Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
10.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

Beyler ben anakarti bu hafta basi almistim ama montaj bugune nasib oldu
    hos ekran kartim hala eksik ama olsun :(
    Oncelikle kartta hicbir sorunum olmadi gayet hizli bir sekilde raid yapip sistemi kurdum ...
    Bios a alismak biraz zaman aldi malum eski bioslardan :D ama ogrenince insan alisiyor
    Ses camur konusuna birsey diyemecegim cunku ben oyle birsey fark edemedim belki benim kulaklarim o kadar hassas degil ama sonucta soylendigi gibi diger anakart ureticileri de ayni chipseti kullaniyor o yuzden fark oldugunu samiyorum ... (sonucta thx sertifikasi da var)
    Xmp profilinde hicbir sorunum olmadi gskill ram ile sorunsuz halletim
    Benim tek ufak bir problemim var ... 10 senedir amd kullandigim icin intel oc'si ile pek bir ilgi alakam yok :)
    Ama 3570k islemci ile kullaniyorum default ayarlarda prime 95 te cpu-z ten bakinca 36x100 gozukuyor yani 3.6ghz
    bildigim kadari ile bu islemci kendi hizinda turboda 3.8 veya 3.9 oluyordu ama neyi eksik yaptim veya niye 3.6 calisiyor daha bulamadim :(

madwolf

fatality nin biostan aklımda kalanlara göre

genel oc ayarlarında auto OC yerine per core seçip tüm çekirdeklere 45X çarpanıyla başlayabilirsin.
    PLL 1.85, VTT 1,25 , CPU vcore 1.45v loadline calibration level1 , spread spectrum disable ve bir sağ menüde cpu ayarlarında cpu eist disable olacak. sistem sorunsuz açılır windowsu görürse prime95 ile stabilite testine sokarsın . Sorunsuz geçerse daha sonra cpu voltajını kademe kademe düşürürsün diğer voltajlarıda duruma göre autoya çevirir azaltabilir yada artırabilirsin. Baktın stabil gidiyo cpu çarpan artırıp voltajı hafif gıdıklayabilirsin PLL için 1.9v 'u , VTT için 1.4ü , Cpu core olarak 1.45v u pek geçmemeye çalış. Gerçek voltaj ile biosta verdiğin voltaj farklı olabilir misal 1.48v verirsin gerçekte cpuz de bakınca 1.44v gözükür. Biosta birazcık daha yüksek verecek olman gözünü korkutmasın.

cpu voltaj sıcaklık mhz gibi değerleri windowsta anlık okumak için kendi yazılımını kullanabilirsin anakartın o yazılımı gayet güzel yapılmış iş görür düzeyde. Bunun dışında aklına takılanı sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

quote:

Beyler ben anakarti bu hafta basi almistim ama montaj bugune nasib oldu
    hos ekran kartim hala eksik ama olsun :(
    Oncelikle kartta hicbir sorunum olmadi gayet hizli bir sekilde raid yapip sistemi kurdum ...
    Bios a alismak biraz zaman aldi malum eski bioslardan :D ama ogrenince insan alisiyor
    Ses camur konusuna birsey diyemecegim cunku ben oyle birsey fark edemedim belki benim kulaklarim o kadar hassas degil ama sonucta soylendigi gibi diger anakart ureticileri de ayni chipseti kullaniyor o yuzden fark oldugunu samiyorum ... (sonucta thx sertifikasi da var)
    Xmp profilinde hicbir sorunum olmadi gskill ram ile sorunsuz halletim
    Benim tek ufak bir problemim var ... 10 senedir amd kullandigim icin intel oc'si ile pek bir ilgi alakam yok :)
    Ama 3570k islemci ile kullaniyorum default ayarlarda prime 95 te cpu-z ten bakinca 36x100 gozukuyor yani 3.6ghz
    bildigim kadari ile bu islemci kendi hizinda turboda 3.8 veya 3.9 oluyordu ama neyi eksik yaptim veya niye 3.6 calisiyor daha bulamadim :(

madwolf

fatality nin biostan aklımda kalanlara göre

genel oc ayarlarında auto OC yerine per core seçip tüm çekirdeklere 45X çarpanıyla başlayabilirsin.
    PLL 1.85, VTT 1,25 , CPU vcore 1.45v loadline calibration level1 , spread spectrum disable ve bir sağ menüde cpu ayarlarında cpu eist disable olacak. sistem sorunsuz açılır windowsu görürse prime95 ile stabilite testine sokarsın . Sorunsuz geçerse daha sonra cpu voltajını kademe kademe düşürürsün diğer voltajlarıda duruma göre autoya çevirir azaltabilir yada artırabilirsin. Baktın stabil gidiyo cpu çarpan artırıp voltajı hafif gıdıklayabilirsin PLL için 1.9v 'u , VTT için 1.4ü , Cpu core olarak 1.45v u pek geçmemeye çalış. Gerçek voltaj ile biosta verdiğin voltaj farklı olabilir misal 1.48v verirsin gerçekte cpuz de bakınca 1.44v gözükür. Biosta birazcık daha yüksek verecek olman gözünü korkutmasın.

cpu voltaj sıcaklık mhz gibi değerleri windowsta anlık okumak için kendi yazılımını kullanabilirsin anakartın o yazılımı gayet güzel yapılmış iş görür düzeyde. Bunun dışında aklına takılanı sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

arkadasim cevabin icin sagol
    oncelikle pll ve vtt nedir ? :D malum mantigini ogrenmek ezberden hep daha iyidir :)
    Voltajlari azaltirken hepsini mi azaltayim
    ve onları hangi sartta arttirmam lazim
    yani soyle bir ornek vereyim
    diyelim ki 4.5 ghz stabil degil ben de islemciye 1.40 veriyorum
    ve pll 1.80 vtt de 1.25 ... bunlarin voltaji mi vcore mu yetersiz nasil bilecegim :)
    bir de pll ve vtt nin standart bir voltaji var mi yoksa onlar da cpu ya gore degisken mi

• quote:

arkadasim cevabin icin sagol
    oncelikle pll ve vtt nedir ? :D malum mantigini ogrenmek ezberden hep daha iyidir :)
    Voltajlari azaltirken hepsini mi azaltayim
    ve onları hangi sartta arttirmam lazim
    yani soyle bir ornek vereyim
    diyelim ki 4.5 ghz stabil degil ben de islemciye 1.40 veriyorum
    ve pll 1.80 vtt de 1.25 ... bunlarin voltaji mi vcore mu yetersiz nasil bilecegim :)
    bir de pll ve vtt nin standart bir voltaji var mi yoksa onlar da cpu ya gore degisken mi

kardeş bir önceki mesajımda yazdığım değerler 2500k için geçerliydi.Senin işlemcin 2500k diye aklımda kalmış. Ivy bridge serisi 3570K kullanıyormuşsun sen. Benim yazdığım voltaj değerleri 2500k içindi seninkine uygun olmayabilir.

3570K 'da Vcore, VTT ve PLL kaç volt olması gerektiğini internette oc yapan diğer kişilerden araştırarak bulabilirsin.

Ama kabaca genel hatlarıyla toparlamak gerekirse IVY için 45X (4500mhz) fazla ısınmadan çıkılabilcek güzel bir değer bu hızda çalışırken vcore bir miktar artırman. PLL ve VTT yi auto da bırakırsın ilk etapta.

Edit: Hatta fazla uzağa gitmeye gerek yok konuyu açan arkadaşımız sağolsun 3570K ile deneyimlerinide paylaşmış. O bilgilerdende istifade edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 14 Mayıs 2012; 18:40:25 >

• hmmmmm ben de pek detayli bilgi bulamadim usta
    gene de sagol :D

Orijinalden alıntı: robinhoof

çizgi az ama sık yapıyor ithalatı. hemen yine biraz girer stoklara. çarşamba- cuma arası perkandeciler de olur.

incelemen için teşekkürler.Merak ettiğim birşey var.Virtu MVP programını detaylı denedin mi ? Virtual Vsync yi falan.Ben özellikle tümleşik ve harici grafik kartlarının güçlerini birleştirerek oyun performansını arttırma peşindeyim.Yani gtx 660 çıkana kadar idare eder bir grafik kartı alıp oyunları tümleşik ve harici grafik kart güçlerini birleştirerek (HyperFormance) oynamayı düşünüyorum.1. HyperFormance hakkında bana bilgi verirmisin biraz.Denediğin kadarıyla.

Orijinalden alıntı: KimdenAlacan

quote:

çizgi az ama sık yapıyor ithalatı. hemen yine biraz girer stoklara. çarşamba- cuma arası perkandeciler de olur.

incelemen için teşekkürler.Merak ettiğim birşey var.Virtu MVP programını detaylı denedin mi ? Virtual Vsync yi falan.Ben özellikle tümleşik ve harici grafik kartlarının güçlerini birleştirerek oyun performansını arttırma peşindeyim.Yani gtx 660 çıkana kadar idare eder bir grafik kartı alıp oyunları tümleşik ve harici grafik kart güçlerini birleştirerek (HyperFormance) oynamayı düşünüyorum.1. HyperFormance hakkında bana bilgi verirmisin biraz.Denediğin kadarıyla.

Virtu mvp performans artışı getirmiyor. Radeon hd 4k olduğu için bende mvpyi kullanamiyorum.

• Hocam çok güzel inceleme olmuş ben de Asus ve Asrock arasında kaldım. Asus p8z77-v pro düşünüyorum fakat bu Asrock da kafamı kurcalamaya başladı, bu extreme9'un şuan için Türkiye'de satışı yok sanrıım. Ben onu almayı düşünüyorum ama satan bir yer bulamadım bir türlü, başka ülkelerde satışı mevcut şuan sanırım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Z77 Extreme9 için 450$ gibi bir fiyat tahmini var
    quote:

The ASRock Z77 Extreme9 could be the company's most premium (read: expensive) Z77-based motherboard, prices could exceed US $450.
    http://www.techpowerup.com/166091/ASRock-Launches-Z77-Extreme9-Motherboard.html

Anakart üzerinde bazı gelişmiş özelliklerin yanında üzerinde Z77 yazan büyük soğutucunun beyaz arka aydınlatma özelliğide var aydınlatmalı halini bir yerde görmüştüm ama bulamadım şimdi

En büyük özelliği Z77 çipsetinde X79 çipsetlerdeki kadar PCIX Lanes hattını destekliyor oluşu.

5 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE2: x16 mode or PCIE1/PCIE3/PCIE5/PCIE7: x16/0/16/0 or x8/8/8/8 mode)
    yani 2li SLI yaparken Pcix3.0 16x/16x veya 4lü SLI yapabilme fiziki imkanı + hepsine pcix3.0 8x/8x/8x/8x gibi Z77 çipset bir anakart için uçuk değerler sağlıyor.

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 16 Mayıs 2012; 23:23:02 >

• Hocam detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim, Türkiye'ye yakında gelir heralde. Bazı ülkelerde satın alıp test edenler bile olmuş, fiyatı çok uçuk olmaz umarım. Gerçekten çok kaliteli ve güzel bir karta benziyor.
    Gigabyte GA-Z170-D3H, i7 6700K, SilverStone Tundra TD02-E, Sound Bşaster Audigy RX, Kingston Hyperx 8GB DDR3 2400MHz CL11 Predator, SilverStone Strider Gold S 750W 80+, İntel 520 series 60 GB SSD, Galax Gamer 120Gb ssd, WD 1TB, Corsair r500, HpX2301
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

v 1.50 bios çıkmış, bendeki ramlerin xmp çalışmama sorunu şu an çözüldü

sevindim arkadasim bende gskill vardi sorunsuz calisiyordu xmp olarak
  • 3.hafta biterken ne bir usb sorunu, ne ram sorunu (Geil enhance corsa) oluşmadı. Son derece stabil bir şekilde devam ediyorum. Umarım ASR'ninfiyat politikası piyasa edinmek için değildir sadece. Böyle devam ederse sonraki boardumun da markası belli.

4.7Ghz Pi sonuçlarımıda paylaşayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 20 Mayıs 2012; 17:15:42 >

3.hafta biterken ne bir usb sorunu, ne ram sorunu (Geil enhance corsa) oluşmadı. Son derece stabil bir şekilde devam ediyorum. Umarım ASR'ninfiyat politikası piyasa edinmek için değildir sadece. Böyle devam ederse sonraki boardumun da markası belli.

4.7Ghz Pi sonuçlarımıda paylaşayım.

aynen ustad bende cok memnunum
    bu arada su zamana kadar sordugum her soruya ictenlikle cevap verdigin cok tesekkur ederim...

• Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza katıldım. Extreme6'yı 3770K ile kullanıyorum ancak BIOS'tan bir türlü doğru düzgün OC ayarlarını yapamadım. Çarpanı artırıyorum, sistem misal 4.5GHZ'de açılıyor ama CPU-Z'da 1.6 görünüyor. C1E, Speedstep falan da kapalı. All cores mu olacak per mi-nerelere voltaj verilecek falan. Çok detaylı yahu doğru ayarları bulana kadar kartı pert etmeyelim.. Rica etsem bu anakartla beraber 3770K ya da 3570K kullanan arkadaşlar bios ayarlarını paylaşabilir mi? Herkese selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironhide -- 26 Mayıs 2012; 0:03:01 >

Çok tecrübeli değilsen, emek vermek istemiyorsan cpu vcore, allcore multiplier haricindeki ayarlarla işin yok açıkçası.

boştayken çarpan 16'ya düşer. hangi uygulamadan bakıyosan sistemi zorla tekrar kontrol et.

Çok tecrübeli değilsen, emek vermek istemiyorsan cpu vcore, allcore multiplier haricindeki ayarlarla işin yok açıkçası.

Merhaba, teşekkürler cevabın için. Aslında pek de tecrübesiz sayılmam ama yukarıda yazdığım gibi eskiye göre oldukça gelişmiş/değişmiş BIOS menüleri. Deneyerek de mutlaka bulunur, hazırda varsa ona göre yapalım dedim. :)
    Cpu-z ile bakıyorum 4.7 görünüyor, Denetim masası/sistem altında CPU'nun hızı default (3.500) görünüyor. Soğutmam fena sayılmaz, öyle çok ekstrem bir oc yapmayacağım. Cpu'yu 4.5-5 Ghz arası stabil bir değerde sabitleyip sistemi o şekilde kullanmayı düşünüyorum. Mutlaka kapatmam gereken özellikler bios'tan yapmam gereken ayarlar var mı? Speedstep, C1E gibi? Vcore'u ne şekilde artırıyoruz fixed ve bir seçenek daha var. Bios'ta ''OC Tweaker'' bölümünün ayarlarını (ve de gerekliyse diğer ayarları) bir arkadaş bu konuda paylaşsa, bizlere de referans olsa güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironhide -- 26 Mayıs 2012; 22:27:29 >

• ah o zaman aynı durumdaymışız. bende afallamıştım biraz

4,5, 4,6 ghz hava soğutma ile en tatlı nokta. ısı kabul edilir derecede, sessiz çok performanslı bir sistem olur zaten. Bence 4.5-4,6 kafi

ben eski oc'ci olduğum için fixed gidiyorum. Calibration level 5 defaul ayarıdır.

level 1 yaparsan biostan ayarladığından %1 kadar fazla v gider boşta, %1.5 kadar daha fazla gider loadda.
    level 2 yaparsan biostan işlemciye vermek istediğinin ile aynı idle v gider işlemciye, çok çok az altı loadda v gider.
    level 3 ve ilerisinde loadda daha da aşağı düşmeye başlar işlemciye giden gerilim.

Bu işin tam olarak amacı boarddun göstermediği, programların dolayısı ile okuyamadığı anlık önlenemeyen voltaj fırlamalarının riskli değerlere ulaşıp işlemciye zarar vermemesi. calibration level 5 bir nevi güvenlik sistemi. işlemcinin mesela kritik değeri 1.6v diyelim, biostan 1.5v verirsen calibration level 1 de, anlık olarak 1.6 1.65 lere çıkıp işlemciye zarar verebilir. hesap bu ama internette kullanıcılar sorunla karşılaşmıyor.

Açıkçası kritik ayarlar bunlar. Geri kalan ayarları çok hafif undervolt bile yapabilirsin. İşlemcinin ısısnı biraz düşürmek için. Genelde stabilitye hiç dokunmuyor. Arttırmakta işlemcinin çıkacağı limitiçok etklimiyor hava soğutma ile.

Uygun zamanda OP'u güncelleyeceğim overclock ayarları ve etkileri gibi bir başlık ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 26 Mayıs 2012; 23:48:11 >

• quote:

ah o zaman aynı durumdaymışız. bende afallamıştım biraz

4,5, 4,6 ghz hava soğutma ile en tatlı nokta. ısı kabul edilir derecede, sessiz çok performanslı bir sistem olur zaten. Bence 4.5-4,6 kafi

ben eski oc'ci olduğum için fixed gidiyorum. Calibration level 5 defaul ayarıdır.

level 1 yaparsan biostan ayarladığından %1 kadar fazla v gider boşta, %1.5 kadar daha fazla gider loadda.
    level 2 yaparsan biostan işlemciye vermek istediğinin ile aynı idle v gider işlemciye, çok çok az altı loadda v gider.
    level 3 ve ilerisinde loadda daha da aşağı düşmeye başlar işlemciye giden gerilim.

Bu işin tam olarak amacı boarddun göstermediği, programların dolayısı ile okuyamadığı anlık önlenemeyen voltaj fırlamalarının riskli değerlere ulaşıp işlemciye zarar vermemesi. calibration level 5 bir nevi güvenlik sistemi. işlemcinin mesela kritik değeri 1.6v diyelim, biostan 1.5v verirsen calibration level 1 de, anlık olarak 1.6 1.65 lere çıkıp işlemciye zarar verebilir. hesap bu ama internette kullanıcılar sorunla karşılaşmıyor.

Açıkçası kritik ayarlar bunlar. Geri kalan ayarları çok hafif undervolt bile yapabilirsin. İşlemcinin ısısnı biraz düşürmek için. Genelde stabilitye hiç dokunmuyor. Arttırmakta işlemcinin çıkacağı limitiçok etklimiyor hava soğutma ile.

Uygun zamanda OP'u güncelleyeceğim overclock ayarları ve etkileri gibi bir başlık ile

Robinhoof abi sana zahmet bir de o oc ekraninin goruntulerini falan koyarsan
    cunku ben de sizin gibiyim amd ile cok hasirnesirdim oc ile ama intel cok yabanci

• tabi, bugün akşam yada yarın koyarım SS'leri. Bütün ayarlarıda açıklamaya çalışan güncelleme yaparım OP'a.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.