Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.552
Cevap
76
Favori
323.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erulu

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Word Detail High yapın

Hocam bu aktif değil ki. World detail butonu kapalı, tıklanmıyor.

Evet menüde tıklanmıyor ama;

C:\Users\KULLANICIADI\Documents\Assetto Corsa\cfg

video.ini dosyasında

[ASSETTOCORSA]
    HIDE_ARMS=0
    LOCK_STEER=0
    WORLD_DETAIL=5 ; 0 to 5

kısmı var buradan ayarlayabilirsiniz.
  • Bu path de

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\assettocorsa\system\cfg

asetto.corsa.ini dosyasını açın

[AC_APPS]
    ENABLE_DEV_APPS=0

0 yazan yeri 1 yapın. Photomode açılıyor. (biraz buglı)

aynı ayarı seçtikten sonra bir sürü yeni appte açılıyor oyunda sağdaki menüden ekleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 13 Kasım 2013; 0:21:27 >
  • Teknoloji demosunda 30 35 fps aliyordum. Bu yuzden tam surumu alip almama konusunda tereddut ediyorum. Tam surumde optimizasyon biraz daha iyi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TarkanBassoy

Teknoloji demosunda 30 35 fps aliyordum. Bu yuzden tam surumu alip almama konusunda tereddut ediyorum. Tam surumde optimizasyon biraz daha iyi mi?

Optimizasyon sorunları var ama grafik ayarları tech demoya göre daha geniş olması lazım.
  • Direksiyonu ekrandan komple kaldırma varmı acaba?
  • Fps düşmesi olayını çözdüm,geriye bir tek 240 derecelik direksiyonun oyunla olan uyumsuzluğu kaldı.

Dünden beri epey bir deneme yaptım,derecelerinizi yazın ne kadar ileride ne kadar gerideyiz bilelim.

Debriyaj hariç yardım açık dereceleri lütfen yazmayalım...

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulusalonur -- 14 Kasım 2013; 17:39:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

Hocam monitorunuz 60 hz ustunu vermiyor zaten isterseniz 1000 fps alin 60 fps ustunu giremezsiniz.

İşte bende aslında bunu merak ediyorum. Ciddi fak var nasıl oluyorr bu fark

fps yi görseniz bile görüntüde yırtılmalar olur... öyle oyun oynanmaz...
  • http://www.virtualr.net/assetto-corsa-first-update-coming-november-22

Bu ayın 22'sinde güncelleme gelecekmiş oyuna, 3 araç ve 2 pistten bahsediliyor ama bu bilgi dedikodu mertebesinde şu an.
  • Videodaki gibi drift yapabilen var ise sözel olarak ayrıntılı bir şekilde tekniğini anlatırsa çok makbule geçer.

• quote:

En iyi görüntü/performans için aşağıdaki ayarları mutlaka deneyin farkı göreceksiniz

Oyun ayarlarından;

HDR ve Motion Blur'u tamamen kapatın
    AF'yi 2x yapın
    Shadowsu High yapın
    AA'yı 4x yapın
    V-Sync kapatın
    Lock Onboard Camera to Horizon Kapatın
    Cubemap Resolutionu low yapın Face per Frame 6 yapın
    Word Detail High yapın

Nvidia Inspector programını kurun
    http://www.guru3d.com/files_details/nvidia_inspector_download.html

Asetto Corsa adlı yeni bir profil oluşturun
    acs.exe ve acshowroom.exe dosyalarını profile ekleyin (steam AC oyun folderında)
    AA Transparency Supersampling kısmını 4x Sparse Grid Supersampling seçin
    Set Vertical Sync Tear Control Adaptive ya da On yapın

Sonuç
    60fps en temiz görüntü

Dediğiniz şekilde yaptım, görüntü gerçekten berraklaştı. Ama anlık takılma oluyor sebebini anlayamadım. Ayrıca Nvidia inspectorda AC profili zaten vardı baktığımda... I5 ve gtx 560 ti ile 45-50 fps arasında dolaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pzero_nero

quote:

En iyi görüntü/performans için aşağıdaki ayarları mutlaka deneyin farkı göreceksiniz

Oyun ayarlarından;

HDR ve Motion Blur'u tamamen kapatın
    AF'yi 2x yapın
    Shadowsu High yapın
    AA'yı 4x yapın
    V-Sync kapatın
    Lock Onboard Camera to Horizon Kapatın
    Cubemap Resolutionu low yapın Face per Frame 6 yapın
    Word Detail High yapın

Nvidia Inspector programını kurun
    http://www.guru3d.com/files_details/nvidia_inspector_download.html

Asetto Corsa adlı yeni bir profil oluşturun
    acs.exe ve acshowroom.exe dosyalarını profile ekleyin (steam AC oyun folderında)
    AA Transparency Supersampling kısmını 4x Sparse Grid Supersampling seçin
    Set Vertical Sync Tear Control Adaptive ya da On yapın

Sonuç
    60fps en temiz görüntü

Dediğiniz şekilde yaptım, görüntü gerçekten berraklaştı. Ama anlık takılma oluyor sebebini anlayamadım. Ayrıca Nvidia inspectorda AC profili zaten vardı baktığımda... I5 ve gtx 560 ti ile 45-50 fps arasında dolaşıyor.

Bu ayarlar sonrası anlık takılma bendede mevcut.Belki karta göre ayar değişiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ninapersson

Videodaki gibi drift yapabilen var ise sözel olarak ayrıntılı bir şekilde tekniğini anlatırsa çok makbule geçer.

ağırlık transferi ile alakalı. arkadan itiş bir araçta viraj öncesi vites küçültüp direksiyonu kırdığında zaten arkayı savuracaktır daha sonra gaz vererek drifte devam edebilirsin kontolü kaybedeceği vakkit vitesi büyültüp tekrar küçülterek spin atmayı engelleyebilirsin.

Diğer konu:

takılma vsync kaynaklı olabilir bir kontrol ediniz

• AC'yi alalı 1 hafta oldu fakat soğuk algınlığıyla boğuştuğum için pek yazamadım... Naçizane düşüncelerime gelirsek;

-Grafikler tatmin edici, tam sürümde optimizasyon ile ilgili sıkıntılar mutlaka giderilir.

-458e bir türlü alışamadım, araç buz üstünde gidiyormuş hissi veriyor.

-Ben kerblerin üstüne çıktığımda azda olsa FFB hissettim, ama direksiyonu çok sarsmıyor.

-Imola bu kadar düz bir pist olmamalı diye düşünüyorum mutlaka bump vardır bir kaç yerinde.

-ABS olayı saçma olmuş, devre dışı bıraktığınızda özellikle 458de hemen kilitleniyor, diğer araçlarda bu kadar çabuk kilitlenmiyor. Gerçi fren pedalı hassaslığı veya brake pressure oyun içi ayarlardan ayarlanabilir ama ben göremedim veya bulamadım. (brake gamma'yı kurcaladım nafile)

-ABS kullanılmadan erken frenaj yapılabilir ama 458 gibi trilyona yakın bir araçla 250 m öteden fren yapacaksam kalsın (F1 araçları 50 m kala, GT veya prototipler 100 m'de frenaja başlar)

-Gerçekçilik bence iyi araçların kıçını toplayabiliyorsunuz (rF2'de aracın kıçı koptumu toparlamak neredeyse imkansız)

-Umarım rF2 gibi yerinde sayan bir oyun olmaz.

-Kum havuzuna çıktığınızda replay'de aracı dışardan izlediğinizde araçtaki dalgalanma ve amortisör hareketi inanılmaz.

-xbow'da amortisör hareketi çok daha güzel.

-Vallelunga ve Silverstone FFB açısından gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pzero_nero -- 16 Kasım 2013; 19:48:35 >

• Km/h'ler tutmuyor. sizde de böyle mi?
  • Vallelunga - Fiat Abarth - H Shift
  • Vallelunga * z4
  • quote:

Salınımına gurban olduğum

Not: BMW'yi sevmem oyundan bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pzero_nero -- 17 Kasım 2013; 12:11:04 >

• quote:

Vallelunga * z4

Erulu hocam eskiden GTR2 de olduğu gibi sana meydan okuyorum :)

Aynı araç ve pistte dün 1.59 yaptım, videosunu çektim ama zamanım yoktu buraya koyamadım.

Dışarıdayım, eve gidince videoyu koyarım, hatta 1.58 zorlarım.

En beğendiğim araçlar z4 ve e92,kerbleri falan bu pistte gayet iyi hissediyorsun, İmola gibi düz değil.

• Karşında yaşlı kurt var hocam:)) dikkat et:)) şaka bir yana gecenin bir körü yardırdım. Ben de deniyim 1.58 gelir mi bakalım? Bu arada oyun nefis. Son dönemde heyecAn duyduğum tek oyun! Bu arada sesi çıkmayanlar var;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erulu -- 16 Kasım 2013; 13:54:26 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.