Şimdi Ara

assembly mi yoksa pic programlama mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar elektronik cihazlarin programlamasina ilgi duyuyorum sizce pic programlama mi ogreneyim yoksa assembly mi? tesekkurler

• C öğren

artık mikroişlemciler çok hızlandığı için
    assembler de yazmaya gerek yok C hallediyor her işi
  • cok tesekkurler c ve java dillerini biliyorum ama assembly makina dili oldugu icin ogrenmek istiyordum ama pic mi yoksa assembly mi kararsizim
  • quote:

Orijinalden alıntı: relativity4

cok tesekkurler c ve java dillerini biliyorum ama assembly makina dili oldugu icin ogrenmek istiyordum ama pic mi yoksa assembly mi kararsizim

pic ve assembly nedir, açarmısınız? özellikle pic?
  • programlama dili yani pic programlama dilini mi yoksa assembly programlama dilini mi ogrensem yararli olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: relativity4

programlama dili yani pic programlama dilini mi yoksa assembly programlama dilini mi ogrensem yararli olur?

Öğrenmek istediğiniz "assembly" ile ilgili birkaç örnek verebilirmisiniz?
  • ne tur ornek anlamadim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python mu c# mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz assembly'nin komutları yada küçük bir program örneği v.s?
  • pic zaten assembly kullanır diğer diller için assembler bazlı derleyiciler geliştirilmiştir... Pic diye bir dil yok Pic microchip firmasının ürettiği mikrokontrollcü ailesinin markası. sorunda hata var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 17 Kasım 2010; 23:06:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.fusion

pic zaten assembly kullanır diğer diller için assembler bazlı derleyiciler geliştirilmiştir... Pic diye bir dil yok Pic microchip firmasının ürettiği mikrokontrollcü ailesinin markası. sorunda hata var

Buraya ulaşmaya çalışıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 17 Kasım 2010; 23:10:15 >
  • assembly dilini bilmiyorum ornek program yazamam ama mesela pic ve ya mikroislemcileri programlamak icin kullanilan bir programlama dili diger dillere gore makina diline daha yakin bi de diger programlama dillerine gore daha hizli olan bi programlama dili
  • cok saol ben bilmiyodum arkadasin biri solemisti bole bi dil var internette de arastirdim kesin bi sey bulamadim cok saol.simdi assembly ogrenmeye deger mi yoksa c ile ve ya java ile eyni seyi yapabilirmiyim?bi de java iile pic programlana bilirmi ? tesekkurler
  • C ile pic programlanıyor, fakat C ile pek fazla uğraşmadığımdan bilgisayar / pic programlama ayrımı v.s gibi konulara pek hakim değilim..

Asm ile ilgili sorun / sorunun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Çoğu kişinin söyleyeceği bu işe Pic Basic ile başlaman ama ne kadar yararlı olur orasını bilemem.

C biliyorsan pic programlamada elbette yararını görürsün...
    Ama yine herkesin söylediği ve benim katıldığım bir nokta varki oda; C den önce asm öğrenilmesi gerektiği...
    asm ile Pic'in iç yapısını ve mantığını daha rahat anlarsın diye düşünüyorum... Sonrası kolay zaten

Aslında burada amaç önemli? Niçin PİC öğreneceğim? Eğer bir işin var ve ticari düşünüyorsan en kolay yoldan program yazmaya bakman gerekli ki birçok kişide böyle yapıyor...

Fakat bu işte istekli ve kararlı isen dediğim gibi önce asm ile mantığını kavraman sonrasındada keyfine bakman..

• dostum google a c ile pic programlama yazsan sorularına daha iyi yanıt bulabilirsin. Senin öğrenmen gereken pic nedir? nerelerde kullanılır mimarisi nedir? çevre birimleri nedir?. bunun için bir kitap satın al. Ayrıca temel mantığa vakıf olabilmek için assembler 2a göz at. ' mesajda belirtildiği gibi c ile pic programlanır.
  • cevaplariniz icin cok tesekkur ederim cok saolun
  • assembly dili notlarini ve ya egitim derslerini bulabilecegim bi site varmi bi de asm kodlarini derlemek icin bi compiler nereden indirebilirim?
  • MPLAB (v8.60 full)
    Derleyici olarak tavsiyem bu...

asm notları netten biraz sıkıntılı aslında, var ama ilk zamanda biraz kafa karıştırabilir...
    Bu konuda tavsiyem düzenli ve daha anlaşılır olması için bir kitapla başlamanız..

Altaş'ın PIC Programlama Teknikleri ve PIC 16F877A kitabı olabilir yada bir başkasının önereceği farklı bir kitap..
    Ayrıca Mikrodenetleyiciler ve PIC Programlama (16F628A) konuları biraz daha geriden başlamış...

e-book nedense ilk öğrenme aşamasında itici gelmiştir bana.. Biraz araştırırsanız bu konuda yazılan e-booklarıda bulabilirsiniz...
    Ayrıca Teknik liseler için hazırlanmış MEGEP modülleri var, buradanda takip edebilirsiniz, fakat başlangıç için çok farklı kaynaklar kafanızı karıştırabilir, yazımda farklılıklar olacaktır.
    Bu sebeple mantıklı olan kitapla yada sağlam olan tek bir kaynakla bir noktaya gelmeniz ve sonrasında farklı kaynaklar ile geliştirmeniz...

edit: ekleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 17 Kasım 2010; 23:55:42 >

• cok sagolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.