Şimdi Ara

Asrock A320M-ITX nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, silver stone sugo sg13b kasaya sahibim. şuan intel g4560 kullanıyorum. Oyun performansından gayet memnunum aslında g4560'ın. Sorun 2 tane var, önemsiz olan sorunum şu arkada discord açık oyundayım alttab 2-3 program arasında gidip gelince dc'de ses kayıpları yaşıyorum, gta 5 gibi bazı open world diye tabir ettiğimiz oyunlarda ise arabayla son hız gitiğimde kaplamaların geç yüklendiğini ve bu sırada dc deki sesinde gittiğini gözlemledim. (1,5 yıllık süreçte) 8 gb 2133 mhz lik intel anakarttan kalan ramleri kullanacağım şimdilik. Psu da değiştirmeyi düşünmüyorum (500w lık psu ortalama minimum 320w verebiliyor)

Bir diğer sorunum ise hayati öneme sahip, ağır C++ kodlarını derlerken veya C++ kodu ile ray traycing işlemleri yaparken , android studio daki derleme yavaşlığından, 10-15 gblık dosyaların açılmasında ve sıkıştırılmasın yavaşlık yaşamakla beraber bu işlemleri yaparken mecbur pc başından kalkıp işlemin bitmesini beklemem gerekiyor. (donma yok sadece zaten yavaş olan işlemi daha da yavaşlatmamak için yapıyorum bunu)

cpu:

g4560 --> ryzen 5 1600

ram:

8gb 2133 mhz --> (ya tek 8gb lık daha yüksek frekansa geçilecek yada 8gb 2133 mhz de kalınacak)

kullandığım ram linki : https://www.gskill.com/product/165/185/1535965847/F4-2133C15S-8GISAegis-DDR4DDR4-2133MHz-CL15-15-15-35-1.20V8GB-(1x8GB)

anakart:

msi h110i itx --> asrock a320m itx anakarta geçilecek.

takdir edersiniz ki yükseltme için fazla bir bütçem yok. Hatta 4000 serisi çıkıp 1000 serisi ucuzlarsa yakın zamanda 1-2 ayda bekleyebilirim. Ama anakartı almak istiyorum çünkü ucuza itx anakart bulmak çok zor türkiyede.

herhangi bir uyumsuzluk görebildiniz mi? Kart elimde bekliyorum :)

anakart linki:

işlemci 12nm ryzen 5 1600 için link verebilirsiniz (kutu içinden soğutucu çıkan var mı 12 nm olup ? öyle olursa daha iyi olur)

Yardımlarınız için Teşekkür ederim şimdiden.

• Mini İtx olarak ryzen destekli daha ucuz anakart yok zaten bu sebeple alınabilir. Ryzen 1600 ile de güzel olur ama bana kalırsa anakartı sıfır alıp 2.elden ryzen 2700 filan bulabilirsen süper olur snein için. Bellek ise bana kalırsa sat gitsin ve en az 3200mhz lik 2 modül al 2x8 şeklinde ki yaptığın değişikliğe değsin.

Bende bu kartı düşündüm de 3900X takmak biraz abes olacak, bit kadar anakartlara da 1000TL+ vermek istemedim
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Sadece meraktan, neden itx karta 3900x takmak abes geldi hocam?

2. El temiz bulabilirsem neden olmasın fikir için teşekkürler.

Ram için biraz beklemem gerekecek (2 ay kadar) zaten dediğinizde mantıklısı da mümkün görünümüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Fazyapısı soğutması daha güçlü bir itx tercih ederim 3900x kullanmak için :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kasayı kullanıyorum. Bir çok deneme yaptım. Özellikle soğutma, sirkülasyon konusu canımı sıkıyordu. Bendeki modelin önü kapalı. Yani mesh olmayan model. Öndeki plaka çift taraflı sağlam bant ile yapıştırılmış. Onu çıkardım. Corsair H60 sıvı soğutucu kullanıyorum. Radyatör fanı yüksek RPM de sesli çalışıyor. Orjinal fanı çıkarmadan radyatörün diğer tarafını da Noctua NF-A12x25 ile destekledim. Kasanın arkasına da egzoz olarak Noctua NF-A12x15 fan yerleştirdim. Kasada çalışma alanı sınırlı olduğu için epey uğraştırdı. Ufak tefek vur kır modifiye yaptım :)

Muhtemelen SG13 ile yapılabilecek en iyi alternatifleri kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak ölçüde tamamladım. SFX kasalar ile ilgili bilgi paylaşımı yaptığımız konu altında mesajım mevcut. P konuyu da takip edebilirsiniz.

Kasamın son halini de paylaşıyorum;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143636465

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler, baya güzel olmuş kasanız. Ön mesh delikli panelde bende fan yok, egzoz fanıda yok. Sistem öyle çok ısınan bir sistem değil hocam. G4560 işlemci 54w, bide ekstra güç girişsiz (yani tüm güç ihtiyacını 75w olarak pci express slotunfan alan) 1050 ti mini var. Ama ileride gpu değiştirdiğim zaman 2 tane fan alır iyi bir düzenleme yapabilirim. Ama yaptıklarınız bana iyi fikir verdi :)

• Bu arada anakartı almış bulunuyorum. Herkese teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.