Şimdi Ara

Asrock 990fx extreme 3 ısınma sorunu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım felaket ısınıyor işlemcide 60 ı pek geçmezken anakartın ısısını speed fan system olarak gösteriyor lakin 65 dereceye vuruyor bu ısı arttıkça crysis 2 ve battlefield 3 te donmalar sık sık olmaya başlıyor ama ısınmadan önce böyle bir problem oluşmuyor çözümü nedir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

• Kasa havalandırmandan bahsedermisin biraz.
    Ön tarafta içeri üfleyen fan
    arkada dışarı üfleyen fan
    Eğer varsa üstte dışarı
    ve yan kapakta içeriye üfleyen fan olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Kasa havalandırmandan bahsedermisin biraz.
    Ön tarafta içeri üfleyen fan
    arkada dışarı üfleyen fan
    Eğer varsa üstte dışarı
    ve yan kapakta içeriye üfleyen fan olmalı.

bahsediyim hocam işlemci fanı akasa vodoo 4002 hp modeli fena soğutmuyor arkada 12 cm büyük bir fan daha var yalnız olay ramlarin oraya yakın bi yerden kaynaklanıyor kartta işlemci o kadar ısınmıyor ana kart 65 dereceye vurduğu oluyor anakarta özel bir soğutucu falan yokmu kimisi diyor chipset ısınıyordur
  • İşlemci değil kasanın hava dolaşımı nasıl? Kasadaki fanları söylermisin.
    Sadece arkada mı fan var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 8 Ekim 2012; 11:29:23 >
  • quote:

İşlemci değil kasanın hava dolaşımı nasıl? Kasadaki fanları söylermisin.
    Sadece arkada mı fan var?

arkada fan var sadece üstü açık kasanın hava girişleri var thermaltake commander 700 w kasa
  • Sadece arkadaki fan yetersiz kalır.
    Öne içeri üfleyen, yukarı da dışarı üfleyen fan koyman gerekir.
    Yan kapak delikli ise oraya da içeri üfleyen fan koyarsan iyi olur.
  • Aynı anakart var şuanda bende, değerler şu şekilde ;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMPAGE 5 EXTREME BIOS SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Aynı anakart var şuanda bende, değerler şu şekilde ;

hocam soğutma sistemin nasıl peki şuan farkediyorum içindeki materyallerden ısıyı çekenler jelatinle kaplı ve 3-4 derece fark etti jelatinleri çıkarmamla bilgisayarcı çıkarmamış jelatinimantığa bakarmısınız farketmesem üstünde eriyecekti belkide :S

• quote:

Sadece arkadaki fan yetersiz kalır.
    Öne içeri üfleyen, yukarı da dışarı üfleyen fan koyman gerekir.
    Yan kapak delikli ise oraya da içeri üfleyen fan koyarsan iyi olur.

şuan ısıyı çeken anakart üstünde bazı aliminyum olarak tahmin ettiğim şeylervar ve anakarttan nasıl çıktıysa jelatini bile alınmadan yollanmış jelatini çıkardım biraz olsun rahatladı pc anakart şuan 58 derecelerde dolanıyor en azındancrysis 2 deki donma kalktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

quote:

hocam soğutma sistemin nasıl peki şuan farkediyorum içindeki materyallerden ısıyı çekenler jelatinle kaplı ve 3-4 derece fark etti jelatinleri çıkarmamla bilgisayarcı çıkarmamış jelatinimantığa bakarmısınız farketmesem üstünde eriyecekti belkide :S

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

quote:

dostum fotoğraf ekleyemiyorum benim kasamı görmeni isterim battlefield 3 te crysis 2 de ısınıyormu anakartın ?

• quote:

yük altında kaçı görüyor hocam en son?
  • Max. 55^gördüm ben BF3'te. Ama Oc için nb 1.21v veriyorum onun etkisi olur.
  • Kasa tavanında fan yeri varsa 1 adet fan ekle oraya havaya dışarı atacak yönde olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Ekim 2012; 8:12:14 >
  • Ben en iyi soğutmayı önden 2 , alttan bir fan üfletip , üstten 2 , arkadan 1 fanla havayı dışarı atınca alıyordum. 3 içeri 3 dışarı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Kasa tavanında fan yeri varsa 1 adet fan ekle oraya havaya dışarı atacak yönde olsun.

var hocam bir yer ram slotlarının üstüne denk geliyor ne yazıkki sığacağını sanmıyorum benimkilerin biri içeri diğeri dışarı üflüyor anakartı soğutmam lazım işlemci normal de anakart fazla ısınıyor gibi geldi :/
  • quote:

Max. 55^gördüm ben BF3'te. Ama Oc için nb 1.21v veriyorum onun etkisi olur.

senin sıcaklıklar gayet iyi dostum extra bir fan nereye takabilirim diye düşünüyorum
  • buraya bir türlü yükleyemedim fotoyu küçültmeme rağmen kabul etmiyor fotosunu göstersem daha kolay yardımcı olabilirsiniz :
  • Kasa nedir ?

Mesela benim sistemden örnek vereyim.

500R Kasa ön tarafta 2 adet içeri üfleyen ( hava akımları düşük ) arkada 1 tahliye üstte 1 tahliye fan mevcut 12cm hepsi.

Üstteki fanı iptal ettiğim zaman Anakart ısısı 35-36 oluyor, aktif hale geldiği zaman ise 30 derece oluyor. Isınan hava yukarı çıktığı için üstte fan olursa hemen tahliye ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Ekim 2012; 9:35:25 >
  • Ksanın üst kısmında kaliteli ve cfm si yüksek bir 120 lik fan mutlaka gerekli.
    Bunun özellikle oyunlarda çok faydasını görürsünüz.
    Mümkünse bunu bir fan kontrolore bağlayıp oyunlarda devrini yükseltmek gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.