Şimdi Ara

Asp formdan gelen verilerin çokluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir formum var asp ile gelen verileri tektek değişkene aktarıcam ama formdaki alanlar çok fazla olduğu için hepsini tek tek değişkene aktarmak uğraştırıcı olacak üşeniyorum.

For Each döngüsüyle tüm verileri alıp o verileri adı html deki alanın name indeki değer olan değişkene aktarabilir miyim?

yani olsun ben bu alana adsasd yazdım .For each le bu veriyi aldım ve deneme adındaki bir değişken oluşturup değerini adsasd yapabilir miyim?

Anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.Böyle bir kolaylık varsa çok iyi olacak benim için.

Saygılar...

HTML, CSS, JavaScript, jQuery, XML, XPATH, XQuery, PHP
    Perl, Ruby, Python and F# Learner
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Bütün form verilerinin adı (name) deneme mi olacak yoksa hepsi faklı isimlere mi sahip?

Farklı.

Yani sonuçta şöyle birşey olmuş olacak

deneme=Request.Form("deneme")
    deneme1=Request.Form("deneme1")
    .
    .
    .
    deneme50=Request.Form("deneme50")

bunu böyle yapmaktansa otomatik olarak bi yöntem varmı?
  • valla onu bilmem de bunun PHP ile yapılışını yazayım ASP'ye uyarlamak sana kalsın :) PHP'de $_GET[] ve $_POST[] başlı başına array olarak geçer. yani bir form gönderdiğin zaman print_r($_POST) dersen, formun bütün elemanları (submit butonu da dahil) alınır. Tabi bunu biraz daha düzenlemek için şöyle bir yöntem öneririm.

<?php

$array_keys = array_keys($_GET);

/*
    $_GET yerine $_POST'da olabilir. Burda yaptığımız şey $_GET["deneme"] şeklinde herhangi bir dizi elemanının anahtarını almak.
    yani "deneme" anahtarı. eğer "deneme1" diye bir anahtar varsa onu da alacaktır.
    şimdi $array_keys, değerleri "deneme", "deneme1" gibi gönderilen input isimlerinden (name) oluşan bir array olmuş oldu.
    */

$pop_array = array_pop($array_keys);

/*
    Submit butonunun formun son elementi olduğunu varsayarak ona ihtiyacımız olmadığından onu array dışına atıyoruz
    $array_keys dizisi artık submit butonunun anahtarını taşımıyor. Sıra geldi bütün form değerlerini yazdırmaya. Bunun içinde;
    */

foreach ($array_keys as $ak) :
    print $_GET[$ak]."<br/>";
    endforeach;

/*
    Buradaki olayı muhtemelen anlamışsındır. Yaptığımız iş, $array_keys dizisi, $_GET veya $_POST ile teker teker almaya çalıştığımız "deneme", "deneme1" gibi değerleri barındırır ve biz de foreach kullanarak bu dizinin elemanlarını $_GET ya da $_POST dizisinin anahtarları olarak kullanırız. Sonuç olarak submit butonunun değeri hariç bütün input değerleri yazdırılır. Bir başka yolu da şudur;
    */

$array_values = array_values($_GET);
    $pop_array = array_pop($_GET);

/*
    Burada da dizinin anahtarları yerine herbir elemanın döndürdüğü değeri yine dizi olarak bir değişkene atıyoruz ve yine submit butonunu işin içinden çıkartıyoruz. sıra geldi yazdırmaya;
    */

foreach ($array_values as $av) :
    print $av;
    endforeach;

/*
    burada $_GET[$av] diyemeyiz çünkü $av bir değerdir anahtar değildir.
    */

ASP ile aram hiç iyi değildir. başından beri kanım ısınmamıştır. dolayısıyla array fonksyionları nelerdir bilmiyorum. bu fonksiyonlarla aynı işlevi gören fonksiyonlar varsa ve ASP de PHP gibi Request.Form()'u tek başına array olarak alabiliyorsa işin kolay. Aksi halde ASP bilen birisi olaya el atar zaten.
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator

• Şansın varmış fiya tarihinden kalma bir ASP kitabım vardı onda buldum olayı.

<%

For Each objitem in Request.Form
    If request.form(objitem).count > 0 then
    for intLoop = 1 to Request.Form(objitem).count
    Objitem = request.form(objitem)
    End If
    Next
    %>

Kitapta yazdığı gibi buraya aktardığım.
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator
  • Teşekkür ederim bilgiler için

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.