Şimdi Ara

ASTRA 1,3 CDTİ Kullanıcı yorumları (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.674
Cevap
64
Favori
1.144.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxxtolgaxxx1977

Geçen gün araçla uzun bir yokuş çıkarken araç devirden düştü. 5. viteste giderken birden aracın gaz almadığını ve hızlanmadığını farkettim, 4 e sonra da 3 e düşürdüm baktım araç hızlanmıyor, 50 km sabit hızda ilerlemeye başladım, araç ne hızlandı ne de yavaşladı bundan sonra. Sağa çekip kontağı kapadım, tekrar çalıştırdığımda problemsiz yola devam ettim, herhangi bir arıza ışığı da yanmadı. Şu an için araçta bir problem yok gözüküyor. Neden kaynaklandığı konusunda bir fikri olan var mı, turboyla ilgili bir problem olabilir mi?

egr tikanmis temizlenmesi gerekli, ayni sorun tam tarif ettiginiz gibi cmax'te basima geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

quote:

Orijinalden alıntı: xxxtolgaxxx1977

Geçen gün araçla uzun bir yokuş çıkarken araç devirden düştü. 5. viteste giderken birden aracın gaz almadığını ve hızlanmadığını farkettim, 4 e sonra da 3 e düşürdüm baktım araç hızlanmıyor, 50 km sabit hızda ilerlemeye başladım, araç ne hızlandı ne de yavaşladı bundan sonra. Sağa çekip kontağı kapadım, tekrar çalıştırdığımda problemsiz yola devam ettim, herhangi bir arıza ışığı da yanmadı. Şu an için araçta bir problem yok gözüküyor. Neden kaynaklandığı konusunda bir fikri olan var mı, turboyla ilgili bir problem olabilir mi?

egr tikanmis temizlenmesi gerekli, ayni sorun tam tarif ettiginiz gibi cmax'te basima geldi.

Problem 1 kere oldu bir daha tekrarlanmadı, bu yüzden üzerinde durmadım, yanlız şimdi de çukura girince sağ ön lastik tarafından tak diye bir ses geliyor, neden olduğunu anlamadım. Araç 100.000 i devirdikten sonra problem çıkarmaya başladı, daha önce de yazmıştım araçta volant değişimi oldu. 100.000 e kadar araçtan çok memnundum fakat artık satıp daha seri bir dizel bakmak şart oldu..

• quote:

Orijinalden alıntı: chtzdmr

quote:

Orijinalden alıntı: Tickhi

quote:

Orijinalden alıntı: Le_chacal

quote:

Sorun dediğim gibi sizden bir aracı denemek için almaya gerek yok. 1.3 motor araç alıp performans beklemeye gerek yok bu motor ekonomi motoru.Aracın devrini tutturamıyorsanız stop ettiriyorsanız tabiki sürmeyi bilmiyorsunuz demektir bu.Benim aracım benzinli çokta dizel araç kullandım dizel araçlar ile benzinli araçların nasıl kullanılması gerektiğinide çok iyi biliyorum.35 milyar verdim bastımmı gidecek diye bir mantık olamaz araçları kimseye zorla satmıyorlar her aracın vites aralığı teknik olarak kitaplarında var aracı motoruna göre kullanacaksınız yani motora göre kendinizi ayarlayıp araç alıcaksınız eski aracınıza göre kendinizi ayarlayıp yeni araba alıyorsanız zaten kaybedersiniz her aracın kullanım stili farklıdır.

Bir aracı 100km kullanmakla 5000bin km kullanmak-30000bin km kullanmak arasında fark vardır. Çok dizel araç kullandıysanız farkı bilmelisiniz. Acı ama gerçek 1.3 dizeller böyle.Bir araç kullanırken sizi yoruyorsa olay bitmiştir.En azından bende bitmiştir.Baktım o gitmiyor sattım civic aldım.Civicte de bir kusur görürsem onu da buraya yazarım.
    Ayrıca gayet iyi de biliyorum araç kullanmayı.Astrayla da gerekliği kadar haşır neşir oldum.Burada sabaha kadar konussak yine düşüncem aynı olur,sizin ki de. Forumdaki son 10 sayfayı okuyun, arkadaşların yarısı benimle aynı görüşte,yarısı sizinle aynı görüşte.Nedir bu çelişki, diğer arkadaşlarda mı araç kulllanmayı bilmiyorlar. 10- 15 milyarlık arabaya binmiyoruz,37 38 milyar verip alma niyetinde olan arkadaşlar var. Burada kimse 1.3 dizelden performans beklemiyor zaten,ancak bazı şeyleri kabul etmek gerekli.Benim mantığım bastım mı gitmeli,rampada bayılmamalı. devri bul gider diyorsanız size sorum şu,

ya devrini bulacak mesafe yoksa? rampada durmak zorunda kaldınız ne olacak?Kliması açıkken stop ediyor,ne yapacaz 4-5bin devir arası mı kullanacağız sürekli.tabiki çözümlerde var, aracta klima açılmaz,fazla kişi binilmez,rampa çıkılmaz alternatif yollar bulunur.O zaman sizin dediğinize gelirim,çünkü düz yolda şehirler arası yolda süper. Kusura bakmayın ama biz dünkü çocuk değiliz. Hangi araba nasıl kullanlır iyi biliriz. Aracın şehir içi kullanımının tam bir eziyet olduğunu kabul etmek gerekli, bir tane astracı arkadaşta kabul etsin,zor mu bu kadar?

Bu astra konusundan bıktım arkadaşlar,şurada yazdığım şeyler opeli astrayı kötülemek adına değil,sadece aracı kullanmış biri olarak yeni araç almak isteyen arkadaşlara fikir vermek amacıyladır. daha da bu konuda bişey demiyorum hepinize kazasız belasız sürüşler.

Arkadaş sen rampada durduğunda debriyaja basmadan duruyosun heralde aracı stop ettirdiğine göre öyle olmalı.Yok klima açıkmış kalkta göreyimmiş bas gaza kalksın bukadar basit. Dizel araçta gaz benzinli araçtaki gibi deydiğinde tepki vermez senin yaşını bilmem ama hiç araç kullanmış gibi konuşmuyorsun.

Tickhi kardes anladigim kadariyla Turkiyeye 2 seri 1.3 astra h kasa arac gelmis ve bir kisim vatandasimiz rampada kalkmayan, trafikte stop eden, klima acikken cekmeyen arac satin almis. Baska bir kisim vatandasimiz da bu ozellikleri cikartilmis tatmin edici bir arac almislar. Bak su opelin isine. Ben cok sansliyim ki bana diger arac denk gelmedi ve simdiye kadar bu sorunlarin hic birini yasamadim.
    Yada diger arkadaslarin dedigi gibi ben arac kullanmayi bilmiyorum ve hic rampada kalkamamayi, trafikte stop ettirmeyi, klima acikken araci kaldiramamayi beceremedim.

Kısacası işin özü araca göre hareket etmek ben aracın motoru hakkında çok süper demedim ama öyle dendiği gibide yok duruyor kalkmıyor da değil bu tamamen karalama.Dediğim gibi yetmeyen adam gidicek 1.6 180 beygirini alıcak hem % 50 daha az mtv ödüyeceksin hem araç uçacak hem yakmıyacak hemde ucuz olacak öyle bir dünya varsa bizde gideriz zaten :D

• Tickhi kullanıcısına yanıt

anlamadıkları da bu zaten.
  • Bırak arkadaş astracı bunlar, gözleri kör olmuş. hala sen debriyajsız mı kalkıyorsun diyor.Ben ne anlatıyorum sen ne yazıyorsun ,bas gaza diyor kalksın. markete kadar gitmiş arabayla bana astra kullanmayı anlatıyor.
  • Bazı arkadaşlar tutturmuş 180 beygir alın diye. Şikayet edenlerin çoğu 180 Bg filan istemiyor ben anlayabiliyorum. Azıcık seri olsun diyor kalkarken. Bu aracın karşılaştırması 180Bg ile değil daha yakın arabalarla yapın. Mesela corolla 1.4 onunla kıyaslayın.
  • quote:

Arkadaş sen rampada durduğunda debriyaja basmadan duruyosun heralde aracı stop ettirdiğine göre öyle olmalı.Yok klima açıkmış kalkta göreyimmiş bas gaza kalksın bukadar basit. Dizel araçta gaz benzinli araçtaki gibi deydiğinde tepki vermez senin yaşını bilmem ama hiç araç kullanmış gibi konuşmuyorsun.

Bence sen adam gibi bir araca binmemişsin bugüne kadar,astra 1.3 sana mercedes gibi gelmiş.sürekli insignia sayıklıyorsun. İnş birgün adam gibi bir arabaya binersin !

Ben senin arkadaşın değilim,Ayrıca biz burada kimseyi rencide edici yazılar yazmıyoruz.Benim yaşım ve araç kullanışım seni ilgilendirmez.Tanımadığın biri hakkında yorum yapma bir daha !

Biz arabadan bahsediyoruz! Araç hakkında yazdığım yazıya verdiğin cevap tatmin edici değil. Araç kullanmadığımı ileri sürmüşsün,
    Yıllardır araba kullanırım, istersen sana dizel , benzinli araçlar ve ileri sürüş teknikleri hakkında konferans verebilirim. Astra 1.3 kullanan arkadaşlar rampa mevzusunu bilirler. Bence konuyu bilmiyorsan,aracı bilmiyorsan,kulaktan dolma yorumlar yapma.bu açık.
    Markete kadar gitmişsin astrayla belli, yeni alacak arkadaşların aklını karıştırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le_chacal -- 24 Temmuz 2013; 19:50:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: semihus

Bazı arkadaşlar tutturmuş 180 beygir alın diye. Şikayet edenlerin çoğu 180 Bg filan istemiyor ben anlayabiliyorum. Azıcık seri olsun diyor kalkarken. Bu aracın karşılaştırması 180Bg ile değil daha yakın arabalarla yapın. Mesela corolla 1.4 onunla kıyaslayın.

Astracı onlar, arabalarını koruyorlar. Objektif olamazlar.
  • quote:

Tickhi kardes anladigim kadariyla Turkiyeye 2 seri 1.3 astra h kasa arac gelmis ve bir kisim vatandasimiz rampada kalkmayan, trafikte stop eden, klima acikken cekmeyen arac satin almis. Baska bir kisim vatandasimiz da bu ozellikleri cikartilmis tatmin edici bir arac almislar. Bak su opelin isine. Ben cok sansliyim ki bana diger arac denk gelmedi ve simdiye kadar bu sorunlarin hic birini yasamadim.
    Yada diger arkadaslarin dedigi gibi ben arac kullanmayi bilmiyorum ve hic rampada kalkamamayi, trafikte stop ettirmeyi, klima acikken araci kaldiramamayi beceremedim.

Beyefendi 1. seriden almış olduğunuz aracınız hayırlı uğurlu olsun.Bize diğer seriden gelmiş, bizimkisi hantaldı. napalım şansımız yokmuş.
  • quote:

quote:

Beyefendi 1. seriden almış olduğunuz aracınız hayırlı uğurlu olsun.Bize diğer seriden gelmiş, bizimkisi hantaldı. napalım şansımız yokmuş.

Teşekkür ederim. İşallah sizlere de nasip olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semihus

Bazı arkadaşlar tutturmuş 180 beygir alın diye. Şikayet edenlerin çoğu 180 Bg filan istemiyor ben anlayabiliyorum. Azıcık seri olsun diyor kalkarken. Bu aracın karşılaştırması 180Bg ile değil daha yakın arabalarla yapın. Mesela corolla 1.4 onunla kıyaslayın.

Astracı onlar, arabalarını koruyorlar. Objektif olamazlar.

Yaklaşık 9 aydır 2010 model astra 1.3 cdti aracı kullanıyorum. Aracı almadan önce buraya ve birkaç foruma daha bakmıştım.Kullanıcıların yorumlarını okumuştum.eşe dosta da sordum tabiki. Hantal diyen arkadaşlara inanmamıştım. Ancak;

Arkadaşların dediklerine katılıyorum.Astra dizel insanı bazen çileden çıkarıyor.Benimde klima açıkken araç taşımıyor. Çokk çokk gaz vermek gerekli (sehir içinde)

Bu araca seri diyenlerin aklından şüphe duyarım.Kullanıyorum ama uzun yolda.Sırf uzun yol yaptığım için almıştım.Şehir içinde tam bir eziyet.yorucu. 6 vites olayı çok abartılı,sadece sehir dışında işe yarıyor.şehir içi vites değiştirmekten beziyorsunuz.Bence tam anlamıyla şehir içi trafikte kullanılmayacak bir araç.

Yeni yorumlara bakınca şaşkınlık içinde kaldım.Bence diğer arkadaşlar verdikleri paranın hakkını istiyorlar beğenmeyenlerden bahsediyorum. Hakları da var. Ben şu anda aracı kullanıyorum 25bin km yol yaptım.
    yakıtın az olmasından başka bir artısını göremedim. Uzun yol yapan arkadaşlara öneririm.uzun yolda çok rahat.ancak trafikte zulüm.

rampa meselesine değinirsem,hızını alınca çıkıyor her araç gibi,ancak rampada duraklarsanız sıkıntı bence hiç durmayın.

klima açıkken stop etme olayıda bendede birkaç sefer oldu, kliması motoru çok yoruyor.

iş icabı katlanıyorum. yoksa şehir içi kullanan biriyseniz uzak durmanızı tavsiye ediyorum

• Konuyu be açmıştım...

Gülümseyerek okuyorum ki hala 1,3 Astra'nın gitmediğini yazıyorlar.
    Tamam performansı yok ve hantal.
    Ama öyle şeyler yazanlar olmuş ki. Bilmeyen zanneder ki araba ile yolda kalacak, rampalarda bir kaç kişi inecek arabayı itecek, klimayı kapatacak vb.

Eğer ki bu arabayı almayı düşünenler varsa şunu bilsin: Her durumda çeker, tırmanır ve gider. Her koşulda kliması açık gider.
    Ama özellikle düşük devirde ve 1. viteste hantaldır.
    Bir de sürmesini bilmek gerek. Gaza basma dozunu iyi ayarlamak gerek. Buna 1-2 haftada alışırsınız. Arabayı canlandıracak kadar gazı köklemek ve tam devir almaya başladığında ayağınızı biraz gazdan çekmek gerek (ki anı zıplamasın).
    Yazdığım zor ve özel bir durum gibi gelmesin. Çok rahat alışırsınız. 1-2 hafta.

Gaza basarsınız 1,5-2 saniye sonra motorun tepki verdiğini hissedersiniz. Yani arabanın hızı çok düşükse, şehir için trafikte makas falan atamazsınız.

Dizel olduğundan az yakar, uzun yolda iyidir. Ve en önemlisi fiyatına göre çok iyidir.
    Basınca çok gitsin isteyenler KESİNLİKLE ALMASIN. Sportif sürüş sevenler KESİNLİKLE ALMASIN. Ama normal kullanıcılar kimse soğutmasın.
    Astra bir Renault 9 Brodway, Doğan veya Şahin değil. Onların yanından basıp geçersiniz.
    Tam yüklü, klima açık, şehirler arası yolda bir rampayı rahat en az 120 ile tırmanır (örneğin ankara İstanbul otobandaki en dük kısım).

Ama ben efendi efendi sürerim, konforlu, güvenli düzgün ve makul fiyatlı bir otomobil istiyorum diyenler gönül rahatlığıyla alabilir. Korkmasınlar, Astra gider...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 25 Temmuz 2013; 13:21:11 >

• Recai beye bazı yerlerde katılıp bazı yerlerde katılmıyorum. şehir dışı evet çok rahat. şehir içi yorucu bir araç.
    Klima da dediğim gibi yoruyor bazı yerlerde kapatmak gerekli.
  • racai R kullanıcısına yanıt
    quote:

Konuyu be açmıştım...

Gülümseyerek okuyorum ki hala 1,3 Astra'nın gitmediğini yazıyorlar.
    Tamam performansı yok ve hantal.
    Ama öyle şeyler yazanlar olmuş ki. Bilmeyen zanneder ki araba ile yolda kalacak, rampalarda bir kaç kişi inecek arabayı itecek, klimayı kapatacak vb.

Eğer ki bu arabayı almayı düşünenler varsa şunu bilsin: Her durumda çeker, tırmanır ve gider. Her koşulda kliması açık gider.
    Ama özellikle düşük devirde ve 1. viteste hantaldır.
    Bir de sürmesini bilmek gerek. Gaza basma dozunu iyi ayarlamak gerek. Buna 1-2 haftada alışırsınız. Arabayı canlandıracak kadar gazı köklemek ve tam devir almaya başladığında ayağınızı biraz gazdan çekmek gerek (ki anı zıplamasın).
    Yazdığım zor ve özel bir durum gibi gelmesin. Çok rahat alışırsınız. 1-2 hafta.

Gaza basarsınız 1,5-2 saniye sonra motorun tepki verdiğini hissedersiniz. Yani arabanın hızı çok düşükse, şehir için trafikte makas falan atamazsınız.

Dizel olduğundan az yakar, uzun yolda iyidir. Ve en önemlisi fiyatına göre çok iyidir.
    Basınca çok gitsin isteyenler KESİNLİKLE ALMASIN. Sportif sürüş sevenler KESİNLİKLE ALMASIN. Ama normal kullanıcılar kimse soğutmasın.
    Astra bir Renault 9 Brodway, Doğan veya Şahin değil. Onların yanından basıp geçersiniz.
    Tam yüklü, klima açık, şehirler arası yolda bir rampayı rahat en az 120 ile tırmanır (örneğin ankara İstanbul otobandaki en dük kısım).

Ama ben efendi efendi sürerim, konforlu, güvenli düzgün ve makul fiyatlı bir otomobil istiyorum diyenler gönül rahatlığıyla alabilir. Korkmasınlar, Astra gider...

aslında bu durum bu kadar uzamayacak kadar açık ve net.
    polemiğe girmeye hiç gerek yok.

• quote:

quote:

Bence sen adam gibi bir araca binmemişsin bugüne kadar,astra 1.3 sana mercedes gibi gelmiş.sürekli insignia sayıklıyorsun. İnş birgün adam gibi bir arabaya binersin !

Ben senin arkadaşın değilim,Ayrıca biz burada kimseyi rencide edici yazılar yazmıyoruz.Benim yaşım ve araç kullanışım seni ilgilendirmez.Tanımadığın biri hakkında yorum yapma bir daha !

Biz arabadan bahsediyoruz! Araç hakkında yazdığım yazıya verdiğin cevap tatmin edici değil. Araç kullanmadığımı ileri sürmüşsün,
    Yıllardır araba kullanırım, istersen sana dizel , benzinli araçlar ve ileri sürüş teknikleri hakkında konferans verebilirim. Astra 1.3 kullanan arkadaşlar rampa mevzusunu bilirler. Bence konuyu bilmiyorsan,aracı bilmiyorsan,kulaktan dolma yorumlar yapma.bu açık.
    Markete kadar gitmişsin astrayla belli, yeni alacak arkadaşların aklını karıştırma.

1 insignia ile kıyaslamıyorum araçtan anlamadığın burda ortaya çıktı.Astrada 1.6 180 HP motor seçeneği mevcut alırken dikkat etmedin heralde zorla aldırdıkları için.Mercedes gibi geldiği falan yok ben aracın dediğiniz gibi yok duruyor kalkmıyor demenize itafen cevap verdim sizinde araç kullanamadığınızı anladığımı söyledim halada idda ediyorum araba sürmeyi bilmiyorsunuz.Bakın size kullandığım aracı göstereyim inşallah bir gün adam gibi bir arabaya binersin demişsinya ben 20 yıldır biniyorum zaten aracım 94 model 4 disk fren çift airbag klima aero dinami 0.26 şuan 2013 araçta yok bu sürtünme vs vs sen hala kontaktan cam kapama falan için modul alırsın ama ben 20 sene önce anahtarla cam kapıyordum mesela hayatınızda belki görmemiş duymamış olabilrsiniz astracı falan değilim ama arabadan iyi anlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tickhi -- 25 Temmuz 2013; 18:52:13 >

• Bir önceki kasada 140bg, 180bg filan yoktu diye hatırlıyorum. Ayrıca bu araç benzinli. Aynı araç 90Bg benzinli olsa diğerinden daha atak olur kalkışta filan. Bu başlığın takipçilerinden Coşkun uçar vardı hatırlarsınız. Şimdi baktım Hyundai İX35 almış sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 25 Temmuz 2013; 20:15:37 >
  • Ben vw hayrani olmama ragmen hep bu araci savundum. Hala da savunuyorum. Su an aracimi satiyorum ve satma nedenim de evde sirket araci olmasi ve garajda yatmasi. Cok km yaptim simdi ihtiyacimiz kalmadi. Yine araba alacak olsam h kasa 1.3 astra almayi dusunurum. Neden mi?
    V kayisini 10 dakikada kendim degistim gecen. Cok basit. Bide 20 lira.
    Triger kayisi yok. Zincirli. Uzun yolda acaba trigerim kopar mi yolda kalir miyim diye bi korkun olmuyor.
    Tum diskleri ve balatalarini ( orjinal) 300 liraya aldim ve kendim degistim.
    Kolay kolay rot ayari bozmuyor.
    Bakimi cogu sinifindaki aractan uygun. Yilda 2 bakim yapiyordum o yuzden butcemi yormuyor.
    İstanbul ankara hiz sabitleyici 140 ile rahat gidiyorum. Daha fazlasina gerek yok zaten. Simdi bazi arkadaslar atlar. Her viraji donuyor mu diye. Yok tabikide. Mercedes mi bu?
    220 yi gordum bazi arkadaslar inanmasa da.
    Kapilar dahil tum dosemeler yumusak ve tok. Benim bir aracta en cok istedigim sey bu.
    Erkeksi bi durusu var yolda.
    Hantal mi? Evet hantal. Ama gaza basinca gidiyor. Bi dizel focusa veya dizel golf e yolda yetisemezsin. Mumkun degil.
    Yaris meraklisiysan niye 1.3 alirsin ki 1.9 dizel 150hp olani var onu alaydin ya.
    Kimseye zorla satmiyorlar. Kullanmadan kendine uyup uymadigina bakmadan mi aldin?
    Az para= az performans
    Cok para = cok performans
    Herkese sevgiler. Begenmeyen satsin. Begenen alsin.

• quote:

quote:

quote:

1 insignia ile kıyaslamıyorum araçtan anlamadığın burda ortaya çıktı.Astrada 1.6 180 HP motor seçeneği mevcut alırken dikkat etmedin heralde zorla aldırdıkları için.Mercedes gibi geldiği falan yok ben aracın dediğiniz gibi yok duruyor kalkmıyor demenize itafen cevap verdim sizinde araç kullanamadığınızı anladığımı söyledim halada idda ediyorum araba sürmeyi bilmiyorsunuz.Bakın size kullandığım aracı göstereyim inşallah bir gün adam gibi bir arabaya binersin demişsinya ben 20 yıldır biniyorum zaten aracım 94 model 4 disk fren çift airbag klima aero dinami 0.26 şuan 2013 araçta yok bu sürtünme vs vs sen hala kontaktan cam kapama falan için modul alırsın ama ben 20 sene önce anahtarla cam kapıyordum mesela hayatınızda belki görmemiş duymamış olabilrsiniz astracı falan değilim ama arabadan iyi anlarım

Hocam benim de hep kullanmak istedigim arabadir saab da benim butceye biraz tuzlu geliyor uzun vadede kullanmak. Size kazasiz belasiz surusler

• Ha bu arada kotuleyen arkadaslara bu motorun 100 bin km de linerlerinin anca %1 aşindigini hatirlatmak isterim.
    Kullanicisinin cebini uzmeyen bir motordur astranin sahip oldugu motor.

• Hocam araç saab değil mobilden belli olmadı heralde opel calibra kullanıcısıyım.Dediğiniz gibi opelin motorları kullanana çok güzel benim aracım 230bin km de şuan sadece benzinde kullandım hitler motor dedikleri motora sahip sadece yağını suyunu koyuyorum banamısın demiyor - 25 derecede tek marşta çalışan motor nazar değmesin bakımlarıda ucuz sadece dış aksam Türkiye'de pek yok oda bir şekilde çözülüyor yurt dışından.Astra çok güzel bir araç ve teknolojik olarak diğerlerinden çok önde ben teknoloji deyince elektronik lerden ziyade mekaniklere bakıyorum şuan watt bağlantısı formula teknolojisinden yararlanılan bir sistem sürtünme katsayıları çok düşük diğer alternatiflerine göre ama ülkemizde vergilerde yakıtta çok pahalı yurt dışında J kasalarda 1.7 cdti seçeneğide mevcut ülkemizde onun için gelmiyor ama yeni yılda 1.6 seçeneğinin geleceği konuşuluyor şahsen ben 1.6 seçeneği gelse bile vergi avantajından dolayı yine 1.3 hacimli motoru tercih ederim bu ülkede benzin 5 tl olmuşken daha fazla devlete yoldurmaya gerek yok kendini.Alanada satanada hayırlı olsun demek düşer bize son kez araç gitmiyor diyenlere basınca gidiyor diyorum

• 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.