Şimdi Ara

Askerliğini Yapmış Olanlara Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an okuldan dolayı tecilliyim.Seneye tecili bozup gidebilirim (kişisel sebepler) Komando olurum olamazsın diye arkadaş ile iddiaya girdik.Her sorduğumdan farklı bir cevap alıyordum.Az önce acemi birliğini yeni bitirmiş arkadaş ile karşılaştım.Sinuzit,apandisit vs ameliyatı olanları yapmıyorlar dedi.

Boyum: 1.80 Kilom:70

Spor altyapım var (geçtiğimiz senelerde 90 kiloya çıkmıştım,o zaman bile tek seferde 150 mekik rahat çekiyordum)

Son iki senede, Sinuzit,Apandisit,Burun Kemiği ve Bademcik ameliyatı oldum.

Beni komando yaparlar mı ?

• Merhaba,Askerlik yapmadım ama kısa bir süre sonra 15 ay askerliğimi yapmak için bende gidicem ama konunuza biraz munafıkım.
    Komando olmak için muyane sırasında böyle bir istek yapmanız yeterli , boyunuz uzunluğu önemli değil askerlik yapan amcaoğlum ığdırda komandoydu boyu 168 , hastalıklarınız dağ şartlarına gezmeye elverişli değilse sorun olabilir.

Çünkü dağ gezileri başladımı 100 gün bile sürdüğünü söyleyen abiler vardı.

Umarım isteğiniz gerçekleşir.
  • Ben de gelecem canım, ben de geleceeeğğm
  • Sağlık problemin yoksa olmaman için bir sebep yok tabi boy kilo önemli çok uzun olmuycan çok kilolu olmuycan onlar seçerler zaten olabiliten varsa. Manisa-Kırkağaç, İzmir-Foça, Isparta-Eğirdir düşmek için dua et yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Şu an okuldan dolayı tecilliyim.Seneye tecili bozup gidebilirim (kişisel sebepler) Komando olurum olamazsın diye arkadaş ile iddiaya girdik.Her sorduğumdan farklı bir cevap alıyordum.Az önce acemi birliğini yeni bitirmiş arkadaş ile karşılaştım.Sinuzit,apandisit vs ameliyatı olanları yapmıyorlar dedi.

Boyum: 1.80 Kilom:70

Spor altyapım var (geçtiğimiz senelerde 90 kiloya çıkmıştım,o zaman bile tek seferde 150 mekik rahat çekiyordum)

Son iki senede, Sinuzit,Apandisit,Burun Kemiği ve Bademcik ameliyatı oldum.

Beni komando yaparlar mı ?

quote:

Bu nickin arkasında bir fikir var ve fikirlere ban işlemez.

THIS IS DONANIMHABEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

yaparlarsa görürsün.

• ameliyat olman dert değil

zaten sana askerde bieşy olsa seni revirde 2 er bekliyor iğneyle seni ayağa dikiyolar

bence bi sorun teşkil etmez

ısparta yolu göründü sana hadi bakalım
  • Yapmazlar.. ayrica vucudunda yara izi, dovme, ameliyat izi (bu sende var) ve faca olanlari direk eliyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler,

Apandisit ameliyatı bir sorun teşkil etmiyor bana şu an.Spor salonuna gidiyorum hiç bir zorluk çekmedim.Ama soğuk havada sinuzit gözlerime vuruyor gözlerim sulanıyor ve uzağı net göremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Cevaplar için teşekkürler,

Apandisit ameliyatı bir sorun teşkil etmiyor bana şu an.Spor salonuna gidiyorum hiç bir zorluk çekmedim.Ama soğuk havada sinuzit gözlerime vuruyor gözlerim sulanıyor ve uzağı net göremiyorum.

Yapılmanız zor komandolar genelde dağda oldukları için soğukda dururlar sağlığınız açınızdan ben pek önermiyorum genede yapmak isterim derseniz,muyane sırasında istek yaparsanız muhakkak komanda eğitim birliklerine gönderilirsiniz.
  • Si komandoluğu ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama pek can atılacak birşey değil. Sürekli dağ sırtında, sırtınızda 35 kilo ile gezmek kahramanlık gibi görünsede pek bir halta yaradığı yok. Askerde olabildiğince işten kaçın, sorumluluktan uzak durun. yapacağınız topu topu 15 ay. millete hamallık yapmanıza gerek yok.

Gerçi komandoları da nasıl seçiyorlar net bir cevabı yok.
  • Sanırım yapmazlar.

Ayrıca öyle gaza gelenleri çok gördük, sonra askerlik yapınca bazı fikirler değişebiliyor.

Evet, askerden yeni geldim
  • ne geldiyse bu ülkenin başına vatan millet sakaryadan geldi zaten.
  • Benim doktorum gatada 6 yil calismis ve suan ozel bi hastanede benim bi rahatsizligim var doktorum beni askere gittigimde istanbulda ameliyat edicegini soyledi.omzumda kirik var fakat hic agrim yok sadece agir kaldiramiyorum,platin takilcak.bunun icin doktorum yardim edicek ve ozel hst.de ameliyat olucam.platin takilicak ve cikartmak icin bi islem daha yapilcak.
    Ne kadar sure hava degisimi alirim.
    Sagolun simdiden.
    Askerligim mayisda
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Sanırım yapmazlar.

Ayrıca öyle gaza gelenleri çok gördük, sonra askerlik yapınca bazı fikirler değişebiliyor.

Evet, askerden yeni geldim

Bunu 2. duyuşum

quote:

Orijinalden alıntı: O403

ne geldiyse bu ülkenin başına vatan millet sakaryadan geldi zaten.

Hocam bana çok yükleniyorsun

• şans. ;)
  • komando olmak için boy kilo oranı yoktur yanlış bilgi komandoların görev yerleri dağ, engebeli arazileriler, vs yerler bu tip yerlerinde yeri geliyor 1 metrelik kaya parçasının arkasına pusuyorsun yeri geliyor hızlı atık olmak zorundasın kimi asker vücüt yapısı incedir kimi hızlı koşar kimi dayanıklıdır kimi güclüdür vsvs herkes 1.90 80 kilo olursa olmaz önemli olan boy kilo sağlık sorunu olmamak birde komando olmak istiyorum şıkkını işaretlemek
  • olamazsin
  • Komando olamazsın. Olsaydın da seni bölük astsubayının odasında bilgisayar başına verip nöbet listelerini falan yazdırırlardı, arada Bölük komutanına çay falan getirirdin.

Kağıtta yazılı komando olamaz raporu'nu soruyor isen, askerliğe elverişlilik şartlarının yazdığı döküman internette mevcut. Oradan okursan seninle ilgili sağlık sorununu bulur, hangi maddeden ötürü olamayacağını görürdün.
  • 1. si kağıtta komando olmak istiyorum seçeneğini işaretleyen komando olsaydı şimdi ben denizci değil komando olurdum çünkü komando olmak için ne gerekiyosa yaptım komutanlar sordu olur musun diye olurum komutanım dedim dosyama notlar yazdılar ama acemilik izmir deniz er eğitim taburuna çıkınca dünyam başıma yıkıldı lanet ettim askerliğe ben bu vatana olan borcumu gemide saçma sapan işlerle uğraşarak ödemek istemiyorum inanın bi imkanım olsa sınıf değiştirim komando olurum yatakta değil çamurun içinde de yatsam aç susuz da kalsam ülkemin dağlarında hain kovalarken vicdanım rahat olur

2. si daha askerliğine 3 ay varken şu ameliyatı olunca ne kadar hava değişimi alırım planları yapan kişi sen ve senin gibiler birer aşağılıksınız zamanında senin deden de aynı planları yapsaydı şimdi adın yorgi george mike falan olurdu atandan aldığın emanete bu kadar değer veriyosunuz keşke sizleri askere almak bi kenara askeriyenin önünden bile geçirmeseler sen ve senin gibiler şu memlekette ALDIĞINIZ NEFES ZARAR!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz88

1. si kağıtta komando olmak istiyorum seçeneğini işaretleyen komando olsaydı şimdi ben denizci değil komando olurdum çünkü komando olmak için ne gerekiyosa yaptım komutanlar sordu olur musun diye olurum komutanım dedim dosyama notlar yazdılar ama acemilik izmir deniz er eğitim taburuna çıkınca dünyam başıma yıkıldı lanet ettim askerliğe ben bu vatana olan borcumu gemide saçma sapan işlerle uğraşarak ödemek istemiyorum inanın bi imkanım olsa sınıf değiştirim komando olurum yatakta değil çamurun içinde de yatsam aç susuz da kalsam ülkemin dağlarında hain kovalarken vicdanım rahat olur

2. si daha askerliğine 3 ay varken şu ameliyatı olunca ne kadar hava değişimi alırım planları yapan kişi sen ve senin gibiler birer aşağılıksınız zamanında senin deden de aynı planları yapsaydı şimdi adın yorgi george mike falan olurdu atandan aldığın emanete bu kadar değer veriyosunuz keşke sizleri askere almak bi kenara askeriyenin önünden bile geçirmeseler sen ve senin gibiler şu memlekette ALDIĞINIZ NEFES ZARAR!!!

2. ye aynen katılıyorum
    1. de hatalısın

tüm tsk sadece dağda komando olsaydı, o gemideki o saçma sapan işleri yapanlar olmasaydı bu sefer denizlerde terör kol gezebilirdi.
    her kademeden her türlü hizmete ihtiyacımız var dostum. komando olup tuvalet temizlemekle de görevlendirilebilirdin, ve şerefiyle yaptığın takdirde bence o da eşit kutsallıkta bir vatani görev sayılırdı. adaletsizlik illa ki olacak. ama askerlik sadece dağda terörist kovalamaktan ibaret değildir.
    yaktığınız mermileri saymakla bile görevli insanlar mevcut, ve bunlar da gerekli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.