Şimdi Ara

Astra 1.3 CDTI Kullanan Var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
24.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ok ben de test ettim araba 2000 devir altı yürümüyor.2500-4000 arası kasayı taşıyabiliyor.(focus gibi değil elbet 20 hp zayıf)

bu motor b segmenti küçük ve hafif bir araç için daha ideal.

sana örnek de verdim aynı motorlu 100 kg hafif punto gayet güzel yürüyomuş(0-100 11.5 sn) link de verdim.

sana yardım etmeye çalıştığım için git focus tdci al dedim.

ama sana yardım etmek gördüğüm kadarıyla pek doğru bir karar değilmiş

opel al 0-100 14 sn ,yanından şahinler geçerse şaşma ama ok?

kusura bakma istediğini elbet alabilirsin.
  • Tabi illa ford alacaksın diye birşey yok ama, astranın motoru bence ilerde seni arabandan soğutacak bir durum. TDCİ olan başka marka da düşünebilirsin ford takıntın varsa 307,C4 gibi. ama onlarda da opel ,ford gibi sürüş bekleyemezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

ok ben de test ettim araba 2000 devir altı yürümüyor.2500-4000 arası kasayı taşıyabiliyor.(focus gibi değil elbet 20 hp zayıf)

bu motor b segmenti küçük ve hafif bir araç için daha ideal.

sana örnek de verdim aynı motorlu 100 kg hafif punto gayet güzel yürüyomuş(0-100 11.5 sn) link de verdim.

sana yardım etmeye çalıştığım için git focus tdci al dedim.

ama sana yardım etmek gördüğüm kadarıyla pek doğru bir karar değilmiş

opel al 0-100 14 sn ,yanından şahinler geçerse şaşma ama ok?

kusura bakma istediğini elbet alabilirsin.

6 vites olmasa o araç 0-100 e 12 saniyede de çıkar...
    Düşünülen şey yakıt ekonomisi...

Evet puntoya uyar. Ama bak 100 kg hiç birşey yanına 80 kg biri oturunca aracın kimyası kaymıyor... Anca araçta 4-5 kişi olacak ki baya etkileniyor...

Yani 6 vites olmasa 5 vites olsa o araç 0-100 ü düşer..

Ama dediğin doğru 2000 devire gelene kadar ölü gibi... AMa ben benzinliyi 5 yıldır kullanıyorum 2000-4000 arası 4000 bini geçmiyorum bile..

Gerçi bizim aracın torku alt devirlerde çok canlı çok atak olduğu için , değişken zamanlı olmadığı için çok keyifli bilmiyorum düşük devirlerde cansız bir motor kullansam aynı şeyleri söylermiydim ama YAKIT EKONOMİSİ için hem AİLEYE HEM GENÇLİĞE HEM TİPE hitap eden bir araç alınır...

• Benim dediğim model elegance+xenon paket; fiyatı da 39000
    Focusta ona benzer donanıma sahip bir araç almak ise minimum 44000.
    Sence 5000 ytl az bir ücret mi? Dolaştım ve inceledim araçları, bana göre uygun olanı bu. Sonuçta şehir içinde kullanılacak bir araç ve ben zaten hızı sevmem. Şu anda da 1.6 benzinli arabamı tırlar ve şahinler sollayabiliyor 160-170 hız yapmaya niyetim yok. Herkese teşekkürler...
  • o zaman git ve hiç düşünmeden al senin için performans önemli değilse
  • Almayı düşünüyorum ama almadan önce sormak istedim ne gibi eksi ve artı özellikleri var diye? Sonunda anlaşabildik, boşuna mesaj yazdık son 1 saattir
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpican

Benim dediğim model elegance+xenon paket; fiyatı da 39000
    Focusta ona benzer donanıma sahip bir araç almak ise minimum 44000.
    Sence 5000 ytl az bir ücret mi? Dolaştım ve inceledim araçları, bana göre uygun olanı bu. Sonuçta şehir içinde kullanılacak bir araç ve ben zaten hızı sevmem. Şu anda da 1.6 benzinli arabamı tırlar ve şahinler sollayabiliyor 160-170 hız yapmaya niyetim yok. Herkese teşekkürler...

Hemde elegance...

Hemde Xenon lu...

Kesinlikle değmez... O 5 milyarı nasıl çıkartacaksın ki?

Araç motoru hariç Focus tan daha iyi Focus al dedik yani Opelci olarak Focus al dedim ama yok Elegance harika ya yeme de yanında yat...

Kum grisi,Siyah veya Petrol rengi (füme-mor gibi olan) bu 3 renk güzel. Birde elegance taki jantlar acayip yakışıo hani böyle ince kollu kollar lastikle birleştiği yerde ikiye dallanmış süper yakışıo

Ya aracın göze hitap eder en azından... Dediğim gibi 2000-4000 devir arası kullan. Sonra otobana çıknca 6. viteste 90 a at 100 bin yak km. de... Bizim araç 250bin yakıo düşünebilio musun??

6. vites 90Km. de bu araç 1600 devir çeviriyor ve 100km. de 5 litre yakıyor

• antiochos
    punto 100 kg hafif ve ikisinin de donanımı artıkça fark da açılıyor.i
    ki araca da 5 kişi oturtsan punto her türlü 100 kg hafif.
    hertürlü daha iyi yürür.
    zaten olay turbo yu astra açamıyor.punto gibi zamandan kaybetmeden açabilse 0-100 12.5 lara iner.
    punto da 6 ileri.
    5 ileri olsaydı 0-100 değişmezdi ;6 ileri olması deviri indirip yakıtı düşürüyor.

arkadaşım senin niyetin ekonomi ise tabiki git astrayı al.
    focus elbet daha pahalı olucak 20 hp ve 40 nm fark atıyor.

performansı astra ya göre çok üstün 100 kg hafif punto bile ne uzunda ne kısada focus tdci yi yakalayamaz.
  • (Araç motoru hariç Focus tan daha iyi )

• xenon pakette sadece xenon yok. cruise control ve park sensörü de var
  • quote:

antiochos
    punto 100 kg hafif ve ikisinin de donanımı artıkça fark da açılıyor.i
    ki araca da 5 kişi oturtsan punto her türlü 100 kg hafif.
    hertürlü daha iyi yürür.
    zaten olay turbo yu astra açamıyor.punto gibi zamandan kaybetmeden açabilse 0-100 12.5 lara iner.
    punto da 6 ileri.
    5 ileri olsaydı 0-100 değişmezdi ;6 ileri olması deviri indirip yakıtı düşürüyor.

arkadaşım senin niyetin ekonomi ise tabiki git astrayı al.
    focus elbet daha pahalı olucak 20 hp ve 40 nm fark atıyor.

performansı astra ya göre çok üstün 100 kg hafif punto bile ne uzunda ne kısada focus tdci yi yakalayamaz.

Tabii Punto daha iyi olacak ta yani vites oranları ona göre seçilmiş onu dedim yani daha düşürülebilir 0-100

Ama Focus ne kadar da 110Hp performanslı olsada bence 5 milyara değmez...5 milyar çok para...

Astra sınıfının en pahalı aracıydı o kadar da pahalı değilmiş ,Focus u o kötü iç mekana rağmen işçiliğe rağmen niye öyle pahalı yapmışlar...

Focusu test ediyorlar aldı merakla okudum, işte yol tutuş çok iyi ama eskisine oranla kötü, iç mekan ve işçilik tatmin etmiyor falan diyorlardı... Ford niye güzel bir iç mekan iyi işçilik yapmıyor sanki isteseler yapamazlar mı otomobil firmalarına

Ya valla 29 a full 90Bg punto olsun bunların hepsini tokatlar fiyat performansta...

• ford un işçiliği de malzeme kalitesi gayet iyi.astradan aşağı değil.ghia larda arkada perde bile var astra da ben görmedim.sony ses sistemi zaten tartışılmaz.

punto multijet 90, 29 a gelsin gidip ben alıcam.6 . vites 130 la giderken en az yakan araba o olur.

5 milyarlık fark performans düşünen için ederekonomi düşünen için etmez
  • quote:

ford un işçiliği de malzeme kalitesi gayet iyi.astradan aşağı değil.ghia larda arkada perde bile var astra da ben görmedim.sony ses sistemi zaten tartışılmaz.

punto multijet 90, 29 a gelsin gidip ben alıcam.6 . vites 130 la giderken en az yakan araba o olur.

5 milyarlık fark performans düşünen için ederekonomi düşünen için etmez

29 gelse bende almak isterim ama babam 22-23 ten yukarı çıkmaz...
  • Bu arada Focus II lerin yol tutuşu eskisine oranla çok daha iyi
  • 22-23 e zaten c segmenti araba yok ki
    ;anca benzinli b segmenti araba alınır.
    bu arada konu kayıcak kusura bakmayın
  • Arkadaslar mantıken 6 vitesli araçların ilk 5 vites oranlarının daha kısa olması beklenmezmi 5 vitesli arabalara gore?
    Ben dizel getzi ekonomik olması için 2000-2500 devirler arası kullanıyorum hep. 3000-3500 devirlerde felaket cok yakıyor. Astra da yuksek devirlerde cok yakar heralde. Bence eniyisi arkadas bulabilirse dizel astra kiralayıp 2000-2500 devir bant aralıgında kullansın 1-2 gun. Performansı yeterli gelirse sorun olmaz. bu devirlerde 1.3 motor az da yakar.
    Ama 1.3 motoru devirli kullanacaksan ; onun yerine 1.6 motoru devirsiz kullanman yakıt tuketiminde baya fark yaratır diye dusunuyorum.
  • quote:

22-23 e zaten c segmenti araba yok ki
    ;anca benzinli b segmenti araba alınır.
    bu arada konu kayıcak kusura bakmayın

Zaten C segmenti almayacağız... Okula gidip gelme amaçlı dizel şehir içinde kullanımı rahat her yere girilebilecek küçük bir araç olacak ve 2. el...

Sanırım MJ corsa olacak... EN azından bi dahaki Eylüle kadar kullanırız.. O zaman da ALlah kerim...
  • Walla kardeş ben 2006 astra 1.3 CDTI i alalı bibuçuk ay oldu tam.Enjoy donanımlı beyaz 36 a aldım park sensörü ve alarm dahil.Ankarada kullanıorum ben de almadan önce aynı senin gibi baya tedirgin oldum sen çok şeye kulak asma bence.Ben aldıığımız ilk günlerde ulan dedim tüh boşa gitti onca para bu araba için dedim, çünki araba yokuşta geri geri çıkmıo. ileri kalkışlarda felaket hantal kalkıo. düz yolda 1 den 2 e atıorum nerdeyse stop edecek arkadakiler selektör yapıo.NEYSEE...Sonra araba yawaş yawaş açılmıa başladı 1000km rodinajı geçti bi uzun yol yaptım geldim. Şimdi araba oldu bi FÜZE walla.Yokuşları 2 ile kalkıom banamısın demio.Sorun bende dizele alışamadım ilk zamanlar bide dediler 1000 km ye kadar 3000 dewiri geçme die.1.viteste 3000 de 2 e atıom araba sap gibi kalıodu.Şimdi 3500-4000 gibi atıom 2 e pati bile çekio walla!Düz yolda 190 bastım 6.viteste devir 3500 e geldi daha yani rahat 200-210 basarsın hele yokuş aşağı ibreyi (240) görürsün heralde.Bu araba hantal dienler gelsin gösteriim isterlerse adres isteen warsa weriim bence al derim.Ankarada mı oturuosun bilmiorum ama burdaki serwislerde çok ii, süper dawranıolar, öle şikayet comda abarttıkları gibi diğil.Araba turboya geçtimi tutamazsın fırlayıp gidio daha çok 2. ve3. viteste çok verimli.Yokuşlarda torku gerçekten hissediosun 1.6 pejo 307 benzinli yetişemedi yokuşta sana öle diim.

Yanlız benim aldıımda bi problem çıktı sabahları 2. hatta 3. marşta alıodu motor bi kaç kere gittim ama ben dikmen de oturuom ankaralı olan warsa bilir bi ayaz ki buna hangi araba dayanır bilemem. Ama onuda hallettim sorun bende imiş bunların marş otomatik kesiomuş kendini,bende marş motoru yanar die bırakıodum hemen.Şimdi çalışınca çekiorumartık problem yok. Neyse daha fazla uzatmayacam ben çok memnunum bi gün aranaya kendi nazarım değecek die korkuom walla.

• beyler yeni araç alacaklar saçmalamayın!!

70 beygir corsa ları begenmiyorduk birileri ısrarla reklem yapsa da...

80+ getzden...

95 sanırım colttan bahsediyorduk...

yeni standart 1.6 110 beygirlik dizeller...

bundan aşağısını almak eski ve geri standartlara gereksiz para bayılmak demek...

1.6 240 tork 110 beygir birsürü araç var piyasada fiyatlar da uygun...

bi ton para verip zorlamayla 90 beygir yapılmış 1.3 bir motor almanın analmı yok...

dizel demek yüksek torkun sürüş zevki demek!

lütfen azıcık akıl mantık ya!

enayiliğin anlamı yok!
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeY_YaH

Walla kardeş ben 2006 astra 1.3 CDTI i alalı bibuçuk ay oldu tam.Enjoy donanımlı beyaz 36 a aldım park sensörü ve alarm dahil.Ankarada kullanıorum ben de almadan önce aynı senin gibi baya tedirgin oldum sen çok şeye kulak asma bence.Ben aldıığımız ilk günlerde ulan dedim tüh boşa gitti onca para bu araba için dedim, çünki araba yokuşta geri geri çıkmıo. ileri kalkışlarda felaket hantal kalkıo. düz yolda 1 den 2 e atıorum nerdeyse stop edecek arkadakiler selektör yapıo.NEYSEE...Sonra araba yawaş yawaş açılmıa başladı 1000km rodinajı geçti bi uzun yol yaptım geldim. Şimdi araba oldu bi FÜZE walla.Yokuşları 2 ile kalkıom banamısın demio.Sorun bende dizele alışamadım ilk zamanlar bide dediler 1000 km ye kadar 3000 dewiri geçme die.1.viteste 3000 de 2 e atıom araba sap gibi kalıodu.Şimdi 3500-4000 gibi atıom 2 e pati bile çekio walla!Düz yolda 190 bastım 6.viteste devir 3500 e geldi daha yani rahat 200-210 basarsın hele yokuş aşağı ibreyi (240) görürsün heralde.Bu araba hantal dienler gelsin gösteriim isterlerse adres isteen warsa weriim bence al derim.Ankarada mı oturuosun bilmiorum ama burdaki serwislerde çok ii, süper dawranıolar, öle şikayet comda abarttıkları gibi diğil.Araba turboya geçtimi tutamazsın fırlayıp gidio daha çok 2. ve3. viteste çok verimli.Yokuşlarda torku gerçekten hissediosun 1.6 pejo 307 benzinli yetişemedi yokuşta sana öle diim.

Yanlız benim aldıımda bi problem çıktı sabahları 2. hatta 3. marşta alıodu motor bi kaç kere gittim ama ben dikmen de oturuom ankaralı olan warsa bilir bi ayaz ki buna hangi araba dayanır bilemem. Ama onuda hallettim sorun bende imiş bunların marş otomatik kesiomuş kendini,bende marş motoru yanar die bırakıodum hemen.Şimdi çalışınca çekiorumartık problem yok. Neyse daha fazla uzatmayacam ben çok memnunum bi gün aranaya kendi nazarım değecek die korkuom walla.

walla ben de çok düşündüm focusla astra arasında ama focusların fiyatları çok düştü bu ara. 1.6 dizel focus almaya karar verdim, astradan daha ucuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.