Şimdi Ara

AspVb de Session

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ardakaşlar ben asp de yönetim panelli bir site yaptım ama yönetici panelinden giriş yapan kullanıcı adına göre sağ üstte o kullanıcı çıkış yapana kadar isminin yazmasını istiorum dreamwear da nasıl yapabiilrim yardımcı olabilir misiniz[?

AspVb de Session

• Yönetici adını ve şifresini doğruladıktan sonra (if kullanici="admin" and sifre="sifre" vb gibi) yönetici adını Session("yonetici")=kullaniciadi session nesnesine atabilirsin.
    Sonra dreamweaverda bu adın nerde gözükmesini istiyorsan o tag'ın içine ör. <td> <%=Session("yonetici")%> </td> yazarsan olur. Burda td etiketini kullandım sende faklı olabilir tabi.
  • saol bir yapmaya çalışim
  • sessions işlemini yaptıkdan sonra url hatası veriyor bu url hatasını neden kaynaklanıyor

• ALINTIDIR

öncelikle tüm admin dosyalarını bir klasöre alabilirsin. bu klasöre admin diyelim. default veya index sayfasında şifre sorgulama formu koyarsın. şifre sorgulamasını kontrol ettirip eğer doğru ise session ("admin") = "evet" diyerek bir oturum oluşturursun. ve diğer tüm admin sayfalarında şu kodla bir kontrol yaparsın;
    <%
    if isempty(session ("admin")) then
    response.Redirect("default.asp")
    end if
    %>

böylece her giren default sayfasına yönlendirilir ve şifre girmesi istenir.

tabi bu bir çözüm başka çözümler de olabilir. ne derece güvenli olduğu da tartışılır. artıları ve eksileri nelerdir tam olarak bilmiyorum. ama ben kullanıyorum.

arkadaşın dediği şekildede yapabilirsin benim şimdi anlatacağım şekildede yapabilirsin benim anlatacağım şekilde şifreler sayfa içerisinden okutuluyor tabiki iis yorulama sırasında şifreleri iptal ediyor yani security konsunda herhangi bir sıkıntı yaşamazsın ki kaldıki temel panel şeklini yazacağım sana

şimdi başlayalım şifremizin olduğu sayfa parola.asp olsun aşağıda komutlarını vereceğim bu sayfada bizim parolamız falan filan olacka işte normal girişlerin olmaması için bu parola.asp yi sayfalarmıza incleyeceğiz

<!-- #include file="parola.asp" -->

bu kodu şifreli giriş yapılmasını istediğin sayfaya koyacaksın dizinlere görede ../ yada adm/parola.asp gibi ayalarayacaksın ha sen login olduğun sayfaları artık main framelerle yaparsın ve logout.asp yapmalısın ki başkaları giremesin senden sonra cookie falan yok burada düz mantık

parola.asp

<%
    '------------ LOGIN CONTROL ----------------
    Const AppUserName = "deneme"
    Const AppPassword = "deneme"

If (Not AppUserName = "") AND (Not AppPassword = "") Then
    If (Session("username") <> AppUsername) OR (Session("pass") <> AppPassword) Then
    If (Request.Form("UserName") <> AppUserName) OR (Request.Form("Pass") <> AppPassword) then
    call Login
    else
    Session("username") = AppUserName
    Session("pass") = AppPassword
    end if
    End if
    End If
    %>

<% Sub Login %>
    <html>
    <head>
    <title>Ziyaretci Defteri</title>
    <style>
    .inputtxt{border:1px solid black;font-family:verdana;font-size:8pt;color:#990033}
    </style>
    </head>
    <body bgcolor="#4266A9">
    <LINK
    href="style.css" type=text/css rel=stylesheet>
    <br><br><br><br><br><br>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" align="center" style="border:1 solid black;background-color: #FAAC5F;">
    <tr>
    <td>

<form method=post action="<%=Request.ServerVariables("script_name")% >">
    <div align="center">
    <center>
    <table cellpadding="3" cellspacing="0" border="1" width="100%" bgcolor="#800000" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" bordercolorlight="#C0C0C0" bordercolordark="#C0C0C0">
    <tr>
    <td colspan="2" align="center" bgcolor="#800000">
    <b><font face="Verdana" style="font-size: 9pt" color="#FFFFFF">Ziyaretci
    Defteri </font></b>
    <font face="Verdana" style="font-size: 9pt" color="#FFFFFF"><b>Admin Login</b></font></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="right"><b>
    <font color="#FFFFFF" face="Verdana" style="font-size: 9pt">İsim :</font></b></td>
    <td> <b><font face="Verdana"><span style="font-size: 9pt">
    <input type="text" name="UserName" size="30" class="inputtxt"></span></font></b></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="right"><b>
    <font face="Verdana" color="#FFFFFF" style="font-size: 9pt">Şifre :</font></b></td>
    <td><b><font face="Verdana"><span style="font-size: 9pt">
    <input type="password" name="pass" size="30" class="inputtxt"></span></font></b></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="right"> </td>
    <td align="right"><b><font face="Verdana"><span style="font-size: 9pt">
    <input type="submit" value="Açıl Susam Açıl" class="inputtxt">   
    <input type="reset" value="Temizle" class="inputtxt">     
    </span></font></b></td>
    </tr>
    </table>

</center>
    </div>

</td>
    </tr>
    </table>

</form>
    <p align="center"><font face="Verdana" style="font-size: 9pt"><b> </b></font><font face="Verdana" style="font-size: 9pt" color="#FFFFFF"><b>codex : vampire</b></font></p>
    <p align="center"> </p>
    <p align="center"><b>
    <font face="Verdana" style="font-size: 9pt" color="#FFFFFF">Piramit Tasarım 2005</font></b></p>
    <p align="center"> </p>
    </body>
    </html>

<% Response.End : End Sub %>

logout.asp

<%
    Session("AdminLogin") = True
    %>
    <html>

<head>
    <meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
    <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
    <meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
    <title>admin LOGOUT</title>
    </head>

<body>

<p align="center"><u><font face="Verdana" size="1"><a href="default.asp">
    <font color="#808080">< Çıkış İşlemi Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı. ></font></a></font></u></p>

</body>

</html>
    <%
    session.ABANDON
    Response.Redirect "default.asp"
    %>
    Alıntı Yaparak Yanıtla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.