Şimdi Ara

ASSEMBLY ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Assembly tamam.Ben C++(C değil) için e-kitap diyorum..
  • www.wekatronik.com 'daki forumdan arkadaşımızın koyduğu kitaplar gerçekten güzel programlama bölümünden indirebilirsin .
  • Assembly dilinde yazacağın kod için dos altındaki debug u kullanabilirsin debug kodun makina dile dönüştürülmesi,karşılığınn bulunması ve daha sonra program olarak çalıştırılabilir diske kaydetme türü tüm işleri yapar aynı zamanda makina dilini assembly de çevirir debug o yüzden çift yönlü bir derleyecidir ama tek eksiği gelişmiş bir delyeceinin ek araçlarından yoksundur.Ne tür bir programlama
    alanı ile uğraşacağına karar vermen gerek ondan sonra öğrenilcek dil seçilir.Assembly az yer kaplar
    hızlıdır ama karışıktır sistem düzeyinde programlama ile uğraşanlar içindir.C++ öğrenmeni öneririm.Türkçe alfa yayınları C++ nesne yönelimli programlama kılavuzu yeterli ilk aşama temel dili öğrenmen için.Ama debug deneyeceksen -a yazarak kod yazmaya başlar -t ile izleyebilirsin kodu
    assembly üzerine gelişmiş bir türkçe rehber bulabileceğini sanmam ama o ayrı bir konu.

• quote:

Orjinalden alıntı: xae

Assembly dilinde yazacağın kod için dos altındaki debug u kullanabilirsin debug kodun makina dile dönüştürülmesi,karşılığınn bulunması ve daha sonra program olarak çalıştırılabilir diske kaydetme türü tüm işleri yapar aynı zamanda makina dilini assembly de çevirir debug o yüzden çift yönlü bir derleyecidir ama tek eksiği gelişmiş bir delyeceinin ek araçlarından yoksundur.

debugla kod derlenmez.. sadece çalıştırılabilir dosyaları işletirsin.. tek tek satırlarını kontrol edebilirsin,mantıksal hataları çözebilirsin.. ama derlemek olmaz.. -a ile sadece bikaç komut deneyebilirsin.. yani eğer bi assembly programı yapmak istiyosanız masm32 falan gibi bi derleyici kullanmalısınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyax

quote:

Assembly dilinde yazacağın kod için dos altındaki debug u kullanabilirsin debug kodun makina dile dönüştürülmesi,karşılığınn bulunması ve daha sonra program olarak çalıştırılabilir diske kaydetme türü tüm işleri yapar aynı zamanda makina dilini assembly de çevirir debug o yüzden çift yönlü bir derleyecidir ama tek eksiği gelişmiş bir delyeceinin ek araçlarından yoksundur.

debugla kod derlenmez.. sadece çalıştırılabilir dosyaları işletirsin.. tek tek satırlarını kontrol edebilirsin,mantıksal hataları çözebilirsin.. ama derlemek olmaz.. -a ile sadece bikaç komut deneyebilirsin.. yani eğer bi assembly programı yapmak istiyosanız masm32 falan gibi bi derleyici kullanmalısınız

Evet bende derlenemiyor diye biliyorum ama neden Asm ile bu kadar ilgilenildiğini çözebilmiş deilim.

• donanımın her tarafına erişebildiğin bi program, işletim sistemlerinin temeli banada ilginç ve ilk başta zor geldi.. ama öğrenince bayaa zevkli..
    bir de foruma cevap yazmadan önce bilginin tam doğruluğuna bakılsa daha güzel olur, millete yanlış bilgi verilmemiş olur
  • quote:

donanımın her tarafına erişebildiğin bi program, işletim sistemlerinin temeli banada ilginç ve ilk başta zor geldi.. ama öğrenince bayaa zevkli..
    bir de foruma cevap yazmadan önce bilginin tam doğruluğuna bakılsa daha güzel olur, millete yanlış bilgi verilmemiş olur

Donanımın her tarafına erişmek güzel de bence işletim sistemi üzerinde kalmak en iyisi çünkü asm çok düşük seviyeli bir dil yani uğraşıldığına değecek bişeyler yapmak çok zor.Ben başkalarına faydalı olabilecek şeyler yapmak dururken neden asm die yazdım.Artı öğrenme safhasında bu tip bir dille ilgilenilmemeli bence.
  • kısa ve öz anlatayım

yeni başlayacaksan asm dilini unut çünkü çok karmaşık ve zordur. ik satır önce yazdığın kodu ne için yazdığını bile utabilmen söz konusu fazla bir görsellik yok. bilmmem farkındamaısın ama salt assembly ile win32 uygulamsı yazman gerçekten imkansız gibi bir şey bunu işlemci giriş çıkışarını bilemen gerekiyor bus yollarını bellek adreslerini vs. bilmiyorum içinizde asm bilen varmı ben i8085 işlemci mimarisi için biliyorum inanin bu bile gerçekten çok zor.

bir ikincisi window paltformu için ikitane asm derleyicisi var

biri microsoft'un masm diğeride borland'ın tasm

ek olrak şuan yüksek seviye nesne yönelinli dillerde asm kodlarında kullaılbiliyor.
    bilmeyen varsa

delphi için mesaela

procedure Button1.Onclick(Object:sender);
    begin

asm
    //yani bu aralığa artık delphi üzerinde assembley kodlarını girebilirisniz.
    end;

end;

hocam assembley terih edilmesini nedeni zor omsını rağpmen bilgisayarın her köşesine ulaşılmasını sağlar. assembler dilinde imkansız diye bir şey yoktur.ayrıca en hızlı dildir. makine dili derler ama bu işlemci dilidir.
    ve komnutlar direkt işlemcinin comprare registerinde sorgulanır ve 1 0 lara dönüştürülür.

• Cevaplarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum..
  • quote:

quote:

Debug çift yönlü bir derleyici olarak kabul edilir profosyonel derleme ek araçları olmaması ile derleyicilik konusu tartışılmaz bilmediğiniz konulurda yorum yazmayın.-a ile icra edilebilir ve kayıt edilebilir bir kod bilgi derecenize göre yazabilirsiniz.Bilmediğiniz konulurda yorum yapmayın.Cevap yazmak zorunda kalınmasın yanlış yorumlara.

• Bence hiç bulaşma. Arkdaşlar haklı.Boşuna akit kaybın olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Donanımın her tarafına erişmek güzel de bence işletim sistemi üzerinde kalmak en iyisi çünkü asm çok düşük seviyeli bir dil yani uğraşıldığına değecek bişeyler yapmak çok zor.Ben başkalarına faydalı olabilecek şeyler yapmak dururken neden asm die yazdım.Artı öğrenme safhasında bu tip bir dille ilgilenilmemeli bence.

bu konuda haklısın..
  • quote:

Debug çift yönlü bir derleyici olarak kabul edilir profosyonel derleme ek araçları olmaması ile derleyicilik konusu tartışılmaz bilmediğiniz konulurda yorum yazmayın.-a ile icra edilebilir ve kayıt edilebilir bir kod bilgi derecenize göre yazabilirsiniz.Bilmediğiniz konulurda yorum yapmayın.Cevap yazmak zorunda kalınmasın yanlış yorumlara.

adı üstünde "debug", tek tek satırları çalıştırarak kim kode derler çok merak ettim.. data segmentli code segmentli bi programı derle istersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyax -- 29 Nisan 2005, 16:34:07 >
  • assembly ile arm9 işlemci programlamıştık bir kere. çok karın ağrısı, baktık olacak gibi değil sonra linux kurup java platformuna geçtmiştik. en iyisi java öğrenmek, syntax ı gayet basit hatta c/c++ bilgin varsa 1 hafta içinde program yazmaya başlayabilirsin. hem java kit her platform için bulunabiliyor. uzun lafı kısası 32bit işlemcide assembly ile uğraşılmaz.

ama dersen ben 8-16 bit işlemciler kullanıyorum. win ce ya da linux kuramam. tek şansın assembly kolay gelsin. . galiba bazı 16-bit ler de de java kullanılabiliyormus. ama hic gormedim sadece duydum.

"mikroişlemciler ve 8051 ailesi" diye bir kitap var piyasada, orada assembly anlatılıyor. kitap elektronik muh. 3. sınıflarında da okutuluyor. yani ağır bi kitap.
  • valla benim görüşüm PC başına oturup protected mode'da Assembly ile program yazmak için kasan adamı sopayla 40 kilometre kovalamak gerek.. ha geçen dokunmatik ekranda dokunduğunuz yeri bulan bi program yazdım çok zevkliydi..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.