arkadaşlar bir eğitim setinden asp.net çalışıyorum. sqlserver 2008 de hazrladığım veritabanına sqldatasource kontrolü ile bağlantı yaparken kod yazarak bağlantı yapamıyorm. sizce sorun ne olabilir. yazdığım kodlar şöyle : SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=localhost;Initial Catalog=deneme; Integrated Security=true;"); baglanti.Open(); Response.Write("sql veri tabanınına baglanildi"); baglanti.Close(); baglanti.Dispose();
ayrıca sormak istediğim bir diğer şey sqldatasource kontrolü ile yapılan bağlantıyı command nesneleri ile beraber nasıl kullanabilirim. örneğin
sqlcommand cmdekle = new sqlcommad("sql cümlecikleri",buraya ne yazılması gerekir?);
bağlantı açıldıktan sonra yani baglanti.Open(); işleminden sonra oraya
sqlcommand cmdekle = new sqlcommad("sql cümlecikleri",baglanti);
yazman gerekir
Integrated Security=SSPI; olarak dene bir de yazdığın connectionstring windows authentication ile bağlanma türü. olmazsa birdehttp://www.connectionstrings.com/sql-server-2008 en alttakini dene.
quote:
Orijinalden alıntı: TrueBlack
bağlantı açıldıktan sonra yani baglanti.Open(); işleminden sonra oraya
sqlcommand cmdekle = new sqlcommad("sql cümlecikleri",baglanti);
yazman gerekir
kardeş cevabın için teşekkür ederim fakar demek istediğim ben veritabanı bağlantısını sqldatasource kontrolü ile yaptıktan sonra baglanti yenine ne yazacağım sqldatasourcenin ismini yazacağım yoksa başka bişeymi orasını anlamadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme