Şimdi Ara

askerlik ve sakal (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
10.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurallar niye insanlara bu kadar batıyor, bazıları da okulda saç uzatılsın falan yazıyordu. Bu dh insanları çok ilginç.
  • eminim onların dedikleri saç uzatma kız saçı gibi yada ölümüne jölelenmiş uzun saç değildir
    ben ayda 3 kere saçımı kestirdim bu yüzden saçlarım uzundu bayağı uzundu birşey falan sürmüyordum okuldan kes dediler kestirdim 2 gün sonra saçların senin yine uzun dediler bir daha kestirdim yine beğenmediler kavga dövüş bağırış çağırış tehditle kestirdim yine 3 kere kestirdim en sonunda kısacık asker saçı gibi yaptırdım
    yani benim saçlarım uzun olunca derslerimi anlamıyorum yada saçlarım başkalarını rahatsız mı ediyor
    yada kel müdürlere ve yardımcılarına mı batıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 2 Mayıs 2010; 19:36:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

Orijinalden alıntı: maximusix

sakal istirahati alırsın revirden haftada 1 tıraş olursun çok sivilce çıkarsa

hemen de veriyorlar

Ayrıca; vatani görevi yapmamak için olaya mok karıştıranlar, sizi kınıyorum!

istemesini bileceksin

bu arada şafak doğan güneş
  • tersten traş olmak gerekiyor mu ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzhn-

tersten traş olmak gerekiyor mu ki

hayır gerekmiyor
  • üfff hergün traş hergün traş birgünde tugay komutanı demez ki arkadaşlar bugün traş olmayın, eğitim de yok. bugün herkes yatsın.
    hiçbirinde o cesaret yok. tek bildikleri emir vermek askeri çükmek. Allahtan ben yaptım bitti.
  • ADAM HAKLI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

bedelli yok diye biliyorum artık herkes ilkokul mezunu olsun üniversite mezunu olsun
    12 ay ve er olarak yapacak
    yani
    1 senemiz heba olacak o kadar okuyacaz ve bittiği gibi orduya
    eee nereye gitti bizim yararlı eleman olma hayalleri
    askerliğe karşı değilim ama öğrenim seviyesine göre süre olmalı
    hem er olarak gideceğiz cahil biriyle aynı rütbe hırsızlıkta olur herbirşey de
    1 ay eğitim ve sonra dağa,sonra şehit
    senin aldığın 1 aylık eğitim nereye elin çapulcusunun cocukluktan beri aldığı silah eğitimi nereye
    iman gücüde bir yere kadar

Duygularıma tercüman oldun

• peki aşşası için de kontrol var deniyor ne kadar doğru
  • her şeye rağmen genede güzeldi
  • Yahu başka sorununuz mu kalmadı, sakalını tersten alma olsun bitsin, yamuk yumuk kesersen tabiki sivilce çıkar. Al 3-4 bıçaklı jilet vur tek sefer düzgünce, bir şeyin kalmaz.
  • iyiki zamanında yapmişin yani geçen sene şimdi git deseler walla billa kaçardım askerden

pasaport her zıkkım var ömrüm cürürdü la
  • istersen ayda bir traş olunan yerlerde var doğu- güneydoğuya doğru gittinmi fazla sinek kaydıyı aramıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

istersen ayda bir traş olunan yerlerde var doğu- güneydoğuya doğru gittinmi fazla sinek kaydıyı aramıyorlar

Doğuda zaten şartlar kayıyor insana ozaman batıda yapsaydımda günde 2 kez sinek kaydı traş yapsaydım diyor :) ama askerlik bir borç ve bu borcu ödemek zorundayız.:)
  • Makinayı çalarlar lan orda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhacir

Ya ben onu geçtim benim sınırı geçen kıllar var ben orayı nasıl yapacam.Jilet vurursam çok kötü olur genelde cımbızla alıyorum.ne yapmalıyım

lazer epilasyon kesin çözüm

• ya kimse alınmasın da okudum az askerlik yapıcam muhabbeti biraz saçma geliyor bana.. tamam okudun kafan çalışıyo da bana mı okudun kısa dönem istiyosun.. Okuyan kendine okuyo. Ona göre para kazanıyor zaten.. Her üniversite mezunu adam bi icat mı yapıyo sanki bu ülkede bi aşı mı buluyo..
    Okudum ben ordaki ilkokul mezunuyla aynı muameleyi mi görücem.. Eee hani eşittik. Herkesin üniversite mezunu olduğunu düşünün. Ayak işlerini kim yapıcak ? Kadrolu subaylar mı ?
    Ben sadece kısa dönem askerlik için üniversite okuyan birsürü insan tanıyorum.
    Ben askerlik süresi çok olsun demiyorum da üniversite mezunu ayrı ilköğretim mezunu ayrı da olmasın.. Okumayan insan insan değil mi ? Okuyan için zaman kaybı da diğeri için değil mi ?
  • bizim sülale full 25 yaşından sonra çıkmış şimdi ben askerde sakalım olmadığı halde traşmı olcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaNGMaN_tr

ya kimse alınmasın da okudum az askerlik yapıcam muhabbeti biraz saçma geliyor bana.. tamam okudun kafan çalışıyo da bana mı okudun kısa dönem istiyosun.. Okuyan kendine okuyo. Ona göre para kazanıyor zaten.. Her üniversite mezunu adam bi icat mı yapıyo sanki bu ülkede bi aşı mı buluyo..
    Okudum ben ordaki ilkokul mezunuyla aynı muameleyi mi görücem.. Eee hani eşittik. Herkesin üniversite mezunu olduğunu düşünün. Ayak işlerini kim yapıcak ? Kadrolu subaylar mı ?
    Ben sadece kısa dönem askerlik için üniversite okuyan birsürü insan tanıyorum.
    Ben askerlik süresi çok olsun demiyorum da üniversite mezunu ayrı ilköğretim mezunu ayrı da olmasın.. Okumayan insan insan değil mi ? Okuyan için zaman kaybı da diğeri için değil mi ?

Banada okumayan birinin okuyan biriyle aynı süre askerlik yapması saçma geliyor. Toplumda biri okuyorsa bunun getirisi önce topluma sonra kendisinedir. Bir toplumun gelişmesi okuyanların sayesinde oluyor, vasıfsızların sayesinde değil.

Okuyan biri ortalama 25 yaşında mezun oluyor, okumayan biri ise 19-20 yaşlarında askere gidiyor. Bu durumda askerlik süresinin aynı olması okuyan için haksız bir duruma dönüşüyor. Bu adam para kazanacak, evlenecek, iş hayatına atılacak vs. Bir sürü emek ve yatırım yapılarak okutulan birinin, kanı beş para etmez teröristin önüne yem gibi atılması da cabası.

Ayrıca ortalama erkek ömrünün 67 yıl olduğu bir ülkede insanların ömründen 1 sene çalınması doğru gelmiyor bana. Bu okumuş ya da okumamış herkes için geçerli. Zorunlu askerlik, bir savaş durumunda silah altına alınacak erkeklerin askerlik hakkında eğitilmesi amacıyla konulmuştur. Ama bu Türkiye'de böyle değil. Bu eğitim 1 ay sürüyor bildiğim kadarıyla, gerisi angarya. Hele bir de terör durumu var ki bu malum bölgelerde, 1 aylık eğitim almış bir askerin, dağlarda silahla yatıp silahla kalkan, gerilla taktiğini uygulayan teröriste karşı operasyona gönderilmesi tam bir vurdumduymazlık. Teröristlere karşı yapılacak operasyonlarda; yetenekli askerlerden, gönüllü olarak katılmak isteyenler iyi bir eğitim koşuluyla ve kadrolu, maaşlı, daimi özel timler oluşturulmalı. Normal asker en fazla karakollarda nöbet tutmalıdır. Devletin, özellikle orduda ki komutanların, bu milletin evlatlarını tükenmez bir güç gibi düşünülerek "biri ölürse, yerine diğeri gelir" tarzında yaklaşımlardan sıyrılması lazım.

Herkesin okumuş olması durumu farklı tabi ki. Bu durumda herkesin eşit askerlik yapması doğaldır.Tabi yukarıda belirttiğim şartlarla...

• @ensar2606
    Evet haklı olduğun noktalar var gerçekten okuyan bir kişinin mezun olduğunda yaşı da ilerlemiş oluyor. hatta yazdıktan sonra da bunu düşündüm.
    Ama şu konuda bence yanılıyorsun okuyan birisinin getirisi öncelikli olarak kendisinedir.
    Sonuçta okuyan bir kişi ülkeme faydalı bir birey olmalıyım zihniyeti taşıyor demek biraz tartışılır olur. Yani adam o kadar muhasebe okuyor ve nereden vergi kaçırırım derdinde :).. neyse konu bu değil tabi ama herkes için 15 ay da 12 ay da uzun bir süre. okuyan okumayan diye ayrılması bana yanlış geliyor.

Tabi ki askerlik görevi yapılırken aynı kefeye konulamaz. Sonuçta verilecek görev, iş farklı olmalıdır zaten buna lafım yok. ama süre konusu bana adaletsiz geliyor. Tutup da üniversite mezununu tuvaletçi ilkokul mezununu çavuş yapmak da elbette adaletsizlik olur.
    Belirtmediğim diğer söylediklerine de katılıyorum.. Bu zihniyet varken..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.