Bu anlatacağım bana göre bir dolandırıcılıktır! Konuyu okuduktan sonra ne olduguna siz karar verin. 17.500TL'ye amazondan T5 21.5 Laptop(rtx3070) elime ulaştı windows kurdum ne göreyim laptopta rtx3060 var heralde yanlış laptop gönderdiler diye laptop ve kutuyu inceledim. Donanım bilgilerini de hiçbirşeyin üstüne yazmamışlar ne kutu ne laptopta da ne de başka yerde sadece T5 21.5 oldugu yazıyor yani kargo yada paketlemede bir hata yok. Bu laptobu kendi kişisel kullanımım için almadım başka birisine verecektim şans eseri driverları kontrol ederken 3060 olduugunu farkettim Kutu ve laptopta donanım bilgilerinin yazmaması bence bu işlerden çok anlamayan kişileri kandırmaya yönelik böyle düşünmemdeki neden bu olayın sadece benim başıma gelmemesi ve ilk değil, eminim 3070 aldığını sanıpta 3060 olarak kullanan kişiler vardır 3060 ve 3070 arasında 5000TL fiyat farkı var!!! Eğer dersenizki bu dolandırıcılık değil montaj yapandan kaynaklı o zamanda çok büyük bir beceriksizlik olduğunu söylerim Bu yaptıkları hata ile yaklaşık 1 ay insanların para ve zamanlarını gasp etmiş oluyorlar Herkesin para iade olmasını beklemeden yeni laptop sipariş verme gibi olanakları yok sonuçta bu laptoplar az para değil kredi kartı limit yetmiyor beklemeden yenisini alalım İster dolandırıcılık olarak düşünün ister beceriksizlik her türlü kullanıcıyı mağdur ediyorlar bugün 3060 laptop siparişi verdiğinizde bunun 2060 cıkmayacağının garantisini kimse veremez. Hatalı ürün göndermişiz derler gecerler ama 10 kişiye bu tarz ürün gönderip 1-2 kişi farkına varmasa büyük kar sağlamış olurlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BabyYoda -- 27 Şubat 2021; 18:35:23 > |
ASLA MONSTER LAPTOP ALMAYIN!( DOLANDIRICILIK MI BECERİKSİZLİK Mİ ? )
-
-
Lenovo alsaydın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam modeli neden daha önceden araştırıp almadınız?
Ben bir RAM alınca yada işlemci alınca elli tane yere bakıyorum hele bilgisayar konusunda ise iş biraz daha çetrefilli hale geliyor ekran kartı işlemci i7-i5 olmasını geçtim işlemci PGA mı değil mi bunlara bile dikkat eden birisiyim.
Kısacası E-ticarette bazı satıcılar milleti keklemek için tam bilgi vermiyorlar ürün hakkında. O sebepten dolayı bu tip şeyler yaşamanız çok normal. Ancak hata sizde araştırma yapmanız gerekiyordu önceden. Bir modelin bir çok farklı donanıma sahip varyasyonu olabiliyor gerekirse 10 satıcının hepsinede özelliklerini sormanız gerek.
Bazıları ise farklı ürün gönderiyor açıkçası internet üzerinden ASLA VE ASLA PAHALI BİLGİSAYAR PARÇALARI VEYA BİLGİSAYAR ALMAYIN.
Nedenine gelirsek ya kargoda başına bir şey geliyor yada E-ticaret sitelerinde satıcılar çakallık yapmak için alt model yolluyor ve üstüne iade yapmaya kalktığınızda sizin aslında üst model için verdiğiniz paranın üstünde %50 daha fazla fiyat koyarak iade yaparak tekrar satın almanızı istiyorlar bu yeni bir tip dolandırıcılık çeşidir kasıtlı olarak yapılıyor.
Gerekiyorsa gidin mağazadan birebir kendiniz alın çok pahalı şeyler için 3. kişi ve aracı kurumlara güvenmeyin.
Monstera gelirsek:
Adamlar normalde asyada çanta yapıyordu sonradan bilgisayar işine giriştiler. Kasa kalitesi son derece kalitesizdir (MSI'ın ki kadar kalitesiz MSI kasalarıda aynı adi plastikten yapılıyor almaya kalktığınızda ABS olmayan dandik plastik kasaya 900 TL isterler)
Clevonun kasalarını kullanır Monster, aynı şekilde MSI'da aynı mantıkta satış yapıyor leopard serilerinde.
Monster şişirilmiş balondan başka bir şey değildir bir çok ürünü sıkıntılı problemli. Fazla ısınıyor. Onun yerine yukarıda ki arkadaşın dediği gibi Levono alın yada asus alın, Dell alın, Acer alın, HP alın ama gidip MSI ve Monstera para vermeyin. Tecrübe ile sabittir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 18 Mart 2021; 15:1:0 >
-
Merheba hocam laptop araştırmaya başladım ve bu yazınızı görünce size danışmak istedim tercrübenizden yararlanmak isterim.
masaüstüm mevcut anakart sorunu varmış bilgisayarcıya götürdüm anakartı sıkıntılı dedi evlilik arefsinde olduğum için eve laptop almaya niyetlendim.
bilgisayarcıya dedim laptop önerirmisin filan diye oda bu ürünü gösterdi elinde mevcut https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-3-core-i5-10300h-2-4ghz-16gb-1tb-256-ssd-15-6-gtx1650ti-4gb-w10.html . tabi benim fiyaat maksimum 7 zorlarsam 8 bin dedim bu ürünü benim bozuk bilgiyarı alıp 8500 filan bırakım dedi.
monmstar zaten hep gözüme çarpıyordu acaba 8 bin tl bu önerdiği laptoptan daha iyi bir laptop varmıdır yoksa bu ürün iyimidir.
oyun sadece cs go oynarım ve genellikle web tabanlı işlerimi hallederim öyle güncel yeni çıkan oyunları pek oynamam.
bozuk pc özellikleri 16 gb ram i5 4460 işlemci 240 ssd ekran kardı amd radeon hd 7800
şimdiden teşekkürler ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiuşak53 -- 18 Mart 2021; 21:48:40 >
-
Öncelikle bazı teknik servisler çakal esnaflık yaptığından anakart bozuk gibi bir bahane ile aslında bozuk olmayan parçayı bozukmuş gibi gösterebiliyorlar. Sorun çok daha başka bir yerdedir belki ancak anakart deyip maaliyeti artırabiliyorlar. İşini bazılarıda gerçekten hakkı ile yapıyordur doğru söylüyorlardır ancak bunu bilemeyiz.
Ondan dolayı kendi tamirimi kendim yapmayı öğrendim her türlü bakımı, tamiri, modifikasyonu kendim yapıyorum evde. Çok bilindik yerlere güvenebilirsiniz teknik servis olarak yani distrübitör firimalarla anlaşmalı teknik servislerden bahsediyorum ancak mahalle bilgisayarcısına gittiyseniz ramleriniz bile çalınabilir dikkat edin.
Monster bilgisayarları kadıköyde ki yerinde incelemiş birisi olarak şunu söylemeliyim bu cihazlar çok ısınır, kasa kalitesi berbattır. Her ne kadar servisi iyidir denilsede kullanılan parçaların çoğu sıkıntılı parçalar ve bazen teknik servisin saçma sapan hareketleri olabiliyor:
Monsterda bu tip sorunlar olduğundan ben pek önermiyorum. Ha diyebilirsiniz ki MSI var. Evet MSI var alternatif olarak ancak MSI leopard serilerinde saçma sapan düşük kalite parçalar kullanıyor ve bilinçli bir şekilde bir mühendislik hatası bırakılıyor. GP62M 7RD leopard serisini kullanan birisi olaran 3. senemde bilgisayarımın klavyesinin r,f,c,0-9 ve bir çok tuşu gitti. Soruna neden olan şey ise şu klavye flex kablosunun içinden geçen saç teli kadar ince olan bakır tellerin işlemci ve ekran kartı ısısından genleşip büzüşmesinden dolayı ve çok gergin ters tarafta olacak şekilde tasarlanmış olması. Anakarta çok ters bir açıyla takıldığından klavye kablosu zamanla kırılıyor içten içe.
Peki aman ne olacak klavyeyi değiştiririm en fazla diyebilirsiniz. Hahahah bunu bende söyledim MSI gitmiş klavyeyi üst kasaya plastik araba tampon perçinleri ile lehimlemiş. Yani gel kardeşim teknik servise diyor. Teknik servis yani servis point var bu mecidiyeköyün orada gittim sordum dedim ne kadar maal edilir bu iş.
Adamlar bana dedi ki biz üst kasayı komple değiştiriyoruz klavye değişimi için (lehimli ya hani) adi bir plastik parçası için benden 1125 TL istediler. Garantim biteli 3 ay olmuştu şansa bak!
Peki ben ne yaptım? Tabii ki yan sanayi klavye aldım bana 435 TL'ye maal oldu ve bilgisayarın içini açıp parçalarına ayırdım kendimi kasap gibi hissettim açıkçası. Zaten kasa kalitesi o kadar dandik ki... Ekranı tutan menteşe vida bölmelerini tutan plastik kısımlar çatlamış 1 tanesi koptu zaten diğer 2 tanesinden 1 tanesi Allaha emanetti çok oynamadan söktüm çıkardım. Klavyeyi gecenin 1'inde sökmeye başladım tek tek... Havya ile ısıta ısıta tek tek söktüm o plastikleri sonra bir çay tabağına doldurup yeni klavyeyi montajlayınca tekrar o plastik parçaları geri lehimledim.
Şu an sıkıntı yok ancak bir bilgisayar alacaksanız bu tip şeylere dikkat edin gerekirse montajlama gibi konulara dikkat edin bilgisayarın anakartının nasıl bağlantı yollarına sahip olduğuna çok dikkat edin.
Açıkçası lenovo genelde üzmez fakat kesin konuşmakta pek doğru değil çünkü her cihazın kendine has bir kronik sorunu olabiliyor gerek bilinçli gerek bilinçsiz bir mühendislik hatasından dolayı.
Yani özelliklerine bakıp aldanmayın içinde nvidianın şu ekran kartı var intelin şu işlemcisi var bunlar en son bakılacak şeyler. İlk bakılacak şey bu cihazın anakartının üzerinde işlemci ve ekran kartının konumları nerede? Kablolama nasıl yapılmış, soğutma sistemi nasıl montajlanmış bunlara dikkat edilmeli.
Bunuda dediğim gibi almak istediğiniz ürünün youtube'da sökme ve tamir veya problem videolarından bir fikir elde edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 19 Mart 2021; 15:57:42 >
-
hocam mesajını gayet iyi anladım bu yaşıma kadar hiç laptop ile içli dışlı olmadım genellikle masaüstü kullanıcısıyım değişiklik olsun diye laptop aliyim dedim o yüzden laptop ile hiç bir fikrim yoktu gayet siz yazana kadar.
evet mahalle bilgisiyarcısı doğrumu diyor yalanmı diyor bilgim yok ama gözümün önünde tek tek takıp çıkarıp denedi parçaları ekran kartı ram vs filan son olarak anakart sıkıntılı dedi belki ufak bir sıkıntısı vardır bilemiyorum lakin internetten araştıra araştıra anakart kitlenmiş gibi konulara geldim ve CCMOS diye parça varmış onu çıkarıp taktım derken pc açıldı bir kaç gündür bilgisayar açılıyor maşallahı var. lakin açılması sıkıntı değil önemli olan ne tür laptop almayalım ve hiç bilgim yok malesef laptop konusunda. o yüzden sizden rica etsem laptop önerme şansınız varmı bütçe 8 bin ? şimdiden teşekkür ederiyorum
-
Açıkçası şu an ne bilgisayar nede sistem toplamak için iyi bir zaman. Şu an Dünya genelinde bir stok sıkıntısı çekiliyor ben olsam Laptop almak yerine mevcut sistemi ayakta tutmaya çalışırdım çünkü bir gün bu piyasa düzeldiğinde bu aldığınız ürünler tamamen çöp olacak.
Ben normalde B450-F'li sistem dizeceğim dizemiyorum. 2000 TL'ye eski nesil ofis laptopu bakıyorum Anneme şu ana bulamadım pek dişe dokunur bir şey.
Ancak illede alacağım diyorsanız şunları önerebilirim:
Özellik konusunda gayet fiyat performansa sahip.
Biraz daha bütçemin üzerine çıkarım diyorsanız şu gayet iyi:
Ancak ben şu an ki piyasa durumunda bilgisayar almanızı önermiyorum çünkü fiyatlar çok yükseldiği gibi bir anda bir gün düşebilir. Şu an madencilik, corona, tedarik vs sıkıntı ediliyor.
Ben mesela şu an evde ki eski 10 senelik cihazlar bile olsa yedek parça, adaptör toplamaya başladım. Bakımları randımanlı çalışamaları için her şeyi yedekliyorum. Ülkemizde F-35, Leopard tank parçaları ambargosu sadece bunlarla kalmadı ciddi bir ambargo aynı zamanda ev aletlerinide vurdu batı bloğu bize ambargo uyguladığı için bir çok açıdan sıkıntılı durumdayız. Hani bırakın tedarikçileri bir çok yeni nesil bilgisayar, playstation kara borsaya düşmüş adamlar kafasına göre fiyat biçiyor al alabilirsen kısaca...
Masaüstü sorununuza gelince Bios üzerinde bug oluşmuş olabilir CMOS pili sökülüp 5 dakika veya 10 dakika bekletilince güçten kesilip bios sıfırlanmaktadır bu aynı laptoplardada geçerlidir.
Yukarıda attığım dell ile muhtemelen aynı anakart ve aynı kasayı kullanıyor yani büyük ihtimal parça dizilimleri anakart tasarımı benzerdir bu modelle. Ben olsam Dell alırdım sebebine gelecek olursak. Klavye bağlantıları görüldüğü gibi sağ alt tarafta verilmiş MSI gibi çok saçma bir şekilde kıvrılmıyor ve anakartın ters tarafına takılmamakta. Fakat bu şu demek değil makine çok yüksek ısılarda klavyenin flex kabloları genleşip büzüşmez.
Makineyi kullanacaksanız çok sağlamda bir soğutucu almanızı öneririm aksi halde Battlefield 4 gibi ağır oyunlarda ekran kartı ve işlemci üzerinden ısı çok çıkacağından ve klavyenizin kablosu tamda işlemcinin altında kaldığından bundan etkilenecektir.
Bahsettiğim MSI'da 3 sene sonunda yaşadığım olay tamda 4:10'da ki durumdur. Belli bir yerden sonra ortada ki o gördüğünüz kablo bükülüp klavye kullanılmaz hale geliyor. Yani muhtemelen 3. senenin veya 4. senenin sonuna doğru klavye değiştirmek zorunda kalabilirsiniz burada ki video gibi.
Soğutucu alacaksanız fanın çapı 20 CM yani 200 mm olmalı. Kullanılan malzemeler alüminyum veya krom olmalı. Ayrıca sakın ama sakın gidip soğutucuyu bilgisayarınızın USB portlarına takmayın. Güçlü bir adaptöre bağlayıp çalıştırın gücü prizden çeksin. USB'ye bağlarsanız yüksek ihtimal USB portlarınız bozulacaktır uzun kullanım sonucunda.
Soğutucu olarak Zalmandan şaşmayın. TX, Rampage, Addison gibi adi çin malı kalitesinde ürün satan firimalardan uzak durun. 3 tane TX soğutucu değiştirdim hepsinde fan deviri 2 ay sonunda düşüyor kontrolcü arza veriyor.
Son olarak termal macun yenilemeyi biliyor musunuz bilmiyorum ancak öğrenin çok basit bir işlem. Macun olarakta Thermal grizzly kryonaut önereceğim 1 gramı 100 TL felan pahalı biraz ancak senede 1 kere sürseniz yeterli işlemci ve ekran kartı ısısını ciddi anlamda düşürüyor. 6 Ayda bir fanları düzenli olarak temizleyin boya fırçası ile. Saç kurutma makinesi veya süpürge tutmayın fanlara motorunu bozabilirsiniz. Normalde noctua h1 önerirdim fakat noctua h1 yüksek ısılarda çok çabuk buharlaşmakta, thermal grizzly genelde overclockçuların kullandığı macun ve kendini kanıtlamış bir ürün pişman olmazsınız ben kullanıyorum oyunlarda 77-79 derece olan MSI laptop 65'den yukarı çıkmıyor artık.
Bu son dediklerim zorunlu değil ancak dikkat edilmesi gereken hususlar laptoplar çabuk ve çok ısındığından bu tip ince ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor şayet uzun süre kullanma planınız varsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 19 Mart 2021; 21:54:50 >
-
Hocam linkini attığınız Lenovo laptopun r5 4600h-1650 li versiyonunu kendim kullanıyodum, 10300h-1650ti li versiyonunu da arkadaşıma tavsiye ettim aldı. Öncellikle şunu söyleyeyim ki 1650ti li bir laptop 10k etmez kesinlikle şuan almayı düşünmeyin. İndirim bellemenizi öneririm.
Cihazın kötü/eksik yanlarından bahsedeyim. Ben ryzen işlemcide sıcaklık problemi çekmedim ama arkadaşım i5 ile 90 a vuruyordu nerdeyse. Nedense intel de 10. nesilde undervoltu iptal etmiş. Ama windows ayarlarında işlemci güç kullanımını %99 a çekerek çözdük o problemi. Sonrasında daha oynanabilir seviyelere geldi sıcaklıklar. Fanların ikisi de numpad tarafında olduğu için wasd tarafı biraz daha ısınma yapıyor. Zaten harici klavye kullanacağım derseniz rahatsız olmazsınız.
Onun dışında ekranın nit değerleri çok yüksek olmadığından biraz parlak mekanlarda veya açık yerlerde rahatsız olabilirsiniz.
Esnaf tanıdığınzla ilgil tam anlamıyla bir yorum yapamam ama bence bulabilirseniz bir yada iki güvenilir yere daha göstermeye çalışın cihazı. Onlar da aynı problem var derse ikinci el olarak kendiniz şu şu problemi var diyerek satmanızı öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkürler galiba anlattığınız laptop bu https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-intel-core-i5-10300h-8gb-512gb-ssd-gtx1650ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81y400d9tx-pm-HB00000VT34W eğer buysa bunu incelemeye başlıyorum :)
teşekkürler başka bilgisarcıyada gösteriyim aynısı derse o zaman dedğiniz gibi yaparım lakin ne kadar ederki bilgim yok ? pc özelliikler i5 4460 16 gb ram readeon hd 7800 ekran kartı
-
Aynen arkadaşımın aldığı laptop buydu.
Valla piyasa hakkında hiç bilgim yok cihaziniz ne kadar eder hiç bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X