Arkadaşlar visual studio 2008 asp ile çalışmaktayım (master page olayları felen) ben arka plan resimlerinin değişken olmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Yani her siteye veya farklı bir linke tıklandığında değişken arka plan olucak nasıl yapılabilirim
CSS ile halledebilirsin diye düşünüyorum linkler aynı site içerisindeki sayfalrınmı?
Arka plan olarak sitenin tamamı olucak table ın arkasında <body bacground=""> burayı Linkler dediğim sayfa yenilenerek geldiğinden dolayı her sayfa yenilendiğinde farklı bır background
belki işine yarar. css dosyandaki arkaplan renk kısmını ayarlayan yeri değişk renkler için çoğaltıp farklı css dosyaları olarak kaydet masterpage in load kısmına şöle bi kod ekle if (Convert.ToInt32(Session["renk"]) == 1) { Page.StyleSheetTheme = "dosya1.css" } else if (Convert.ToInt32(Session["renk"]) == 2) { Page.StyleSheetTheme = "dosya2.css" } else { Page.StyleSheetTheme = "dosya3.css" } bu kısmı istediğin renk sayısı kadar artırabilirsin sonra linklerin event lerinde 2. renk için mesela: Session["renk"]=2; yaparsın. page load olurken o css dosyasının içindeki özellikleri çalıştırır. sayfanın yeniden load olması için buton kullanabilirsin ve ya linkin loadına pageload ksımını ekleyebilirsin.
deniyim bi saol
DAHİLİ VE HARİCİ CSS VAR SEN KENDINİNE HARİCİ CSS YAPARSAN TÜM SAYFALARA UYGULIYABİLİRSİN BİRDE CSS DE ARKA PLANDAKİ RESMİN TEKRARLAMAMAMASI İÇİN bir bolum var no-rpear gibi bişeydi NO-RPEAD MIS :) BOLE YAPARKEN HER SAYFANIN ARKA PLANI DEGİŞTİRİSİN COK DAHA SAGLIKLI OLUR BOLECE diger ayarlamalarıda yaparsın