Şimdi Ara

Askerlik sistemi değişti (08.03.2019) Gelecek sene askere gitmeyi düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    8 mart 2019 yeni askerlik modelinin açıklanması - ekşi sözlük
    https://eksisozluk.com/8-mart-2019-yeni-askerlik-modelinin-aciklanmasi--5963503?a=popular&p=1

Arkadaşlar askerlik sistemi değişti. İşin beni ilgilendiren tarafı şu:
    Artık lise mezunları ya da ilkokul mezunları 6 ay zorunlu askerlik yapıp terhis edebilirler. Bu yüzden 2020'de askere gitmeyi düşünüyorum, bu sene istediğim bölümü/üniversiteyi kazananmam zor. Yaşım da 21 olduğu için tecil hakkımın dolmasına sadece 1 yıl kalıyor. 2020 de 6 ay askerlik yapıp eve dönecem ve kafam rahat olacak. Mantıklı mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 8 Mart 2019; 14:24:56 >

• Yani kısacası ilkokul mezunu da olsan lise mezunu da olsan lisans mezunu da olsan eğer bedelli askerlik yapmazsan min. 6 ay askerlik yapıp terhis edebilirsin. Yani artık herkes eşit. Eğer bedelli askerlik yapacam dersen 1 ay zorunlu eğitim alıp 31 bin Tl. verip askerliği bitiriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 8 Mart 2019; 14:39:51 >
  • up up arkadaşlar, benim için önemli bir konu
  • Senin bilecegin bir sey hocam. Ama askere gittikten sonra bir çok şey değişiyor. Bence askerligi ertelemeye çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yine Vanda askerim kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 senedir evdeyim, hiç arkadaşım falan yok. Biraz değişiklik istiyorum. Hedefim tıp ve bu sene olmayacak gibi.
    Ayrıca ben bedelli askerlik yapmayı düşünmüyorum. Yani lisans mezunu da olsam seneler sonra yine 6 ay askerlik yapacam. E şimdi gitsem daha iyi olmaz mı. Büyük bir yük kalkmış olur üzerimden. Sonrasında evime gelip rahat rahat dersimi çalışırım ardından üniversiteye giderim askerlik derdi olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 8 Mart 2019; 14:39:8 >
  • Hocam valla arkadaşın dediği gibi askerlikten geldikten sonra hala istediğiniz yer için çabalayacaksanız üstünüzden büyük yük kalkmış olur doğru. Ama geldikten sonra önünüzde askerlik , vs gibi mevzu kalmadığı için ve yaş 22 falan olduğu için çevreden git iş bul vs. gibi tepkiler gelebilir ailenizden vs. ha yok ben onlarla da konuştum askerden gelince rahat rahat istediğim yer için çalışacam dersen hayırlı teskereler.
  • RemyDeGourmont R kullanıcısına yanıt
    Hocam hedefim için her zaman çabalarım tabii. Ayrıca ben çevremi takmıyorum hocam, kim ne derse desin. İş bul vs. lafları beni ilgilendirmez. Ailemle de konuşurum zaten, durum böyle olacak diyecem onlara. Bir şekilde kabul ettirecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 8 Mart 2019; 15:5:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polizom P kullanıcısına yanıt
    Bence egitimini daima 1.siraya al

• AlienPickless9 A kullanıcısına yanıt
    Kaybedecek bir şeyim yok hocam. Zaten kaç sene kaybetmişim. Yani tamam hedefim yüksek ama temelim de ahım şahım değil. Bu yüzden askerliği düşünüyorum.. Yani hedefimi gerçekleştirmem öyle kolay olmayacak. Belki yıllarımı alacak. Zıkımsonık bir düz liseden mezun oldum, obpm 65. Liseden mezun olduktan sonra temelim 0 dı. Şimdi biraz toparladım.
    Ayrıca hocam zaten temelim iyi olsaydı bugün bu askerlik meselesi aklımdan bile geçmeyecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizom -- 8 Mart 2019; 15:41:59 >
    Sana kalmis iyi dusun yinede

• Bedelliye de hizmet zorunlu olması kötü oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bizim memlekette yarin ne olacağı belli değil bakarsin baska sistem gelir keske gitmeseydim veya gitseydim dersin. Önceliğin üniversite olmasi bence daha mantıklı bir hareket olur.

Bir de ne kadsr umursa veya umursama askerden dönüp geldikten sonra insanlarin sana bakışı da değişir. Bu ister istemez psikolojik olarak yorar seni zaten askerlik kadar bela bir sey yok askerden geldikten sonra belki 3-4 ay adam akıllı derse odaklanamayacaksin. Binbir türlü hayat var seninki de böyle bir hayat olur olmaz değil ama düşüncen bana absürt geldi açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geçen yine Vanda askerim -- 8 Mart 2019; 16:50:13 >
  • İyi olur 6 ay kafa dinlersin (ders anlamında tabi )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.