Şimdi Ara

Astigmat açısı öğrenme testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
28.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir gözünüzü kapatın, eğer aralarından bazı çizgileri net ve koyu, diğerlerini bulanık görüyorsanız gözünüzde büyük ihtimal astigmat var. Aynı zamanda astigmat açısını da gösteriyor.

Örnek: En üstteki çizgiyi net görüyorsunuz, kafanızı yan yatırdığınızda kafanızın açısına göre net olan çizgi değişiyor.

Görme alanı testi:

1)Resmi yeni sayfada açın.
    2)SOL gözünüzü kapatıp resme doğru yaklaşın
    3)Belli bir mesafede sağdaki oval noktalar kaybolacaktır,bu mesafede durun.
    4)Resimdeki numaralı küçük karelerin hepsini görüyorsanız görme alanı normaldir.
    5)Aynı şekilde sağ gözünüzü kapatıp sol gözü test edin.

Op. Dr. M. Erman Emre den alınmıştır.

Not: Gözünüz bozuksa kafaya takmayın. Lazerle göz ameliyatı 10 yıldır var ve 10 yılda bayağı bir gelişti. Bir 10 yıl sonra bozuk göz kalmaz inşallah. Yoksa bu bilgisayarla büyüyen gençliğin sonu pek parlak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 2 Eylül 2011; 4:40:08 >

• 2.olayda ovallar kaybolmadı.Bütün kutuları gördüm.ve 1. resimde de bazıları net bazıları sonuk kaldı fakat buda sırf orya odaklandıgım ıcın oldu.ornegın televızyona odaklanırsanız çevresindekı eşyalar bıraz sonuk kalacaktır halıyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

2.olayda ovallar kaybolmadı.Bütün kutuları gördüm.ve 1. resimde de bazıları net bazıları sonuk kaldı fakat buda sırf orya odaklandıgım ıcın oldu.ornegın televızyona odaklanırsanız çevresindekı eşyalar bıraz sonuk kalacaktır halıyle?

İlk resme odaklanman gerekmiyor. Bakar bakmaz fark anlaşılıyor. En azından benim gibi astigmatlı kişilerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

2.olayda ovallar kaybolmadı.Bütün kutuları gördüm.ve 1. resimde de bazıları net bazıları sonuk kaldı fakat buda sırf orya odaklandıgım ıcın oldu.ornegın televızyona odaklanırsanız çevresindekı eşyalar bıraz sonuk kalacaktır halıyle?

İlk resme odaklanman gerekmiyor. Bakar bakmaz fark anlaşılıyor. En azından benim gibi astigmatlı kişilerde.

Alıntıları Göster
    Evet astigmatım oldu gerçekten

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    en son doktora gıttıgımde 0,25 sağ sol astigmat oldugunu soylemıstı.1.resimdekı olay oldu bende ama 2.resimde herşey normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boidae

Hangi çizgiler net?

Mesela sol gözüm: En üst ve en alt çizgiler net birde onların yanındaki üçer çizgi net.
    Sağ gözüm: Saat 2 ve saat 8 yönündeki çizgiler ve etrafındakiler net.

Mesela ben pencerenin dikey çizgilerini net, aşağı çizgilerini bulanık görüyorum. İyi kafa yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 2 Eylül 2011; 4:03:23 >
  • quote:

en son doktora gıttıgımde 0,25 sağ sol astigmat oldugunu soylemıstı.1.resimdekı olay oldu bende ama 2.resimde herşey normal.

Alıntıları Göster
    Bende noktalar kaybolmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hangi çizgiler net?

Mesela sol gözüm: En üst ve en alt çizgiler net birde onların yanındaki üçer çizgi net.

Mesela ben pencerenin dikey çizgilerini net, aşağı çizgilerini bulanık görüyorum. İyi kafa yapıyor.

Sağ gözümde 1,2 ve 3.çizgiler net
    Sol gözümde 1 ve ondan bir önceki çizgi net.
    Ama sol gözüm sağ gözüme göre numarası daha düşük 2,25di en son.Sağ ise 3,25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boidae -- 2 Eylül 2011; 4:05:34 >

• quote:

quote:

quote:

Hangi çizgiler net?

Umarım kaç çizginin net olması numarayı göstermiyordur. Kendimden korktum vallahi epey ilerledi o zaman. Bu hafta göz doktoruna gideceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi çizgiler net?

Umarım kaç çizginin net olması numarayı göstermiyordur. Kendimden korktum vallahi epey ilerledi o zaman. Bu hafta göz doktoruna gideceğim.

Sanmıyorum tesadüftür o bence.Ama bellide olmaz ihmal etmeyin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi çizgiler net?

Sanmıyorum tesadüftür o bence.Ama bellide olmaz ihmal etmeyin

Alıntıları Göster
    astigmat olduğumun son derece farkındayım teste gerek yok gözlüksüz şöyle bi 50 metreden babam gelse tanımam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 2 Eylül 2011; 4:35:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiberdono

astigmat olduğumun son derece farkındayım teste gerek yok gözlüksüz şöyle bi 50 metreden babam gelse tanımam

Alıntıları Göster
    Zaten var kasmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chopstick

Zaten var kasmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Benim gibi 10 yıllık crt monitorde yapmaya çalışmayın. Sağlam gözünüz bozulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: schurzenjager

Benim gibi 10 yıllık crt monitorde yapmaya çalışmayın. Sağlam gözünüz bozulur

Alıntıları Göster
    hem miyop hem astigmat olunca iyice karıştı ortalık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ınfiniti red bull racing

hem miyop hem astigmat olunca iyice karıştı ortalık..

Alıntıları Göster
    Alt ve üst çizgiler koyu,bakış açısını değiştirince mesela yanlamasına bakınca diğer çubuklar koyulaşıyor diğerleri bulanık,bence herkeste böyle olur ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiosejirou

Alt ve üst çizgiler koyu,bakış açısını değiştirince mesela yanlamasına bakınca diğer çubuklar koyulaşıyor diğerleri bulanık,bence herkeste böyle olur ya

Alıntıları Göster
    sorun yok 2. testi yapamadım yandaki ovaller kaybolmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

sorun yok 2. testi yapamadım yandaki ovaller kaybolmadı

Alıntıları Göster
    Sağ 1,75 sol 1,00 astigmat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Sağ 1,75 sol 1,00 astigmat.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende miyop-astigmat var, gözlük aldım ama gözlüğü takınca astigmatım geçmiyo yine yazılar dalgalı oluyor, bunun nedeni nedir. camı yaparken sadece miyopumu koymuşlar içine yardım ederseniz çok makbule geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzyCreek

arkadaşlar bende miyop-astigmat var, gözlük aldım ama gözlüğü takınca astigmatım geçmiyo yine yazılar dalgalı oluyor, bunun nedeni nedir. camı yaparken sadece miyopumu koymuşlar içine yardım ederseniz çok makbule geçer

Alıntıları Göster
    Bende astigmat var zaten, işe yarıyor mu diye test edeyim dedim, kaç kere denedim hiçbirşey olmadı, tam buraya işe yaramıyor lan bu test yazmaya geldim ve gözümde gözlük olduğunu fark ettim.

Gözlükleri çıkarınca işe yaradı Ulan ne güldüm kendi kendime, evde de kimse yok zaten, fena kahkaha attım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock

Bende astigmat var zaten, işe yarıyor mu diye test edeyim dedim, kaç kere denedim hiçbirşey olmadı, tam buraya işe yaramıyor lan bu test yazmaya geldim ve gözümde gözlük olduğunu fark ettim.

Gözlükleri çıkarınca işe yaradı Ulan ne güldüm kendi kendime, evde de kimse yok zaten, fena kahkaha attım.

Alıntıları Göster
    sayende astigmatım var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.