ya arkadaşlar bu oyun mükemmel olacak orası kesin.bazı kesimler bazı oyunların bazı yanlarını beğenmezler ama bu oyun o bazı kesimleride kendine çekecek crysis grafik güzel ama belki bazı kişiler oynanışa takacaklar zor falan diye.cod4 oynanabilirlik mükemmel ama graikleri iyi değil diyolar. ama bu oyuna böyle laflar söylenmeyeceğinden eminim
quote:
Orjinalden alıntı: murderer_utku
ya arkadaşlar bu oyun mükemmel olacak orası kesin.bazı kesimler bazı oyunların bazı yanlarını beğenmezler ama bu oyun o bazı kesimleride kendine çekecek crysis grafik güzel ama belki bazı kişiler oynanışa takacaklar zor falan diye.cod4 oynanabilirlik mükemmel ama graikleri iyi değil diyolar. ama bu oyuna böyle laflar söylenmeyeceğinden eminim
Oyun çıksında hele o zaman kararımızı veririz.
quote:
Orjinalden alıntı: Nitrogliserin
pcye oyun yapmanın hiç bir zorluğu olamaz heleki ps3 gibi daha kompleks bir aletin yanında. xboxtan alıyorlar adamlar iki saniyede pcye portluyorlar. muhtemelen pcye gecikmesinin nedeni crysis ve diğer rakipler olabilir.crysisle aynı ayda oyun çıkarmak hakikaten popo ister bu arada ubisoft oyunun screenshot ve trailerlarını genelde ps3 versiyonundan yaptı ;)
İşler söylediğinin tam tersi şeklinde ilerliyor malesef. Herhangi bir konsol için kullanılan yazılım ve onun yetenekleri sabittir ve ona göre oyun yazılıp kolayca optimize edilir. Hatta bazı şeyler scriptler halinde daha önceden hazırlanmıştır ve kolayca eklenip çıkartılabilir. Ama PC'ye oyun yazılırken oyunun DX9 ve DX10'da ayrı ayrı gözden geçirilmesi sonra çeşitli detay seviyeleri koyulur ve güncel her işlemci mimarisi ve ekran kartı gpu'su için ayrıca optimize edilir. Eğer bu özenle yapılmazsa da, Rainbow Six: Vegas gibi performans özürlü oyunlar çıkar ortaya. Oysaki Xbox360'da yüksek çözünürlükte çok rahat çalışan bu oyun Xbox360'dan çok daha güçlü sistemlerde vasat bir performans veriyordu. Daha sonra biraz düzelttiler yamalarla falan ama yine de iyi olamadı. Sözün özü Pc için oyun yazmak konsola göre çok daha zahmetli bir iştir.
quote:
Orjinalden alıntı: MaTaDoR
quote:
Orjinalden alıntı: Nitrogliserin
pcye oyun yapmanın hiç bir zorluğu olamaz heleki ps3 gibi daha kompleks bir aletin yanında. xboxtan alıyorlar adamlar iki saniyede pcye portluyorlar. muhtemelen pcye gecikmesinin nedeni crysis ve diğer rakipler olabilir.crysisle aynı ayda oyun çıkarmak hakikaten popo ister bu arada ubisoft oyunun screenshot ve trailerlarını genelde ps3 versiyonundan yaptı ;)
İşler söylediğinin tam tersi şeklinde ilerliyor malesef. Herhangi bir konsol için kullanılan yazılım ve onun yetenekleri sabittir ve ona göre oyun yazılıp kolayca optimize edilir. Hatta bazı şeyler scriptler halinde daha önceden hazırlanmıştır ve kolayca eklenip çıkartılabilir. Ama PC'ye oyun yazılırken oyunun DX9 ve DX10'da ayrı ayrı gözden geçirilmesi sonra çeşitli detay seviyeleri koyulur ve güncel her işlemci mimarisi ve ekran kartı gpu'su için ayrıca optimize edilir. Eğer bu özenle yapılmazsa da, Rainbow Six: Vegas gibi performans özürlü oyunlar çıkar ortaya. Oysaki Xbox360'da yüksek çözünürlükte çok rahat çalışan bu oyun Xbox360'dan çok daha güçlü sistemlerde vasat bir performans veriyordu. Daha sonra biraz düzelttiler yamalarla falan ama yine de iyi olamadı. Sözün özü Pc için oyun yazmak konsola göre çok daha zahmetli bir iştir.
dediklerin doğru yanlış değil ama şu an CELL mimarisine oyun yazmak tüm bu saydıklarından daha mı karmaşık bence evet özellikle AC'in dx10 desteğini olmadığını düşünürsek (yanlış bilmiyorsam) dx9 artık yapımcılar için bir el alışkanlığı haine gelmiş olmalı.
hakkatende eğer özensizce portlanacak olursa ram canavarı olacağı kesin.çünkü çok geniç bi harita görüşü var.birde gördüğün her noktaya gidebilme özgürlüğünün olduğunu da düşünürsek yapımcıların uğraşmaları gerekir.umarım ubisoft eline yüzüne bulaştırmaz zira 2 yıldır bu oyunu bekliyorum
ne zmandır bekliyorum bu oyunu çıksada aldsk 2008in ilk çeyreği üffffff
quote:
Orjinalden alıntı: vezir2
ne zmandır bekliyorum bu oyunu çıksada aldsk 2008in ilk çeyreği üffffff
Yaza anca çıkar. Ben sana diyeyim.
Erteleme olmayacak bir daha Mart da kesin çıkıyor.
Mart'a sarkmaz bence, en geç Şubat ortası.
quote:
Orjinalden alıntı: CrosFFire
quote:
öncelikle dh ye hoşgeldin çift çekirdek + 1950pro 1024-768 full ayar kaldırır sanıırm tabii 2 gb ram şart oldu artık (kısaca benim sistem 1024-768 full ayar kaldırıyo)
Cevap için teşekkür ederim "murderer_utku"
Ben 1950pro'nun full ayarlarda kaldıracağını pek sanmıyorum çünkü oyun dx10!a benziyor.he yanlış anlama 1950pro güzel bir kart bende yok o başka
Cross o kadar üzülme...merak etme bu oyun çıkana kadar x1950'ler 70 dolardan satılacak.
core2 duo e 6300 1gb ram nvidia geforce 7300 le sistem bu.oyun için yetecekmi??? ...
quote:
Orjinalden alıntı: Pinky_Demon
Oyunu sen mi yapıyorsun?
Bana da yaza sarkacak gibime geliyor..Haziran gibi falan...Ama bu seferde kasımda konsollara sürüldüğünü düşünürsek arada 6 ay gibi abuk bir süre olur ki nerede ise konsol sahipleri oyunu unutmuş olur..Bu durumda pinky haklı olabilir..Bakalım bekleyip görecez..
quote:
Hay böle işin
Neden hep pc oyunlarını ertelerler anlamadım gitti arkadaş
quote:
Orjinalden alıntı: forious
Hay böle işin
Neden hep pc oyunlarını ertelerler anlamadım gitti arkadaş
Çünkü pc'ye ikinci sınıf muamelesi yapıyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Pir
quote:
Oyunu sen mi yapıyorsun?
Çıkış tarihini söylerken illa yapımcı mı olmak gerekiyor? Hey allahım!
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Pir
quote:
Oyunu sen mi yapıyorsun?
Çıkış tarihini söylerken illa yapımcı mı olmak gerekiyor? Hey allahım!
Oyun Mart'ta çıkacak demiyorsun ki. 'Mart da kesin çıkıyor.' diyorsun.
Ben de merak ediyorum. Kesin Mart'ta çıkacağını nereden bliyorsun?
Bana inanmıyorsan git Jade Raymond'a mail at sana gereken cevapı verecektir.
quote:
Bana inanmıyorsan git Jade Raymond'a mail at sana gereken cevapı verecektir.
Sen cevabını aldın heralde?
Huaaaaaaaaaaaaaaaaa JADE e laf yokkkkkkkkk...Bugüne kadar gördüğüm oyunlardan hoşlanan hatta bizzat içinde olan en şirin şeyy..Ona göreeeee....:Ppp