Şimdi Ara

astra g bobin sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Astra g 2003 model z16xe motor kodlu 1.6 16 valf aracım var. Son 2 gundur aşırı şekilde bekleme ve rölanti düzensizliği yapmaya basladi. Ustama aracı gösterdim ateşleme bobini bozulmuş dedi LPG den olabilirmiş. Yenisiyle delphi km marka olarak değiştirdi tüm sorunlar ortadan kalktı. Şimdi ustanın dediğine gore bobinin tekrar yanma olasılığı olabilirmis, sanırım LPG yanmak için daha fazla
    bobine yük bindiriyormus o sebepten ötürü LPG elektrik bağlantısı degistiriliyomus. Bobine 240 TL verdim tekrar bozulması konusunda endişe duyuyorum, eğer forumda bu konu hakkında tecrübesi olan varsa bana yol göstermesini rica ediyorum, küçük bir ilçede yaşadığım için ustalarınaanladığı bir araba değil. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    Mobil olduğum için imlaya pek dikkat edemedim, kusura bakmayın hayırlı geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha fazla sorun çıkarmadan satın bence
  • Hocam ne,yazikki opellerde kroniktir haa sunuda soyleyim 200.000 km hic bobin arizasi vermemis opelleride bilyorm..

• Eski aracım bu bobin yüzünden yolda bırakmıştı benim. Yalnız fiyat pahalı gibi, Bosch Vw bobini 75 liraya aldım servisten. Bobinler araç Lpgli ise daha sık arıza verir. Bu yüzden bagajımda yedek bir bobin de bulunur.

• kardeşim önce bazı sorulara cevap vermen lazım,
    1.Araç kaç binde?
    2.daha önce bobin değişti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

kardeşim önce bazı sorulara cevap vermen lazım,
    1.Araç kaç binde?
    2.daha önce bobin değişti mi?

Araç 185000 de sürekli bakımlı. 166000 de ben aldım aldığım zaman yağ yakıyodu motor conta ve segmanları değiştirdim. Sanırım yıpranmış bir araç aldım. Araca lpg ne zaman bağlandı bilmiyorum ancak üzerinden çıkan bobin delphi marka bobindi ustanın söylediğine göre orjinal bobin.
  • Benimde bozulmuştu araç 1.4 enjeksiyon Reno 19 158 binde üstündeki orjinaldi siemens marka aldım yenisi 35 TL yan sanayi orijinali 75 TL lpg kaynaklı bu sorun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra j sinyal arızası
    4 yıl önce açıldı
    opel astra j radyo çekim problemi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en azından fiyatları renaultta ucuzmuş bir daha opel grubuna girmek istemiyorum saçma sapan elektronik arza veriyor bu opeller
    240 tl para verdim usta bozulmayacağının garantisini vermiyor.
  • cihanabana kullanıcısına yanıt
    Astra H vardı bende de 2 kere de ben değiştirmiştim,ama bu LPG ile alakalı değil,LPG ayarları düzgünse hiç bir şey olamz.Bobin yine yanarsa LPG nin zengin fakr karışım ayarları kontrol edilmeli,eğer düzgünse ve yakı zamanda yine bobin yanarsa birçok sebebi olmakla beraber,bu motorlaın karakteristik özelliği olan kurum bağlama sebebiyle bobin yakıyor.Verimli yanma sağlanamayınca beyin daha çok ateşleme emri veriyor bobine,bobin de fazla akıma dayanamayıp gümlüyor.Bu arada üstünden çıkan delphi marka bobin orijinal olabilir,olmayabilir de çünkü Opel delphi kullanıyor,ama dışardan da alıp takabilirsiniz,üzerinde GM yazıyorsa ilk bobin olma ihtimali var ama GM de yazsa dışarıda satılıyor.Eğer sorun kurumdan kaynaklı ise birkaç kez carbon clean yapılmalı(aracın km yüksek,riskli olabilir) ya da risk alınıp motor kurum temizliği yapılacak.Bu konunun ustası opelx forumdaki şükrü52 adlı kullanıcıdır.Onunla temasa geçin yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

en azından fiyatları renaultta ucuzmuş bir daha opel grubuna girmek istemiyorum saçma sapan elektronik arza veriyor bu opeller
    240 tl para verdim usta bozulmayacağının garantisini vermiyor.

Volvo'da 2 bobin var, 280 TL tanesi.
  • Astra larda lpg de bobin yakma sorunu kronik.

Orjinal takarsaniz daha uzun dayanir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane 8valf 1999 model lpg li idi o da bozdu sürekli tekliyodu yolda bıraktı başka yerde aradık sorunu vs benzinde hisstettirmiyor fakat lpg de tekliyordu. bi gün rampada kaldık hemen gittik buji kablosu ve bobini tek halde 4 lü aldık taktık sorun kalmadı. 80 lira bobin yan sanayi 35 tl de buji kablsou daha önceden de buji değişti boşuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Astra H vardı bende de 2 kere de ben değiştirmiştim,ama bu LPG ile alakalı değil,LPG ayarları düzgünse hiç bir şey olamz.Bobin yine yanarsa LPG nin zengin fakr karışım ayarları kontrol edilmeli,eğer düzgünse ve yakı zamanda yine bobin yanarsa birçok sebebi olmakla beraber,bu motorlaın karakteristik özelliği olan kurum bağlama sebebiyle bobin yakıyor.Verimli yanma sağlanamayınca beyin daha çok ateşleme emri veriyor bobine,bobin de fazla akıma dayanamayıp gümlüyor.Bu arada üstünden çıkan delphi marka bobin orijinal olabilir,olmayabilir de çünkü Opel delphi kullanıyor,ama dışardan da alıp takabilirsiniz,üzerinde GM yazıyorsa ilk bobin olma ihtimali var ama GM de yazsa dışarıda satılıyor.Eğer sorun kurumdan kaynaklı ise birkaç kez carbon clean yapılmalı(aracın km yüksek,riskli olabilir) ya da risk alınıp motor kurum temizliği yapılacak.Bu konunun ustası opelx forumdaki şükrü52 adlı kullanıcıdır.Onunla temasa geçin yardımcı olacaktır.

İlginiz için teşekkürler araçta kurum sorunu olabilirmi bilmiyorum 10000 km önce segman atıldı motor gözlemlerinin mükemmel olduğunu söylenmişti carbon clean için risk olusturmazsavdenemek isterim. Araçta km yüksek olmasına rağmen yağ yakma ve eksiltme yok. LPG ayarı yeni yapıldı ama oksijen sensoru hatasını gösteren vana gibi ışık yanıyor muhtemelen motor zengin veya fakir karisimda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanabana -- 9 Ağustos 2015; 17:13:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

megane 8valf 1999 model lpg li idi o da bozdu sürekli tekliyodu yolda bıraktı başka yerde aradık sorunu vs benzinde hisstettirmiyor fakat lpg de tekliyordu. bi gün rampada kaldık hemen gittik buji kablosu ve bobini tek halde 4 lü aldık taktık sorun kalmadı. 80 lira bobin yan sanayi 35 tl de buji kablsou daha önceden de buji değişti boşuna.

Anlattığımız sorunların aynısı bendede oldu ekranda İngiliz anahtarı şeklinde arza Işığı yakmıştı bobin değişince tüm sorunlar halloldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.