Şimdi Ara

Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU] (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.915
Cevap
42
Favori
192.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam TV de oynuyorum ben zaten kasamda TV ye bağlı olduğu için sürekli tüm oyunları böyle oynuyorum gamepad ile

ilk defa böyle birşey oldu sanırım 2 yıldır. Hatta siyahları çok iyi diye zamanında bir ton para bayıldık sony tv ye :))

HDR kapalı oynuyorum hem TV de hem de oyun ayarlarında HDR kapalı

acaba HDR yi aktif mi etsem sanırım benimle alakalı ama bu HDR yi pek sevmiyorum

nvidia kullanıyorum control panelde black limit bulamadım

birazdan olmadı TV yi sıfırlayayım ne kadar görüntü ayarı vs varsa

çünkü ciddi sorun var oyunda gündüz vakti gölge olduğunda karakter simsiyah oluyor :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 22 Kasım 2020; 18:40:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

hocam TV de oynuyorum ben zaten kasamda TV ye bağlı olduğu için sürekli tüm oyunları böyle oynuyorum gamepad ile

ilk defa böyle birşey oldu sanırım 2 yıldır. Hatta siyahları çok iyi diye zamanında bir ton para bayıldık sony tv ye :))

HDR kapalı oynuyorum hem TV de hem de oyun ayarlarında HDR kapalı

acaba HDR yi aktif mi etsem sanırım benimle alakalı ama bu HDR yi pek sevmiyorum

nvidia kullanıyorum control panelde black limit bulamadım

birazdan olmadı TV yi sıfırlayayım ne kadar görüntü ayarı vs varsa

çünkü ciddi sorun var oyunda gündüz vakti gölge olduğunda karakter simsiyah oluyor :))

Koydugunuz video cep telefonu cekimi degil sanirim degil mi direkt olarak pcden kayit etmissiniz sanirim

Oyleyse tv ayarini bozmayin tv ile alakali degil. Nvidia control panele girin, cozunurluk kismina gelin. En asagida renk secenekleri olacak. 32 bit rgb limited yapip oyuna girip bir bakin.

Bir de oyunun windows hdr ayariyla bir anlasmazligi olabilir. Tv hdr destekliyse windows bunu goruyordur. Oyuna girmeden once masaustu sag tik goruntu ayarlarina gelip windows hdr i bir ac kapa yapin sonra girin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Kasım 2020; 18:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Koydugunuz video cep telefonu cekimi degil sanirim degil mi direkt olarak pcden kayit etmissiniz sanirim

Oyleyse tv ayarini bozmayin tv ile alakali degil. Nvidia control panele girin, cozunurluk kismina gelin. En asagida renk secenekleri olacak. 32 bit rgb limited yapip oyuna girip bir bakin.

Bir de oyunun windows hdr ayariyla bir anlasmazligi olabilir. Tv hdr destekliyse windows bunu goruyordur. Oyuna girmeden once masaustu sag tik goruntu ayarlarina gelip windows hdr i bir ac kapa yapin sonra girin.

Alıntıları Göster

aynen hocam shadowplay ile çektim videoyu

TV nin görüntü ayarlarını sıfırladım HDR yi otomatik yaptım Windows dan HDR yi açtım Nvidia kontrol panelde söylediğiniz RGB ayarlarını yaptım oyunun içinden de HDR aktif ettim

işte sonuç Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU] 

fotolarda minor spoiler olabilir gizlemeyi yapamadım bu dh nin yeni mesaj gönderme zımbırtısı yüzünden

[spoiler]

Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU]

[/spoiler]

pes ettim valla biraz gidip yemek filan yiyeceğim artık sonrasında nasıl olacak bilmiyorum format filan mı atsam bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 22 Kasım 2020; 19:9:2 >

• quote:

aynen hocam shadowplay ile çektim videoyu

TV nin görüntü ayarlarını sıfırladım HDR yi otomatik yaptım Windows dan HDR yi açtım Nvidia kontrol panelde söylediğiniz RGB ayarlarını yaptım oyunun içinden de HDR aktif ettim

işte sonuç  

fotolarda minor spoiler olabilir gizlemeyi yapamadım bu dh nin yeni mesaj gönderme zımbırtısı yüzünden

[spoiler]

[/spoiler]

pes ettim valla biraz gidip yemek filan yiyeceğim artık sonrasında nasıl olacak bilmiyorum format filan mı atsam bilemiyorum

Alıntıları Göster

DDU ile şu anki Nvidia sürücünüzü güvenli modda kaldırın. Son sürücüyü nvidiadan indirip kurun. Bir de bunu deneyin bakalım. Bu problem resmen black level problemi siyahlar boğulmuş beyazlar patlamış.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam müsait zamanda bir de öyle yapayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gittiğim mesafe 500550 olmuş sizde durum nedir fazla dolaştım gibime geliyor doğrumu acaba.Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU] 

• Origins ve Odessy da olduğu gibi işlemci darboğazı devam ediyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Nesta

Origins ve Odessy da olduğu gibi işlemci darboğazı devam ediyor mu?

3700x 2080 Super ikilisinde 3K cozunurluk ultrada gpu kullanimi yuzde 97 oluyor maksimum. Genelde yuzde 99 olur diger oyunlarda. 45-60 fpsde gidip geliyor kalabalik ve sakin mekan ayriminda.

• Aldım ama keşke almasaydım ya. Performans anlamında hiç sıkıntı çekmedim ancak oyun beni içine çekemedi bir türlü. Sanırım bir daha bir AC oyunu almayacağım. Yani hikaye tırt animasyonlar desen saldım çayıra mevlam kayıra. Grafikler belki biraz kurtarır ama basık ortamı bir süre sonra daraltıyor. Klasik bir Ubisoft eseri. Yani oyunun herhangi bir noktasında “üfff şu olayı harika yapmışlar” dediğim hiçbir şey olmadı. Map yine karışık. Sırf göze batmasın diye parlayan noktalar eklemişler aynı şeyin laciverti bir süre sonra o da göze batıyor. Karekter seslendirmeleri kötü. RDR2 gibi bir başyapıttan sonra yok arkadaş dayanamıyorum, çocuksu geliyor, basit geliyor. Görevlerde öyle çok birbirini tekrar etmese de oyunda seni heyecanlından bir şey yok. Ubisoftun çıkan son birkaç AC oyununa kattığı mitik detaylar ve mitik ortamda can sıkmaya başladı. Artık gizlilik istiyoruz, gerçek bir yaklaşım istiyoruz dedikçe adamlar tam tersini yapıyor. Almadan önce iyice araştırın arkadaşlar her detayına bakın. Ben sırf ya bir ucundan tutarım oynarım boşlukta gideri vardır bu oyunun dedim ama yok arkadaş boş zamanıma zerre aksiyon katmadı şu oyun. Ben CK3 oynamaya devam edeyim.

• Bir sorum var. 15 saat üzeri oynayan bakabilir.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Valka İngiltereye geldi. Evini kurup iksirle Asgard'a gittim. Önerilen güç 90 diyor. Benim gücüm şuan 50. Başka ana görev de bulunmuyor. Yan görev yapıp seviye mi atlamalıyım, yoksa Asgard'daki görevlere devam mı etmeliyim.
  • Göttingenli Ethem kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Harita da bulunan her wealth (sarı nokta), mysteries (mavi nokta) ve artifact'i (beyaz nokta) yaptıkça skill point kazanıyorsunuz ve power'ınızı öyle arttırıyorsunuz. Önerim Asgard görevleri sonraya bırakıp ana haritaya dönmeniz ve karakterinizi biraz daha kasıp öyle girmeniz Asgard'a. Diğer türlü Asgard haritasında en fazla 75 olursunuz.
  • Ben de aynı düşüncedeyim. İlk günler de oynadım yaklaşık 25-30 saat. Oda zorladım kendimi. Devamı gelmedi. Animasyonlar yok zaten, direkt takılmayın siz oraya demiş ubisoft. Grafikler renkler böyle bir garip. Aniden atmosfer değişimi, bölgeden bölgeye geçince hiç bir yumuşaklığı olmadan direkt renk paleti değişimi vs. var hiç hoşuma gitmedi. Ana görevleri, yan görevleri vs. tuttu beni oyunda biraz. O da bir yere kadar tuttu. Boşlukta gider oyalar dedim ama olmadı.

• Oyundan bir RDR2 kalitesi beklemeyin tabii ki. RDR2 Rockstarin bitirme tezi oldu artik el emegi goz nuru cok baska seviye o oyun. Oyle oyun yok zaten baska.

Valhalla'yi Odyssey'i sevdiyseniz seveceksiniz buyuk ihtimalle. Odysseyin superior'i olmus. Ama odysseyin. Yani kopyala yapistir. Ama eklemeleri bol olan sekilde.

Combat daha oturakli olmus. Skiller cevre modelleri kesif olaylari cok gelismis. Grafikler epey gelismis.

Yalniz sunumda seslendirmede cutscene animasyonlarda sanki aceleye gelmis hissi var. Odyssey origins boyle degildi. Bunda daha bir kesiklik var hareketlerde sunumda. Ona bir guncelleme de gelemez sanirim. Oyle kaldi o is.

Ama oynanis olarak basinda tutma olarak filan ben begendim aldigima pisman etmedi.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt

Oyunun HDR maalesef özellikle Ac oyunlarında problem var bende tv den oynuyorum bina içleri kapkara oluyor. Birde renklerde SDR ye göre soluklaşma problemi var, aslında renk aralığı arttığı için SDR gibi renkler yanmıyor göz alışınca yıllarca ister istemez soluk geliyor. Sizde garip bir problem var gibi o kadar karalık kömür olmuş karakter :). Diğer oyunlara göre bence HDR performansı düşük. Konsolda nasıl onu merak ediyorum ps4 pro da hangi oyunda HDR açsam güzel bir fark oluyor ama pc de HDR açınca bazen sorun yaşamıyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 23 Kasım 2020; 17:51:46 >
  • Wight Lord kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım hocam zaten bu HDR olayını bilmiyorum benim hoşuma gitmiyor bi kere karanlık oluyor parlaklık düşüyor ben mi yapamıyorum ayarını filan ama sanmıyorum o yüzden kapatıyorum her zaman zaten pc oyuncusunun en önemli derdi oyunun düzgün çalışması drop olmadan sıkıntı olmadan akıcı oyun oynayabilmek en önemli şey pc oyuncusu için bu ekstra işlerde gözüm yok. Sağolsun firmalar bu seviyeye getirdi. Örnek horizon zero dawn oyunu ps de sıkıntısız çalışan oyun pc de eşşek oluyor resmen. Düşük ayarda bile çile yani akicilik olayı ee bu kadar sıkıntılı oyunun yemisim hikayesini oynanisini oynadık bitirdik ama ne zevk aldım tartışılır. Umarım umarım cyberpunk optimizasyon sorunu ile çıkmaz.

• discord grubu var mı?

• quote:

Ben anlamadım hocam zaten bu HDR olayını bilmiyorum benim hoşuma gitmiyor bi kere karanlık oluyor parlaklık düşüyor ben mi yapamıyorum ayarını filan ama sanmıyorum o yüzden kapatıyorum her zaman zaten pc oyuncusunun en önemli derdi oyunun düzgün çalışması drop olmadan sıkıntı olmadan akıcı oyun oynayabilmek en önemli şey pc oyuncusu için bu ekstra işlerde gözüm yok. Sağolsun firmalar bu seviyeye getirdi. Örnek horizon zero dawn oyunu ps de sıkıntısız çalışan oyun pc de eşşek oluyor resmen. Düşük ayarda bile çile yani akicilik olayı ee bu kadar sıkıntılı oyunun yemisim hikayesini oynanisini oynadık bitirdik ama ne zevk aldım tartışılır. Umarım umarım cyberpunk optimizasyon sorunu ile çıkmaz.

Sorunu çözemediyseniz bence net bir problem var ya TV ya PC'nizde. HDR'ın daha kötü görünme ihtimali olamaz düzgün çalışma durumunda. Ben ses ve görüntü takıntılı olarak her oyun gibi Valhalla'yı da HDR Off ve On test ettim. Büyük fark var. Renk doğallığı canlılığı siyah beyaz dengesi muhteşem. HDR şansınız varken kapalı oynamayın bence. Ve bence hala çözemediyseniz bir format deneyin, hala çözülmezse TV'de HDR içerik deneyin başka kaynaklardan, onlarda ne durumda bir bakın. İlk HDR modelli TV'lerdense belki yetersizdir. Ben Oled'de oynuyorum diğer panellerle bu konuda epey farkı oluyor bu da göz önünde olmalı.

@Wight Lord Bina içleri normalde karanlık olmamalı ben aksine daha çok karartmak istiyorum mesela gece vakti biraz daha kara olsun istiyorum. Siz de black level ayarınıza bir bakın yanlışlık varsa. Oyunda çünkü karanlık problemi yok bende HDR açıkken. Hatta aratırsanız oyunun genel bir washed out black olayı var başka oyuncular da epey yakınmış halde bundan. Genel bilgi olarak biliyorsunuzdur ama Dinamik kontrasttan net olarak uzak durun açıksa kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 23 Kasım 2020; 20:5:53 >

Zaten oyunda HDR modunda samsung tv extra kontrast özellikle açıyorum renkler daha doygun oluyor ve daha siyahlar biraz daha karanlık olması açısından ama ona rağmen oyun genel olarak siyahlar HDR modunda pek iyi durmuyor diğer oyunlarda problem yok. Bina içlerinde bu ayar yüzünden biraz karanlık oluyor farkındayım.

format attım hocam herşeyi sıfırladım filan son durum böyle oldu düzeldi eskiye göre yine. fakat bu HDR olayını hala anlayabilmiş değilim. TV den açıyorum oyundan açıyorum ama bariz kötü görünüyor. TV modeli SONY KD-55XF9005 bu TV nin HDR özelliği nasıldır bilmiyorum ama kötü olmaması lazım tepe modellerden biriydia aldığımda

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.