Şimdi Ara

Askerliğim kısmında tarih tutarsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 10 ocakta yoklama başvurusu yaptım, yaşım 30 ve 2024 başından beri yoklama kaçağıydım bedelli askerlik parasını biriktirmeye çalıştım olmadı. En son sağlık kuruluna çıktım, aile hekimim psikiyatriye yönlendirmişti fakat kurulda elverişli dediler. İtiraz edecektim fakat işten dolayı tamamen aklımdan çıkmış ve itiraz süresi dolmuş sanıyorum.

Şu an askerliğim kısmı bu şekilde, önceden yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız yazıyordu, sanıyorum otomatik olarak itiraz süresi dolunca bir sonraki adıma atmış.

Şu anda ''askerlik durum belgesi''nde bu şekilde ibare var fakat ben celp seçimi yapmadım. Neden böyle yazıyor ?

FAKAT

''sınıflandırma bilgi formu''nda da böyle yazıyor. Ben anlamadım yani celp seçimini 31.12.2026'ya kadar bekletip, 2027 için seçim yapabilir miyim yoklama kaçağı olmadan ? Bu , binevi bir tecil mi oluyor ?

• quote:

2. Mayıs 2026 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2026 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.

www.msb.gov.tr
    Mayıs 2026 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a145bb359e6f4a43840e0e36a38412c2

Mart ayının ilk haftası askerlik durum belgenizdeki 22 nisan tarihini kontrol edersiniz. Eğer 22 nisanda kalırsa, 22 nisan, 4 haziran veya 2 temmuzdan birine askere gitme durumunuz olacak. Önceki dönemlerde gördüğüm kadarıyla, yoklama kaçağı olarak işlem yapanlara celp seçtirmiyorlar.

Bu arada yoklama kaçağı olarak geçen günlerin para cezası da size tebliğ edilecektir. Tebligat ya adresinize gelir ya da askere gittiğinizde birliğinize de gelebilir. Mal müdürlüğü, deftardarlık veya vergi dairesine ödeme yapılabilir. Makbuzunu en yakın şubeye teslim edersiniz.
    www.msb.gov.tr
    Yoklama Kaçağı Saklı ve Bakayaların Takip ve Cezalandırma İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-kacagi-sakli-ve-bakayalarin-takip-ve-cezalandirma-islemleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Evet haklısınız, az önce son adımdan önceye kadar ilerledim, hizmet seçim sıralamasına geldim ve ''Askerlik durumunuzdan dolayı en yakın celp olan Mayıs ayında silah altına alınacakssınız.'' yazdı. Teşekkür ediyorum cevabınız için. Gitmeyi hiç istemiyorum ama sanırım erteleme vs. alma şansım yok.

Ayrıca ilk mayıs celbi 5-7 mayıs değil mi ? 22 nisanda askere gitmeyi ben duymadım 22 nisanda esas tarih kesinleşiyor diye düşünüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shodaime -- 20 Şubat 2026; 1:9:29 >

Kurban bayramının 9 gün tatil olma ihtimaline karşı 1. grubu biraz öne almışlar.

https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2026_Y%C4%B1l%C4%B1_S%C4%B1n%C4%B1fland%C4%B1rma_Faaliyet_Takvimi_02012026.pdf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben bu konudan sonra askerlik şubesini aradım ve bana 22 nisanda sevk tarihlerinin açıklanacağını söylediler. Gittiğim tarih değil, gideceğim tarihin ve yerin açıklanacağı tarihmiş. Öyle dediler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.