Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.969
Cevap
143
Favori
1.179.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Öğr44

Başlatacağım hocam üst sınırdan 46 kilo fazlam var ancak. Hastaneyle konuştuğumda 3. Muayenede alırsınız dedi onada razıyım zaten çocukluktan beri kilo sorunu yaşıyorum ancak sağlık yönetmenliğinde değişikliğe gidileceğini duyunca bu muaf durumunu kaldırırlar diye çekindim biraz.

Fazla kiloları almazlar alamazlar siz merak etmeyin. Ayrıca yine dediğim gibi son kararı kurul ve ilgili doktor verir. Siz kafada 3. muayenede alacağım diye gitmeyin ne olur ne olmaz ihtimal dahilinde ilk muayenede de muaf alma durumunuz var. Zaten işlemleri aile hekimliğinde başlatacaksınız. Aile hekiminiz size hangi hastaneye gitmek istediğinizi soracak ona göre seçim yapın ayrıca

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Rica ederim. Siz çevrenizdeki hastaneleri araştırın ona göre aile hekiminde işlemleri başlattığınızda seçtiğiniz hasteneye yönlendirmesini istersiniz

Malesef sadece 1 hastane var hocam

Malesef sadece 1 hastane var hocam

Anladım o zaman mecburen onu seçmek durumunda gibisiniz başka seçenek yoksa

Anadolu hastanelerinde nedense çoğunlukla üçüncü muayenede veriyorlar .

boy 184 kilo 126 çıktı ilkinde muaf veririler mi ve ek olarak sinirlere dokunan fıtık ve diz ağrısı yapan bir iyi huylu tümör bulunmakta bunlar ile gidersem verirler mi sizce?

Evet arkadaşlar gecen seneki mesajı alintiliyorum bugün 2. Muayeneye gittim.

173 boy

110kg

Yaşadıklarımı kısaca anlatayım belki faydası dokunur.

Sistem değişmiş 1 yıllık tecil süresi dolmadan askerlik şubesi veya e devletten işlem yapılmıyor dendi.

Kütahya şehir hastanesinde süreci geçirdim ve doktorları on numara naif insanlar.

Dahiliyedeki doktor sağ olsun 2. Ye gelirsen muafiyet raporu veririm demişti sözünü tuttu.1 yıl tam olarak doldu mu diye sordu ve B/33 F-1 vereceğini söyledi. F-1 ne demek onu bilmiyorum ama raporu verdim dedi ptesi kurul son kararı söyleyecek. Bundan sonra zayiflasan bile sorun çıkmaz bir kere muafiyet alman yeterli dedi. Geçmiş olsun

Hayırlı Olsun hocam . Bende ikinci muayeneye Haziranda gireceğim . Bana geçen ay şubeden tebligat geldi ikinci muayene için 10 gün erken gelmem gerektiği yazıyordu siz erteleme bittiği günden önce gittnizmi ?

• Teşekkürler hocam. 15 Nisan'da erteleme sürem doluyordu. 3 Nisan gibi aradım 15inden sonra gel dediler. Hatta 13 Nisan'da ne olur ne olmaz diye tekrar gittim yine 15inde e devletten kendin sağlık ocağına sevk yapabilirsin yapamazsan gel halledelim dedi. 15inde e devletten askerligimi yapmak istiyorumu işaretleyip sağlık ocağına gidip işlemleri başlatmış oldum. Şuan e devlet ekranımda yıl sonuna kadar muayene olmanız gerekmektedir diyor. Size kağıt geldiyse öncesinde gidin tabii.

Not bana tebliğat falan da gelmedi hocam

• Arkadaşlar muafiyet alalı yaklaşık 1.5 ay oldu ancak halen e devlete işlemedi. MSB raporlarında raporum gözüküyor ancak edevlette askerliğim aşamasında gözükmüyor. Sizin ne kadar süre sonra edevlete işledi?

Geçen ocak ayında kardeşimin ertesi yıla bırakma kararı 10 gün içinde edevlete yansımıştı.

2019da benim terhis bilgisi 1 haftada edevlete düşmüştü.

Şube ve memurları ile alakalı bence. Bağlı olduğunuz askerlik şubesini arayıp dürtün Askerlik kilo sınırı 

• Herkese selamlar Ankara'da 2. muayene için işlemlerimi başlattım. Önce sağlık ocağına ardından da sevk ile hastaneye gittim. İlk muayenede üst sınırdan 50 kg fazlam çıkmasına rağmen erteleme verilmişti. 2. muayenede yine +52 kg fazla çıktı ve doktor muaf vereceğini söyledi. Ancak kurula çıkmana gerek yok dendi ve rapor sisteme düşmedi. Başına benzer olay gelen birileri var mı acaba. Raporu sistemde görmedikçe ikna olamıyorum.

Rapor e devlete işleyene kadar yoklama kaçağı olarak mı görülüyorsunuz yoksa 3 aylık erteleme vermişler mi hocam

Merhaba hocam ben şimdi 176 103 kilo ile elverisli aldim endokrinden ama göğüs hastalıkları bana uyku apsesi için ayni anda ortopedi yede gittim ve erteleme muaf vermesi gerekirken vermedi gonyometre ile hareket kisitligim var ölçün dememe ragmen ac tip 2 verip elverisli yazdi saglik kuruluna ciktim itiraz ettim baska doktora sevk edicem dedilerlaboratuvar bekleme süresi olarak 2 ay verdi ben bu 2 ayın sonunda kilo alırsam tekrar tartilcakmiyim ve kac kilo çıkmam lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugurcan6677 -- 28 Nisan 2026; 18:38:56 >
  • Merhaba hocam ben şimdi 176 103 kilo ile elverisli aldim endokrinden ama göğüs hastalıkları bana uyku apsesi için ayni anda ortopedi yede gittim ve erteleme muaf vermesi gerekirken vermedi gonyometre ile hareket kisitligim var ölçün dememe ragmen ac tip 2 verip elverisli yazdi saglik kuruluna ciktim itiraz ettim baska doktora sevk edicem dedilerlaboratuvar bekleme süresi olarak 2 ay verdi ben bu 2 ayın sonunda kilo alırsam tekrar tartilcakmiyim ve kac kilo çıkmam lazim - Kaynak: forum.donanimhaber.com

• merhaba arkadaşlar tecilim haziran 20 civarı bitiyor 178 114kgyim yıl sonuna kadar vaktim var mı yoksa tecili bozup gidip tartılmalı mıyım? yine 1 yıl hazirana kadar erteleme verirse eğer 2027 haziranda mı gitmek zorundayım 2027 yıl sonunda mı?

|| AMD Ryzen 5600 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi ||MSI RX 6900 XT GAMING Z TRIO || Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200Mhz Cl32 White || Arctic Freezer Duo 34 White || Cooler Master TD500M White || Corsair RM1000X || 512GB NVMe + 4TB HDD || LG 27GL83A-B ||
  • Shade of Death kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085

Yıl sonuna kadar süre veriliyor ama Aralık ayına bırakıp da kendinizi sıkıştırmayın. 2. veya 3. muayeneye kalma ihtimali de var.

Müsaitseniz şimdiden de işlemlere başlayabilirsiniz. Ya da en geç eylül ekim gibi hallediniz. Kurul gününden itibaren 1 yıl erteleme veriliyor, yazan forumdaşlardan gördüğüm kadarıyla erteleme bitmeden yeni muayene işlemlerini yaptırmıyorlar.

1. İşlem
    Geçen sene askerlik işlemleri için şubeye gittim. Gerekli işlemleri yaparak beni sağlık ocağına yönlendirdiler. Sağlık ocağına gittikten sonra orda yapılan ölçümlerde 178 boy ve 125 kg kilom çıktığı için en yakın devlet hastanesinin dahiliye biriminr sevkim verildi. Sevk için size kağıt veriyor bu kağıtlar yanınızda olmalı. Burda dikkat etmeniz gereken nokta hastaneler bu tarz işlemleri belirli günlerde yapıyorlar haftanın her günü yok örneğin benim gittiğim hastane salı ve perşembe günleri bu işlemi yapıyor. Arayarak öğrenmenizde fayda var.

Hastaneye gittim ve sıra numarası alıp dahiliyeye geçtim orda da boy ve kilo kontrolü yapıldı. Sonuç yine aynı çıktı ve sağlık kurulu bölümüne gittim. Ordan kağıt alıp kağıdı imzalatmak için tekrar dahiliye birimindeki hocanın yanına geçtim. Kimileri burda ek doktorlardan da imza isteyebiliyor ancak benim gittiğim hastane sadece dahiliye doktorundan imza istedi ona imzalattım ve kağıdı sağlık kuruluna teslim ettim bana kurulun toplanacağı güne randevu verdiler.

Randevu günü, ana baba günü gibi oluyor şaşırmayın çünkü herkese aynı saati ve günü veriyorlar. Sonra kendi belirledikleri sıra ile içeri alıyorlar. Kurulda da boy ve kilom ölçüldü. 1 sene erteleme verildi. Ben kağıdı her ihtimale karşı askerlik şubesine götürdüm. Siz de riske atmayın gidip kağıdı teslim edin.

2. İşlem

2. İşlemi başlatmak için E-Devlet üzerinden mutlaka "Askerliğim" kısmını kontrol edin. Burada "Yoklama Dönemi" başlamadan muayene işlemleri kesinlikle başlamıyor boş yere erkenden gitmeyin. Yoklama dönemi başladıktan sonra size bu işlemi tamamlamak için 1 yıl süre veriliyor. 1 yıl içinde bütün adımları tanamlamanız lazım.

Ben yoklama dönemi başladıktan sonra yine şubeye gittim E-Devlet üzerinden kendiniz de yapabilirsiniz dediler ama yine riske atnamak için şubeden devam ettim ben işime. Size de tavsiyem sizi yormayacaksa şube üzerinden gitmeniz daha temkinli hissettieiyor. Şube tekrar sağlık ocağına yönelndirdi. Sağlık ocağına gittiğimde boy ve kilo kontrolü yapıldı. Bu sefer 178 boy ve 128 kilo çıktı. Yine elime iki adet kağıt verildi ve en yakın devlet hastanesi dahiliye birimine sevk edildim.

Artık alıştığımdan salı gününü bekledim ve salı günü erken saatlerde giderek işlemimi tamamladım. Bu işlemler yine aynı. Doktora git, ölçüm yapılsın, sağlık kurulundan kağıt al, onu imzalat ve kağıdı kurula teslim et.

Burda farklı olarak bana limitin 40 kg'dan fazka üstünde olduğum için direk muafiyet verildi. Doktor sağolsun kurula çıkmayacaksın, direk muafsın dedi. Kağıdı teslim ettiğimde de kurula çıkmayacağımı işlemlerimin tamamlandığını söylediler.

Burda insan şüpheye düşebiliyor çünkü E-Nabız veya E-Devlet üzerinde rapor görünmüyor. E-Nabız'da düşen fakat indirilemeyen bir rapor var bu raporda da "Rapor Türü" bölümünde Sağlık(SAĞLAM) Raporu yazıyor. Bu sizi korlutmasın beni korkuttu zira ordan biliyorum.

Raporun sisteme düşmesi 22 gün sürdü. Daha kısa sürenler de varmış ama benimki bu kadar sürdü. Uzun sürerse hastaneye gitmekle falan uüraşmayın, sabredin sadece. Rapor sisteme düştükten sonra E-Devlet üzerinden "Askerliğim" kısmından "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" kısmını seçin ve belgede "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ ASKERLİKTEN MUAF TUTULMUŞTUR" yerine başka bir şry yazıyorsa, bir kaç gün bekleyip düzelmediğini gördüğünüzde "e-imzalı TSK Sağlık Kurulu Raporları (Sağlık Bakanlığı)" sayfasından raporu çıktı alıp askerlik şubesine verebilirsiniz.

Benim sürecim bu şekilde ilerledi merak edenler soru sorabilir.

• Arkadaşlar merhaba. Dün askerlik için muayene oldum. Doktor kağıdıma 33d yazıp heyete sevk etti. Aynı gün heyete girdim. Sadece 10 saniye kimliğime bakıp sonucun e devlete düşecek diyip yolladılar. E nabızda da bir rapor gorunuyor ancak içeriği yok. 33d muafiyet mi demek? Kuruldan donme ihtimali nedir? 169cm 136 kiloyum.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.