Şimdi Ara

Astra Classic III 1.3 cdti 90 HP mı / Megane III 1.5 dci 85 HP Expression mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Allah nasip ederse aralik sonuna kadar yeni bir arac almak istiyorum. İki model arasinda takilip kaldim. Astra H kasa 1.3 cdti mi yoksa Megane 3 Expression 85 bg lik dizel mi? Astra donanim ve kalite olarak daha ust seviyede. Renault ise yeni kasa ve 1.5 lt lik motor avantajina sahip. Her iki arac icinde yaklasik 42.000 TL lik bir fiyat soz konusu (Renault dan bi tanidik vasitasiyla filo indirimi kullanarak bu rakama ulasabiliyorum). Her iki araci da bayide inceledim, opel cok daha iyi bir ic mekan kalitesine sahip. Ama renault da yakisikli bi araba. Secim konusunda yardimci olabilirseniz sevinirim. Her iki arac icin de olumlu ve olumsuz gordugunuz noktalari paylasirsaniz karar vermem kolaylasacaktir... Simdiden tesekkurler... Bu arada herkese hayirli bayramlar diliyorum...

• 1 seneyi geçkindir aracımı kullanıyorum, iç mekan sesszlik konfor olarak emin ol megane astradan kalite olarak daha alt seviyede değil. Şahsen uzun süre kullanmadım ama kullanıcıların büyük bir bölümü astranın motor performansından şikayetçidir. Şimdi diyebilirsin senin kullandığın araç 105 hp ama işyerimde uzun süre megane 2 kullandım motor performansı ve yakıt tüketimi gayet tatmin ediciydi. Hem şehir içinde hemde şehir dışında araba sollarken veya benzer sıkıntılı durumlarda beni ortada bırakmadı. Aaraba almaya karar verdiğimde düşündüğüm modellerden biriside astraydı, benm şahsi fikrim ve tercihim megane'dan yana oldu. Tabiki tercih senin araba işi bana göre zevk işidir.
  • Classicle karşılaştırılmaz bile tabiiki megane 3
  • yaklaşık bir yıldır astra H 1.3 dizel 2011 model aracı kullanıyorum megane 3 le ise 1 kere deneme sürüşü yaptım, donanım olarak astra daha iyi güvenlikte megane de daha fazla hava yastığı var, motor da ise hemen hemen aynıdırlar, astra nın yıllık vergi avantajı var , yanlız astra 2003 yılının teknolojisine göre üretilen bir araç megane ise 2009 yılının teknolojisine göre üretilen bir araç farklı yönlerden birbirine üstün geliyorlar,
    benim kıstasım donanım olurdu o yüzden astra mantıklı
    ama daha yeni teknoloji bir araca binmek istiyorum dersenizde megane mantıklı

ekleme: megane ın donanımları hiç te fena değilmiş sitesinden biraz inceledim de megane daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 16 Kasım 2011; 14:38:25 >
  • OPEL ve RENAULT türkiyede donanım cimrisi markalardan ikisidir, baz modelleri teneke gibidir.

Farklı bir yönden bakıp CORSA mı yoksa CLIO mu derseniz kesinlikle CORSA derim. (MArkalar arasındaki tercih kriterini anlamak açısından)

Aynı kasalarda karşılaştırıldığı zaman (corsa ve clio) bence opel daha önde gider diye düşünüyorum. Bahsi geçen Megane ve Astra biraz farklı zamanların aracı.

Çok büyük ihtimalle aklımdan hiç geçmeyen bir aracı yarın alacağım; MEGANE II (fransız insanı ve araçlarına karşı yüksek derecede sinirime rağmen) ama fiyat performans oranı ne daha düşük serideki FIAT araçlarında ne de daha pahalı ve az donanımlı VW grubundaki gibi düşük değildir.

Renault bu pazarlama işini iyi yapıyor,
    Opel aracı güzel yapıyor ama pahalıya satıyor....
  • hiç düşünmeden megane 3 expression confort paket alın. astradan daha donanımlı bir aracınız olur. 1200 tl fazla ödersiniz ama yağmur far sensörü, otomatik klima , arka havalandırma, hız sabitleme. aklıma gelenler. astrada bunlara ek hiçbir donanım yok. üstelik astra çok sert bir araç. direksiyonu bile taş gibi.
  • Ben ekim ayında 1,3 cdti astrayı 42 ye alıyordum ama aralık ayını bekleyim diye vazgeçtim son anda. Fakat kasım ayında megane 3 prvilege+premium paket 1.5 dci 105 aldım 46 ya. 1.200 km oldu henüz ama çok memnunum şimdilik. Başlarda focustan sonra direksiyonu ve sürüşü fazla yumuşak geldi ama alışınca daha rahat olduğunu anlıyor insan. Yüksek hızlarda yeterince sertleşiyor direksiyon zaten. Şimdilik tek sıkıntım arka kısım focusdan sonra dar geliyor biraz. Fazla kalabalık olmadığımız için çokda sorun olmuyor.

Donanım, konfor, sessizlik, daha güzel dış tasarım ve yeni teknoloji arıyorsanız megane3. Ayrıca birçok testlerde megane3 ün iç mekan kalitesinin golfe yakın olduğu söyleniyor.
    Astra'nın vergi avantajı, marka imajı vs. gibi artıları var. Tüketim olarak da 1.5 megane, 1.3 astradan daha düşük tüketim değerlerine sahip. İki araçta beklenti ve ihtiyaçlara göre alınıp binilebilir. Benim tavsiyem megan3 olur ama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence Opel Astra 1.3 CDTi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KD69

Bence Opel Astra 1.3 CDTi...

Opel Astra Derim Hocam... Kapı Sesi Yeter
  • Meg III Expression + Konfor Paketi = Astra H 'ın donanımına anca denk düşer.

Hele ki AstraH Easytronic şanzımanlısını dener ve beğenirseniz, hiç düşünmeden Astra H Easy. almanızı tavsiye ederim.
    Easytronic ile bir çok güvenlik paketi de standart olarak gelmiş olacak.

Ben iki aracın da malzeme kalitesi olarak çook farklı olduklarını düşünmüyorum.
    Geriye tarz kalıyor çünkü araçlara bindiğinizde bambaşka atmosferler var bence. Bu nokta da biraz alıcının şahsi kararına kalacak haliyele.

Bir de 2003 teknolojisi ile ürteldiği söylenmiş ama sonuçta MegIII te olup Astra olmayan ne var??
    En belirgin eksikliği nCap puanıdır. Ne donanımında, ne de yol tutuşunda MegIII'ü hele ki expression ı asla aratmaz

Astra Önden:14 Yandan:16 puan
    MegIII Önden:16 Yandan:16 puan (Kendi sınıfının 2.si sanırım 1 de bir önceki kasa focus vardı herhalde)

• fiyat farkına hiç değinilmemiş,şu anda fiyat kazanç oranına göre alınacak bitek araç var,o da astra classic 3 dizel,manueli 40 bin,otomatiği 42500,sanki reşat altını,ikinci eli süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: meliher

fiyat farkına hiç değinilmemiş,şu anda fiyat kazanç oranına göre alınacak bitek araç var,o da astra classic 3 dizel,manueli 40 bin,otomatiği 42500,sanki reşat altını,ikinci eli süper

Hele ki geçen sene Aralıkta alanlar :) 38000TLe aldılar, şimdi 40000km ye kadar olan araçları 36000TL üstüne satabiliyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

fiyat farkına hiç değinilmemiş,şu anda fiyat kazanç oranına göre alınacak bitek araç var,o da astra classic 3 dizel,manueli 40 bin,otomatiği 42500,sanki reşat altını,ikinci eli süper

Hele ki geçen sene Aralıkta alanlar :) 38000TLe aldılar, şimdi 40000km ye kadar olan araçları 36000TL üstüne satabiliyolar.

Geçen Yenibosna Oto Pazarındaydım.. Inanın Fiyatlar Sıfır Fiyatına Yakındı.... Değer Kaybettirmiyor Çok Fazla... Ekonomi Ve Konforu Bir Arada İsteyenler İçin Hem Arabaya Oturduğunuzda Güveni de hissedebiliyorsunuz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko34123

quote:

quote:

Geçen Yenibosna Oto Pazarındaydım.. Inanın Fiyatlar Sıfır Fiyatına Yakındı.... Değer Kaybettirmiyor Çok Fazla... Ekonomi Ve Konforu Bir Arada İsteyenler İçin Hem Arabaya Oturduğunuzda Güveni de hissedebiliyorsunuz....

40000kmde 2008 enjoy 38000TL yazmıştı bugün sefaköy otopazarında

• quote:

quote:

quote:

quote:

El Yapımı mı Acaba ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

El Yapımı mı Acaba ?

Hehe ona yakin bisey demekki. Acikca soylek gerekirse astrayi oven arkadaslar cok teknik konusmuslar ncap degerleri felan buda bana satis temsilcilerinin yorum yaptigini cagristiriyo. Ben kullanici olarak adyra 1.3 u de denefim bence kullanim olarak meganin yerini tutamaz. Astranin ikinci eli resat altiniysa megan peynir ekmek buyun koy bi saat sonra notere git :p benim tercihkm kesinlikle mehane dan yana olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

hiç düşünmeden megane 3 expression confort paket alın. astradan daha donanımlı bir aracınız olur. 1200 tl fazla ödersiniz ama yağmur far sensörü, otomatik klima , arka havalandırma, hız sabitleme. aklıma gelenler. astrada bunlara ek hiçbir donanım yok. üstelik astra çok sert bir araç. direksiyonu bile taş gibi.

bu pakette esp var mı benim için olmazsa olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

quote:

hiç düşünmeden megane 3 expression confort paket alın. astradan daha donanımlı bir aracınız olur. 1200 tl fazla ödersiniz ama yağmur far sensörü, otomatik klima , arka havalandırma, hız sabitleme. aklıma gelenler. astrada bunlara ek hiçbir donanım yok. üstelik astra çok sert bir araç. direksiyonu bile taş gibi.

Hayır ESP expressionlara sunulmuyor (resmen saçmalıktır) ,premium paket (PP) adı verilen paket ile sadece Dynamique ve privillege modellerinde sunulmaktadır .fiyatı 1750 TL dir

PP içeriği: Viraj Aydınlatmalı Bi-Xenon Farlar + Far Yıkama Sistemi ,ESP + CSV + ASR

• Merhaba arakadaşlar. Astra classic dizel manuel (90 HP) için 40.400 TL fiyat alındı, Megane III dizel manuel expression+konfor paket (85 HP) 42.200 TL. Büyük ihtimal astranın siparişini vericem bu hafta sonu. Her iki aracı da yakından inceledim. Renault hala aynı mantıkla üretüm yapıyo ne yazık ki. Kaputu kaldırıp bakınca insan hayal kırıklığı yaşıyor. Kaporta için kullanılan sac kalınlığı ise çok ince. Astranın döşemesinden dashboarduna kadar her yerinde kaliteli malzeme kullanılmış. Kaportada ki sac kalınlığı ise çok tatmin edici. Fransız arabaları aynı fransız kadınları gibi, dışı seni içi beni yakar misali :) Her ne kadar Megane ın dış görünüşü ve motoru insanı cezbetse de kalite ağır bastı ve Astra hem fiyat hem donanım hem de verdiği kalite hissi ile bu yarışı kazanmış görünüyo. Araba almak isteyen herkese Allah gönlündeki aracı nasip etsin, alanlara da kazasız belasız sürüşler diliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKER75
    okum aga
    quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

quote:

Hayır ESP expressionlara sunulmuyor (resmen saçmalıktır) ,premium paket (PP) adı verilen paket ile sadece Dynamique ve privillege modellerinde sunulmaktadır .fiyatı 1750 TL dir

PP içeriği: Viraj Aydınlatmalı Bi-Xenon Farlar + Far Yıkama Sistemi ,ESP + CSV + ASR

esp yoksa ben de yokum aga

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.