Merhaba arkadaşlar, Lenovo y570 - i7 2670QM, 6gb DDR3, 750gb 5400 RPM, 2 GB GT555M özelliklerinde notbook sahibiyim. pcye program kurmadım pek fazla. overclock olsun, sistem stabilize/optimize etmeler vs vs. yani neredeyse default olarak duruyor şuan. sorun şu: Call of duty 4: Modern Warfare, COD: MW3, Tomb Raider Underworld ve Legend, Fifa 12, oyunlarını max settings olarak oynadım,bitirdim,hala oynuyorum.. fakat Assassins' Creed serisi arıza çıkarıyor. daha doğrusu ilk oyunda sıkıntı yoktu ama, II ve Brotherhood fena halde lag yapıyor. bu diğerlerini max settings oynarken brotherhoodu en düşük seviyede bile aynı şekilde takılmalar yaşayarak oynamak sinir bozucu. cutscenes de dahil, oyun içinde de örneğin; ezio koşuyor, hop! durdu, devam, tekrar stop... böyle takılıyor devam ediyor takılıyor devam ediyor takılıyor devam ediyor falan. bi 5 dk düzeliyor süper akıcı falan hop! yine. hava çıkışının önüne elini tutunca elin yanabiliyor. çok sıcak üflüyor. tamam eyvallah normal bu ve diğerlerinde de yapıyor ama onlarda böyle şeyler yok. bunu da şeyden söylüyorum genelde bu takılmalar fan harekete geçince başlıyor. oyunu güç yönetiminden energy star da yapıyorum, yüksek performans da. fanı etkin soğutma da yapıyorum standart da. bunlarla alakası yoksa neyle alakalı bilmiyorum. hea oyunu GT555te açıyorum onda sıkıntı yok. gpu kullanımında ikonu çıkıyor yani. var mı bunun bi çözümü ve ya yapmam gereken başka ufak ayarlar vsler. bekliyorum cevaplarınızı piece of edens bekliyor daha :D
Assassin's Creed serisinde optimizasyon sorunları mevcut.Sistemi aşırı zorlama, özellikle Laptop'larda gereğinden fazla ısınma, sinematiklerde Ses/Görüntü zamanlamasında kayma ve bilimum lag sorunları sıkça görülebiliyor.Çok çok yüksek sistemlerde oynanmadığı sürece, önerilen sistem gereksinimlerinde sistemlerde bile (Özellikle Laptop'larda) doğru düzgün performans almak zor.
tabiki öyledir de, grafik özelliklerini en düşüklere alsam da en yükseğe alsam da hiç bir değişiklik olmaması ilginç. en yüksekte de en düşükteki gibi performans sergiliyor. o takılma olmadığında akıcı baya. yani sanki arkaplanda farklı sorunlar var. ne bileyim arkaplanda çalışan öğeler için görselleri kapat vs gibi; işlemciye, windowsa, fana, güç tüketimine, ekran kartına yada başka birşeylerde bi ayar yapmam mı gerekiyor nedir? düzeltilecek birşey gibi geliyor bana.
Dediğiniz durumda, diğer oyunlarda da benzer performans sorunları olması gerekir lakin COD: MW3'ü ultra ayarlarda sorunsuz oynayabiliyorsanız, sorunun kaynağının sistemi arkaplanda yoran bir etken olmaması gerekir.Evvela oyun orijinal değilse, AC serisinde bu tip sorunlar orijinal oyuna kıyasla daha belirgin ve çokça görülüyor.
anladım. yalnız özellikle 2. oyunda pek sorun yoktu. brotherhoodu kurduğumdan beri ikisinde de sorun çoğaldı. hatta her geçen gün daha fazla takılma yavaşlama falan olmaya başladı. 10 dk da bir takılmaya başladıysa şimdi 5dk ya düştü gibi.
Brotherhood ve Revelations aynı fizik ve grafik motorlarını kullanıyor.İkinci oyun da bu oyunlarla çok benzer görünsede, nispeten daha sade ve basit bir sistem üzerine kurulu olduğundan, sisteme daha az yük bindiriyor.Dediğim gibi, sistemi verimli bir şekilde kullanamayan bir seri, Assassin's Creed.Bu tip sorunlarla çoğu AC oyuncusu karşılaşabiliyor.
peki daha önce de soracaktım unutuyorum hep. benim grafik kartının driver sürümü versiyon 278.. ile başlıyordu sanırım. herneyse o önemli değil de şimdi. şuan güncel olan versiyon 301. sürümüne yükseltince ( eski driver üzerine direkt olarak güncelleme yapınca, eskisini kaldırıp yükleme değil) assassin's creed in ilk oyunu DX10 açılmıyor. DX9 açılıyor sadece. ikinci oyun ve diğerleri de açılmıyor. hatta Cod 4: MW aşırı takılıyor. yani iyi çalışsın diye güncelleme yapıyorsun, daha kötü performans sergiliyor. şöyle de birşey var. denetim masasından kontrol ettiğimde sadece Driver sürümü ve bir başka ek uygulaması görünüyordu. günceleme sonrası Phsyx ve 3D vision gibi uygulamalar da ekleniyor. yani güncelliyor ve iki yeni özellik ekliyor. görev çubuğundaki gpu kullanan uygulamalar seçeneği gri oluyor, sanki deaktifmiş gibi ama açık görünüyor falan. sonuçta uygulamalarda hata veriyor ama güncellersem belki asssassin's serisindeki problemler azalabilir.
benim grafik kartının driver sürümü versiyon 278.. ile başlıyordu sanırım. herneyse o önemli değil de şimdi. şuan güncel olan versiyon 301. sürümüne yükseltince ( eski driver üzerine direkt olarak güncelleme yapınca, eskisini kaldırıp yükleme değil) assassin's creed in ilk oyunu DX10 açılmıyor. DX9 açılıyor sadece. ikinci oyun ve diğerleri de açılmıyor. hatta Cod 4: MW aşırı takılıyor. yani iyi çalışsın diye güncelleme yapıyorsun, daha kötü performans sergiliyor. şöyle de birşey var. denetim masasından kontrol ettiğimde sadece Driver sürümü ve bir başka ek uygulaması görünüyordu. günceleme sonrası Phsyx ve 3D vision gibi uygulamalar da ekleniyor. yani güncelliyor ve iki yeni özellik ekliyor. görev çubuğundaki gpu kullanan uygulamalar seçeneği gri oluyor, sanki deaktifmiş gibi ama açık görünüyor falan. sonuçta uygulamalarda hata veriyor ama güncellersem belki asssassin's serisindeki problemler azalabilir.
yok mu bunun ilacı :D
ayrıca şimdi farkettim, üzerinde batarya takılı ve prize bağlıyken oyun takılıyor. ama fişi çekince ve oyun bataryadan çalışınca takılmıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme