Şimdi Ara

Asrock z77 ext 4 Hd7970 görmüyor Pc açılmıyor hata kodu 'B2' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dronur

Çizgi Elektronik teknik servisten Özkan isimli arkadaşla konuştum. Farklı ekran kartı ile deneyin , eğer açmazsa bizde bakarız arıza olabilir dedi. Anakartı isitiyor. Gerekrise Asrock a sorunu yazabiliriz dedi .
    Çalışan ayrı bir kasa var orada eski biosa döneyim 8800 gt yada ayarlayabilirsem farklı bir kartla deneyeceğim, haberleşiriz

Burdan haberleşiriz tabiki. Bende eski ekran kartımı görüyor Hd 4350 nedense Hd7970 görmüyor yabancı sitelerdede genelde üst düzey ekran kartlarını görmüyor bu gidişle bende servise yollayacağım.Anakartı teknobiyotikten aldım umarım değiştirirlerde kurtulurum bu sorundan kimseyede önermicem bu anakartı başıma gelmeyen kalmadı

• Ekran kartını 8800gt ye flasladım yine açılmadı.Fakat ekran kartının NVFLASH ile görünen bios ayrıntısında, UEFI anakartları desteklemediğini gördüm (daha doğrusu bu UEFI farklı anlama gelmez diye düşünüyorum). Açılmayıp kalmasını başka şekilde açıklayamıyorum. Farklı PCI expres ekran kartı bulamadım. Yıllardır bu işlere uzak olmamın sıkıntısı bunlar sanırım . Keşke tecrübeli arkadaşlar bişeyler yazsalar Eğer pcı exp kart bulabilirsem denemeyi düşünüyorum . Belkide en doğrusu anakartı değiştirmek...

Asrock z77 ext 4 Hd7970 görmüyor Pc açılmıyor hata kodu 'B2'

Asrock z77 ext 4 Hd7970 görmüyor Pc açılmıyor hata kodu 'B2'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dronur -- 8 Şubat 2013; 23:48:05 >

• UEFI bios desteklemeyebilir ama 7970 destekliyor olmasi lazim. oda calismiyor. ben arkadasa soyledim eger ki 3450 ayni slotta calisiyor ve 7970 calismiyorsa karti baska yerde denemek lazim... eger kart calisirsa slotta sıkıntı olabilir... uretim hatali olabilir. gozden kacmis bircok sey olabilir. bakin p67 chipsetlerin b3 revizyonlari neden cikti... anakartta sıkıntı ne kadar zaman sonra anlasildi.
  • Birde işin acayip kısmı 1 hafta anakart 7970i gördü oyun felan oynadım sonra psu değiştirdim bu sorun baş göstermeye başladı şimdi korkuyorum servise yollayacağım diyecekler sorun yok ozaman ne yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z.E.U.S -- 9 Şubat 2013; 0:34:44 >

Orijinalden alıntı: Z.E.U.S

Birde işin acayip kısmı 1 hafta anakart 7970i gördü oyun felan oynadım sonra psu değiştirdim bu sorun baş göstermeye başladı şimdi korkuyorum servise yollayacağım diyecekler sorun yok ozaman ne yapacağım

Şimdiye kadar bu yazdığınızı neden belirtmediniz? 1 Hafta oyun falan oynuyor, sonrasında PSU değiştiriyorsunuz ve bu durum zuhur ediyor..

Taktığınız PSU'yu eskisi ile değiştirip deneyin. Eğer onda da aynı ise, PSU anakarta zarar vermiş olma ihtimali yükseliyor.

İlk yazacağınız şeyi sonda yazıyorsunuz ve insanları beyin fırtınasına sokuyorsunuz! Çok ayıp ettiniz inanın..
    Sizin bu tutumunuz karşısında, ben servis görevlisi olsa idim, kartı alır ve henüz bakmadan, bu kartta bir şey yok veya çalışıyor diyerek geri gönderirdim..

• haklısınız belirtmem gerekiyordu unutmuşum ama yeni psumda sorun yok gözüküyor servise gösterdim sorunsuz dediler buda sorun başlamadan önceki konum ozmnda reset sorunu vardıhttp://forum.donanimhaber.com/m_71062561/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71062561

Birde işin acayip kısmı 1 hafta anakart 7970i gördü oyun felan oynadım sonra psu değiştirdim bu sorun baş göstermeye başladı şimdi korkuyorum servise yollayacağım diyecekler sorun yok ozaman ne yapacağım

Neyse bunu yazdığına bende sevindim çünkü sıfır alınmış corsair cx750 nin 3700 fx , 8800gt gibi max 80-100 watt güç çeken bir kartla sorun oluşturmasınına olanak vermemiştim. Fakat sen yazınca diğer kasamdaki fsp epsilon 700 güç kaynağı ile denedim veee sorun düzeldi.
    İşin ilginci ben bu corsair cx750 yi servise göndersemde problem olacağını sanmıyorum neyse , ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dronur
    Neyse bunu yazdığına bende sevindim çünkü sıfır alınmış corsair cx750 nin 3700 fx , 8800gt gibi max 80-100 watt güç çeken bir kartla sorun oluşturmasınına olanak vermemiştim. Fakat sen yazınca diğer kasamdaki fsp epsilon 700 güç kaynağı ile denedim veee sorun düzeldi.
    İşin ilginci ben bu corsair cx750 yi servise göndersemde problem olacağını sanmıyorum neyse , ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Selam
    Size de geçmiş olsun. En azından hatanın PSU'dan kaynaklandığını öğrenmiş oldunuz.. Unutmayın ki; bazı anakartlarda bu gibi sorunlar yaşanmaktadır. Yapılacak ilk iş ise, farklı bir PSU takarak denemektir...
    Kolay gelsin..

• Arkadaşlar hafta sonu bilgisayarı vatan Bilgisayayar servisine götürdüm bugün aradılar dediler psu ekran kartınızı desteklemiyor onun dışında problem yok sistem açılıyor.Yardım etmeye çalışan herkeze teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z.E.U.S -- 11 Şubat 2013; 17:32:33 >

Arkadaşlar hafta sonu bilgisayarı vatan Bilgisayayar servisine götürdüm bugün aradılar dediler psu ekran kartınızı desteklemiyor onun dışında problem yok sistem açılıyor.Yardım etmeye çalışan herkeze teşekkür ederim.

Bende bugün kontrol ettirdim . Hatta rica edip raftan bir CORSAİR CX750 açtırıp denettirdim bendeki ekran kartını çalıştırmadı ( fakat denedikleri ati7870 çalıştı ) .Orada teknik servisin kullandığı 500w lık çift 12 volt çıkışlı PSU bile çalıştırıyor bendeki ekran kartını . Sonuç olarak '' bazı ekran kartlarının çalışması için birden fazla 12 Volt raili olması gerekiyormuş'' gibi bir genelleme yaptık .
  • Yok Corsair icin uretimsel bir sıkıntı demek bu... sisteme guc cikisi yapamadigini gosteriyor. Buda buyuk bir sıkıntı demek...
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.