Şimdi Ara

Asma Tavana Şerit Led Döşeyeceğim Anlayanlar Konuya Bakabilirmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
48.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Oleyy şeritled alacakmış, yupppbiiii
    > tabi alında, sizi bu şeritled almaya sürükleyen durum nedir,,, siteye öylesine bir baktım, sanki fiyatlar iyi gibi (sağdece açılan ana sayfadaki seritled için) içimde öylebir his uyandı. gerçi benim 1 sene önce aldığım ile şimdi aldığım arasında çok fark var,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Oleyy şeritled alacakmış, yupppbiiii
    > tabi alında, sizi bu şeritled almaya sürükleyen durum nedir,,, siteye öylesine bir baktım, sanki fiyatlar iyi gibi (sağdece açılan ana sayfadaki seritled için) içimde öylebir his uyandı. gerçi benim 1 sene önce aldığım ile şimdi aldığım arasında çok fark var,,
    Şerit led almak için uzun zamandır araştırma yapıyorum. Bir türlü istediğim ürünü bulamadım. Almış olduğum şerit ledlerden sıkıntı yaşadım. Şuan buldum bir tane site daha bakalım neler olacak.

şerit led

• Beyaz renk dekorasyon dan ziyade aydınlatma amaçlı beyaz şerit Led almak istiyorum kaliteli bir ürün olsun hiç anlamadığım bir konu bu ledler 5 metre şerit beyaz renk Led tavsiye edermisiniz?
  • Aydınlatma için trafosu ile satılan 5m 3 çipli şerit led öneririm. Silikonlu/silikonsuz olayı ise su geçirme olayıdır iç mekan ise silikonsuz almanız daha uygun olur. Gözükecek ise silikonlu daha şık olur.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür cevap içim hocam, hiç anlamadığım bir konu açıkçası kaç amper güç kaynağı gerek bunu çalıştırmak için?
  • 3çipli 5 metre için 5a 12v trafo gerekir.

GG da trafo+5m 3çipli şerit led 45-50tl oradan bakBilirsiniz.

İsterseniz aynı fiyata RGB takabilirsiniz. Rgb daha kullanışlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

3çipli 5 metre için 5a 12v trafo gerekir.

GG da trafo+5m 3çipli şerit led 45-50tl oradan bakBilirsiniz.

İsterseniz aynı fiyata RGB takabilirsiniz. Rgb daha kullanışlı olur.
    metrede 1 amper çekmektedir şerit led bunu kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: poet1903

metrede 1 amper çekmektedir şerit led bunu kullanabilirsin

Alıntıları Göster
    marka önerisinde bulunacak var mıdır?
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    besleme nasıl yapılacak?

bunu açıklayabilir misiniz? biraz detaylı,

beslemesiz 220 v a trafo ve 5 m lik şerit led i baglamak heryerde anlatılmış ama bu besleme olayı sadece "besleme" şeklinde kalmış, hiç anlatılmamış,

beslemeden kasıt, tavana gelen 220v u 5 farklı + - kablolarla çoklayıp, uzatmak mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanshan

besleme nasıl yapılacak?

bunu açıklayabilir misiniz? biraz detaylı,

beslemesiz 220 v a trafo ve 5 m lik şerit led i baglamak heryerde anlatılmış ama bu besleme olayı sadece "besleme" şeklinde kalmış, hiç anlatılmamış,

beslemeden kasıt, tavana gelen 220v u 5 farklı + - kablolarla çoklayıp, uzatmak mıdır?
    Tek çipli, 3 çipli, 8 çipli şerit led karşılaştırması

www.enrled.com.tr/serit-led-cesitleri

www.enrled.com.tr/blog/serit-led-cesitleri-ve-karsilastirmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enrgrup -- 7 Şubat 2019; 16:37:57 >

• Salona asma tavan yaptırdım serit led ve 10adet 6watt led spot doseyecdgim salonda tek bir anahtar var 10 adet spotu 5 erli gruplar halinde kontröl etmek ve serit ledi ayrıca kontrol etmek istiyorum. Kablo cekmdden bunu yapBilecegim bir yöntem varmi. Yani galiba tek hat üzerinden hepsini seri bağlayıp bir devre ve kumanda sistemi ile kumanda edebilirmiyim. (Elektrik konusunda gördüğünüz gibi 0 im ) :)
  • beseleme için pc power sup tercih edilebir
  • Konu epey eski ama buradan devam edeyim dedim.

4*5 yaklaşık 20m² bir oturma odamız var. 9*5W spor ile aydınlatılıyor ama dengesiz dağılım yapıldığı için bir kısım karanlık geliyor (beni rahatsız etmiyor aslında ) karanlık kısma LED döşeyerek ışığa takviye, gerektiği zaman da loş gözü yormayan bir aydınlatma istiyorum.

3 çip LED lere baktım metresi 1.2A den 12.5 metre, 180 watt yapıyor benim salon şuan 45W ile aydınlatılıyor zaten, çok değil mi 180W.

1 çip LED 0.4A den 60W yapıyor o bile çok ama verim nasıl olur?

Spotlar 350 lümen den 3150 lümen yapıyor. Bu şerit LED ler metrede kaç lümen oluyor. 1 çip mantıklı geliyor ama ışığı çok az gelirse boşuna almış olmak istemiyorum.

Birde mutfağa 3m LED döşeyecegim 3 çip, hepsini alamadan mutfağa alacağım 3 çip i oturma odasında deneyip fikir sahibi mi olsam.

• MySun kullanıcısına yanıt
    Tek çip çok eskide kaldı,, iyisinden 3 cipli deneyin,, aslında LED tavsiye etmem,, 220v LED ampul aydınlatmalara çeviriniz , , 7w 9w ,, 150w çok ciddi güç ...
  • Şuan LED spot var zaten, 9 adet 5er watt, ama asma tavan kısmı boş duruyor, şerit LED ile destekleyeceğim ama dediğiniz gibi 180 watt bana da fazla geliyor i yüzden tek çip nasıl olur dedim, en azından 60 watt falan yapıyor.

Asma Tavana Şerit Led Döşeyeceğim Anlayanlar Konuya Bakabilirmi
  • MySun kullanıcısına yanıt
    Kenar olsa olurdu ,, iç taraf şerit led için tercih edilmeyecek bir bölge,, şerit ledler için 1-1.5 m boyunda frolesan gibi tipleri var, onlar olur,, bu bölgede ledin görünmesi hoş olmaz, onun için kapaklı model olmalı,,

m.n11.com
    5630 8 Çipli Bar Led Çubuk Led Kasalı Opak Şeffaf Kapaklı 1 Metre - n11.com
    https://m.n11.com/5630-8-cipli-bar-led-cubuk-led-kasali-opak-seffaf-kapakli-1-metre-P202203568

veya uygun bölgelere 4-5 tane eşit dağılımli olarak 3-5w led spot da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 7 Ocak 2019; 12:49:33 >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    görünecek birşey yok, çizdiğim yerlerin orası çukurda kalıyor.
     Asma Tavana Şerit Led Döşeyeceğim Anlayanlar Konuya Bakabilirmi
  • ustalar merhaba. daha önce çok kez led döşedim ama bu sefer farklı bir uygulama yapacağım. elimde 10 metre şerit led var. 1'er metrelik 10 parçaya ayırıp her parçanın arasına 1 metre kablo bağlayacağım. İşin özeti; 10 metre şerit ledi 1 metre led, 1 metre kablo olacak şekilde toplam 20 metreye uzatacağım.

SORUM ŞU: 10 metrelik şerit led için almış olduğum adaptörün amperi, araya kablolar girdikten sonra yetersiz kalır mı? aradaki kablolar az da olsa direnç kaybına sebep olur mu?
  • utkuoztok U kullanıcısına yanıt
    1 er metrenin pek önemi yok,, 1.5mm kablo olursa iyi olur,, son 5m den sonra 0.75 e düşebilirsiniz,, çünkü genel yükün tamamı, ilk 3-4 m de yoğun olacaktır ,, ilk 1m lik kablo kendinden sonra gelen 8-9m ledin yükünü verecektir
  • Piyasadaki en kaliteli şerit LED markası hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 22 Şubat 2019; 13:10:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.