Şimdi Ara

Aspire 5720 Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biraz sert olacak da doğum günü hediyesi olarak aldım bunu, niye aldın da diyemedim tabii alan kişiye.. ama windows vista'dan memnun değilim tabii herkes gibi.. xp'ye geri dönmek istiyorum, xp+sp2 cd'si ile boot ettiğimde harddisk bulunamadı diyor, servise götürdüğümde de çok çok güzel ilgilendiler tabii (!!!) aranızda umarım bu konuda yardımcı olabilecek birileri vardır, xp driverleri varmı yok mu onu bile bilmiyorum ama şu vista denen lanet işletim sisteminden bir an önce kurtulmak istiyorum.. çıldırmama az kaldı

http://forum.donanimhaber.com/m_15561480/mpage_13/tm.htm burada 5920 için XP driverları mevcut işine yarayabilir.

Vista'dan uyumsuzluklarından dolayı mı yoksa bilgisayarı kasma gibi performans sorunlarından dolayı mı memnun değilsin?

Bir de bilgisayar hakkındaki yorumlarını paylaşır mısın performans, donanımsal durum gibi.

Her yana bakmama rağmen bu bilgisayara uyumlu bir driver bulamadım, sanırım bulamayacağım da..
    Windows vista'dan neden memnun değilim onu söyleyeyim. Daha tam oturmuş bir sistem değil, 3-4 senedir xp kullanıcısıyım ve gereğinden de çok alıştım o sisteme. Öyle ki microsoft lisanssızları ortalıktan temizlemeye başladığında bende sp2 kurulu bile değildi (diğer bilgisayarımda hala xp kurulu sp yok).. ekran kartının dahili olması bilgisayarda ve vista kurulu olmasıyla birlikte ram'in %75'ine yakının afiyetle yiyor.. zaten 1 gb ram var msn çalıştırsam kitleniyor makine..

Bilgisayara gelirsek.. ben buna verdiğim paraya acıyorum.. Muonline gibi uyduruk bir oyunu bile kasarak oynatıyor, ses deseniz cep telefonumun sesi bilgisayarı bastırıyor.. klavye bazen basmıyor (hızıma mı yetişemiyor nedir) bastımı da benden önce bastırıp gidiyor. touchpad'in sol üst kısmına dokunduğunuzda durduk yere çıkan easy capture programı (neye yarıyorsa) sinir etti ilk başlarda bende toptan sinir olup devre dışı bıraktım touchpad'i.. mouse yetiyor.. bu kadar kötülüklerin arasında şu 0.3 mpx'lik webcam'i cam gibi net görüntü veriyor. en azından bir artısı var.. size şu kadar demeliyim.. eğer ki paranız var ve bir laptop almayı düşünüyorsanız, sakın bunu almayın. bin pişman oldum fakat geri dönüşü yok.

Saygılarımla S.

• Bende bu ürünü satın aldım ve kullanıyorum fakat dediğin sorunların hiç birine rastlıyamadım.Ekran kartım ram'imin sadece 10MB'ını yiyor ve ne msnde nede diğer uygulamarda bir performans düşümüne rastlıyabildim.Ses konusuna gelince cep telefonuna 5+1 bağladın sanırm.Cihazın sesi bana kalırsa çok net bir kaç notebook daha kullanıyorum bunlarda buna benzer ses yok.Vista konusuna gelince tam bir kritik vaka böyle dandik bir işletim sistemi olamaz.Prof kullanıcılara ne bakıma yönelebilir bu sistem bilmiyorum.Gereksiz o kadar çok şey mevcut ki...Vistayı ilk defa kullanıyorum ve masa üstü arkaplanını değiştirmem tam 20DK mı aldı.Tamamen gereksiz , yerine oturmamış bir sistem.Format sorunu ile umarım karşılaşmam driverlar için acer'ın kendi sitesine bak derim ben bir kaç denemeden sonra format atıcam.Umarım bu sorun ile karşılaşmam.

Öncelikle görüşleri ben kendi adıma bildirdim, tabii herkes aynı kanıda olmak zorunda değil. tasarım konusunda da güzel bir makine bu haklısın..

Xp driverlerini bulabilirsen veyahut Sata entegreli bir xp cd'si yapabilirsen onu bende istiyorum.. her türlü ücreti vermeye de razıyım.. Gittiği yere kadar vista ile dayanırım da bir yerden sonra insanı senin de anladığın üzere çileden çıkartıyor.. bir an önce xp'ye geçip şu eziyetten kurtulmak istiyorum..

Saygılarımla S.
  • Anladım dostum sorun değil.Aleti bu gün rahat rahat kullanabilme imkanı buldum.Vista rezalet ama oyun performansı gerçekten pekte kötü gelmedi CS 1.6'da hiç bir ayar yapmadan 100FPS'yi gördüm SilkRoad'da 1¨2 ayarı low yaparak gayet güzel görüntüde kasmadan oynuyabildim.Alet ile uzun süre oyun oynanırsa sol üst taraflarda bir ısınma oluyor ama pek takmadım açıkçası.En önemli konu XP DRIVERLARI bunun için acer'ın TR sitesinden mail adreslerini alıp bir mail yolladım.Fakat hala cevap gelmedi.Buda en azından teknik destek bakımından zayıf olduklarını gösterir benim için.Yada hafta sonu nedeni ile bir cevap alamamış olabilirim.Umarım pazartesi günü olumlu bir cevap içinde XP Driverları şurdadır mesajınıda görebilirim.Ozaman tekrar buradan yazarım.

İyi akşamlar.

ACER in Bıos undada böyle bir şey olablir bence biraz kurcalayın
    Yeni Acer Aspire Isınma Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Acer aspire laptop wireless sorunu
    19 yıl önce açıldı
    dell N5110 ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az önce SP2 il denedim. Bende öyle bir hata vermiyor. Gayet de güzel "formatlayalım abi" diyor. Tabi sürücüleri henüz çıkmadığından vistaya devam.

Bu arada sayende bir şey daha öğrendim, "kimseye hediye mediye almayacaksın" Sonra arkasından konuşuyorlar.

Oyun performanı için ise birşey diyemeyeceğim, ben GTA hastasıyım, düşük ayarda da olsa oynayabiliyorum. Touchpad'deki sol üst köşe problemini de ayarlarından kaldırabilirsin. sol ve sağ üst köşelere program atayabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkafa -- 1 Ağustos 2007; 12:25:52 >
  • Formatı nasıl bastığını söylersen biz de öğrenelim de, elimizde dursun.. audision ile birlikte kafayı yemek üzereyiz.. acer'in şirketine telefon açtım açacağım.. en son onlardan isteyeceğim yapacak birşey bulamazsam..

Orjinalden alıntı: s3rh4tt

Formatı nasıl bastığını söylersen biz de öğrenelim de, elimizde dursun.. audision ile birlikte kafayı yemek üzereyiz.. acer'in şirketine telefon açtım açacağım.. en son onlardan isteyeceğim yapacak birşey bulamazsam..

Senin de denediğin şekilde olduğu kesin. BIOS cdden başlat. Tak cdyi, boot başlasın, onu bunu yüklesin. Sonrasında format.
    Sen SP2 olduğuna emin misin. Standart sürümde sata sürücüleri yok çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albaysercan

arkadaşım sata driver ları atılmış bir cd oluşturup kurman lazım fakat yine sorunların olacak driver gibi onun için en güzeli vista kalsın üstünde recovery yap yap kullan

Vista daha oturmamış bir sistem.. alışmak da mesele, xp'yi senelerdir kullanıyoruz.. elimde olsa win98 bile kurmayı düşünebilirim.. driverleri sorun evet.. ama vista daha büyük bir sorun..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.