Şimdi Ara

Asp.Net Sanal Pos Uygulaması Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben bir web sitesi tasarladım asp.net ile ve bu sitede bazı ürünler satılıyor müşteri sattığı ürünlerin internetten sanal pos ile satışını istedi ancak ben daha önce böyle bir uygulama yapmadım araştırdım örnek kodlara baktım ancak hiç bir şey anlamadım bu bankanın verdiği apiler nedir nasıl kullanılır bazı makalelere göz attım ancak yine de örnek kodları çalıştırmayı başaramadım benim bildiğim para gönderirken bi iban numarası olur, hesap numarası olur, alıcının adı soyadı olur vs bu bilgileri nereye yazacağız gönderen bankanın mı apisini kullanacağım yoksa alıcı bankanın mı apisini kullanacağım yoksa ikisini de mi kullanacağım gönderici bankaya şu kadar çektim alıcı bankaya şu kadar attım gibi mi diyeceğiz nasıl olaca 3D secure sistemli olanlar var baya kafam karıştı bu konuda daha önce böyle bir iş yapan varsa yardımcı olursa gerçekten çok sevineceğim.



  • Tavsiyem iyizico nun api kullanmayı dene baya basitleştiriyor. Özetle bu konuda kaynak nispeten az bunun sebebi nasıl çalışacağı konusunda banka döküman veriyor.

    İşleyişi kabaca anlatırsak söyle. Kullanıcı kart bilgilerini gireceği kutucuklar yapıyorsun. Sonra Bankanın sana verdiği bir kaç değer ile bu bilgileri birleştirip bankanın verdiği 3d security adresine post isteği gönderiyorsun. Bir random değer üretip işlem no da ekleyip db kaydediyorsun. Karşılığında sana bir request ile bankanın sayfasına yönlendiren bir body geliyor. ve artık kabaca işlem senden cıkmış oluyor. Bankanın sayfasında kullanıcı işlemlerini bitirip senin callback olarak önceden tanımladığın kısma senin verdiğin random değer + işlem no ve sonuç bilgisi ile dönüş yapıyor. Zaten banka sana deneme kartları da verir.

    Buraya kadar karısık geldi ise http nasıl çalışır. Post nedir get nedir bunlar üzerine biraz okuma yap. İlkinde zor gibi gelir ancak bir kez yapınca işleyişin basit olduğunu görürsün.

    Daha da işin içinden cıkamazsan freelance bir uzman kirala. O kısmı yapsın versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 14 Eylül 2018; 21:47:40 >




  • Peki bilen arkadaşlar var mı kaça yaparlar acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.