Hakkari Çukurcada yazıcıydım taburda, keşke bölükte olsaydım o kadar berbattı sana kısaca 1 günümü anlatayım
06:00 Koğuş kalk 06:20 kahvaltı faslı 06:50 mıntıka temizliği ve 07:30 tabur iştima 08:00 silahlı silahsız hareketler eşorfmanlı koşu 10:00 nihayet yazıcılık görevimi yapıcam 12:15 yemek iştima 12:30 yemek 13:00 izin 30 dakika (bana yok çünkü işler beklemez) 13:30 yazıcılık görevimiz 14:00 silah bakımı (hergün) 15:00 nöbet 17:00 yazıcılık görevi 18:00 yemek iştima 18:15 akşam yemeği 19:00 dinlenme (bana yok çünkü adam gibi işlerimizi bitiremiyoruz, iştima,koşu,silah bakımı,nöbet derken) 19:00 dan 22:00 a kadar işleri hallettin hallettin yoksa 22:00 nöbet (soğukta hiç çekilmiyo) 00:00 nöbet geliş işin bitmemişse hemen yazaneye artık kaça kadar sürerse sabahı unutma erken kalkıcan he bu arada ceza nöbeti yediysen uyumak yok gece yarısı 2 saat nöbetin daha var günde 4 saat uyku cilde iyi gelir bu arada sana insan gözüyle bakılmıyor rütbeliler tarafından sanki doğuştan askersinde her asker aynı gibi bakılıyo askerin imajı bozuk. kasma kendini bunlar benim askerlik yaptığım yerle alakalı heryer böyle olacak değil askerlikten çıkaracağın dersler insanlara yüksekten bakmamak,iyi bir insan olmak, ananın babanın kıymetini bilmek, onlar sizin her zaman iyi olmanızı ister size bağırsalar bile yani yerine göre değişir yazıcılık olayı
Kendine iyi bak hayırlı teskereler
gitmiyorum ulan askere
o anki olaylara ve insanlara(rütbelilere)baglı abim ankarada etimusgutta tankçıydı her ya goruyorduk gıbı bırseydı ben şanlıurfa suruçta sınırdaydım 15 ay ailemi göremedim ama ondan rahat yaptım denilebilir gözünüzde o kadar büyütmeyin 3 gunde bır uyuyabılıyorduk hayırlı teskereler
quote:
Orjinalden alıntı: teeKin
o anki olaylara ve insanlara(rütbelilere)baglı abim ankarada etimusgutta tankçıydı her ya goruyorduk gıbı bırseydı ben şanlıurfa suruçta sınırdaydım 15 ay ailemi göremedim ama ondan rahat yaptım denilebilir gözünüzde o kadar büyütmeyin 3 gunde bır uyuyabılıyorduk hayırlı teskereler
3 günde 1 uyuyordun ,15 ay ailemi göremedin ve o kadar büyütmeyin diyorsun eminmisin
askerde herşey ama herşey bir anda değişebilir; hiçbirşey çok belirgin değildir. öyle bir yerde yazıcı olursun ki subaylara falan bile posta koyarsın, yüzbaşının bardan alamadığı son tek şişe absolut votkayı sen alırsın, yüzbaşıya da ikram edersin. sonra birden bir başka yerde yazıcı olursun, bi de yazıcı nitelikli kimse kalmamıştır, askerliğinin son dakikalarında bile yazıhanede olursun. kendine nöbet yazarsın, istisnasız herkes, o nöbet yerinin boş kalması pahasına seni geri yazıhaneye getirtirler. o ana kadar nöbet yerinde geçirdiğin dakikalar senin yegane dinlenme zamanın olabilir. hele bir de senin teskereden sonra senin yerine bilen bir yazıcı gelme ihtimali yoksa sabahın ilk ışıklarını çoğunlukla yazıhaneden seyredersin.
Bir gerçek varsa askerlikte eğitimden sonraki kesinlikle en kıyak iş değil.Yazıcılık Bölüğüne ve komutanına göre değişir.Bence araç komutanı,Orduevi,gazino,kantin,komutan postalığı nispeten daha rahattır
Yapanlara bir sorum var
Uzun boylu yapılı olan kişileri napıyorlar ( Rutbe Açısından ) Komando demeyin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme