multimedya ve klima ekranı ile güzel görünüş verilmiş Astra biraz daha tribünlere oynamış Japonlar ise klasik sade olmayı hedeflemişler..

Donanım Astra birazdaha önde Advance ise Astraya yakın fakat multimedya ekranı falan mevcut Toyotada ( CC , Otomatik kararan iç dikiz aynası , yağmur far sensörü bunlar farklar diyebilirz )

Yakıt otomatiklerde CVT önde manueller yakın..

Performans yakın..

Kafam iyice karıştı Astra heryerde var ama auris yepyeni yol tutuş konfor ve yalıtım olarak çok değişime uğramış Auris çoğu yer belirtiyor Aurise eleştiri var beğenmeyen çok eleştiren çok 4 yıllık olmasına rağmen hala Astra yı öne çıkarıyor forum iyi karışıyor işler..

Son olarak 1.6 CVT auris ekonomi performans olarak nasıldır fiyatını hakkeder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 19 Şubat 2013; 17:21:40 >

• Ben bu araçlar arasından yeni Auris'i seçerdim arkadaşım.

Aynı motora sahip önceki kasa Auris abimde mevcut.

Kilometresi 80 binlerde ve araç 70 bin km'dir lpg'li kullanılıyor.

Hiçbir problem yaşanmadı.

Her 10 binde bir olan bakımları da çok pahalı değil.

Yeni Auris hem standart esp'si, hem sorunsuz, lpg'ye uygun ve az yakan motoru, hem de yeni kasa bir araç olmasıyla tercih edilebilir.

Ama mümkünse ve olabiliyorsa Skypack versiyonu tercih edip güzel İzmir akşamlarında kocaman cam tavanın keyfini sürün. :)

Hatta CVT otomatik vitesli versiyonu tercih ederseniz ballı kaymak olur.

İkinci elde en başarılı olacak olan versiyon bu olacaktır kanımca.

Benzinli olanıyla değil ama dizel multimode olanı ile geçen hafta test sürüşü yaptım.

Birçok disiplinde çok sivrilmese de rakiplerinin sunduklarını rahatlıkla sunabiliyor.

Diğer araçları da farklı motor şanzıman seçenekleriyle test ettim geçen yıl ama önceliğiniz benzinli versiyon olduğu için Auris'i öneririm.

Sonunda hangi modeli seçersen seç aklına gelen tüm modellerle mutlak surette ve mümkünse aynı gün kapsamlı bir test sürüşü yap derim.

Kolay gelsin.

Not: Eski kasa Auris ile yıldızım bir türlü barışmamıştı.

Aldığım gün satmak istedim.

Forumda ilgili yazım mevcut. :)

• hocam ceed'in benzinlisi çift kavrama yakıtı arttırmaz ona bir bakın pek satılmadığından 2012 modellerden birinde çok sağlam indirim alabilirsiniz.
  • Ben İ30 öneririm, kullanıcılarının çok memnun kaldığı bir araç. Gerek donanım olsun gerek F/P olsun diğerlerinden öndedir.
  • Haluk abi uzun uzun yazığıdn için teşekkür ederim , Auris daha yeni çıkmasına rağmen 2010 yılında piyasaya çıkan Astra nın heyecanını veremedi bana inceleyince görücez bakalım Aurisi her yönüyle fakat Astra daha bir sportif duruşa sahip gerek iç mekan gerek dış mekan içine oturanı etkiliyor Auris in iç mekanı ise daha sade kalite bakımındada Opel iyidi bakalım Toyorta nasıl iş çıkarmış geçen Saffetin Garajı Auris i anlatıyordu öve öve bitiremediler ama dediğiniz gibi test sürüşü yapmak lazım..

@amadeus99

Hocam Ceed i iyice çıkarıdm artık listeden ilgilenmiyoruz , öneriniz için teşekkürler :)
  • pm attım.
  • Gerek iç tasarım gerek dış tasarım bu seçeneklerde benim tercihim Astra dan yana olurdu. 1.4T motor da performans beklentilerini fazlasıyla karşılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    1.6 egea vs 1.5 megane
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende daha yeni Astra J 1.4T A/S aldım eğer yakıt tüketimi sizin için sorun değilse kesinlikle bu üç araç arasında en iyisi eğer sormak istediğiniz bir soru varsa yanıtlayabilirim, ancak eğer opel almasanız bile bence i30 düşünmeyin derim ne olursa olsun o bir hyundai
  • Bende aralik ayinda dusunuyordum bunu.auris haric tabii astra j ve i30 arasinda.ikiside otomatik esimde kullansin diye.i30 otm. Icin 41800 fiyat almistim bugun 6000 yuksek fiyati.astraya gittim indirim yapmadilar cok sinirlendim almiyorum deyip ciktim.ama gonlum hala astrada.astra lpg bir sure sonra aluminyum pistinlar eriyormus yanilmiyorsam.1300tl gibi yapilip sorunsuz biniliyormus.i30 lpg 2900 tl uyumunu bilmiyorum tercih sizin....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdf

Bende daha yeni Astra J 1.4T A/S aldım eğer yakıt tüketimi sizin için sorun değilse kesinlikle bu üç araç arasında en iyisi eğer sormak istediğiniz bir soru varsa yanıtlayabilirim, ancak eğer opel almasanız bile bence i30 düşünmeyin derim ne olursa olsun o bir hyundai

Bu kadarina da pes.Bu nasil bir zihniyettir .hyundai olursa ne oluyor .ayni araci alaman yapsaydi yine ayni mi dusunurdun?...

• Araç önerilerinin objektif olması gerekir, özellikle de bu önerileri araç sahipleri yapmalıdır. Belirttiğiniz araçların hepsini ve bunlara ilaveten daha birçoğu uzun zaman inceledim ve imzamdaki araçta karar kıldım. Bu arabayı öneririmiyim elbette ama öncelikle sizin fikir olarak bu aracı beğenmeniz lazım. Yazdığınız araçlar içerisinde opel ve hyundai arasında düşünün derim. Hyundai'nin benzinli motoru olan GDI motorlara lpg işlemi yapılmaya başlandı diye biliyorum. ix35'i uzun zaman takip ettim, hatta almaya niyetlenmiştim ama lpg yok diye o iç listeden çımıştı, şimdi brc bölümünde uygulamanın yapıldığı yönünde yazanlar var. Hyundai olmaz derseniz kesinlikle opel derim.
  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler..

Yakıt olayına gelirsek Maneul olarak Astra 1.4 T , Otomatik olarak Auris daha az yakacaktır.

Dizayn bakımından hala Astra çok güzel geliyor hem iç hem dış.

Auris sorunuzluk , yeni olması ile öne çıkıyor.

Donanım hepsinde yakın nerdeyse Auris ve Astra nın birbirlerine göre artı ve eksileri var Hyundai biraz daha bol.

Active Select de düşünebilirdk fakat tüketimi fazla arttırıyor bence..

Astra ile ilgili çeşitli şikayetler var genel olarak internette fakat aracı az kullanıyoruz ve zorlamıyoruz birazda şans işi tabiki Japonlarda böyle bir şey yok genel görüş sorunsuzluk üzerine..

Birde dış tasarımlarda bir denge söz konusu bence Astra sportif duruşu ile öndeyken Auris yeni olmasıyla dengeliyor durumu , fakat iç mekana gelirsek ne bileyim sanki Astra yeni çıkmış gibi..

• Bu araçlar arasındaki en mantıklısı hyundai.
    lpg de uygulanabiliyor diye biliyorum.
    Hem kaliteli hem donanımlı hem de performanslı.
  • Hic fiyat aldinmi bu araclar icin?

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist
    forumdaki paylaşımlarımı PM,kısa cevaplar ve alıntılara eklenen smiley ifadeleri ile sınırlandırdım
    Orjinal olmuş arkadaşım :)
  • Bence çok zor karar.

İ30 sanki bir adım önde gibi. Cam Tavanlı elite modeli tercih ederseniz donanım açısındanda oldukça yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: dost acı söyler

quote:

Orijinalden alıntı: rdf

Bende daha yeni Astra J 1.4T A/S aldım eğer yakıt tüketimi sizin için sorun değilse kesinlikle bu üç araç arasında en iyisi eğer sormak istediğiniz bir soru varsa yanıtlayabilirim, ancak eğer opel almasanız bile bence i30 düşünmeyin derim ne olursa olsun o bir hyundai

Bu kadarina da pes.Bu nasil bir zihniyettir .hyundai olursa ne oluyor .ayni araci alaman yapsaydi yine ayni mi dusunurdun?...

konunun dağılmaması için bu konu hakkındaki tek cevabım bu olacak. yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür, belki i30 astradan iyi bir araçtır ama ben arabaya dokunduğum zaman o arabanın güvenli hissettirmesini isterim ama bana hyundai oldum olası çok güvenli gelmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdf -- 14 Şubat 2013; 22:08:51 >

• Astra 1.4 Turbo üzmez. Hem akla hem kalbe hitap eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist
    forumdaki paylaşımlarımı PM,kısa cevaplar ve alıntılara eklenen smiley ifadeleri ile sınırlandırdım
    Orjinal olmuş arkadaşım :)

eyvallah abi.
    onu da yapamadık aşırı dozda smiley kullanımı yasakmış:)
    aklıma getirdin değiştireyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 14 Şubat 2013; 22:10:35 >
  • Benzinli araç tercih ettiginiz icin kabaca tüketim 1500 tl artacak yıllık olarak.
    Aylık 125 tl sizin icin yüksek bedel degilse astra secerim.
    Ama sizin yerinizde olsam auris advance alırım LPG uygular donanımı bedavaya getiririm.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.