ABİ BİLİYORUM DAA NE YAKAR BUNLAR İŞTE ASIL MESELE ORDA
bende vectra 2.0 dti var. kasa ağır ama şehir dışı 100 km hızla sabit 100 km de 4.5 lt mazot, şehir içinde değişken 7.0 lt civarı yakıyor. ayrıca bu rakamlar sıkma değil. defalarca ölçtüm depoyu fulleyerek. zaten kullanma klavuzunda da şehirdışı 4.5lt, şehir içi 6.8 lt yazıyor. yani tutuyor.
astra da 2.0 dti motor var mı bilmiyorum. ama varsa kasa hafif olduğundan şehiriçinde daha da az yakar tahminimce. ama şehir dışı değişmez.
2.0 dti motorda uzun dişli oranlarına sahip bi şanzuman kullanmışlar. 5. viteste 2000 devirde 100 km hız yapıyor. yani 100 km hızda sanki rolantide gibi gidiyor.
ama opelin 2.0 dti 101 beygirlik motoru vw nin 1.9 tdi 110 beygirlik motoru kadar başarılı değil. ama performans konusunda tatmin edebilecek düzeyde.
parça konusunda 1.7dti motor corsa, astra ve comboda kullanılıyor. yani parçasını 2.0 dti a göre daha rahat bulursun. gerçi arabam 110 bin km de. daha periyodik bakımlar dışında parça lazım olmadı. sağlam araba vesselam.
vergi konusu ise üzebilir. 1.7 dti 1601-1800 aralığına giriyor. ve 1600 motordan çok bi farkı yok verginin. ama 2.0 dti 1801-2000 aralığına giriyor ve vergisi biraz üzüyor. ama vw nin 1.9 tdi motoruda aynı vergiye sahip. güçlü dizel motor istiyorsan vergiyi göze alacaksın yani.
101 hp gücündeki motor torku ve turbosuyla şaşırtıyor. yokuşlarda ve sollamalarda oldukça iyi. astrada bambaşka olur. tavsiye ederim.
iyi günler...
astrada 2.0 dti var ama az üretildi heral neyse yalnız benim için her yönden düşünmenizi isterim 1.6 sıralı alsam 2-3 milyar karım olcak onları fln da hesaba katmanızı isterim O.B.K YE tesekkür ederim
arkadaslar fikri olan yokmu
hocam lpg işi uğraştırır. sanayiye yakın biyerde oturuyorsan ve bu yakın sanayide tanıdık bir lpgci ve motor ustası varsa benzinli alıp lpg taktır. ama aksi takdirde sorunsuz kullanmak istiyorsan dti motor tercih et. dti sorunlu falan gibi laflar duyabilirsin ortalıkta. ama olay motorun derdinden anlamayan ustaların saçmalaması.
her opel servisi benzinli opel motorlarında uzmandır lafım yok. ama dizel opel motorundan öyle her servis anlamaz. ama iyi bir dizelci usta bulursan rahat edersin. mesela benim hem dizelden anlayan iyi bir opel özel servisim var, hem de bosch dizel servisinde tanıdık bir ustam var. sırtım yere gelmiyor yani... dti motor rahat rahat sorun çıkarmaz.
bir başka konu ise aracını genellikle kısa mesafede motor ısınmadan kullanıyorsan lpg den pek bi karın olmayacaktır. çünkü motor ısınana kadar benzin tüketecektir. genelde lpg tüketimini hesap edenler ısınana kadar harcanan benzine hesaba katmazlar. ama sık sık soğuk motorla kısa mesafeli sürüşlerde benzin ve lpg deposunun birlikte bitmesi olasıdır.
soğuk motorla dizel tüketim açısından daha başarılıdır. çünkü benzinlinin jiklesi sürekli motoru ısıtmak için gaz verir. ama dizel zaten düşük devirde çalıştığından yakıt soğukken benzinliye nazaran fazla artmaz.
lpg ye göre turbo dizelin avantajı ise adı üstünde turbosudur. turbo motor kullanmışsan anlatmama gerek yok zaten bilirsin. ama kullanmamışsan muhakkak dene derim. yokuşlarda benzinlileri ikişer ikişer sollarsın...
ben de senin gibi kararsız kalmıştım zamanında. ama gerçek şu ki yıllardır vectra dti ımdan çok memnunum. ne yazık ki maddi sıkıntılardan dolayı satmak zorunda kaldım o başka.
1.6 sıralı alsam 2-3 milyar karım olacak diyorsun. ben benim vectra dti ı 1.6 benzinli astra fiyatına veriyorum mesela
bu da linki. benzinliyi alırken ettiğin karı lpg taktırırken geri vereceksin. arabanın orijinalini bozacak, bagakı daraltacaksın. ve satarken o farkı tam olarak alamayacaksın.
vectra dti ımı ihtiyaçtan sattım. maddi durumu toparlayabilirsek tekrar alırım. ama bizimkisi ilk eldi. hatasızdı. artık ne yapalım ikinci ellere kaldık. temizini bulursak alırım yine...
hadi eyvallah...
saol abi galiba ben octavia olcam heral o fiyatlara
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme