Şimdi Ara

ASP yanyana ve devamında altalta Fotoğraf listeleme nasıl olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASP de, bir fotoğraf albüm sayfası yapıyorum. Sayfa içindeki resim verilerinin listelemesinde zorluk çekiyorum. listeleme şekli olarak alt alta yada yan yana listelemeyi yapıyorum fakat yanyana listelenen fotoğraflar adedi çoğaldığında tablonun genişliğini aşıyor ve sayfa sağa doğru genişlemeye başlıyor. yada bir diğer alternatif olarak alt alta diziyorum onda da sürekli olarak aşağıya doğru iniyor. benim istediğim asıl olay ise fotoğraflar tablonun içindeyken ör 800 px lik tabloda 3 tane yanyana geldikten sonraki fotoğraflar bir alt satıra insin böylece 3 er 3 er aşağıya doğru inebilsin bunu nasıl yapmalıyız bir döngü olması gerektiğini tahmin ediyorum fakat nasıl olmalı bilmiyorum .
    bilgi olarak söylemek gerekirse ben asp bilmiyorum ama dreamweaverdeki asp kodlamalarına yabancı değilim ASP sitemi dreamweaverden yapıyorum o ne kod veriyorsa onları biliyorum sadece.
    bilgisi olanlardan rica ediyorum yapılmış bir örnek dosyayı burada paylaşabilirseniz çok sevinirim







  • öncelikle merhaba. tam bu noktada programlama/kodlama mantıgı ve hayal gucu devreye girmekte. sorunun basit bir cevabı var.

    yapman gereken şey kaçar sutun ve kaçar satır olacağını dusunmek. mesela sen album sayfanı 3 sutun seklinde tasarlayacaksın. o halde her bir veri çektiğinde bir değişkeni +1 olarak arttır (örn : album_sutun = album_sutun + 1). veriyi aldıktan sonra baglantıyı kapatmadan once loop veya next demeden de önce değişkeni mod3'e göre hesaplat. sonuc "0" oldugunda yeni bir satır tagını kapat ve bir tane de aç "</tr><tr>" şeklinde. bu sayede fotoğrafların mod3'e gore sutun sayın "0" oldugunda bir alt satıra geçip devam edecek. bu bir döngü. ne kadar veri olursa o kadar işleyecektir.

    genede örnek kod istiyorsan buraya bir tane yazabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 5 Haziran 2010; 20:12:08 >
  • deleted by me



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 6 Haziran 2010; 16:34:29 >
  • deleted by me



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 6 Haziran 2010; 16:35:10 >
  • bi table yapıp içine sokabilirsin, div yapıp cssle yerine koyabilirsin...

    tabi html ve css bilginin iyi olması gerekiyor.
  • Dediğin gibi aynı şekilde kodları düzelttim fakat bu haliyle sayfa açılmıyor zannedersem Sayfanın üst taraflarında Dim komutlarında bir değişiklik yapılması gereklimi acaba yani sadece oradaki değişiklik yapıldığında açıması gerekir diyorsan açılmıyor bu haliyle kodları inceleyebilirmisiniz. kodlar normalde çalışıyor sadece bunu eklediğim zaman çalışmıyor
  • deleted by me



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 6 Haziran 2010; 16:36:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msn adresimi ekleyip yardım istemene sevindim. fakat sorununu çözmek için sana 2 seçenek sunmuştum. teamviewer adlı program ile ayarları yapmamış oldugun iis7 ayarlarını yapıp tarayıcıda hatayı ve hata dosyasındaki satırını göstertip gerekli mudahaleyi yapmak. diğeri ise scriptin database baglantı ve galeri dosyalarını gönderip gerekli mudahaleyi yapmamı sağlamaktı.

    ne yazık ki sen hiçbirini seçmeyip beni oyalama yoluna gittin. hava alıcam vs. daha sonrada msn adresimi engelledin ve farkına varamayacağımı sandın. bu çocuksu hareketinden dolayı sana daha fazla yardım edemeyeceğim. ve msn konusmalarından anladım ki daha yaşın ufak.

    yardımlarımın sana bir ders olması dilegiyle.
  • Yardımların için Teşekkür ettim Büyütme istersen Senden Kodlama nasıl oluru sordum Sen Bilgisayarı Anlatmaya başladın. Neyse yardım için tnks
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.