Şimdi Ara

ASTRA 1,3 CDTİ Kullanıcı yorumları (471. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.674
Cevap
64
Favori
1.148.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: terkene

quote:

Orijinalden alıntı: geri dönüşüm

Merhaba arkadaşlar, forumun aktif olduğunu gördüm ve aranıza yeni katıldım.Forumda daha önce konuşulan fakat sonuca varılmamış bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle aracım 2009 model astra sedan 1.3 cdti enjoy h kasa aracı alalı 1 ay oldu. Araç 44.000 kmde, ekspertizde motor %96 çıktı 85 beygir üretiyormuş aracımın özeti bu. Şimdi sadete geleyim,ilk aldığım zaman farketmedim ama şimdi 1800 devirden sonra ıslık sesi geldiğini farkettim ve gaza bastıkca ses artıyor. Çekişte bir sorun yok gaz verdikce araba baya iyi hızlanıyor.

Neyse bu şikayetle gittiğim ilk usta aracı sürdü bu ses astralarda var ama nu biraz fazla gibi dedi ve kaputu bile açmadan turbo kanatçıklarında sorun olabilir söküp turbocuya göndercez dedi tahmini 700tl civarı tamiri 150 tlde ben sökmeye alırım dedi.
    Neyse ikinci ustaya gittim kaputu actı gaza bastırdı hortumları falan elledi sesi dinledi kmyi sordu,aynı şeyi dedi ıslık sesi bunlarda var ama bu fazla gibi dedi. Ne yapılcak dedim pompacıya gidip bi ölçtür dedi...

Neyi ölçtüreceğimi bilmeden söylediği pompacıya gidip selamını ilettim ve durumu anlattım. Km falan sordu kaputu açtı aynı işlemleri tekrarladı abi bunda sorun yok ölçmeye gerek yok dedi için rahat olsun bunlar kolay kolay sorun çıkarmaz dedi içime o anlık su serpti ve yolladı.

Arada bir hafta geçti ama aklımda deli sorularla baş başa kaldım, daha fazla dayanamadım ve internetten araştırmaya başladım, kimi turbo gitti demiş kimi hortumlarda yırtık vardır kimide egzoz manofolt vidaları gevşemiştir veya contası hasar görnlmüştür demiş. Şimdi sorum servise gidip kendimi öptüreyimmi yoksa bu ses normalmi ne yapmam lazım sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim en kısa sürede sesi kaydedip yükleyeceğim en azından sesi kendi araçlarınızla kıyaslayarak normal olup olmadığını söylerseniz sevinirim, şimdiden yardımlarınız için teşekürler.

Normal, benimkinde de var bu ses. Dinleme fazla aracını, bin gez, işini gücünü gör. Bozulduğunda anlarsın zaten. Elletmeye başlayacaksın şimdiden 850 tl masraf çıkarmışlar. Tamamen bozulunca ne kadara yapılacak ki bu meret. Bu yüzden de bin devam et, fazla dinleme. Gerçekten çok sağlam araçlar bunlar.

Alıntıları Göster
    Bende de var ufaktan ses. Çekişte hiçbir sorun yok. Ustaya her gittiğimde dinletip her seferinde yok birşey diyorum. Bir korkudur salmışlar dizel turbosu konusunda. Sorun olsa çekişten anlarsınız, genelde arkadan biri tutup çekiyor aracı gitmiyor gibi olur (eski 307 mden biliyorum). Benim 2012 58binde.

• Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi en mantıklısı ses dışında başka bir etki daha görene kadar kullanmaya devam etmek. Yoksa her usta farklı teşhis koyup bir şeyler yapmak istiyor ben anlamadım diyen usta görmedim daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses normal turbo dolmaya basladiginda bendede oluyor hafif bi hüüüp sesi youtubeden arizali turbo videolarina bakabilirsiniz. 44bin kmde turbo kolay kolay ariza cikarmaz. İntercooler olmasa bi derece ama intercooler destekli bu turbo. Sabah ilk marşta 30 saniye falan bekleyin ve yüksek devirlere cikmayin motor isinana kadar. Stop ederkende bi 30 saniye bekleyin. Uzun yol yaptiysaniz 2 3 dakika beklemek gerek stop etmeden önce turbo sağlığı icin

• _CsMaNiA_ _ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun. Aracı almışsın artık fiyatı az ya da çok fazla kurcalama derim. :) Ben de 1 martta aldım. 2010 model 1.3cdti enjoy paket (far-park-yağmur sensörleri vs. var) orjinal 79bin km de 39000 TL'ye geldi. Bende özel serviste bakımını yaptırdım toplamda 250 TL tuttu. Güle güle kullan.
  • ermansau kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocamda ben fiyati kurcalaladimki yanlış alıntı yapmis olabilirmisiniz :)

Ayrica araciniz Essentia konfor paket olmasin ? Enjoyda yagmur ve far sensörü yok diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CsMaNiA_ -- 21 Mart 2016; 11:57:42 >
    Siz bir yorumunuz da "fiyat nasıl sizce?" dediğiniz için demiştim, biraz da espri olsun diye :)
    Hocam ruhsatta da enjoy diye geçiyor benim araçta. Bir de astralar da model sıralamasını essentia - enjoy- elegance diye biliyorum.
  • ermansau kullanıcısına yanıt
    Araci ilk aldigimda yazmistim doğru :) essentia en boş versiyon enjoy onun bi üstü almadan once arastirmistim njoyda sensorler yok falan yaziyordu o yuzden essentia konfor paket aradim hep . Dijital klima varmi aracta ? Cok satırlı grafik bilgi ekrani ? Konsolda park sensörünü iptal edeceğiniz tuş?

Edit: aracin enjoy + sp paket sanirim o modelde sensörler mevcut
    Bu mesaja eklenen görseller:

ASTRA 1,3 CDTİ Kullanıcı yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CsMaNiA_ -- 22 Mart 2016; 16:12:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ermansau

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun. Aracı almışsın artık fiyatı az ya da çok fazla kurcalama derim. :) Ben de 1 martta aldım. 2010 model 1.3cdti enjoy paket (far-park-yağmur sensörleri vs. var) orjinal 79bin km de 39000 TL'ye geldi. Bende özel serviste bakımını yaptırdım toplamda 250 TL tuttu. Güle güle kullan.

Hocam otomatik vites mi aracınız

Bendekinde

Park sensörü ve iptal tuşu
    Dijital klima
    Çok satırlı resimdeki gibi grafik ekranı
    Cd30 mp3 oynatıcı ve aux girişi
    Yağmur sensörü
    Far sensürü
    Cruise Control
    Otomatik kararan dikiz ayna var.

Bluetooth
    Direksiyon koltuk ısıtma
    Usb girişi vs. yok.

Acaba hangi donanıma giriyor ? 2012 h kasa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Hocam model yilina bakarsak araciniz benimkiyle aynı essentia konfor paket donanim. Ruhsatta sadece essentia geçiyor ama bi ruhsata bakabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Bendekinde

Park sensörü ve iptal tuşu
    Dijital klima
    Çok satırlı resimdeki gibi grafik ekranı
    Cd30 mp3 oynatıcı ve aux girişi
    Yağmur sensörü
    Far sensürü
    Cruise Control
    Otomatik kararan dikiz ayna var.

Bluetooth
    Direksiyon koltuk ısıtma
    Usb girişi vs. yok.

Acaba hangi donanıma giriyor ? 2012 h kasa.

Essentia comfort Benimki ile aynı Hocam. Bence gayet dolu araçlar ama bluetooth olsun çok isterdim.
  • tello2 T kullanıcısına yanıt
    Ben de olsun isterdim. İnanılmaz bir rahatlık eskisinde vardı. Bi bluetooth u bide bardaklığı çok arıyorum :)

• Uhp4 modulunu bulursaniz orjnal olarak aracta bluetooth olur montajdan sonra tech2 cihaziyla araca tanitiliyor. Baya maliyetli birşey ben onu aliexpresten aldigim parca ile çözdüm. Aux a takili bluetooth aparati var . Modulun uzerinde mikrofonda mevcut hem telefon görüşmesi yapabiliyorum hemde telefondan muzik aktarıyorum

• RailFlexboost R kullanıcısına yanıt
    yok hocam manuel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CsMaNiA_

Araci ilk aldigimda yazmistim doğru :) essentia en boş versiyon enjoy onun bi üstü almadan once arastirmistim njoyda sensorler yok falan yaziyordu o yuzden essentia konfor paket aradim hep . Dijital klima varmi aracta ? Cok satırlı grafik bilgi ekrani ? Konsolda park sensörünü iptal edeceğiniz tuş?

Edit: aracin enjoy + sp paket sanirim o modelde sensörler mevcut
    Bu mesaja eklenen görseller:

ASTRA 1,3 CDTİ Kullanıcı yorumları

bahsettiklerin benim araçta var fakat ruhsatta enjoy yazıyor. 2010 model benimkisi.

Ruhsatta sadece model yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Ruhsatta sadece model yazıyor.

Bu araç hakkında yorumlarınızı alabilir miyim? Eğer işaretlenen donanımlar mevcut ise bence oldukça yeterli. Siz ne düşünüyorsunuz? Fiyatı hakkında da yorum yapabilir misiniz?

• Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Yokuş kalkış ve Esp manuel H kasalarda yok.

• Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu araç Cosmo donanım değil eğer satıcı bilmeyerek Cosmo olarak ilan vermisse bilemem ancak Cosmo larda h Kasalarda yarı deri döşeme kapanan ayna ve mercek li yükseklik ayarlı otomatik farlar var dizel olarak daha düşük km lere baksanız bu fiyatlara otomatik bile bulabilirsiniz bence km yüksek

• @RailFlexboost
    @Lord Melkor

Teşekkürler. Zaten donanım konusunda Astralar çok karışık. Anlayamıyorum hangi donanımda ne var ne yok. Burada soracağım artık sürekli.

Eğer bildiğiniz veya gördüğünüz dikkatinizi çeken ilanlar varsa çok makbule geçer.
  • 
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.