Şimdi Ara

ASSEMBLY ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar assembly dili ile neler yapılabilir zor mudur derleyicisini indirebileceğim bir site var mı?Link verirseniz.Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

• virus solucan falan yazabilirsin.. derleyici olarak da nasm(linux) yada masm(windows) kullanabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyax -- 28 Nisan 2005, 0:16:38 >
  • Assembly hakkında türkçe e-book indirebileceğim bir site var mı?Bir de assembly için en iyi derleyici hangisidir?İndirebileceğim bir site var mı?
  • assembli dili işle solucan yazılmaz bu amçla kullananların assembli dilini seçme nedeni yazılımın az yer tutup kolay bulunamaması
    bence sen bi c yada c++ derleyicisi bul assenli yi de onunla kullanabilirsin
    ayrıca assembli dilinde yazılanlar tam olarak derlenmezler diger dillerden bu acıdanda farklı
    vbilgisayarın ana diline cok yakın bi dildir kendileri
  • Yani assembly in yerine C++ yi kullanabilir miyim?Assembly dilinin yerini tamamen alabilir mi?C++ ile herşey yapılabilir mi?Yani "şu yapılmaz" denebilecek bir olay olur mu?Bir de C++ hakkında herşeyin anlatıldığı türkçe e-book indirebileceğim bir site var mı?Arkadaşlar kusura bakmayın biraz fazla soru sordum ama..Yardımcı olabilirseniz.
    Cevaplarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYUGA -- 18 Nisan 2005, 16:58:32 >
  • c++ ile herşeyi yaparsın tabii ama benim demek istediğim şu c++ öğren onun derleyicisi ile beraber assembli ninkide gieliyor onuda öğrenir ve kullanırsın eğer duygusal beklentilerin varsa c ve java gibi populer dillerle ilgilenmelisin
  • ayrıca assembly taşınabilir bir dil degildir. windows için yazdıguı bir programı linux te kullanamazsın. ama C/C++ ile yazarsan yeniden derleyerek kullanabilirsin ayrıca C ile yapabilecegin birseyi 10 kodla yazarken asm ile 40 kodda yazarsın. bu da ekstra zaman ve ugras demek. inline asm dedigimiz bir sekilde C kodu içinde hız gerektiren yerlerde asm kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlla da kullanacam dersen masm32 diye beleş bir derleyici var. İçinde gerekli herşey var çok yardımcı olur.
  • Arkadaşlar güzel izah etmişler fakat neden o kadar gelişmiş dil dururken Assembly.Bende tek başına Asm kodu yazmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum Asm normal dil sınırları ile ulaşılamayan noktalarda devreye girebilecek bir dil.

Derleyici ->http://webster.cs.ucr.edu/AsmTools/MASM/

ve dökümantasyon için ...

Herkes C++ önermiş ama bende Delphi önerebilirim.Temel Asm bilmek şartı ile Delphi ilede Ams Procedurler yazabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

assembli dili işle solucan yazılmaz bu amçla kullananların assembli dilini seçme nedeni yazılımın az yer tutup kolay bulunamaması

bence yanlış cümle kurmuşsun
  • quote:

etusch
    assembli dili işle solucan yazılmaz bu amçla kullananların assembli dilini seçme nedeni yazılımın az yer tutup kolay bulunamaması

Asm ile çok şahane virus yazılır. Ama tabii o amaçla kullanımı programcılıktan farklı bir kategoriye giriyor. Asm ile virus yazılmasının nedeni çok küçük boyutlarda kalması ve başka dosyalar içine saklanıp(gömülüp) o dosya ile birlikte yada kendi kendine yayılabilir aktive olabilir şekilde kalması. Ama bırakın virusu Asm ile ekrana adınızı yazdırmak bile mesele.

• ooof benimde başım onla belada şu anda.. 2 gün içinde dosyadan sayı okuyup toplama yapmam lazım birsürü mesele.. örnek kodu olan varsa verirse fena olmaz
  • Elimde örnek olarak istediğin gibi bişey yok ama yukarda yazdığım adreste bazı örnekler var bir göz at belki işine yarar.
  • benim bildiğim kadarıyla windowsta zaten bir derleyici var.. debug.exe ile derlenebilir sanırım bu arada asm dili neden taşınamaz olsun ki

asm zaten işlemciler için üretilen kodlardır

her işletim sisteminde derle kullan sadece derleyicin değişik olacaktır ve derleme sonunda dosyanın uzantısıda linux da derlenmiş dosya uzantısı mesela .o dur
  • quote:

Orjinalden alıntı: yolunsonu

benim bildiğim kadarıyla windowsta zaten bir derleyici var.. debug.exe ile derlenebilir sanırım bu arada asm dili neden taşınamaz olsun ki

asm zaten işlemciler için üretilen kodlardır

her işletim sisteminde derle kullan sadece derleyicin değişik olacaktır ve derleme sonunda dosyanın uzantısıda linux da derlenmiş dosya uzantısı mesela .o dur

asm taşınamaz kesinlikle cunku komutlar sadece o platform icindir.ayrıca işlemci için aynı olsa bile asm ile programlama kesmeler cagırılır.en basitinden linux teki kesmeler ile dos taki kesmeler farklıdır.
  • yaw ben illa virüs yazılmaz diyecektim işle yazmışım bende biliyorum hackerlerin cok kullandığını bu dili ama arkadaş virüs ve trojan yazılır şeklinde dili kısıtlamış o icapla yani
    quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

quote:

etusch

Asm ile çok şahane virus yazılır. Ama tabii o amaçla kullanımı programcılıktan farklı bir kategoriye giriyor. Asm ile virus yazılmasının nedeni çok küçük boyutlarda kalması ve başka dosyalar içine saklanıp(gömülüp) o dosya ile birlikte yada kendi kendine yayılabilir aktive olabilir şekilde kalması. Ama bırakın virusu Asm ile ekrana adınızı yazdırmak bile mesele.

• Arkadaşlar assembly ile ilgili türkçe e-book bulabileceğim bir site var mı?Bir de C ve C++ arasında bir fark var mı?Tümüyle aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYUGA -- 20 Nisan 2005, 10:30:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PT800

Arkadaşlar assembly ile ilgili türkçe e-book bulabileceğim bir site var mı?Bir de C ve C++ arasında bir fark var mı?Tümüyle aynı mı?

buradan indirebilirsin.

http://www4.gantep.edu.tr/~fni18444/personal/index.php?target=docs

C++ C nin yeni ozellikler eklenmiş halidir. C++ de sınıflar vardır ve C ye gore bir cok avantajlı seyler getirmiştir.
  • Sağol dostum.Bir de C++ hakkında türkçe e-kitap indirebileceğim bir yer var mı?forumlara baktım verilen linklerde hep C ile ilgili e-kitap vardı.Cevaplarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PT800

Sağol dostum.Bir de C++ hakkında türkçe e-kitap indirebileceğim bir yer var mı?forumlara baktım verilen linklerde hep C ile ilgili e-kitap vardı.Cevaplarınızı bekliyorum..

verdiği linkte var işte assembly e-book ları.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.