Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.552
Cevap
76
Favori
323.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi linkini verdiğin sistemler yaramaz boşver onları, LETHALDOZE arkadaşın sistemi bunlardan çok üstün.
    Amd fx 6300 300 tl
    Anakart 250 tl
    ram 2x4gb 8gb ddr3 1600 veya 1833mhz cl9 corsair,gskill 270-300 tl
    ekran kartı NVidia gtx 760 veya Amd R9 280 630-650 tl
    Kasa, corsair yada thermaltake gibi kaliteli 550 watt 80+ power supply ı olan 250-300 tl
    toplam 1700-1800 tl
    Şimdi abi verdiğim fiyatlar yaklaşık olarak piyasa fiyatları, sen bunun gibi bir sistemi toptancılardan rahat 1500 e toplarsın.
    Ultrada oynayamazsın belki ama high ayarlarda rahatlıkla oynarsın, ilerde ac ye optimizasyonlar gelebilir o zaman belki ultra da oynarsın. LETHALDOZE arkadaşımın o sistemle ultrada 35 fps alması ac de hala optimizasyon sorunu olduğunu gösteriyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amlodis -- 5 Kasım 2014; 22:53:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

Laptop'da işlemcinin oyun için çok bir katkısı olmaz eğer grafik işlemcisi düşük ise.

Laptopunuzun ekran kartı nedir ? Steam üzerinden oyunu yedekleyip daha sonra o yedeği usb belleğe atarak laptop'a yükleyebilirsiniz çok basit.

dostum ekran kartı NVidia gt540m.
    Biliyorum ekran kartı daha önemli ama çoğu oyunu masaüstümden daha iyi oynatıyor, ayrıca online oynarken işlemciye de bayağı yük biniyor
    mesela benim core2duo E7400 işlemci ve ati hd4830 la offline olarak very low ayarlarda 45-60 fps verirken, online olduğumda fps 15-20 lere düşüyor
    İşte burada benim E7400 teklemeye başlıyor, o yüzden dedim belki laptop da daha iyi olur diye, deneyip bakacaz artık hocam yardım için teşekkürler.

• Linkini verdiğiniz sistemler düşük benim imzamdaki sitemden.
    Açıkçası bende kendinizin tek tek parçaları toplamanızı tavsiye ederim.
    Tam olarak bütçeniz belli ise bir kaç parça önerebiliriz.
    Yükleneceğiniz en önemli nokta ekran kartı.
    Ayarları biraz kısarım 60 fps civarı AC de derseniz ekran kartı olarak Asus 280x 750 tl civarı. Benim karttan. Aslında nvidia gtx 770 eminim biraz daha iyidir ama oda en ucuz 850 tl.
    Gönül isterki 780ti olsun ama oda 1500tl civarı.
    Ben elimdeki kartı verip AMD R9 290 almayı düşünüyorum. 950 tl civarına düşmüş. Ama emin değilim. Ac Nvidia destekli bir oyun. Nvidia kartla daha iyi çalışır eminim. off bu işler çok karışık
    İnsan öneride bile bulunamıyor.
    İşlemci olarak amd fx8350 500tl
    ram 8gb 1600 mhz cl9 270 tl civarı (ben 160 a almıştım. uçmuş piyasa)
    anakart asus m5a97 evo r2.0 olsa 315 tl yazıyor.
    eğer elinizde hardisk kasa vs yoksa onlarıda eklemek lazım.

Kasa vs yoksa 2500 tl tutar. En kötü onlar varsa 2000 tl. SSD de yok. Yok ya bu fiyatlar uçmuş. Açıkçası değer mi bilemedim.

• tamam alp kardeş olay anlaşılmıştır
    çok teşekkürler
  • LETHALDOZE L kullanıcısına yanıt
    Dostum senin sistem tabiki daha iyi, ben daha düşük maliyetli olsun diye dedim
    Ayrıca senin ultrada 35 fps alman ya ac nin optimizasyon sorunu yada NVidia destekli bir oyun olduğu ve senin de amd bir karta sahip olduğun içindir.Yoksa sistemin bugünün oyunları için gayet yeterli
    Bu arada madem oyun NVidia destekli troçki üstat NVidia bir kart seç o zaman. Bütçe yetiyor ise de tabiki önerdiğin parçalar çok güzel.
    Şahsi fikrim iracing, ac ve daha pek çok oyun için gtx760 ın yeterli olduğudur heleki uygun 680 tl civarı oc lu versiyonları, İşlemci olarak da bütçe yeterli ise fx8350 daha mantıklı ama fx 6300 de rahat iş görür.
    Dediğin gibi dolar artınca fiyatlar uçmuş, model çok insanın kafası karışıyor, ben mesela 1 aydır kafamda sistem toplamaya çalışıyorum daha net birşey yok, senin sistem bayağı kafama yatıyordu şimdi sen de 35 fps dedin ultra olmuyo dedin oldu mu şimdi

• amlodis nicli kardeşim sağolasın anlaşılmıştır

lethaldoze nicli kardeşim valla sende benim gibi kararsız kalmışsın
    aslında en büyük soru işaretide bu değermi hakkaten değermi
    altı üstü bir yarış oyunu oynuyacağım ne biliyim ya
    ps4 aldım onada 1 sene geçti onada gran turismo gibi bir oyun çıkmadı
    Project carde çıkmadı bi türlü erteliyorlar durmadan
    Allahtan elimde ps3 üm varda gran turismo 6 yı oynuyorum
    valla bu gidişle hiç bir şey almasammı acaba diye düşünmüyorda değilim senin gibi

DEĞERMİ ACABA
  • 660 gtx ile ultrada 50 fps altına inmiyorum 3770k işlemci nvidia ve intel tabanlı sistem destekli gibi sanki oyun emin değilim ama amd 280x ile 660 gtx arasında fazla fark olmamasına karşın benim aldım fps lerin altında arkadaşın sölediğine göre sonuç olarak hazır sistem yerine bilen birine parçaları tek tek vede forumdan 2. el alırsan vermiş olduğun linkteki hazır bilgisayarlardan %40 + performanslı bir bilgisayarın olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

660 gtx ile ultrada 50 fps altına inmiyorum 3770k işlemci nvidia ve intel tabanlı sistem destekli gibi sanki oyun emin değilim ama amd 280x ile 660 gtx arasında fazla fark olmamasına karşın benim aldım fps lerin altında arkadaşın sölediğine göre sonuç olarak hazır sistem yerine bilen birine parçaları tek tek vede forumdan 2. el alırsan vermiş olduğun linkteki hazır bilgisayarlardan %40 + performanslı bir bilgisayarın olur

teşekkürler arkadaşım hesaplı olması bakımından dediğin mantıklıda
    kim uğraşıcak tek tek 2nci el araştır bul belki sağlam olmuyacak
    neyse bakacağız artık bir şeyler yapacağım şu yarış simülasyonları
    için belki ps4 üde satarım nasılsa şu anda kafama göre oyun yok
    zaten bir arkadaş için ayırtmıştım o almayınca ben almıştım ocak ayında
    toplasan 3 oyun oynamadım ben yarış simülasyonu seviyorum
    drive clüp için almıştım oda tırt oyun çıktı arcadeymiş bilmiyorum valla şaşırdım kaldım

mesela benim laptopumda ekran kartım nvidia ge force gt630 m
    ac yi oynatıyor ok güzel lakin işlemciyi çok yoruyor

• Ya beyler oyunu deneyip Satın almayı düşünüyorum lakin ben PCde öyle g25 g27 filan direksiyon seti kullanan biri deilm.Xbox Controller'ımda yok yani sadece klavye ile oynuyorum yarışları.Sizce bu oyunu satın alsam klavye ile beni tatmin edermi? Yoksa bu oyun Xbox controller yada Direksiyon seti olan kullanıcılarmı oynamalı?
  • aldınız görüntüden memnunsanız ki memnun olmayacak bi durum yok ultra ile en düşük arasında öle uçurum fark yok laptop a soğutucu alın devam edin
  • Ali abi AMD R9 lardan falan uzak dur benden söylemesi (ps3 bile nvidia kullanıyor) AMD zayıf kaldı

Benim sistem çok eski olmasına rağmen herşey ultrada sadece yansıma ve gölgeler en düşükde 60 fps sabit kalıyor
    (NORD da online yaptımm 12 araba fps fix 60 )
    işlemci : FX6300
    Ekran kartı 2011 model MSI GTX 560 ti
    Ram ve anakart herkes ne kullanıyorsa ondan :)

Eğer yansıma ve gölge senin için önemli değilse ekran kartı ve işlemci yi ikinci elden temiz alsan
    toplamda kasa power ram hdd falana filan 1300 tl ye işi çözersin

Ha yok geleceğe yatırım yapacağım diyorsan da
    FX8800 mi 8830 mu ne varya o 8 çekirdek olan
    Yanınada herhangi bi marka GTX 970 (sıralama yapaacak olursak 1-MSI / 2-Gigabyte / 3 Galax :)

Ben 6 ay sonra bu sisteme geçeceğim
    Şahsi görüşüm temiz 3 sene gider
    Sonra ne olur AC 2 çıkar yok efendim Pcars 2 - 3 çıkar GTX 970 x2 çıkar hikaye uzar gider :)
    Olay 1998 den beri ayni abi senin anlayacağın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aterici

Ya beyler oyunu deneyip Satın almayı düşünüyorum lakin ben PCde öyle g25 g27 filan direksiyon seti kullanan biri deilm.Xbox Controller'ımda yok yani sadece klavye ile oynuyorum yarışları.Sizce bu oyunu satın alsam klavye ile beni tatmin edermi? Yoksa bu oyun Xbox controller yada Direksiyon seti olan kullanıcılarmı oynamalı?

bu oyun arcade tarzı bir oyun değil simülasyon tarzı bir yarış oyunu dur
    bence direksiyonla daha güzel ve rahat oynanıyor jostickle bile zor oluyor
    tabi bana göre simülasyon yarışı pek tavsiye etmem tuşlarla oynamaya
    pek keyif alamayabilirsin
  • quote:

aldınız görüntüden memnunsanız ki memnun olmayacak bi durum yok ultra ile en düşük arasında öle uçurum fark yok laptop a soğutucu alın devam edin

altına bir soğutucu koyarakmı görüntüden memnunumda laptopu yakmıyım sonra
    o soğutucularada pek güvenmiyorum kendilerini zor soğutuyorlar meretler
    neyse bakacam artık çok teşekkürler arkadaşım
  • adogadarko A kullanıcısına yanıt
    doğa bakacağım artık bir şeyler yapacağım
    kendime göre şu ac ve iracing için

çokda fazla aşırı pc yapmak istemiyorum dediğin gibi 2-3 sene sonra tırt oluyorlar
    aslında şu ps4 e şu Project car ertelenmeyip kasımda çıkaydı yeterdi bana
    oda zaten yalan oldu şimdi mart ayına ertelediler 4 senedir erteliyorlar oyunu durmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

quote:

660 gtx ile ultrada 50 fps altına inmiyorum 3770k işlemci nvidia ve intel tabanlı sistem destekli gibi sanki oyun emin değilim ama amd 280x ile 660 gtx arasında fazla fark olmamasına karşın benim aldım fps lerin altında arkadaşın sölediğine göre sonuç olarak hazır sistem yerine bilen birine parçaları tek tek vede forumdan 2. el alırsan vermiş olduğun linkteki hazır bilgisayarlardan %40 + performanslı bir bilgisayarın olur

teşekkürler arkadaşım hesaplı olması bakımından dediğin mantıklıda
    kim uğraşıcak tek tek 2nci el araştır bul belki sağlam olmuyacak
    neyse bakacağız artık bir şeyler yapacağım şu yarış simülasyonları
    için belki ps4 üde satarım nasılsa şu anda kafama göre oyun yok
    zaten bir arkadaş için ayırtmıştım o almayınca ben almıştım ocak ayında
    drive clüp için almıştım oda tırt oyun çıktı arcadeymiş bilmiyorum valla şaşırdım kaldım

mesela benim laptopumda ekran kartım nvidia ge force gt630 m
    ac yi oynatıyor ok güzel lakin işlemciyi çok yoruyor

Abi şimdi şu cümlene istinaden benim nacizane tavsiyem simülasyon için pc ye yatırım yapman.
    Simülasyon dışında oyun oynamayacaksan, oynayacak çoluk çocuk da yoksa ps4 ü satıp kaynak yaratabilirsin abi. Bence hiçbir zaman konsola %100 simülasyon çıkmaz abi, konsol kitlesine hitap etmez hard simler. En kralı gran trusmo dur işte, AC ile arasındaki farkı da en iyi sen biliyorsun
    Pc ye bundan sonra hiç birşey çıkmasa bile olan yeter, ben hala gtr2 yi büyük bir keyifle oynuyorum ara sıra, fizik ve force feddback olarak ac ile nerdeyse aynı sadece grafik olarak geride 10 seneye yakındır oyunun yaşı, dünya kadar da eklentisi var çoğu da çok kaliteli.Bu on yıla yakın zamanda konsol da ne oldu hiç, sadece grafikler gelişti.
    Neyse abi lafı fazla uzattım keyif senin para senin en iyi kararı sen verirsin.

• amlodis A kullanıcısına yanıt
    zaten ciddi ciddi düşündüğüm için bu işi ac yi aldım ya denedim gördüm sevdim
    bunun için pc toplamaya karar verdim bunu yapacağım kesin zaten de

birde meret gt yi de çok seviyorum şimdi gt7 nin ps4 e çıkmasına nerden baksan
    2 sene var daha dediğin de mantıklı hani ps4 ü elden çıkartıp pc ye yatırım yapmak
    şu 2 sene zarfında zaten elimde ps3 ve gt6 da var onu da oynuyorum
    hem 2 sene sonra daha yeni model ps4 çıkar belki daha oturmuş olur sistemi de
    mesela Euro track da var elimde onu da çok seviyorum tır simülasyonu hem de Türkçe menü olanı

yok yapacağım bir şeyler kafaya koydum dediğin gibi ha bu arada ps4 ü iyi fiat bulursam satabilirim de
    satmayabilirim de çok da bir zararı yok bana
  • amlodis A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ultrada 35 civarı. gtx770 bf4 de 10-15 fps fazla alıyordu benim karttan ki bf amd destekli bir oyun. Aslında ben ultrada 35 alıyorsam ve oyun nvidia destekliyse 60 rahat görür sanki. Ne bilim işte. Bi 780 ti alıp geçmek lazım
  • Bir de pc için acele etme abi yılsonu doğru fiyatlar düşebilir, ben de bekliyorum gerçi dolara da bağlı, dolar gevşemezse çok fark olmaz ama genede beklemeye değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

Aynen öyle ultrada 35 civarı. gtx770 bf4 de 10-15 fps fazla alıyordu benim karttan ki bf amd destekli bir oyun. Aslında ben ultrada 35 alıyorsam ve oyun nvidia destekliyse 60 rahat görür sanki. Ne bilim işte. Bi 780 ti alıp geçmek lazım

Hocam kesin NVidia destekli olmasından kaynaklanıyor, baksana arkadaş 560ti ile 60 fps alıyormuş yoksa r9 280x çok sağlam kart, işlemcin de çok iyi en azından oyun için fx8350 den fazlasına gerek yok şu aşamada.

Edit:bence 780 almaktansa birkaç ay bekleyip 970 980 in ucuzlamasını bekleyebilirsin, arada ciddi mimari farkı var daha az güç tüketimi daha fazla performans.
    O zamana kadar senin kartla kafa kafaya takas edebileceğin 760 veya az bir farkla 770 ile idare edebilirsin yada ayarları hafif kısarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amlodis -- 6 Kasım 2014; 0:46:35 >

• Oyuna sürekli update geliyor. 1.08 oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.