Tüm hisleriniz, tüm üzüntünüz, sıkıntınız, her ne hissediyorsanız hepsi beyin kimyası ile ilgili. Dopaminerjik nöronlarınızın sıklıkları genetik olarak değişebiliyor, ki bunlar hayatınızı belirleyen şeyler. Ben insanı bilgisayar olarak görüyorum, sürekli elektriksel aktivite var ve bu sayede ekranda görüntü oluşuyor ve onu algılayabiliyoruz. Mesela bilgisayarınızı kapattığınızda ortada bilgisayarınız diye bir şey olmaz değil mi? Ekranı göremezsiniz, o bilgisayarı kullanamazsınız. Aynı şekilde bilgisayarınızın ekran kartı veya ana kartı tozluysa, bilgisayar sorunlar çıkartır. Bilgisayarın rami düşük ise, ekran kartı kalitesiz ise yüksek kalitede oyun oynayamazsınız. İnsan beyninin donanımını değiştiremeyiz. Yani bazılarımız 200 MB Ram'e sahip, bazılarımız 4 GB Ram, kimimizin ekran kartı iyi. Bu tamamen neye sahipsek o durumudur. Yani bilgisayardaki gereksiz dosyaları sürekli temizleyerek ve donanımsal bakımını yaparak onu en iyi haline getirebilirsiniz. Yine GTA 5 oynamayacaktır o bilgisayar ama daha hızlı bir bilgisayar olacaktır ki insan beyin kimyasına dikkat eder, sürekli hazdan kaçınırsa bu da bir nevi bakım olabilir. Bunları niye yazıyorum bilmiyorum. Canım o kadar sıkılıyor ki ve kendimi o kadar anlatamıyorum ki böyle garip ve anlamsız konular hakkında sanki çok umursuyormuşum gibi ahkam kesiyorum. Offf |
Bildirim