Şimdi Ara

Askerliğimi tecil ettirdiğim halde kağıt geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
7.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Açık Lise öğrencisiyim. Askerliğimi 2014'ün Kasım ayı olacak, 2 yıl tecil ettirmiştim (halk eğitimden aldığım öğrenci durum belgesi ile). 31 Aralık 2016'ya kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diye kağıt bile vermişlerdi. Kağıtlar hala duruyor ve hala öğrenciyim. Ben de tecil ederken oradakilere sormuştum 2 sene sonra böyle gelin falan dediler diye hatırlıyorum. Mayıs ayındayız ben onların söylediklerine güvenerek Ekim ya da Kasım giderim diye düşünürken bugün Askeralma Dairesi Başkanlığı'ndan kağıt geldi "... yasal belgeleri askerlik şubesi başkanlığına ulaştırmadığınız tespit edilmiştir." gibi birşeyler yazıyor hiçbir şey anlamadım. Kağıdın resmini aşağıya ekliyorum.

     Askerliğimi tecil ettirdiğim halde kağıt geldi


    Şimdi ne yapmam lazım? Asker kaçağı olup olmadığımı bilmiyorum. Tecil ederken verdikleri kağıtta yazılanlar ve e-Devlet'ten sorgulattığıma göre kaçak olmamam gerekiyor. Bu da delili;

     Askerliğimi tecil ettirdiğim halde kağıt geldi


    Kağıtta asker kaçağı olduğum ima ediliyor sanki. Halk eğitim merkezinden öğrenci olduğuma dair durum belgesi alıp + eski kağıtlar + bu gelen mektupla beraber Askerlik Şubesi'ne gitmeyi düşünüyorum. Acaba yapmam gereken başka bir şey var mı? Yada eksik / yanlış bir şeyler yapmış olabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detista -- 26 Mayıs 2016; 2:11:00 >







  • An itibariyle aynı kağıttan banada gelmiş bulunuyor. Ve aynı şekilde bu yıl tecil ettirdim sendeki kağıdın aynısı geldi yoklama kaçağı falan filan diye. Halbuki 2016 sonuna kadar tecilliyim. Nedir neyin nesidir anlayamadım askerlik şubelerini telefonla arıyorum hiçbirine ulaşılmıyor.
  • mrprofdesing M kullanıcısına yanıt
    Ben bu sabah askerlik şubesine gittim. Danışmada bu kağıdın bilgilendirme amacıyla gönderildiğini söylediler. Bu kağıda ve kimliğime baktılar, yıl sonuna kadar tecilli olduğum ve sorun olmadığı ortaya çıktı. Ben hazır gitmişken tecil yenilemek istiyordum, halk eğitimden EK C2 belgesi falanda almıştım ama o belgelere bakmadılar bile. Tecil için yıl sonuna yakın gibi gideceğim sanırım. Ama tam olarak ne zaman gitmem gerektiği konusunu pek anlayamadım. Hocam sizde tam emin olmak istiyorsanız e-Devlet'ten askerlik durumunuzu sorgulayın. Tecilli olduğunuz yazarsa Askerlik Şubesi'ne gitmeyi gerektirecek bir durum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detista -- 26 Mayıs 2016; 22:30:02 >
  • detista D kullanıcısına yanıt
    Tamam başkanım teşekkürler bilgi için. 2 yıl üst üste tecil etmezler bu arada tecilin bittiğinde yeniden 1 yıl tecil yaparlar. Aralık ayında git şubeye sana söylerler ocakta yada şubatta gel diye. O tarihte ekc2 ile tekrar gider tecilini yeniletirsin. Bu bilgiyide ben veriyim sana :). Milleti boşa telaşlandırıyor lavuklar. Bu adam tecillimi değilmi diye hiç bakmadan gönderiyorlar kağıtları.
  • mrprofdesing M kullanıcısına yanıt
    Siz de sağolun hocam bilgilendirdiğiniz için. Çok haklısınız insanların işi gücü var ve ortada bir sorun yokken boş yere endişelendiriyorlar milleti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detista -- 27 Mayıs 2016; 14:03:35 >
  • Bana da geldi o kağıt, gittim askerlik şubesine türkiye.gov.tr üzerinden de tecil belgemi de aldım yanıma, şubede ki memur evladım tecillisin işte gelmeyin şuraya diye azarladı. :( Yani kısacası boşa kağıt israfı olduğunu düşünüyorum bununla.
  • askerlik sisteminde tecilinin bitmesinden itibaren otomatikman ''kaçak'' statüsüne düşüyorsun..insafsızlar daha yeni bitmiş tecil..biter bitmez ışınlanayım mı askerlik şubesine..''Askerlik'' teriminin geçtiği herhangi bir yerde mantık aramak abes olur zaten..Allah yapacak olanlara sabır versin..tecil olayını da büyütmeyin fazla,millet 40 yaşına kadar kaçıyor bir şekilde, herşeyin bir kolayı vardır,hayatınıza bakın :)
  • Aynı durum bende de var.e-devletten sorgulattığımda 4.2.2017 tarihne kadar askerlik işlemri açısından bir sakıncası yok yazıyor.Hali hazırda lisans öğrencisiyim askerlik şubesine gidip yeniden erteletmelimiyim yoksa okul gerekli belgeleri gönderir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.