Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.770
Cevap
134
Favori
1.092.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muhakkak askeri hastane olmalı dostum.Seni bölgene en yakın askeri hastaneye yönlendiriyorlar ..Mesela zonguldaktaki bir akrabamı gölcüğe yollamislardi aynı sekilde kırıkkaledeki bir arkadaşım da ankara ya sevk edilmişti.
  • evet arkadaşlar 1 saat önce savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir (33/df1) raporumu almış bulunuyorum. yaklaşık 200 kişiyi içeri aldılar 150 sine çürük verdiler. 10 15 kişi olarak aldılar sırayla içeri. (askerligini aktif olarak sürdüren birisinede çürük verdiler.)

2.sene olupta kilosu +41 olanlara kesinlikle verdiler 33/d. 35-36 kilo fark olanlara felanda 33/b verdiler. gerisine 1 yıl erteleme.

etimesgut asker hastahanesi aşırı rahat patır patır 33/d verdi adamlar. kural neyse onu uyguluyorlar.

yüzümüze bile bakmadılar parmak basıp çıktık dışarı. parmak bastırdıklarına çürük verdiler gerisine erteleme. içeride 5 saniye durduk.

doktor ne yazdıysa %100000 uyuyorlar deiştirmiyorlar.

bundan sonra nolacak bakalım Allah yolumu açık etsin ayvayı şimdi yedim galiba.

he kiloyu yazmayı unuttum onuda yazıyım.

1. gidişimde askeriye hastaneye göndermeden 33/c verdi. (178 e 119 kg )
    2.gidişimde etimesgut asker hastahanesine gönderdiler 2 gün sürdü işlemler. (179 a 123) 33/df1.

edit : kiloyu yanlış yazmışım 121 deil 123.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 3 Şubat 2013; 11:37:46 >

• dostum hic curukler arasında 2012 eylül-ekim gibi gidipte bu yıl ocak ta curuk verdikleri olur mu keza sürpriz olmaz insallah ben de bu sene erteleme alip 2014 de asker olurum diyorum ..Eger curuk verirlerse itirazla falan ugrasmak istemiyorum da (ilk gidisimde 2012 eylul +50 idim simdi de gene +50 yim ama arada 4 ay var ) .

Bu arada hakkında hayirlisi neyse o olsun dostum sen mutluysan aldigin karar biz de mutluyuz :D ..Bu arada gelene gidene cürük vermeleri ilginc acaba mevzuat mi degismis birseyler ogrenebildin mi ..Bana da randevu icin ayın 22 yada 23'üne gün verdiler var daha yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

dostum hic curukler arasında 2012 eylül-ekim gibi gidipte bu yıl ocak ta curuk verdikleri olur mu keza sürpriz olmaz insallah ben de bu sene erteleme alip 2014 de asker olurum diyorum ..Eger curuk verirlerse itirazla falan ugrasmak istemiyorum da (ilk gidisimde 2012 eylul +50 idim simdi de gene +50 yim ama arada 4 ay var ) .

Bu arada hakkında hayirlisi neyse o olsun dostum sen mutluysan aldigin karar biz de mutluyuz :D ..Bu arada gelene gidene cürük vermeleri ilginc acaba mevzuat mi degismis birseyler ogrenebildin mi ..Bana da randevu icin ayın 22 yada 23'üne gün verdiler var daha yani.

hocam hevesini kırmayımda senin hiç şansın yok... bu arada endokroloji doktorunda bitiyor iş. o ne derse aynen oluyor. adama gitmek istedigini söyle yoksa acımaz valla. heralde yönetmelik deişti.hepside 2.senesindeydi. kitapta yazana kelimesi kelimesine uyuyor adamlar.

mevzuat hakkında bilgi alamadım çünkü 2 doktor + 1 heyet gezdim. hepsini toplasan 1 dakika durmamışımdır. adamlar jet hızıyla giriyon çıkıyon. oldu bittiye getiriyolar.

eylül ekim olayına dikkat etmedim. ama evrakları aldıktan sonra çogunun evragını okudum yanlarına gidip. en kötü ihtimal 33/b vermişler oda savaşta asker sadece savaş felanda çıkmaz zaten. zaten parmak basanlar bi tarafa basmayanlar bi tarafa toplansın dediler. parmak basan sayısı 3 kat fazlaydı. hepside çürük almıştı.

gözünde keratokonus olan birini 3.yılamı 4.yılamı ne bırakmışlar ama. kilo konusunda çok katılar. şeker hastalarını felanda 3-4 e felan bırakıyolar.

aşırı zayıf olanlarada vermişlerdi. 2-3 tane gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 16 Ocak 2013; 16:54:32 >

• offf yapma yaw :( canım sıkıldı şimdi ..33C hala var ama değil mi ? 33b-d 'den bahsettin ama erteleme alanlarda oldu sonucta 2.ve 3.kontrolleri olmasına ragmen ..Ben doktora ağlayım artık .
  • quote:

Orijinalden alıntı: P4P800

evet arkadaşlar 1 saat önce savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir (33/df1) raporumu almış bulunuyorum. yaklaşık 200 kişiyi içeri aldılar 150 sine çürük verdiler. 10 15 kişi olarak aldılar sırayla içeri. (askerligini aktif olarak sürdüren birisinede çürük verdiler.)

2.sene olupta kilosu +41 olanlara kesinlikle verdiler 33/d. 35-36 kilo fark olanlara felanda 33/b verdiler. gerisine 1 yıl erteleme.

etimesgut asker hastahanesi aşırı rahat patır patır 33/d verdi adamlar. kural neyse onu uyguluyorlar.

yüzümüze bile bakmadılar parmak basıp çıktık dışarı. parmak bastırdıklarına çürük verdiler gerisine erteleme. içeride 5 saniye durduk.

2.gidişimde etimesgut asker hastahanesine gönderdiler 2 gün sürdü işlemler. (179 a 123) 33/df1.

edit : kiloyu yanlış yazmışım 121 deil 123.
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner-yazici -- 7 Nisan 2013; 15:36:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kagan2006

quote:

evet arkadaşlar 1 saat önce savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir (33/df1) raporumu almış bulunuyorum. yaklaşık 200 kişiyi içeri aldılar 150 sine çürük verdiler. 10 15 kişi olarak aldılar sırayla içeri. (askerligini aktif olarak sürdüren birisinede çürük verdiler.)

2.gidişimde etimesgut asker hastahanesine gönderdiler 2 gün sürdü işlemler. (179 a 121) 33/df1.

hayırlı olsun, olması gereken o aslında kanun neyse o.

sagolun hocam. bencede kanun neyse o uygulanmalı. çifte standart başkasının hakkını yemekle eşdeğer kul hakkına girer.türkiyenin heryerindeki her doktor hastahane aynı standartları uygulamalı.

• quote:

offf yapma yaw :( canım sıkıldı şimdi ..33C hala var ama değil mi ? 33b-d 'den bahsettin ama erteleme alanlarda oldu sonucta 2.ve 3.kontrolleri olmasına ragmen ..Ben doktora ağlayım artık .

hocam canını sıkma sen gitmek istedikten sonra her türlü gidersin. olmazsa 1 sene bakaya kalırsın o dönemde zayıflarsın sonra teslim olursun zayıf şekilde. çürük vermeye fırsat vermemiş olursun adamlara. ama gerek kalmıcak bence doktorlar laftan anlıyor az çok söyledinmi 33/c verir. hatta askeriyenin doktoruna yalvar askeri hastahaneye gönderttirme kendini. hastaneye gidersende DAHİLİYE doktoruyla işini çöz. Endokrinoloji bölümüne gönderirse ordaki doktor genelde çürüklerin çoğunu veren doktor.
  • quote:

quote:

offf yapma yaw :( canım sıkıldı şimdi ..33C hala var ama değil mi ? 33b-d 'den bahsettin ama erteleme alanlarda oldu sonucta 2.ve 3.kontrolleri olmasına ragmen ..Ben doktora ağlayım artık .

hocam canını sıkma sen gitmek istedikten sonra her türlü gidersin. olmazsa 1 sene bakaya kalırsın o dönemde zayıflarsın sonra teslim olursun zayıf şekilde. çürük vermeye fırsat vermemiş olursun adamlara. ama gerek kalmıcak bence doktorlar laftan anlıyor az çok söyledinmi 33/c verir. hatta askeriyenin doktoruna yalvar askeri hastahaneye gönderttirme kendini. hastaneye gidersende DAHİLİYE doktoruyla işini çöz. Endokrinoloji bölümüne gönderirse ordaki doktor genelde çürüklerin çoğunu veren doktor.

etimesgut asker hasatanesindeki doktorlar çok anlayışlı arakdaşlar derdinizi ne olursa söyleyin adamlar halden anlıyor küçük asker hastanelerindeki gibi degiller...

• quote:

muhakkak askeri hastane olmalı dostum.Seni bölgene en yakın askeri hastaneye yönlendiriyorlar ..Mesela zonguldaktaki bir akrabamı gölcüğe yollamislardi aynı sekilde kırıkkaledeki bir arkadaşım da ankara ya sevk edilmişti.

cevabın için sağol arkadaşım. birşey daha soracağım. ben kilo sınırının altına düştüm yani kurula çıkmayacağım. ilçedeki devlet hastanesinde muayene olup işim bitemez mi sence? teşekkürler
  • quote:

bugün 2. kilo kontrolüne gittim. çarşamba günü heyete çıkıcam. doktor kiloyu boyu yazarken altına yanlış görmediysem eğer 33d yazdı birde. bu 33d ne anlama geliyor ? geçen sene hastaneye göndermediler askeriyede 33/c verip gönderdilerdi eve. +47 kilo fazlam var. boy 178 kilo 127 di doktor 179 123 yazdı.

kilo hariç 3-4 tane daha sağlık sorunum var ama 2 senedir ilgilenmiyorlar. kiloyu ölçüp gerisini sallıyolar.

alırlarsa giderim askere benim için farketmez hatta diyet ve spor yapıyorum. bu senede ertelerlerse zayıflayıp gidecem.

üstad 2. kontrole gittiğinde yine sağlık ocağına boy kilo ölçümü için yolluyorlarmı . bir sürü evrak dolduruyorlarmı yine .
  • quote:

bugün 2. kilo kontrolüne gittim. çarşamba günü heyete çıkıcam. doktor kiloyu boyu yazarken altına yanlış görmediysem eğer 33d yazdı birde. bu 33d ne anlama geliyor ? geçen sene hastaneye göndermediler askeriyede 33/c verip gönderdilerdi eve. +47 kilo fazlam var. boy 178 kilo 127 di doktor 179 123 yazdı.

kilo hariç 3-4 tane daha sağlık sorunum var ama 2 senedir ilgilenmiyorlar. kiloyu ölçüp gerisini sallıyolar.

alırlarsa giderim askere benim için farketmez hatta diyet ve spor yapıyorum. bu senede ertelerlerse zayıflayıp gidecem.

33d barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir anlamına geliyor yani doktorun görüşü senin askerliğe elverişli olmadığın yönünde büyük ihtimal heyettede aynı şekilde verilecek sonuç

• quote:

Orijinalden alıntı: samet6630

quote:

üstad 2. kontrole gittiğinde yine sağlık ocağına boy kilo ölçümü için yolluyorlarmı . bir sürü evrak dolduruyorlarmı yine .

sağlık ocagına gönderme kalktı galiba tam emin deilim ama aralarında konuşuyolardı gece yeni yönetmelik geldi direk hastahaneye gönderin diye. beni direk göndermişlerdi. evrak malesef ilk gittigimden daha çok boguştum evraklarla. 18 tane resimide unutma. 3 tanede onaylı kimlik fotokopisi. gerisi kişiden kişiye degişiyor evrakların.

geçen sene diplomasını fotokopisini felan verenler bu sefer götürmesinler istemiyorlar. boş yere taşıdım ben.

• Ben dün işlemlerimi yaptırdım. Süreci size kısaca izah edeyim.

Daha önce Askeri Hastaneye sevk edildiyseniz;

- Askerlik şubesine gidip yoklamaya geldim diyorsunuz.
    - Evraklarınız hazırlanıyor. Yanınıza 18 Resim ve 3 Nüfus cüzdanı fotokopisi alın.
    - Evraklarınız hazırlandıktan sonra askeri hastaneye gidiyorsunuz.
    - Askeri hastanede boy ve kilo ölçümü yapılıyor. Saat 11:00'de başlıyor bu işlem.
    - Boy ve kilo ölçümü yaptırdıktan sonra askeri hastanede doktora muayene oluyorsunuz.
    - Doktor uygun görürse heyete gönderiyor yada benim aldığım gibi askerliğe elverişlidir raporu alıyorsunuz.
    - Heyet için de yaklaşık 15 gün sonrasına gün veriyorlar.
    - Heyet raporunu daha sonra askerlik şubesine verip işlemleriniz tamamlanıyor.

Benim için konu kapandı artık, Allah nasip ederse Ağustos'da askere gideceğim. İnşallah sizlerinde biran önce durumu hayırlı bir şekilde netleşir.

İyi Günler,

• Bu ay ıcerısınde 4. Muayeneme gıdıcem , bakalım hayırlısı.
    Dıger 3 muayenemden kurul bırer sene erteledı.
    Bu sefer yıne ertelememı alacagım bılmıyorum.

Ilk muayenemde : 1.71. - 102
    Ikıncıde. : 1.70. - 105
    Ucuncude. : 1.71. - 110

Suanda kılom yıne 110 - 111 cıvarımm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samet6630

quote:

sağlık ocagına gönderme kalktı galiba tam emin deilim ama aralarında konuşuyolardı gece yeni yönetmelik geldi direk hastahaneye gönderin diye. beni direk göndermişlerdi. evrak malesef ilk gittigimden daha çok boguştum evraklarla. 18 tane resimide unutma. 3 tanede onaylı kimlik fotokopisi. gerisi kişiden kişiye degişiyor evrakların.

geçen sene diplomasını fotokopisini felan verenler bu sefer götürmesinler istemiyorlar. boş yere taşıdım ben.

eyvallah üstad .

• Bugun gatada muayene olurken doktor 3. Islem yazilmis ama senin bu 4. Islemin subeye git degistir dedi niye dedigimde ise 2012 de muayene olmadiniz ama sene olarak sayiliyor dedi fakat subeye bunu anlatabilmek imkansizdi oradaki bircok arkadas degistirtmis doktorun dedigi gibi ama benim sube bunu yapana kadar imanim gevredi sizdede boyle bir durum var mi ? 2012 de muayeneye girmesenizde saydilarmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler heyetin verdigi kagıdı askeriyeye götürdüm bugün.görevli kiloyu boyu sordugunda 2 kilo aşşa söylemişim yanlışlıkla. problem olurmuki. bide meraktanmı sordu yoksa bilgisayara girdimiki bilgiyi. askeriyeyi aradım telefondakide bilmiyordu bişey olmaz dedi ama güvenemedim. asker çıktı galiba telefonada. askerlik şubesi çok uzak gidip gelmek bütün günümü bitiriyor. elverişli değildir raporu alan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • quote:

beyler heyetin verdigi kagıdı askeriyeye götürdüm bugün.görevli kiloyu boyu sordugunda 2 kilo aşşa söylemişim yanlışlıkla. problem olurmuki. bide meraktanmı sordu yoksa bilgisayara girdimiki bilgiyi. askeriyeyi aradım telefondakide bilmiyordu bişey olmaz dedi ama güvenemedim. asker çıktı galiba telefonada. askerlik şubesi çok uzak gidip gelmek bütün günümü bitiriyor. elverişli değildir raporu alan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Raporun üstüne boy-kılo yazmadıklarından sormuştur bende de sordu gıttım revırde tekrar ölçtürdüm onu yazdı sonra bana tekrar sordu raporda yazan boy-kılıyo söyledım duzeltıp onu yazdı, raporda elverışlıdır ya da tam tersı yazıyorsa zaten problem olmaz heyet raporu o değışeceğını sanmam.

• Selam arkadaşlar .
    2005 yılında üniversiteden mezun oldum ve hemen yüksek lisansa başladım . Mezun olduğum yaz yüksek lisans başvurusu için askerlik belgesi istemişlerdi o zaman muayene olmuştum. Sonra yaklaşık 3 yıl yüksek lisans sayesinde tecil aldım.2009 dan beri de sağlık raporları ala ala bu zamana kadar geldim. (Son 2 yıllık raporlarımı daha şubeye vermedim büyük ihtimalle baya bir azar işiticem bu zamana kadar nerdeydin diye) .Şimdi sormak istediğim şu Şubat ayı içinde birikmiş sağlık raporlarımı şubeye vermeyi düşünüyorum. Bu sırada boy 190 kilom da 130 civarı yani kilo problemi statüsüne giriyorum. Sizce raporları verdikten sonra kilodan dolayı tecil isteyeyim mi ? Ters tepip sen zaten kaç yıldır raporla gelmiyorsun askere bir de kilo ile tecil mi istiyorsun utanmadan derler diye korkuyorum. Böyle ters bir hareket yaparlar mı yani ben yine yılda 3 kere sağlık raporu alarak tecile devam mı edeyim ? yoksa kilodan tecil verirler sen direk söyle mi dersiniz ?

Şimdiden herkese teşekkürler..

Not : Bu arada son bedelliyi 3 ay ile kaçırmanın şokunu da yaşadım,:)

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.