Şimdi Ara

Asosyallikten Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkes biliyor ki forumdaki bir çok kişi asosyal. Bende bu kişiler için araştırma yaptım ve sizin için paylaşıyorum. Umarım faydalı olur.

    Asosyallik bireyin insanlardan sıkıldığında, yaşanılanları ve/veya yapılanları sıfırlamak çevresindeki kişiler ile ilişki kurmadan yaşama, en azından yaşamayı deneme olarak tanımlanabilir.

    İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Bireyin yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi için içinde bulunduğu çevreyle sürekli bir iletişim hali içinde olmalıdır.


    Yapmanız gerekenler

  • Sosyalliğe aile ortamından başlamalısın. Mesela annenle veya diğer bir aile bireyiyle hayatındaki sorunları paylaşıp onlardan da görüş moral ve destek alabilirsin çünkü aile bireylerin çoğu konuda sizi sizden bile daha iyi tanıyabiliyorlar.

  • Etrafındaki insanların da senin gibi etten kemikten birer insan olduğunu unutma.

  • Etrafındaki insanların rahat olduğunu zannedip kendini kasma. Aslında hepsi en az senin gibi kaygılı birer bireydir. Mesela herkesin gözünün üzerinde olduğu ve sürekli gülerken ve eğlenirken gördüğün güzel kızların aslında nasıl bir stres altında olduğunu anlamak için onların nasıl süslenip makyaj yaptıklarını düşün. İnsan içine çıkmak için saatlerce aynanın karşısında zaman geçirirler. Basit bir sivilce onların bir cafeye gitmelerine engel olabilir. Bir de kendine bak senin dışarı çıkman için kot pantolon güzel bir t-shirt ve saçına 5 dk bakman yeterli olacaktır. Bu durumda dışarı çıkıp sosyalleşmek için kaygılanması gereken kişi sen misin? Bu soruyu kendine sor. Cevabın hayır olduğunu fark edeceksin.

  • Facebook asosyalliğin en büyük sorumlularından birisidir. Günümüzde sosyal paylaşım ağı veya sosyal mecra olarak tarif edilen Facebook ve Twitter aracılığıyla oluşturulmaya çalışılan sosyal yaşam tam bir dramdır. Zira asosyal bir yaşama kişiyi iten bu türlü davranışları sosyalleşme olarak tanımlamak tam bir ilizyondur. Her yaptığını Twitter'dan paylaşman veyahut fotoğraflarını Facebook aracılığıyla paylaşman sende beğenilme kaygısına neden olur. Bu asosyalliğe sebebiyet verir.

  • Zamanının büyük kısmı bilgisayar başında geçiyorsa (Meslek yaşamı gereği bilgisayar kullanımı hariç) bilgisayarı kapatıp insanlarla diyaloğa girmen senin için artı puan olacaktır.

  • Kendini reel hayatta bir aktiviteye bağlamalısın. Kalabalık spor salonu , yüzme, boks gibi bir aktiviteye başlaman insanlarla olan diyaloğunu arttırır. Sanal ortam-Gerçek yaşam eşleşmesinde gerçek yaşam + bastığında asosyalliğinde gitmiş olacak .

  • Gündemi takip etmelisin. Çünkü yakın çevre ile olan diyalog genelde gündem çerveçesinde döner. Köşe yazarlarını düzenli olarak takip ettiğinde gündemle ilgili farklı bakış açısıyla yorumlar yapar diyalog kurarsın.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.