Şimdi Ara

Askeri tip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
4.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla askeri hekimler şuan direkt operasyonlara sahada olmuyor. Ancak operasyon bölgelerine (suriye, kuzey ırak, Libya vb.) kurulan kalıcı üslerde görev alma durumu var. Zaten GATA kapatılmadan önceki dönemde dahi askeri operasyonlarda sahada çoğunlukla sağlık astsubaylar görev alıyordu. Son olarakta topyekûn bir savaş olursa kesinlikle cephede görev alınır ancak bu eline silah alıp direkt savaşa giderek değil askeri hekimlik şeklinde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam GATA nin kapatılması şüphesiz yanlış bir karardı ancak içine edildi gibi ağır ve işi siyasete çeken yorumlar bence hiç mantıklı değil. Kaldı ki yarı sivil yarı askeri oldu demişsiniz ancak 1983'te GATA açılmadan öncede askeri hekim yetiştirme günümüzdekiyle aynıydı. Son olarakta bu ve bunun gibi konular internette askeri tıp hakkında pek bilgi olmaması dolayısıyla insanların kafalarındaki sorulara cevap bulması için hayatı önem arz etmekte. Bu yüzden popülist ve siyasi söylemlere başvurarak konuyu dağıtmazsak iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasiretsizÇiftçi -- 11 Aralık 2022; 1:41:39 >
  • sivil doktorlar ne yapıyor peki bu durumda?

• Hocam sivil doktorlar zaten zorunlu askerliğini tabip şeklinde yapıyor. Hatta şuanda askeri hekim açığı olduğu için sivil hekimler askerliğini yaparken zorunlu olarak operasyon bölgelerine gönderiliyor bununla ilgili bir haberi yazının altına bırakayım oradan daha detaylı inceleyebilirsiniz. Olası bir savaş durumunu soracak olursanız ise burada savaşın tipine göre farklı senaryolar olur. Tarihimizden örnek verecek olursam eğer ki Kıbrıs Barış Harekatı benzeri ufak çaplı bir savaş olursa sivil hekimler direkt cepheye gönderilmez ancak Kurtuluş Harbi gibi ulusal seferberlik ilan edilen savaşlarda doktor mühendis yaşlı genç fark etmeksizin herkes cepheye çağrılır. Cephedeki durum hakkında bilgi sahibi olmak içinse Tıbbiyeli Hikmet Bey'in hikayesi size bir fikir verecektir okumanızı tavsiye ederim.

www.aa.com.tr
    Hekimlerin askerlik yükümlülüğünde yeni dönem
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/hekimlerin-askerlik-yukumlulugunde-yeni-donem-/1488788

• basiretsizçiftçi kullanıcısına yanıt

şark görevi bu mu oluyor? yoksa askerlik ve şark ayrı mı? ayrıysa birlikte yapabiliyor muyuz bu görevleri?

• Şark görevi biraz daha memuriyeti kapsıyor. Zorunlu askerlik ise her Türkün erkeğinin vatandaşlık görevi ikisi bambaşka şeyler yani zaten herkes askerliğini doğuda yapmıyor. Bu dediğim sivil için geçerli bu arada askeri personeldeki doğu görevi da değişik bir şey.

• Eski araştırmaları çıkarmanın zamanı geldi.

• Askeri tıpla ilgili sorusu olan arkadaşlar sorabilirler.

• BasiretsizÇiftçi kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar askeri tıp yazmayı düşünüyorum askeri tıp okumanın zorluğu sivil tıplara kıyasla nasıldır, internetten gördüğüm kadarıyla okurken okulun yurdunda kalınıyormuş okul yurdunun normal devlet yurtlarına göre ekstra kuralları var mıdır varsa nelerdir yurtta kalma süreci askerde kalma süreci gibi mi, tıp eğitiminin yanında askeri eğitim yalnızca yaz kamplarında mı alınıyor bir de uzmanlığı yaparken nerede görev yapılıyor bu soruları cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim

• aydnalp23 A kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/sbu-gata-ve-hamidiye-askeri-tip--158042295

Hocam ilk 2 sorunuza şuradaki konudan ulaşabilirsiniz. Diğer sorunuz içinse uzmanlık için şu an sadece Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimi alınabiliyor.

• hocam tabip kısa donem yapamiyor mu 12 ay mecburi mi ve kendi odasi kendi telefonu bilgisayari mesai sonu disari cikma yemek siparisi yani subay gibi mi oluyor ve ve bedelli isteyen yapamiyor mu 12 ay zorunlu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zackherney1 -- 19 Temmuz 2024; 0:38:10 >

Hocam cevaplar için çok teşekkürler birkaç sorum daha olacak göreve başlandığında alınan maaş sivil doktorla aynı mı, tatillerde eve dönme izni var mı bir de öğrencilere her ay cep harçlığı veriliyormuş verilen harçlığın miktarı ne kadar bu soruları da cevaplarsanız sevinirim

• ?hocam sizi etiketleyemedim

hocam birçok yere sordum size de sorayım bu sene ytü komdaydım inşallah tıpa myp puanımı kullanarak yatay geçiş yapacağım. Sİze sorum şudur ki eğer ben gata askeri tıpa başvurursam eğer olduda elenirsem (ordan elenirsem sadecce mülakattan elenirim) geri eski okuluma dönmek zorunda mı kalırım yoksa başka tıp fakültelerine başvuru yapıp geçebilirmiyim

• brbruhh B kullanıcısına yanıt

Hocam mülakatlardan elenenlere ÖSYM ek kontenjan açıyor yani puanınızda bir kayıp olmadan istediğiniz bölüme geçebiliyorsunuz. İsterseniz de geri bölümünüze devan edebilirsiniz.

eyw hocam cevabınız için lakin ben tıpa geçmek istiyorum mülakattan elendikten sonra böyle bir şey mümkünmüdür

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.