Şimdi Ara

Askeri malzemeye bilmeyerek zarar verme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
10.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben foruma yeni üye oldum burda soruma cevap bulmayı umuyorum.. erkek arkadaşım askerde ve dün bilmeyerek elindeki silah arabanın altına gidiyor daha doğrusu karda kayıyor ve silah düşüyor ve silahın dipçiği kırılıyor araba eziyor.. eğer cuma gününe kadar 500 tl ayarlayamazsa pazartesi mahkemeye gidecek.. sonuçta bilmeden olan bişey bilerek değil hem kendiside düşüyor.. neden bu kadar büyük bi meblağ ödüyor.. mahkemeye çıktığında ne kadar ceza alır.. disko yatarmı askerlik uzarmı..

• biri bişey yazsın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciida -- 11 Nisan 2012; 14:31:22 >
  • mutlaka olay hakkında bir tutanak hazırlanmıştır, görgü tanıkları varsa mahkemeye verilse bile bişey olacağını düşünmüyorum, sonuçta kaza.
    askerdeki en önemli varlığın silah olduğu için belki sıkıntı olabilir. oda Komutadanlar tarafından psikolojik baskı vs. ayrıca Askeriyelerde ki bakım - onarım takım / bölük komutanlıkları ne için var ? sıkıntı yapmasın erkek arkadaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bj -- 11 Nisan 2012; 16:49:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bj

mutlaka olay hakkında bir tutanak hazırlanmıştır, görgü tanıkları varsa mahkemeye verilse bile bişey olacağını düşünmüyorum, sonuçta kaza.
    askerdeki en önemli varlığın silah olduğu için belki sıkıntı olabilir. oda Komutadanlar tarafından psikolojik baskı vs. ayrıca Askeriyelerde ki bakım - onarım takım / bölük komutanlıkları ne için var ? sıkıntı yapmasın erkek arkadaşınız.

psikolojik baskı en kötüsü zaten.. anlamıyorum ne var yani sanki o silahı tamir ettirme şansları yok kendilerinin.. insanlar zor şartlar altında askerlik yapıyor.. nefret ediyorum bu haksızlıktan bu adaletsizlikten..
  • nasıl yani bulunduğu birlikte bakım onarım komutanlığı yokmuymuş ? Türkiye'de bakım onarım komutanlığı olmaya birlik yok :')
  • quote:

nasıl yani bulunduğu birlikte bakım onarım komutanlığı yokmuymuş ? Türkiye'de bakım onarım komutanlığı olmaya birlik yok :')

dipçik silahın önemli bi tarafıymış.. tamir için cuma günü kargoyla göndermeleri gerekiyormuş ve pazartesi günü gelmesi gerekmiş tabur komutanı görmeden..
    ayrıca cevabınız için teşekür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciida -- 11 Nisan 2012; 17:33:43 >
  • tüfeğin her tarafı önemlidir. Dipçikte önemlidir elbet ama o kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum tüfeğin kendisi ne kadarki dipçik 500 tl olsun. atım yatağı ve mekanizmada problem olsa fiyatını bilmesemde o paraya şaşırmazdım. neyse iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kotu Yol Arabaya Zarar Verir Mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tüfeğin her tarafı önemlidir. Dipçikte önemlidir elbet ama o kadar pahalı olduğunu düşünmüyorum tüfeğin kendisi ne kadarki dipçik 500 tl olsun. atım yatağı ve mekanizmada problem olsa fiyatını bilmesemde o paraya şaşırmazdım. neyse iyi günler.

dipçik kırılan tek bi yeri başka bi taraf daha varmış g3ün fiyatını bende bilmiyorum
  • tutanak tutulur birazda psikolojik baskı yaparlar belki. Askerin G3 silahları 84-85 model arasında ve şuan türkiyenin bir çok yerinde bakım atölyeleri var. benim tahminime göre binlerce yedek dipçik vardır. takılacak dipçiğinde yeni olacağını zannetmiyorum. askerin hatası olmadığı halde en fazla tutanak yer ama para cezası almaz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniceff

tutanak tutulur birazda psikolojik baskı yaparlar belki. Askerin G3 silahları 84-85 model arasında ve şuan türkiyenin bir çok yerinde bakım atölyeleri var. benim tahminime göre binlerce yedek dipçik vardır. takılacak dipçiğinde yeni olacağını zannetmiyorum. askerin hatası olmadığı halde en fazla tutanak yer ama para cezası almaz diye düşünüyorum

inşallah dediğiniz gibi olur disko yatma ihtimali falan varmı askerliğin uzaması falan olabilirmi acaba
  • 500 tl kim istedi ondan komutan mı ? disko yememesi lazım tutanağında ayrıntılı bir şekilde yazarsa kasıt dışı olduğunu. bide komutan faktörü de var yani komutandan komutana değişir tepki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciida

quote:

tutanak tutulur birazda psikolojik baskı yaparlar belki. Askerin G3 silahları 84-85 model arasında ve şuan türkiyenin bir çok yerinde bakım atölyeleri var. benim tahminime göre binlerce yedek dipçik vardır. takılacak dipçiğinde yeni olacağını zannetmiyorum. askerin hatası olmadığı halde en fazla tutanak yer ama para cezası almaz diye düşünüyorum

inşallah dediğiniz gibi olur disko yatma ihtimali falan varmı askerliğin uzaması falan olabilirmi acaba

yok ya ne diskosu bilerek isteyerek bişey yamamış, kaza olmuş, oda tutanakta açıkca ifade edilirse olur biter, mahkemeye de çıksa bişey olmaz.

• quote:

500 tl kim istedi ondan komutan mı ? disko yememesi lazım tutanağında ayrıntılı bir şekilde yazarsa kasıt dışı olduğunu. bide komutan faktörü de var yani komutandan komutana değişir tepki.

istemişler işte tamir parası olarak.. parayı bulamazsada mahkemeye çıkıcakmış.. askerim umutsuz hani kötü olur diyo disko olmasa bile askerlik uzar diyo tabi buda onun tahmini bilemiyorum..
  • quote:

quote:

quote:

yok ya ne diskosu bilerek isteyerek bişey yamamış, kaza olmuş, oda tutanakta açıkca ifade edilirse olur biter, mahkemeye de çıksa bişey olmaz.

Alıntıları Göster
    quote:

inşallahh sağolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciida -- 11 Nisan 2012; 18:22:44 >

• o kadar askere gittik geldik o kadar gideni geleni gördük ilk defa böyle bişey duyuyorum, silah tamirinin parasını askerden istiyorlar olacak şey değil. bisürü silah bakım kademeleri var en büyüğü Ankara'da. gönderirler askerede başka bir silah zimmetlerler olur biter.
  • quote:

o kadar askere gittik geldik o kadar gideni geleni gördük ilk defa böyle bişey duyuyorum, silah tamirinin parasını askerden istiyorlar olacak şey değil. bisürü silah bakım kademeleri var en büyüğü Ankara'da. gönderirler askerede başka bir silah zimmetlerler olur biter.

demekki kasten oldugunu düşünüyolar detaylı konusamadım tam bide arabanın altında ezildigi için olabilirmi acaba ay ne bilim ben ya
  • dua etsin parayla yırtsın. fiyata bakmayın mahkeme olmasın da ne olursa olsun. silahın durumu farklıdır. mesela silah kaybolursa zimmeti degeri 40-50 milyardır ama diyelim silahı kaybettiniz degil 40 milyar 40 trilyon verseniz de kurtulamazsınız 2 sene cezası var. yani zimmet degeri 40-50 milyar olan silah dipcigi icin 500 iyi rakam. ve hapis yatmayacak ise parayı verin kurtulun. maalesef kurallar böyle silahın yeri ayrı. dürbün olsa başka askeri malzeme olsa bu kadar ciddi değil ama silah parçası önemli mesela mekanızmasını kaybetti diye 6 ay askeri cezaevinde yatan biliyorum bizim oradan. yani parayı vererek bile kurtulamadı. aslında normalde silah parçasında bir şey olsa sırf para ile yırtamazsınız. yine iyi demişler ver 500ü kurtul ters biri olsa hemen bildirirdi gerekli üst yere direk mahkemeye çıkardı.

ayrıca askeri malzemeye bilmeyerek zarar verme cümlesi silah için gerçerli değildir yani asker silaha namusu gibi bakmalıdır ve her türlü zarardan korumalıdır bilerek ya da bilmeyerek zarar gelmesinden direk sorumludur. askeri mantık böyle. onun hatası olmasa bile askeri mantık der ki silah senden daha önemli kesinlikle zarar gelmeyecek. işin içine silah girince bilerek mi olmuş bilmeyerek mi önemi yok.

mahkemeye çıksa derler ki nasıl silah arabanın altına gidiyor? silahın ne zaman hangi pozisyonda tutulacağının kuralları vardır nöbet esnasında, araca binerken araçtan giderken, araçtan inerken, yürürken koşarken. eğer bir şekilde aracın altına giriyorsa suçlamada derler doğru ve güvenli pozisyonda tutulmamış buradan geçirirler cezayı.cezası uzundur ve askerliği de uzar.
    o yüzden silah konsu hassas.

yani öyle dendiği gibi kazaymış önemli değilmiş gel biz senin silahını bakım tamir komutanlığında tamir edelim demezler. önce tutanak vs tutulur. orada her türlü parçanın pimine kadar sayısı tutulur bir parça kullanıldığı zaman sayısı eksilince niye kullanıldı diye hesap sorarlar.

parayı verin ne yapın ne edin konu kapansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 11 Nisan 2012; 18:47:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

dua etsin parayla yırtsın. fiyata bakmayın mahkeme olmasın da ne olursa olsun. silahın durumu farklıdır. mesela silah kaybolursa zimmeti degeri 40-50 milyardır ama diyelim silahı kaybettiniz degil 40 milyar 40 trilyon verseniz de kurtulamazsınız 2 sene cezası var. yani zimmet degeri 40-50 milyar olan silah dipcigi icin 500 iyi rakam. ve hapis yatmayacak ise parayı verin kurtulun. maalesef kurallar böyle silahın yeri ayrı. dürbün olsa başka askeri malzeme olsa bu kadar ciddi değil ama silah parçası önemli mesela mekanızmasını kaybetti diye 6 ay askeri cezaevinde yatan biliyorum bizim oradan. yani parayı vererek bile kurtulamadı. aslında normalde silah parçasında bir şey olsa sırf para ile yırtamazsınız. yine iyi demişler ver 500ü kurtul ters biri olsa hemen bildirirdi gerekli üst yere direk mahkemeye çıkardı.

ayrıca askeri malzemeye bilmeyerek zarar verme cümlesi silah için gerçerli değildir yani asker silaha namusu gibi bakmalıdır ve her türlü zarardan korumalıdır bilerek ya da bilmeyerek zarar gelmesinden direk sorumludur. askeri mantık böyle. onun hatası olmasa bile askeri mantık der ki silah senden daha önemli kesinlikle zarar gelmeyecek. işin içine silah girince bilerek mi olmuş bilmeyerek mi önemi yok.

mahkemeye çıksa derler ki nasıl silah arabanın altına gidiyor? silahın ne zaman hangi pozisyonda tutulacağının kuralları vardır nöbet esnasında, araca binerken araçtan giderken, araçtan inerken, yürürken koşarken. eğer bir şekilde aracın altına giriyorsa suçlamada derler doğru ve güvenli pozisyonda tutulmamış buradan geçirirler cezayı.cezası uzundur ve askerliği de uzar.

bu durumda benimki beceriksiz oluyor demi bi gelsin ben ona napıyorum insan biraz dikkat eder yaa
    parayı bulmakta mesele işte bizim için malesef..Rabbim yardım eder inşallah..
    yazıyı okuyunca başıma ağrı girdi diğer arkadaşlar disko olmaz ceza olmaz derken içim rahatlamıştı
    hay ben bu tsknın
    demekki dediği doğruymuş mahkeme olursa süründürürler demişti

• quote:

quote:

dua etsin parayla yırtsın. fiyata bakmayın mahkeme olmasın da ne olursa olsun. silahın durumu farklıdır. mesela silah kaybolursa zimmeti degeri 40-50 milyardır ama diyelim silahı kaybettiniz degil 40 milyar 40 trilyon verseniz de kurtulamazsınız 2 sene cezası var. yani zimmet degeri 40-50 milyar olan silah dipcigi icin 500 iyi rakam. ve hapis yatmayacak ise parayı verin kurtulun. maalesef kurallar böyle silahın yeri ayrı. dürbün olsa başka askeri malzeme olsa bu kadar ciddi değil ama silah parçası önemli mesela mekanızmasını kaybetti diye 6 ay askeri cezaevinde yatan biliyorum bizim oradan. yani parayı vererek bile kurtulamadı. aslında normalde silah parçasında bir şey olsa sırf para ile yırtamazsınız. yine iyi demişler ver 500ü kurtul ters biri olsa hemen bildirirdi gerekli üst yere direk mahkemeye çıkardı.

bu durumda benimki beceriksiz oluyor demi bi gelsin ben ona napıyorum insan biraz dikkat eder yaa
    parayı bulmakta mesele işte bizim için malesef..Rabbim yardım eder inşallah..
    yazıyı okuyunca başıma ağrı girdi diğer arkadaşlar disko olmaz ceza olmaz derken içim rahatlamıştı
    hay ben bu tsknın
    demekki dediği doğruymuş mahkeme olursa süründürürler demişti

gece görüş dürbününün pil kapağını düşürdüğü için bir asker 2 hafta boyunca sabahtan akşama kadar nöbet tuttuğu yerleri dolaştı küçücük kapak için. bulmasa hapse gidecekti. neyse ki sonunda buldu ve yırttı. askeri mantık böyle. ne yapın ne edin o parayı verin çok da yüksek bir miktar değil 500 lira. askeri cezaevleri kötüdür süresine bakmayın 1 hafta bile insanı yıpratır.

• quote:

gece görüş dürbününün pil kapağını düşürdüğü için bir asker 2 hafta boyunca sabahtan akşama kadar nöbet tuttuğu yerleri dolaştı küçücük kapak için. bulmasa hapse gidecekti. neyse ki sonunda buldu ve yırttı. askeri mantık böyle. ne yapın ne edin o parayı verin çok da yüksek bir miktar değil 500 lira. askeri cezaevleri kötüdür süresine bakmayın 1 hafta bile insanı yıpratır.

askerde mantıkmı var mantıksız herbişeyi...
    vericez artık parayı yapcak bişey yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.