|
Bu cihazı amazondan dün akşam 21-22 gibi sipariş ettim. 14300 olduğunda çok almak istemiştim tekrar düştüğünde fırsat bu fırsat dedim. cihaz elime bugün öğlen ulaştı. bu akşam windows 11 pro yükledim, hayatımda hiç 0 dan freedos bilgisayara windows yüklememiş biri olarak acayip rahat yükledim diyebilirim. Ssd olmasından kaynaklı her şey hızlı ilerliyor. forumdaki arkadaşların kurulum talimatlarına uydum. Başka bir siteden faydalanıp hiç program falan yüklemeden de windowsu etkinleştirdim. 1 saat kadar önce oyun ısı ve fps değerlerini gözlemleme ve deneme amaçlı Assassin Creed Valhalla yükledim. En az yarım saat kadar oynadım. MSI afterburner ile değerleri izledim. Medium ayarlarda ortalama 60 fps civarlarında oynayabildim oyunu, hiç bir takılma olmadı sadece filmatik sahnelerde 31-32 fpsye düşebiliyor ama gameplay performansı akıcı. Isı değerleri ise GPU-CPU 63-67 ortalamada geziniyordu. Şaşırdım açıkçası çünkü 70-80 arası bir sıcaklık değeri alsam bile çok normal karşılayacaktım. Oyun esnasında fandan çok ses gelse de şuana kadar ki gözlediğim kadarıyla soğutma performansını beğendim diyebilirim. Şuan 14-15 bin bandında en makul cihaz gibi geliyor bana. 17-18 bin bandına çıkamayacaklar için ideal görünüyor. Cihaz şık ve premium görünümlü, normal çalışması hayli sessiz. Ara sıra oyun da oynarım diyenler için ideal bir cihaz olmuş. Masaüstü performansını da beğendim. bu fiyata 512 ssd, i5 1240p, rtx 3050 güzel bir kombinasyon. Bütçem var diyen arkadaşlar için 17-18 bin, 21-22 bin, 29-35 bin aralığında da güzel cihazlar var ama gerçekten gerek yok bu özellikler ortalama bir kullanıcıya fazlasıyla yeter. Mühendis, Mimar, İnfluencer, Yayıncı falan değilseniz kapitalizmin tetiklediği duygularla hareket etmemenizi öneririm. rtx 3050 ve 3050ti, 3060 arasındaki farkı youtube videolarından inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Almayı düşünen arkadaşlar için faydalı bilgi olur umarım. Bir de cihaza ait ana konu yok mu, herkes o yüzden mi buraya yazıyor :)) |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt