Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.345
Cevap
116
Favori
958.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün 2.Muayeneme gittim 183 Boy - 47 Kilo ile 2.kez erteleme verdiler.

  • barışta askere elverişli değildir seferde göreve çağırılır çıktı bana bedelliydim para iadesi içinde başvurdum

  • Herkese Merhaba,

    Forumu günlerdir em baştan beri okuyorum. Benim sorunuma denk birkaç sorum yaşayan kişilere denk geldim ama sonuca dair bir gelişme paylaşılmamış. Şimdi kısaca süreci anlatayım yardım ve bilgi vermenizi rica ediyorum 🙏

    2016 yılında ünv mezun olunca yoklama için cagrildim ve şubeye tecil ettirmek için gittim. Fakat o dönem mezuniyet için 2 yıl verilen tecil hakkım için bile muayene olmamın sart olduğu bilgisini öğrendim ve aile hekimine gittim. Benim ortaokuldan beri kilo problemim var. Ki şuan 28 yaşımdayım. Neyse aile hekimi beni tartti. Boyum : 1.80 kilom 104 çıktı fakat sınır benim boyuma göre 103 kiloydu sanırım. Aile hekimi madem tecil için geldin dedi şevk ile ugraşmayalim diye bende rica ettim ve tam sınırda yazdı kilomu ve uygunluk verildi. Askeri şubeye gittim ve 2 yıl tecil hakkımı onaylattim.

    Daha sonra işe girdim, nisanladim evlendim derken yuksel lisans başladım ve 2.5 yılda öyle tecil oldu derken. Şubat ayında tecilim doldu. Ve şuan evden de calistigimiz için iyice kilo aldım 140 kilo oldum maalesef. Ve tecilim bittiği için askeri şubeyi aradım ki teyit için tekrardan 2 3 kere aradım. Daha önce muayene olduğum için ve sağlıklı olarak işlem gorudugim için şuan muayene olamazsınız, askeri yerler açıklandığında gelip sevk sirasinda başvuru yapmanız gerekiyor bilgisini aldım. Şubattan sonra iki sevk tarihi geçti ama ikisinde de bir açıklama olmadı ama önümüzde ki Kasım celbimde belli ki 22 Ekim'de yerler aciklanacak. Gerçekten evliliğinden 2 yılındayız ve borçlar bir sürü yukumlulugum var asker olmam hem sagligim hemde hayatım için facia olur isyerimden ayrilmamam gerekiyor. Benimle aynı süreci yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlarımdan ricam bilgi verirseniz çok çok çok sevinirim. İsimden olmak istemiyorum dediğim gibi




  • Buraks93 B kullanıcısına yanıt
    Asal’dan alınan yoklama mevzuatı2. Ve 3. Madde anlattığınız duruma uyuyor uygun durumu seçerek dilekçe ile askerlik şubesine başvurmanız gerekiyor.Sözlü olarak degil yazılı olarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.Ayrıca 2 yıl süre geçtiği için tekrar sağlık kontrolü istiyorum şeklinde de talepte bulunabilirsiniz.Yasal olarak 2 yıl geçerliliği olan bir rapor olduğunu sanmiyorum.

    1. Kesinleşmiş raporlara tebliğ veya teslim tarihinden itibaren otuz gün içinde itiraz edilebilir. Süresi içinde itiraz edilmesi halinde yeniden muayene işlemi yapılır. Onay makamlarından geçerek kesinleşmeyen raporlara itirazda bulunulamaz.

    2. “Askerliğe Elverişlidir”, “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Ertesi Yıla Bırakma”, “Sevk Geciktirmesi” ve “Askere Sevkine Mani Hali Yoktur” kararlı raporlara itirazlar askerlik şubelerine yapılır. Aile hekimi veya tek hekim muayenelerinde itirazlar doğrudan muayeneyi yapan hekime de yapılabilir.

    3. Yoklama, sevk esnasında veya silahaltında iken yapılan muayeneleri neticesinde haklarında aile hekimi veya tek hekim tarafından verilen sağlık raporlarına muayeneyi yapan hekimde itiraz edilmesi halinde; yükümlüler sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili en yakın sağlık kuruluşuna hekim tarafından doğrudan sevk edilir.

    4. Haklarında verilen sağlık kurulu kararlarına itiraz halinde; yükümlüler, kontrol muayenesi için, itiraz edilen raporu tanzim eden sağlık kuruluşunun bulunduğu yerdeki il sağlık müdürlüğünce belirlenecek, yükümlünün adresine (silahaltında olanlar için birliğine) en yakın başka bir Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşuna sağlık kurulu raporu verilmek üzere sevk edilir.




  • tnhn1 T kullanıcısına yanıt
    3. Muayeden sonra muaf çıkar ve ömür boyu askerlik ile iliskiniz kesilir.Bir daha kilo verme,zayıflama halinde askerlik gibi konular mevzu bahis değildir.
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkür ederim. Aslında benim 2016 yılındaki "askerliğe elverişlidir " raporuna karşı bir talebim yok. O zamanlar kilo olarak tam sınırdaydım. Ki aradan 5 yıl geçti ve hayli kilo aldım 140 kilo oldum. Şimdi ki talebim tekrar muayene olmak istiyorum. Fakat şube illaki "askerlik yerin açıklandıktan sonra gelmem yönündeki yukarıda birçok kişide aynı durum ile karşılaşmış. Fakat ben hani çok geç kalmak istemiyorum. Acaba bana benzer süreci yürütmüş olanlar nasıl bir sonuca gittiler. Kasım celp için 22.10.2021 açıklanacak ve benim durum belgemde 25.10.2021 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur ibaresi yer alıyor. Anladığım o ki ilk grupla gideceğim. Ve zaman çok kısıtlı ama heyettir falan süreç anladığım kadarı ile bazen 10 gün bile suruyor. Yani iki kere farklı şubeleri arayıp farklı kişilere sorup aynı bilgiyi aldım illa yeriniz açıklanacak öyle geleceksiniz diye açıkçası çok tırsıyorum 😨





  • Erdem_SM kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, boy-kilo 3 yılda da aynıyız. Dün üçüncü işlem için gerekli ölçümleri yaptırdım, sizinle aynı her şey.

    Boy-Kilo tablosuna göre fazlamız mevcut ama ya bu geçen yıla göre kilo vermiş diyip elberişli raporu verirler mi acaba? Yoksa yine fazlalığım mevcut diye muaf olur muyum bu sefer?

    Sizin sonucu merak ettim doğrusu.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyavlayankirpi -- 13 Ekim 2021; 20:11:23 >
  • miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    Yasal sınırlar dışında 1 kilo bile fazlanız çıktığında erteleme ya da muaf alırsınız bu konuda kesinlikle insiyatif alınmıyor devlet hastanelerine geçtiğinden beri yanı kilo verip almanız önemli değil yasal sınır onemlidir.Bağlantıdan kontrol edebilirsiniz.

    https://www.istahed.org.tr/askerlik-boy-kilo-hesaplama/
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam dönüşünüz için. Merakla çıkacak kararı bekliyorum, bazı yerlerde okudum 4-5 kilo fazla olmasına rağmen heyet elverişli raporu verdi falan diye de, o yüzden sormak istedim buraya da.

  • miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    Bu tarz söylemlere inanmayın size bu yönde askere elverişlidir raporu verilse dahi askerlik şubesinde onay vermediğinizi söyleyip raporu onaylamayın 1111 sayılı askeralma kanununa göre sınırlar belirlenmiştir bunun dışında karar verilemez
  • Arkadaşlar ne dersiniz 2. İşlemde muaf alırmıyım boy 181 kilo 144. 2. İşlemde muaf alan varmı aranızda?

  • Merhaba. Kasım sonunda üçüncü muayene için başvuracağım. Boy 1.77 kilo 123. Çok büyük ihtimalle muaf olacağım. Fakat bana 2. ertelemeden sonra verilen kağıtları bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bir de üçüncü muayene için işlem sırası nedir?
  • burakduran22 B kullanıcısına yanıt

    Önce askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor sanırım.

  • 176 boyunda, 112 kilodayım. normalde gördüğüm listelere göre sınırın biraz üstündeyim lakin en azından kasım sonuna kadar 109 kiloya kadar düşsem askerliğe alınabilir miyim (askere gitmek isteme sebebim askerliği sevdiğim için değil, başka şeylerden de ötürü, yanlış anlaşılmasın). veya eğer ki gelecek sene gel derlerse sınır olan kiloya düştükten sonra bir sene geçmeden tekrardan yoklamaya girebiliyor muyum? acil bilgi lazım plz, teşekkürler.

  • takozrecepp T kullanıcısına yanıt

    Hocam acaba noldu bbilgivereblrmsn benimde muayne tekrarı almam lazım da nasıl bi yol izlemem lazım

  • Merhaba herkese, pandemi sebebiyle vs. 2. Muaynede muafiyet alan var mı acaba? 2020 aralık ayında ilk muayneme girip 1 sene tecil almıştım 53 kilo fazlalıkla (boy 1.89 kilo 138di şimdi 140-145 arasıyımdır) merak ettiğim şey şu, bu sürecin ikinci muaynede bitme gibi bir olasılığı var mı kilo vermememe rağmen? Yoksa mecbur 3. Muayneyi beklemek zorunda mıyız?
  • Arkadaşlar merhaba, ben sağlık ocağına gittim kilodan dolayı dahileyeye sevk etti buraya kadar herşey normal fakat dahileyeye girdim bana dedi ki sağlık kuruluna gideceksin sonra bana geleceksin sağlık kuruluna gittim orada bir kağıt verdiler kağıtta KBB,göz,genel cerrahi, nöroloji, pskyati,ortopedi,dahileye var hepsine gireceksin dediler bende neden dedim herkes giriyor dedi sinirlendim bende hiçbir polikliniğe girmedim.halbuki ben e devlette kayıt ederken sadece obezite olduğumu belirttim. sizlerde mi bu şekilde her polikliniğe girdiniz.ben bu saydığım polikinliklere girmek zorunda mıyım. Birde devlet hastanesi dışında üniversite hastanesine gitsem muayene olurmuyum cevap verirseniz sevinirim.

  • Chris Murphy kullanıcısına yanıt

    İşlemler hastaneye göre değişiyor demekki. Ben sadece dahiliyeye girdim.

  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Hocam ben muayne olmuştum ondan sonra tecil edmistim muayne tekrarı icin ne yapmam gerek acaba

  • Chris Murphy kullanıcısına yanıt
    Hastanenin kurul raporları hastane içi işlemlere göre değişiyor bazı hastane bu prosedürleri istiyor.İlk muayenemde bendende istediler.İstenilen tüm doktorları gezmiştim sadece bir soru sorup kağıdına imza atıyor o kadar onun dışında bir işlem yok.İlk muayenemden sonra bana bu işlemleri tekrarlatmadılar.Özel hastanede işlemleri yapamazsın,aile hekiminden seni başka devlet hastanesine sevk etmesini isteyebilirsin onu da yapar mi bilmem doktor inisiyatifine kalmış.Farkli hastaneye gitmek istiyorsan ;Bu işlemler için askerlik şubesine gidip baştan işlemleri tekrarlaman gerekiyor tabii ki.
  • 
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.