Şimdi Ara

Askerlikten muaf olmak veya bedelliye çevirmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    2020 Ağustos ayında ülseratif kolit teşhisi konuldu. Şu anda bazı ilaçlar kullanıyorum. Askerlikten muaf olmak için askerlik şubesine gittiğimde tecilim devam ettiği için hastaneye gönderemeyeceklerini söylediler. Tecili iptal edip askerliğe başvurmam gerekiyormuş. Tecili iptal ettik ve edevletten askerlik tercihini doldurdum. Sınıflandırma belli olduktan sonra hastaneye sevk ediyorlarmış. Ancak kendi doktoruma askerlikten muaf olma konusundan bahsedince o günkü durumuna göre karar verilir diyip kafamı karıştırdı. Muaf edilmeyip 6 ay askere gitme durumu olursa sınıflandırmam belli olduktan sonra bedelli askerliğe çevirme şansım var mıdır?




  • Geçmiş olsun, bildiğim kadarı ile askerlik yapılacak olan yer açıklanana kadar bedelliye çevirme ve yapma seçeneğin bulunuyor. Yer belli olup sülüs kağıdı dedikleri belge çıktıktan sonra başvurulamıyor. Ancak bedelli dahi yapabilmek için sağlık kurulundan askerliğe elverişlidir kağıdını almanız gerekli. Sonrasında sistem güncellenir sonra bedelliye başvurabilirsiniz.

  • Bugün askerlik şubesi ile konuştum. Daha önce de dedikleri gibi askerlik tecili bozmadan muayene olamayacağı söylediler. Eylül ayında tecil bozup yaptığım başvuru edevlette kaybolmuştu ancak sistemden baktığımda bir sıkıntı görünmüyor ayın 22 sinde belli olacak dediler.

    Sınıflandırma olduktan sonra bedelliye çevirebiliyor muyum sorusuna ise kesin bir cevap veremediler. Önceden sınıflandırma belli olduktan sonra bedelliye başvurulamıyordu ama artık askere gitme tarihi gelene kadar bedelliye başvurulabiliyor olması lazım dedi. Ancak bu yürürlülüğe girmemiş olabilir emin değilim dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla o konu karışık ama yasaya göre değil. Yasada açıkça sınıflandırma olsa bile bedelli başvurusu yapabilir deniyor. Bedelli yapamayacak olanlar asker kaçağı veya bakaya kalanlar. Şubede çalışanların çoğu konuya çok uzak olup mevzuat falan da takip etmedikleri için milleti rezil ediyorlar.

  • serdar11tr S kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de benzer durumdayım . Eylülde tecili bozmak için başvurdunuz hala bekliyor musunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.