Şimdi Ara

Asp Sayfasına gelen verileri Bugünkü Tarihe göre Nasıl Sıralarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir lokanta yemek sitesi yapıcam bu sitede aylık çıkacak olan özel yemekler olacak.
    bu yemekleri ben aylık menü şeklinde anasayfadan ayrı bir sayfada gösteriyorum.

Birde, anasayfada o yemekler arasından sadece bugüne ait olan 4 tanesini görüntülemek istiyorum. Şimdi tarihe göre listelersem bu mümkün olacak. ama veritabanına kayıt ederken tarihi otomatik verdirmiyorum. tablomun ismi aylik_yemek, ve içinde gün , ay , sene, adında sütunlar var. verilerin hepsi rakam şeklindedir.

ben istiyorumki mesela bugün günlerden Pazar ve Aylardan temmuz ise veriler arasında bunlara göre kayıt edilmiş 4 tane yemek anasayfada görünsün. ertesi gün ise sayfa otomatik güncellensin.

ve birde anasayfada yarın olacak yemekler de görünsün. bunu nasıl yaparım ön fikiri olan yardım edermi

• keske aylik_yemek sutununu olusturmasaydın. basite kaçmışsın biraz. şöyle izah edeyim:

bugunku yemekleri listeleteceksen sql cümleni buna benzetmen lazım "select top 4 * from aylik_yemek where gun="&Day(Date)&" and ay="&Month(Date)&" and sene="&Year(Date)&" order by id desc". burda "id desc" yerine "id asc" de yazabilirsin.

yarınki yemekleri listeleteceksen sql cümleni buna benzetmen lazım "select top 4 * from aylik_yemek where gun="&(Day(Date)+1)&" and ay="&Month(Date)&" and sene="&Year(Date)&" order by id desc". burda "id desc" yerine "id asc" de yazabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 31 Temmuz 2010; 1:39:01 >
  • Teşekkür ederim konuyu çözdüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.